Nieuws juni 2018‎ > ‎

Regionieuws

juni 2018
POP-UP 'T RAODHOES 
Tijdens het EST Weekend in Neer! 

18 & 19 Augustus is het zover. Het Europees Schutterstreffen in Neer! Wilt u dit weekend een bezoek brengen aan ons dorpje en en een hapje eten? Dat kan!
Tot 8 personen kunt u terecht bij Eetcafé 't Raodhoes. 
https://eetcafe-raodhoes.nl/tickets/
Voor grotere gezelschappen kunt u terecht bij ons Pop-up Restaurant in Gemeenschapshuis de Haammaeker. Bekijk snel onze website voor de mogelijkheden! Via de onderstaande link kunt u reserveren en uw keuze doorgeven.
Reserveren kan tot 5 augustus.
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen via 0475-594068.

Het Pop-up restaurant wordt mede mogelijk gemaakt door Ria Joosten Catering & Evenementen, Gemeenschapshuis de Haammaeker, Lindeboom Bierbrouwerij, Jort Raemakers - Marketing & Reclame & Eetcafé 't Raodhoes
Klik op de foto hierboven ! en reserveer !
 
juni 2018

Onderstaand formulier is bij elke deelnemer te verkrijgen !! 

***********************************

 Kaarten te koop !

                   Klik op de poster hieronder! 

https://www.rdtickets.nl/boete-buutte

Eerste kaarten kosten €5 euro Op=Op

Regular kaarten Kosten € 7,00

LET OP DIT JAAR EEN BEPERKT AANTAL KAARTEN!

VOL = VOL 


*************************************
Zijn hondeneigenaren zich wel bewust van de gevolgen
wanneer een hond zijn behoefte doet op grasland welk de boer inkuilt
als voer voor zijn koeien?

 

De koeien lopen weer buiten. Dat zijn we inmiddels verplicht aan de burger en de maatschappij, afgedwongen door consument en politiek.


Maar als wij verplichtingen en verantwoordelijkheden hebben, dan hebben politiek en burger die toch ook? Neem hondeneigenaren. Zijn zij zich wel bewust van de gevolgen wanneer een hond zijn behoefte doet in een weiland?

Verplicht hoogste sanitaire score halen

Van overheidswege en vanuit de sector worden we verplicht de hoogste sanitaire score te halen op ons bedrijf. Terecht, vind ik zelf, al was het maar om onze dieren het leed te besparen. Maar het wordt moeilijk als de maatregelen die je neemt, niet afdoende zijn om invloeden van buitenaf te controleren. Veel ziekten bij runderen kunnen we actief bestrijden door vaccinatie, eradicatie en dergelijke meer. Maar bij neospora ligt het net iets moeilijker. De ziekte zorgt voor verwerpers.

Ook op ons bedrijf  kregen we ermee te maken. We waren al jaren vrij totdat bij verkoop drie dieren ineens drager bleken. Onderzoek wees uit dat in de rest van de veestapel er nog drie dieren uit dezelfde leeftijdscategorie drager waren. Dat wijst op een horizontale besmetting door een hond.

Burgers informeren

Je kan hele stambomen van koeien opzetten en met neospora besmette takken wegknippen (verticale spreiding van moeder op dochter), maar als de infectiedruk (horizontale spreiding door de hond als gastheer) dezelfde blijft, dan sta je machteloos. Op die infectiedruk hebben wij vaak geen invloed. Daar zijn de hondeneigenaars de verantwoordelijken en ik zou hen daar graag op willen wijzen. En als de overheid ons verplicht om koeien te weiden, dan zou ik de overheid willen vragen om burgers te informeren over de gevolgen van neospora op veebedrijven.

Honden testen

En zou het mogelijk zijn om landelijk alle honden te testen op neospora? En wat gaan we dan doen bij de positieve gevallen? Zegt de overheid dan ook zoals bij de koeien: afvoeren? Ik vrees van niet. Maar dwing dan in elk geval af dat honden in het buitengebied netjes aan de leiband lopen.

*********************************

KERNgezond verbroedert op het AZC

Baexem – In de afgelopen weken hebben de bewoners van het asielzoekerscentrum in Baexem drie maal deel kunnen nemen aan verschillende voetbalclinics onder leiding van ex-profvoetballer Maurice Graef.

Sport verbroedert, sport is gezond. Bij KERNgezond wordt dit motto dagelijks uitgedragen aan de verschillende doelgroepen; van jong tot oud, met of zonder beperking. Nu mocht KERNgezond voor het eerst voetbaltrainingen geven aan de bewoners van het AZC in Baexem.

 In het kader van het project sportdorpen Neer / Park Leudal-Oost werden er 20 en 27 maart en 3 april voetbalclinics georganiseerd op het sportveld en in de gymzaal van het AZC. Om iedereen deel te kunnen laten nemen werd er naast ‘gewoon’ voetbal ook wandelvoetbal gespeeld. Een spelvariant waarbij er op kleinere veldjes wordt gespeeld, er alleen gescoord mag worden als men de middenlijn gepasseerd is en als belangrijkste regel natuurlijk dat er niet gerend mag worden maar alleen gelopen. Vandaar ook de naam wandelvoetbal. Een spelvariant die voor iedereen geschikt is en waaraan iedereen met veel plezier kan deelnemen.

 Zowel jong als oud wisten het sportveld en de gymzaal te vinden en de clinics waren dan ook druk bezocht. Waar sommigen in het begin nog moeite hadden met de spelregels van het wandelvoetbal veranderde dit naarmate de clinics vorderde. Hier bleek maar weer eens dat sport een universele verbindende factor is want ondanks de vele taalbarrières werd er vooral met erg veel plezier gespeeld. Jong en oud en alle nationaliteiten mengden zich.

Op het sportveld waren het de kinderen die zich vermaakten met verschillende voetbalvormen. Ook hier veel lachende gezichten en veel spelvreugde. Wij hebben ervaren hoe belangrijk sport is voor de onderlinge sociale contacten, om een doel te hebben en om je hoofd heerlijk vrij te maken. Sport is gezond, sport verbroedert!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Joosten / Maurice Graef van KERNgezond via info@wijzijnkerngezond.nl / 077 707 4110

 

  *************************************************************            
De Sale gaat van start ! 30 % korting bovenkleding winter en je mag stapelen tot 50% korting ! 
( combineren met koopjeshoek mag )


Kerstconcert in Meijel

Het Meijels Mannenkoor / Méél Voices organiseert in haar jubileumjaar een volgende aansprekende activiteit. Op zondag 10 december a.s. verzorgt het koor, 

samen met zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer, een Kerstconcert in de parochiekerk Sint- Nicolaas in Meijel. Beide koren zullen voor de pauze een afzonderlijk optreden verzorgen. Na de pauze zingen beide koren samen een aantal kerstliederen met als afsluiting het bekende Gloria in Excelsis van Antonio Vivaldi.


Aan dit concert werkt ook Rianne Vestjens mee. Zij zal bij beide koren de solo’s voor haar rekening nemen. Enkele werken worden op trompet begeleid door Pieter Smeets. De begeleiding op piano is in handen van Jean-Pierre Steijvers.
Het geheel staat onder leiding van dirigente Sylvia Berghs.

Het gekozen programma staat garant voor een mooie muzikale middag. Een combinatie van typische bekende kerstliederen wordt afgewisseld met hedendaags kerstrepertoire.

Wij kunnen dit mooie Kerstconcert van harte aanbevelen en u alvast een beetje in de Kerstsfeer brengen. 

Aanvang 15.30 uur. De entree is vrij
*****************************
             **************************************

Electroteam Roggel – Koppelstraat 8 – 6088 EP Roggel – 

T: 0475-497070 
Openingstijden: 

Dinsdag t/m Vrijdag 9.00 - 18.00 uur , Zaterdag 9:00 – 17:00 uur, 

buiten openingstijden op afspraak mogelijk.

**************************************************************

De cadeau tijd staat voor de deur! 

Maak nu een WENSBOX bij Houben Ruitersport, zodat de sint en de kerstman weet wat er op je verlanglijstje staat !!Synergie Fysiotherapie & Fitness 

Op de donderdagavond wordt er vanaf 19:00 een kwartier lang gezamenlijk oefeningen gedaan. 

Elke maand heeft een ander thema.

Als een thema jou aanspreekt mag je gewoon aansluiten, indien je een fitness abonnement hebt, je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

 

            *********************************************
https://www.lindebloesem.nu/

·       11 / 10  : Mandalatekenen (om de 2 weken op woe-middag). Losse lessen.

Wel tijdig aanmelden ! 

·       14 /10  : START workshop Reiki 1 

·       15/10   : 1-daagse workshop Ontdek je vrouwelijke kracht 

·       16/10   : START Het Geheim Van Loslaten (reeks van 5 maandagavonden)

·       22/10  : Yogabrunch

·       25/10  : Mandalatekenen (om de 2 weken op woe-middag). Losse lessen. Wel tijdig aanmelden ! 

·       08/11   : Mandalatekenen (om de 2 weken op woe-middag). Losse lessen. Wel tijdig aanmelden ! 

·       18/11    : workshop Shiatsu

·       19/11    : Yogabrunch

·       22/11   : Mandalatekenen (om de 2 weken op woe-middag). Losse lessen. Wel tijdig aanmelden ! 

·       06/12  : Mandalatekenen (om de 2 weken op woe-middag). Losse lessen. Wel tijdig aanmelden ! 

·       17/12   : Yogabrunch

https://www.lindebloesem.nu/
Klik hierboven voor onze website !
*********************************************

                                               

          Lindeboom Bierbrouwerij medeaandeelhouder brouwerij De Prael 

 

Lindeboom Bierbrouwerij, al langer vaste partner van de Amsterdamse brouwerij De Prael, bekrachtigt de bestaande relatie. De bierbrouwerijen gaan beide voor een duurzame samenwerking.  

Lindeboom Bierbrouwerij is een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1870 en is een van de kleine van de grote bierbrouwerijen van Nederland. Brouwerij De Prael is een van de grote van de kleine brouwerijen en sinds 2001 brouwer van speciaalbieren. Brouwerij de Prael is nadrukkelijk een sociale onderneming. In de brouwerij van Prael zijn mensen werkzaam met een beperking tot de arbeidsmarkt. Bij De Prael, die twee brouwerijen met proeflokaal telt, een op de Oudezijds en een in de Houthavens, werken in totaal 135 mensen.

 

Duurzame samenwerking

De brouwers van Prael en Lindeboom brouwen reeds Prael bier bij Lindeboom. De eerste samenwerking startte op het moment dat de brouwcapaciteit van De Prael niet toereikend bleek voor de vraag. Nu is naast een langjarige samenwerkingsovereenkomst gekozen voor een participatie van Lindeboom in De Prael. Dit maakt De Prael als sociale onderneming robuuster en steviger en er kan verder gekeken worden naar nieuwe vestigingen van De Prael, ook buiten Amsterdam. Lindeboom verbindt ook mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt aan de eigen brouwerij en sluit daarmee aan bij de missie van Prael. De Prael brouwerij is een BV met verschillende aandeelhouders, bestaande uit de oprichters, stichting DOEN, stichting De Prael en private investeerders, waaronder vanaf nu Lindeboom Bierbrouwerij. Stichting de Prael ziet toe op de sociale doelstelling van De Prael en streeft naar een gezonde, duurzame groei. Toekomstige middelen worden gebruikt om De Prael verder te ontwikkelen. Alle aandeelhouders onderschrijven en delen de ambitie en de sociale doelstelling van De Prael.

 

Bier en mens

Arno Kooij, mede-oprichter van De Prael, spreekt bij de verdergaande samenwerking heldere taal: 'Lindeboom Bierbrouwerij biedt ons de kans om onze marktpositie te verbeteren. Lindeboom brengt ons kwaliteit, traditie en de juiste product- en brouwbenadering. Voor ons is Lindeboom de ideale partner. Niet in de laatste plaats door de keuze voor een positieve benadering van onze sociale doelstelling. Ook zij betrekken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het proces van de brouwerij.'

Algemeen directeur Lindeboom Paul Joosten spreekt met eenzelfde enthousiasme: 'Dit initiatief past binnen het sociale karakter van Lindeboom waarbij mensen en bijzondere bieren bij elkaar komen. Deze samenwerking geeft Lindeboom de mogelijkheid om bierliefhebbers meer diversiteit te bieden. Een prima vooruitzicht.'

 

VACATURE GEMEENSCHAPSHUIS DE HAAMMAEKER ( 8 uur per week)

Gemeenschapshuis de Haammaeker in Neer is op zoek naar een administratief/financieel medewerker of medewerkster voor gemiddeld 8 uur per week.
Als medewerker/medewerkster van de Haammaeker zorg jij voor een uitstekende administratie. 

Je houdt je o.a. bezig met de volgende zaken:

Afhandelen reserveringsverzoeken

Inkomende en uitgaande facturen afhandelen

Salarisverwerking personeel

Personeelsplanning 

Advies/verslag geven aan het dagelijks bestuur

Financiële administratie

Voorbereiding grote activiteiten 

Functievoorwaarden

Kennis van financiële administratie

Beschikbaar voor 8 uur per week (0,2 FTE)

Salaris op basis van Horeca CAO 

Beschikbaar voor minimaal 1 jaar met proefperiode

Woont in de omgeving van Neer/Leudal

Lijkt deze vacature jou op het lijf geschreven? Stuur dan jouw CV met een motivatiebrief naar Jort Raemakers – secretariaat@haammaeker.nl. Sollicitaties voor 1 oktober aanstaande worden in behandeling genomen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

***************************************

****************************************

“Gaer nao Naer” feliciteert ’t Bier van Hier met :

 Wederom Europese medailles en kwaliteitserkenning Lindeboom bier

 

Tweemaal een European Beer Star 2017 voor de Lindeboom Bierbrouwerij.

Brouwmeester Jan Willem den Hartog van de Neerse Lindeboom nam twee zilveren awards in ontvangst.

 

Venloosch Alt en Gouverneur BlondVenloosch Alt, gebrouwen volgens een vernieuwde receptuur, ontving zilver. In de categorie Düsseldorf-Style Altbier.En zilver voor Gouverneur Blond. Dit speciaalbier uit de serie van zes Gouverneur bieren van Lindeboom kreeg wederom een plaats op het erepodium. Voor het derde jaar op rij in de categorie Blond Ale. Gouverneur Blond won in 2015 de gouden European Beer Star, zilver in 2016 en nu zilver in 2017.

 

European Beer Star

De European Beer Star is de meest prestigieuze bieronderscheiding van Europa en een van de belangrijkste en meest uitdagende competities wereldwijd.

Meer dan 2.150 bieren nemen deel aan deze competitie, afkomstig uit 46 verschillende landen verdeeld over alle continenten. Alle bieren worden beoordeeld op de kleur, de geur, het aromatisch profiel, de algehele indruk én bovenal de smaak.

********************************
www.lds2017.nl
Klik hierboven voor de website van het LDS!
*********************************

**********************************
IN DE TENT - Feestavond LDS 
op 15 september 2017

Op 15 september gaat het LDS van start met een spetterende feestavond  IN DE TENT. De organisatie heeft voor een aantal klinkende namen gezorgd, die de tent op de kop gaan zetten en er een geweldige feestavond van gaan maken. 
Als eerste treedt op de groep CHEWY AND THE LOCALS. De band speelt bekende en minder bekende hits uit vervlogen jaren, van Rock, Rock ’n Roll , Folk, Americana, Blues tot pop uit de fifties, sixties en seventies. Muziek waar je enthousiast van wordt en dat enthousiasme zie je ook terug op het podium. Meer informatie over deze band is te vinden op www.chewyandthelocals.nl 

De kraker van de avond is natuurlijk de beste Rowwen Hèze-coverband van Limburg: STATION AMERICA
De band - genaamd naar een CD / LP van Rowwen Hèze uit 1993 – weet als geen ander het enthousiasme en de muziek van Rowwen Hèze ten gehore te brengen en de mensen in de tent te enthousiasmeren en op de kop te zetten.

De pauzemuziek en de after party wordt verzorgd 
door DJ Kevin Evers. De DJ die niet opstaat voor dat iedereen naar bed is gegaan. 
Het hele gebeuren vindt plaats in de feesttent op het schuttersterrein van St.-Agatha aan de Grote Kampweg te Haelen.  Voor meer informatie ga naar www.lds2017.nl

VOORVERKOOP €7,- | DAGKASSA €9,- | 
TENT OPEN 20:00 uur.

************************************
*******************************

***************************************


Stilstaan is achteruitgaan! Een bekende uitspraak waar we bij Gilsing 100% achter staan. Dit blijkt onder andere uit de volgende stap die wij hebben gezet in de ontwikkeling van onze digitale platforms. 

De voordelen voor u zijn meer zichtbaarheid en dus een beter bereik voor UW boodschap!

Dit is de reden waarom wij uw informatie graag op een andere manier ontvangen dan u gewend bent. Graag begeleiden wij u in deze verandering en leggen we u onderstaand uit wat de belangrijkste wijzigingen voor u zijn.

Het is eenmalig nodig om het wachtwoord opnieuw aan te vragen.
Dit kan via onderstaande link.

http://www.gilsinglokaal.nl/accounts/forgotpassword.html

- Klik op deze link en u komt op onze hoofdpagina van alle websites.
- Vul hier uw gebruikersnaam in en klik op versturen.
- Een e-mail met een link om uw wachtwoord te wijzigen is naar u verzonden.
- Afzender van de mail is -noreply@gilsinglokaal.nl- 
In de mail kunt u op de link 'Klik hier' klikken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Nu kunt u weer zoals voorheen naar uw bekende website gaan en inloggen.

Ook het aanleveren is iets veranderd, zie de instructies in bijgevoegd YouTube filmpje.

Wij wensen u veel plezier op onze nieuwe websites.
Indien er vragen of opmerkingen zijn horen wij dat graag van u.
U kunt ons bereiken via 
info@gilsing.nl of telefonisch op 0475-322824.

YouTube filmpje: 
https://youtu.be/9GIDqQXkXdM

*******************************

*******************************
          

*******************************

*********************************

******************************
Di 09 mei 2017

********************************
WELKOM BIJ DE OPENPOORTENDAG 
zondag 7 mei 2017
Tijdens de 15e OpenPoortenDag tonen zo’n dertig geselecteerde kunstenaars uit Nederland en de buurlanden hun werk in het mooie Maasdorp Buggenum.
OpenPoortenDag biedt een verscheidenheid aan kunstvormen: van glaswerkkunst tot beeldhouwwerk; van tekeningen tot keramiek en van concreet werk tot heel abstract. 
Een bijzondere plek is elk jaar weer ingeruimd voor in-situ: kunst speciaal gemaakt voor de locatie. De kunstenaars zijn aanwezig en bij hun werk te vinden. Ze stellen een gesprek zeer op prijs. Naast de kunst zijn ook de verrassend diepe tuinen van Buggenum de moeite van het bezoeken waard.
OpenPoortenDag, zondag 7 mei, 
van 11 tot 18 uur in Buggenum. 
De entree is €5,- (kinderen tot twaalf jaar gratis). Er is voldoende horeca en parkeergelegenheid.

Ook bij John & Marlies kunt terecht voor drankje en/of een hapje !

*******************************

Kunstenaar Dolf Wong overleden (via 1roermond)

Dolf Wong is afgelopen woensdag 26 april overleden. De landelijk bekende kunstenaar is 95 jaar geworden.

Dolf Wong werd op 7 mei 1921 in Roermond geboren. Grote indruk maakte hij al als student bij professor Bronner aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Dolf Wong, beeldhouwer pur sang, laat een omvangrijk oeuvre na, waarin mens en dier en in het bijzonder de jacht centraal staan.

Niemand hoeft zich af te vragen wat Dolf Wong allemaal heeft gemaakt. Vooral in Limburg staan in tal van gemeenten beelden van zijn hand. Tot zijn bekende werken horen ‘Het meisje met de meeuwen’ in Roermond en ‘Smeltkroes der evolutie’ in Gulpen. In zijn geboorteplaats is ook de fontein op het Munsterplein een bekend werk van Dolf Wong. In Maasbracht staat een bijzonder monument dat herinnert aan de oorlog. Voor Wong ook een tijd met zeer persoonlijke herinneringen zoals zijn gevangenschap in Keulen - als gevolg van zijn verzetswerk - waar hij door ziekte en oorlogsleed is getroffen.


Dolf Wong heeft al zijn emoties vertaald in beelden die hij als grote en kleine monumenten nalaat. Zonder gouden medailles heeft Dolf Wong veel respect afgedwongen door zijn werk. Helaas moest hij ook tijd steken in de restauratie van beschadigde beelden.


Tot op het laatst van zijn leven is hij een bewogen kunstenaar gebleven. Vrienden van Dolf Wong bepleiten een blijvende herinnering aan de kunstenaar door de rotonde waarop ‘Het Meisje met de meeuwen’ is geplaatst, naar hem te vernoemen. Over zijn werk verscheen het boek ’Kunst van leven’ (2012) in een beperkte oplage. Het boek kwam mede tot stand door zijn vrouw Beppie Wong en zijn twee dochters. 
 Dinsdag 2 mei wordt Dolf Wong in familiekring gecremeerd, na een afscheidsbijeenkomst in aanwezigheid van vrienden en genodigden.

(Foto's: Hennie Retera / foto Retera)


*************************************
Zaterdag 29 april is het tweede spreekuur, 
in Nunhem!

U hoeft zich niet aan te melden en kunt dus gewoon binnenlopen. Maar is er een heel specifiek onderwerp waar u het over wilt hebben? Stuur dan even vooraf een persoonlijk bericht, zodat Rens zich even kan inlezen (info@rensraemakers.nl)
Rens zijn portefeuille is als volgt:
Kinderopvang/kindregelingen; Jeugdzorg; Jeugdcriminaliteit; Arbeidsomstandigheden; Participatiewet; Armoede- en schuldenbeleid.
Maar natuurlijk kunt u ook met andere onderwerpen bij Rens terecht. Hij zal er dan voor proberen te zorgen dat het bij de juiste persoon komt.

Op zaterdag 29 april is Rens te gast in Nunhem bij café Lot (Kerkstraat 1). Ook de Leudalse D66 fractie zal hierbij aanwezig zijn. Leo Schouten (raadslid D66 en Robert Martens (commissielid D66) zullen namens D66 Leudal aanwezig zijn.

*****************************

Nieuw! Twee introducties: 

Lindeboom alcoholvrij en alcoholarm bier

Lindeboom Bierbrouwerij breidt gelijktijdig uit met twee nieuwe smaakvarianten. Met de nieuwe Lindeboom Radler 0.0 en de nieuwe Lindeboom 0.5 vergroot Lindeboom het assortiment van Nederlands alcoholarme en alcoholvrije dorstlessers.

 

Lindeboom Citroen Radler 0.0


Na de eerdere zeer succesvolle introductie van Lindeboom Citroen en Kersen Radler 2.0 zet Lindeboom dit voorjaar de nieuwe Radler 0.0 op de markt. De nieuwe Lindeboom Citroen Radler 0.0 is een verantwoorde dorstlesser met kristalhelder water uit eigen bron en sprankelend citroenwater. Lindeboom Citroen Radler 0.0 is lichtzoet en fris van smaak.

 


Lindeboom 0.5

Met Lindeboom 0.5 serveert Lindeboom een alcoholarme biervariant met behoud van een bierig karakter. Volgens de brouwers van Lindeboom is 0.5 een eigenwijs bier van hier. Lindeboom 0.5 is gebrouwen met unieke gist die zorgt dat de bierbeleving bewaard blijft. Hierdoor biedt Lindeboom 0.5 een alternatief voor de bewuste bierliefhebber. Lindeboom 0.5, gebrouwen op traditionele wijze met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend natuurlijke grondstoffen, heeft een isotonische werking. Het is gebrouwen met een melange van hopsoorten en mout van de allerbeste zomergersten. Lindeboom 0.5 bezit een aangenaam karakter en een subtielhoppige afdronk.

 

Bewuste bierdrinker

'Ik ben bijzonder verheugd met deze kwalitatieve aanvulling van alcoholvrije en alcoholarme bieren op het totale assortiment Lindeboom ondergistende bieren en bovengistende Gouverneur en Venloosche speciaalbieren,' zegt Jan Willem den Hartog, brouwmeester van Lindeboom Bierbrouwerij. 'De bierdrinker kiest steeds bewuster. Neem ik een speciaalbier, of maak ik voor dit moment een andere keuze? De behoefte aan smaakvolle bieren met een lichter alcoholpercentage is groeiende. De weloverwogen wensen van de bierconsument blijven wij hier volgen. We gaan op de veranderende vragen in en blijven kwalitatieve bieren ontwikkelen. Met deze twee nieuwkomers maakt Lindeboom Bierbrouwerij dit opnieuw waar.'


*****************************
Het komt terug! Het Lindeboom Boete Buutte gala op 13 augustus 2017 op het Kerkplein in Neer. 
Buutreedners en lokale artiesten omlijsten deze prachtige dag! Onder het genot van een Lindeboom Pilsener en presentatie van Ger Frenken. Enkele namen zoals de Breurkes , Hoondervel en Bjorn & Mieke staan al vast! 
Benieuwd wie er meer komt ? 
Houd onze facebook pagina in de gaten 
of volg deze site!

De voorverkoop start snel! Entree slechts €5,- 

In verband met feit dat 3ml helaas geen partij meer uitmaakt en er geen sponsoring is door middel van tv reclame, hebben we een ander model moeten zoeken om onze kosten te drukken. 
Daarom vragen we dit jaar voor het eerst om een entree van € 5- voor een staan en/of zitplaats! 
Van 13:00 tot 21:00 uur , een dag om te lachen en genieten!
Eetcafe ’t Raodhoes , Mathijs.

*********************************
Uitreiking cheques op zaterdag 22 april van 10.30 tot 13.00 uur !


Op zaterdag 22 april komen we met een busje vol cheques naar Neer,
NAAR DE HAAMMAEKER. We zouden het leuk vinden als je erbij bent. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Samen maken we er een gezellig moment van!
Red: respect voor deze organisatie van de Rabobank .....
Ontvangt u een cheque  , ben dan aanwezig en neem hem HIER in ontvangst!
 
NIEUW: Een stimuleringsprijs voor elk dorp!
Vorig jaar verzonnen jullie de meest creatieve manieren om de cheques in ontvangst te nemen. Geweldig! We vonden dat zo leuk dat we nu in elk dorp een stimuleringsprijs weggeven. Verzin dus nu al hoe jij met jouw clubleden naar de Clubkas Roadshow komt. Wie weet gaan jullie straks met de stimuleringsprijs naar huis. Die prijs verschilt per winnaar. Hij sluit namelijk naadloos aan bij het doel waar jouw club de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne aan wil besteden. Je wint dus spullen die jouw club goed kan gebruiken. 

*****************************
Als alle procedures meezitten, opent de nieuwe Aldi in Neer in 2018 haar deuren. 
Na acht jaar van onderhandelen over de verhuizing van Horn naar Neer, ligt de vergunningaanvraag voor nieuwbouw aan de Napoleonsweg nu bij het gemeentebestuur.

Foto: Jeroen Kuit

Kijk aan het einde van dit schrijven, voor het complete artikel in de krant van gisteren!
Nog voor de zomer neemt het gemeentebestuur een besluit daarover.

145 parkeerplaatsen
De nieuwe Aldi komt op de plek van de voormalige lampenzaak KN Light. Dat pand wordt gesloopt. De Aldi krijgt een vloeroppervlak van ruim duizend vierkante meter. Verder komen er aan de achterkant magazijnruimte, laad- en losvoorzieningen, kantoren,  en 145 parkeerplaatsen. De verkeerssituatie wordt iets aangepast, om overlast te voorkomen.

Sluiting
Na opening van de nieuwbouw sluit de Aldi in Horn de deuren. Lang onderhandelde de gemeente met Aldi over de herbestemming van het pand in Horn. Aldi zit nog enkele jaren vast aan een huurcontract daar. De gemeente heeft met Aldi afgesproken dat de supermarkt zich inspant om een nieuwe gebruiker te vinden voor het pand -geen  andere supermarkt, wel detailhandel- zodat de ruimte niet leeg komt te staan. 

************************************
Toneelvereniging Spektakel speelt:
Ome Sjaak is doëd …….. en den is d’r koffie.
Speeldata: zaterdag 1, zaterdag 8 en zondag 9 april.  Aanvang: 20.00 uur.
Zondagmiddag 2 april.  Aanvang 15.00 uur. 
Reserveer snel , er zijn nog enkele kaarten!
Gemeenschapshuis de Paort  Kessel.
Regie: Lisette Leenders.
Reserveren : de Paort tel. 06-40585016
Drogisterij Kessel tel. 077-4622661
Entree: € 9,50
Het stuk (tragikomedie) speelt zich af in de jaren 80 op een koffietafel naar aanleiding van het overlijden van Ome Sjaak.
De naaste familie van ome Sjaak heeft een gemeenschappelijk iets... ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Treuren rond de kist lukt nog wel maar aan de koffietafel laaien de emoties op. Bovendien had ome Sjaak  na zijn dood nog leuke verrassingen in petto. Een treurig gegeven dus... vol zwarte humor...  Komt dat zien !!!!
https://www.youtube.com/watch?v=GIMwUB5K7rM
Klik op de afbeelding hierboven voor een video , 
van Spektakel!Koppelstraat 8 - 6088 EP  Roggel - 

Openingstijden: Di – vrij van 9.00 – 18.00,  uur Za 9.00 – 17.00 uur 

***********************************************


**********************************************

                                                                              
https://www.houbenruitersport.nl/
                                   Klik hierboven voor onze website!

************************************************
Week van de Goede Doelen Neer


Beste inwoners van Neer,
Evenals als vorig jaar organiseren we ook dit jaar één “Goede Doelen Week”. Binnen de gemeente Leudal doen inmiddels 14 dorpen hieraan mee.         

Eén collecte heeft tot voordeel dat u slechts één maal bezoek van een collectant krijgt in plaats van 12 maal. Dit is niet alleen voor U maar ook voor de collectanten een hele verbetering. Om deze redenen hebben de collectecoördinatoren in Neer besloten om hun krachten te bundelen om zo tot één grootscheepse collecte te komen. Deze noemen we de “Week van de Goede Doelen”.

Deze zal dit jaar worden gehouden 
van maandag 3 tot en met zaterdag 8 april 2017

De Goede Doelen Week Neer heeft betrekking op de landelijke Goede Doelen. Dit betekent dat er dit jaar wel nog deurcollectes van plaatselijke verenigingen of organisaties gehouden zullen worden. Wij hopen dat ook deze collectes op uw steun mogen rekenen.   
Contactpersonen zijn: Fred Waegemans (594214), Wim Becks (594371), 
Petra Triepels (594843), Annemiek Tobben (591464), 
Jan Verheijen, Tilly Kierkels (597109), Piet Reijnders (593482), 
Vic Pennings (593687).

********************************************
Wij komen uw nieuwe TV bij u thuis
bezorgen en startklaar installeren!!

Koppelstraat 8 - 6088 EP  Roggel - 

tel. 0475 497070 - info@electroteam.nl

Openingstijden: Di – vrij van 9.00 – 18.00,  uur Za 9.00 – 17.00 uur