Verenigingsnieuws

Di 17 april 2018

Ma 16 april 2018

Zaterdag 14 april werden voor de jeugd de Kuebke en voor de senioren de Sjeng van Rijt wisselbekers verschoten.


John Geraets lukte het om voor het 2e jaar in successie de Kuebke beker te bemachtigen. Hij wist feilloos 18 punten achter elkaar met de windbuks af te schieten.
45 jaar geleden werd door Sjeng van Rijt ter bevordering van het wedstrijd schieten de naar zijn naam genoemde wisselbeker ingevoerd. De eerste schutter die deze destijds wist te bemachtigen was Jan Hanssen. De wedstrijd dit jaar werd na kavelronden op zowel "dikke" alsook "kleine" punten door 9 overgebleven schutters op de kaart uitgeschoten. Na 45 jaar was het wederom Jan Hanssen die met een zuiver schot met de eer ging strijken.
Wij wensen beide schutters van harte proficiat!

Za 14 april 2018
E.H.B.O. Neer
p/a Paula Knops
Napoleonsweg 5
6081AA Haelen
0475497750
Neer, 13 april 2018.

Geachte verenigingenbestuurders,

Vorig jaar hebben we een nieuwe cursus EHBO gehouden in Neer. Dit is ons goed bevallen, daarom willen we iedereen dit jaar weer de gelegenheid geven om zich aan te melden voor een nieuwe cursus.

EHBO Neer is al ruim 60 jaren een begrip in Neer. Wij hebben altijd paraat gestaan tijdens evenementen van de diverse verenigingen in Neer. Dit willen we graag blijven doen, maar ons ledenaantal is dusdanig teruggelopen door veelal natuurlijk verloop, dat wij niet meer kunnen garanderen dat wij nog tijdens alle evenementen kunnen posten.

Het Rode Kruis kampt met dezelfde problematiek, maar wij zouden het prettig vinden indien jullie voor onze plaatselijke vereniging zouden kiezen.

Vandaar deze brief:
Wij willen in het najaar starten met een nieuwe cursus zodat we weer meer leden krijgen.  Als elke vereniging 1 of 2 leden opgeeft voor deze cursus dan komen we weer een stuk verder. De cursus wordt tegen kostprijs aangeboden. (€150-175--). Vele zorgverzekeringen vergoeden een gedeelte van deze cursus. De cursusavond zal dinsdag of woensdag zijn.

Bovendien als jullie eigen leden kunnen inzetten met posten tijdens een evenement scheelt dat jullie ook weer in de kosten.

Dus ga eens na binnen jullie vereniging wie er een cursus kan of wil volgen.
Opgeven kan via mail op bovenstaand adres. Vermeld je naam, adres, tel.nummer en geboortedatum.

Bestuur EHBO Neer

Vr 13 april 2018

Wij, onderzoeksbureau Toponderzoek en weekkrant VIA Leudal zijn samen het initiatief begonnen om een burgerpanel op te zetten: www.tipleudal.nl

We zijn opzoek naar betrokken inwoners uit de gemeente Leudal die 1x per maand willen meepraten over lokale onderwerpen.

Dit kan gaan over de kermis, het afvalbeleid of zelf aangedragen onderwerpen. Het doel is om raad te vragen aan burgers, tips waar we de gemeenschap een stukje mooier mee kunnen maken.

Het burgerpanel is gratis, anoniem, lokaal en elke online vragenlijst is kort maar krachtig.

Ook externe partijen kunnen gebruik maken van het burgerpanel, door vragen voor te leggen aan dit panel.

Momenteel heeft TipLeudal bijna 100 deelnemers en we zijn opzoek naar meer enthousiastelingen om het burgerinitiatief te versterken.

Niet alleen in Leudal zijn we bezig met een burgerpanel, in alle omliggende gemeente zijn we een Tip-burgerpanel gestart.

Zo heeft TipWeert al meer dan 600 leden en groeit TipRoermond al snel naar de 500 leden toe.

Graag zouden we meer bekendheid willen geven aan het burgerpanel TipLeudal zodat we zo snel mogelijk een representatieve groep inwoners bij elkaar hebben.

Met representatieve groet,
Pauline Manders

Wo 11 april 2018

Di 10 april 2018
Autocross aan de Stekstraat te Baexem 
met dezelfde Spectaculaire Baan als vorig jaar.

Zo 08 april 2018

Jaarlijks organiseert L.T.V. Neer een invitatietoernooi waarbij niet-leden kennis kunnen maken met onze tennissport en onze vereniging. Het invitatietoernooi is een gezelligheidstoernooi waarbij in het verleden een seniorlid een niet-lid uitnodigde om een koppel met hem of haar te vormen. Dit jaar willen we het iets anders aanpakken en kunnen niet-leden zich rechtstreeks aanmelden voor dit toernooi en mag deze ook meedoen met een ander niet-lid. 

Je mag je als niet-lid ook aanmelden als je nog geen partner hebt. Wij zullen dan zorgen voor een partner. Een koppel kan bestaan uit twee dames, twee heren of een dame en een heer. 

Als niet-lid mag je ook geen lid zijn van een andere tennisvereniging. www.ltvneer.nl/home.php?ID=17

Wo 04 april 2018

Di 03 april 2018
Door de extreme koude op 17 maart werd bij de seizoen opening het oefenschieten afgelast. Hierdoor was de eerste schietdag op 24 maart gelijk een wedstrijddag. 18 Punten moesten worden geraakt om 31 maart verder te kunnen met de eerste persoonlijke wedstrijd van 2018.
21 schutters melden zich om de laatste 6 punten te raken alvorens aan de kaveling werd begonnen. 12 van hen lukte dit nog, ook op de "kleine bölkes" hielden 8 schutters stand. Een aankomende bui zorgde ervoor dat de beslissing werd genomen de wedstrijd op de kaart te beslechten. Op kleine afstand leek het erop dat er zelfs een 2e ronde op de kaart nodig was aleer de beslissing viel. Bij het nauwkeurig nameten bleek toch dat Lei Pouls het beste schot had gelost en won zodoende de VoBeNo beker 2018.

Vr 30 mrt 2018
https://www.oosnaer.nl/nieuws/open-rondleiding-op-paasmaandag-2-april/
Klik op de poster voor meer info op de website van “Oos Naer”.

Do 15 mrt 2018

Vr 23 febr 2018

Do 22 febr 2018

Bijenhouden, waarom doe je dat?

 

Wanneer u geïnteresseerd bent in het leven van bijen en geboeid wordt door bloemen en planten in uw eigen omgeving of van honing houdt is het houden van bijen ook voor u een hobby die u dichter bij de natuur kan brengen. 


Wist u dat bijen, omdat ze bloemen bezoeken voor nectar en stuifmeel, een vitale rol spelen bij het behoud van de biodiversiteit door het bestuiven van in het wild levende bloemen en vele landbouwgewassen (Geen Bijen Geen Fruit). Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden, nu bestaat de kans om het echt te gaan doen.

 

Hoe word je imker?

 

Heel eenvoudig, door bijen te gaan houden.

Maar hoe kom je aan bijen? Kun je die in elke tuin kwijt?

Bijen steken toch, of steken ze hun eigen imker niet omdat ze die kennen?

 

Bijenhouden, hoe leer je dat?

 

In Midden-Limburg zal door de imkersvereniging Roer- en Leudal in 2018 wederom een BASISCURSUS BIJENHOUDEN worden gegeven. Het doel van deze cursus is om mensen, die geïnteresseerd zijn in honingbijen, de basis te geven verantwoord met bijenvolken om te gaan en deze vakbekwaam te behandelen. Deze cursus is onderdeel van het Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV*) opleidingspakket.

 

Voor de start van de cursus zal er op donderdag 22 februari 2018 om 20:00 uur in het Bezoekerscentrum Leudal een informatieavond gegeven worden.

 

De cursus bestaat uit 5 theorielessen en 10 praktijklessen.

De theorielessen starten omstreeks begin/half maart op donderdagavonden van 19.30 tot ca. 22.00 uur.

De praktijklessen worden gegeven vanaf eind maart tot eind augustus, op zaterdagmiddag van 10.00 tot ca. 13.00 uur. We volgen daarbij het bijenjaar.

De cursus zal worden afgesloten met een examen en het NBV diploma Basiscursus bijenhouden.

De theorielessen zullen worden gegeven in het Bezoekerscentrum Leudal te Haelen, de praktijklessen worden gegeven op de bijenstand van kasteel Aerwinkel in Posterholt.

 

De kosten van de cursus bedragen € 200-, in dit bedrag zit tevens het NBV lidmaatschap 2017, het NBV maandblad Bijenhouden, en het cursusboek.

Tevens krijgt u een ervaren imker als mentor toegewezen.

 

Voor vragen en aanmelden voor de cursus kunt u terecht bij de NBV afdeling Imkers Roer- en Leudal, Jan Slots; tel. 0475-452190 (ImkersRoerenLeudal@gmail.com)


Ma 19 febr 2018
 Vastelaovesvrunj,
Vanaaf noe is ’t meugelik ein film vanne Bontje Aovendj 2018 te besjtille vaör vieftien euro. De film sjteit op ein USB-stick, die daonao ouch nog vaör anger doeleinde te gebroeke is. Hubse interesse, vul den rap het formulier in!
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/neerse-evenementen
Maondig 12 fibberwarie 2018

De 1ste prijswinnaars van de vastelaovesoptocht 2018!
    
    
                     Einzelganger                                                       Jeugd

   
                  Kleine groepen                                                 Grote groepen

    
                           Wagens                                          Sjaak Boonen trofe

Vriedig 9 fibberwarie 2018


Di 6 febr 2018

Ma 5 febr 2018
 Vastelaovesvrunj,
Vanaaf noe is ’t meugelik ein film vanne Bontje Aovendj 2018 te besjtille vaör vieftien euro. De film sjteit op ein USB-stick, die daonao ouch nog vaör anger doeleinde te gebroeke is. Hubse interesse, vul den rap het formulier in!

Wo 31 jan 2018

Ma 29 jan 2018
Gisteren werd door VV de Kwiebusse tijdens de Jeugdvorsten receptie de Seniorenvorst 2018 uitgeroepen.
Huub van Teng (Vorstkwiebus 1978) vader van Rob Geenen (Jeugdvorst 30) 
en opa van Jordy Geenen (Jeugdvorst 58) zal dit jaar regeren over alle senioren en andere vastelaoves mensen in Neer.

Wij wensen Huub hier veel succes in !!

Zo 28 jan 2018

Ma 22 jan 2018
http://kwiebusse.nl/index.php?pagina=optocht
Klik hiej baove , veur opgave via de site !!

Ma 08 jan 2018
Zaoterdig 27 jannewarie vindj weer 't Alternatief Vorste Treffe plaats! 
In dit jubileumjaor zal hie ein liveband optraeje: 
nemes minder den Van Gelder oet Venlo! 
Raap dich es raod bie ein en mis deze fantastische aovendj neet!

Za 06 jan 2018
13X11 JAOR VV DE KWIEBUSSE PRIZZENTEERDJ:
Väör leefhöbbers van Vastelaovesmeziek van TOEN!


Eine echte mètzingmiddig mèt versjillendje aoj sjlagers, 
en optraejes van
ónger angere NAERSE artieste van TOEN!Höbtj gae nog meziek op ein LP??? METNEME!!!
D'r zulle zoeë noe en den ein paar plaetjes gedreijtj waere op eine platespeler, 
dus neem mèt die platekolleksie!

Gratis entree, bie Sjaen inne kefee
Vr 05 jan 2018
Maandelijks gezamenlijk dineren voor de leden van seniorenvereniging  Sint Martinus Neer.

Samen aan tafel! Ja gezellig!

 Donderdag 11 januari in de huiskamer van Spuitjeshof 
Aanvang  12.00 uur.
Kosten zijn € 10,- per persoon.

De maaltijd wordt verzorgd door catering De Eyk uit Buggenum en bestaat uit:
Tomatensoep
Schnitzel  met roomsaus
Aardappelpuree
spruitjes en salade
Verrassings toetje
 Koffie of thee

Als u aan deze gezamenlijke maaltijd wilt deelnemen, vul dan onderstaand strookje in  en stop het voor zondag 7 januari samen met de eigen bijdrage in de bekende brievenbus van de seniorenvereniging bij de Spar of afgeven bij:

El Geelen Vlaas 15  ( 0475 491740

Zo 24 dec 2017

Zoals jullie wellicht bekend , organiseren een

5 tal schutterijen uit Leudal , op 17-18 en 19 augustus

het Europees Schutters Treffen 2018 IN NEER,

 U kunt zich NU AANMELDEN als vrijwilliger !!!!!!!

Veel belangstelling 

op 18 december 
voor de infoavond , 
bestemd voor de verenigingen uit Leudal.
 Foto: Raymond van der Linden.

Om dit evenement in goede orde te laten verlopen , is de organisatie op zoek
naar ca. 1500 vrijwilligers om tijdens deze dagen iedereen op hun wensen te bedienen.

NU : Wilt u als vrijwilliger werken tijdens het EST 2018 ?

KLIK DAN OP ONDERSTAANDE LINK VOOR HET AANMELDFORMULIER!

http://www.est2018.eu/nl/aanmelden-vrijwilliger

Vul dit formulier zo volledig mogelijk in.

U KUNT voor 3 verenigingen werken (u kunt kiezen uit de gehele lijst) , echter dan worden uw gewerkte uren naar rato over de 3 verenigingen verdeeld!

Wanneer u op de knop “Verzenden” heeft geklikt , ontvangt u op het door u aangegeven e-mail adres een bevestiging van uw aangemelde gegevens.

Wij (als Gaer nao Naer) hopen op veel aanmeldingen en veel gewerkte uren.


Di 19 dec 2017
Op dinsdag 19 december stond de derde activiteit 
van KERNgezond powered by Aevitae op het programma voor de leerlingen van basisschool De Kwir. 
Deze activiteit stond geheel in het teken van gezond gedrag. Topsporter Daan Versleeuwen (handballer bij Sporting NeLo) was dan ook speciaal naar Neer gekomen om met de leerlingen het gesprek over hierover aan te gaan.
Voordat inhoudelijk aan de slag werd gegaan met de activiteit, mochten de kinderen alles aan Daan vragen. Zo kwamen ze erachter dat Daan een half jaar in Sidney heeft gewoond en daar heeft meegedaan aan de wereldkampioenschappen handbal voor teams. 
Na de introductie van Daan, gingen de leerlingen in groepjes aan de slag met een woord web over gezond gedrag. Dit werd klassikaal besproken, wat tot een groot woord web leidde. Woorden die volgens de leerlingen bij gezond gedrag passen zijn onder andere respect, plezier, samenwerken en aanmoedigen. Uit het woord web bleek dat de kinderen al veel weten over gezond gedrag.

Daan vertelde hoe gezond gedrag en sportiviteit terug komen binnen een team. Hij gaf aan dat samenwerken en respect hebben voor elkaar, ook al ben je niet elkaars beste vriend, essentieel zijn om een succesvol team te zijn.  

Uiteindelijk liet Daan de kinderen door middel van een verhaal zien wat het met iemand doet als diegene alleen maar afbrekers (negatieve dingen) of opstekers (complimentjes) krijgt. Ook de kinderen dachten zelf na over afbrekers en opstekers die zij zelf wel eens hebben ontvangen of gegeven. Iedereen was het er over eens dat het veel fijner is om opstekers te geven en te krijgen. Op het einde van de les werd dan ook de afspraak gemaakt dat de leerlingen elkaar meer complimentjes gaan even. 


Uiteraard was er ook nog tijd voor een groepsfoto en werden er handtekeningen uitgedeeld door Daan. 
De volgende KERNgezond-activiteit vindt donderdag 25 januari plaats. De kinderen gaan dan op bezoek bij Ria Joosten Catering en Evenementen voor de smaaklessen. 

KERNgezond Neer is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Aevitae en de gemeente Leudal.

KERNgezond Neer wordt mede mogelijk gemaakt door: GGD Limburg-Noord, Ria Joosten Catering, Spar Kuijpers, Bakkerij Christine de Echte Bakker, Beurskens Tandtechniek, Geraets Metaalbewerking, Eetcafé ’t Raodhoes, Beeren Plantproducts, Vestjens BV, Autobedrijf Peeters & Gubbels, Beurskens Tuinen, Park Leudal Oost, Hendrikx Genetics, J&P Derikx, Verheijden Financieel Advies Groep, Arte di Granito, Rederij De Veerman, Jac Hendrix,  Bongers Beeld Licht Geluid, Asperges van ‘Eutje oeth Naer’ en Melkveebedrijf van Melick, Rotary Club Venlo, Maas en Peel en Tandartsenpraktijk Neer.

Ma 18 dec 2017

Di 05 dec 2017
Het boek “Kruisen en kapellen 
in de gemeente Leudal” is uit.


De uitgave door de gezamenlijke heemkundeverenigingen van het boek over de kruisen en kapellen in de gemeente Leudal onder de titel “Woea mien mooder mich gelieërdj haet om te baeje” is deze week verschenen. 

Voor de mensen die dit boek in de voorinschrijving hebben besteld 
is dit op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur af te halen 
in de Heemkamer aan de Hoogstraat.
Tevens is dit boek nog te koop voor € 8.95 per stuk
ook hiervoor kunt u terecht in de Heemkamer.
Veel leesplezier

Wo 26 nov 2017
Seniorenvereniging Sint Martinus Neer. 
Senioren Expo Veldhoven: vrijdag 19 januari 2018.
De Senioren Expo is de grootste beurs voor 50-plussers in Zuid Nederland.
Een complete seniorenbeurs over wonen en leven, reizen, gezondheid, beweging, hobby en creativiteit. U kunt zich laten informeren, adviseren, en amuseren. 
In een sfeervolle omgeving wordt u geprikkeld tot actieve deelname aan zang, dans en demonstraties.
Vrijdag 19 januari is er een speciale Limburg-dag met een extra voordelig arrangement. 
Leden betalen € 10.00 inclusief busreis en entree, niet leden betalen € 12.50.
Vertrek per touringcar om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats Steeg/Goot, 
Terugreis om 17.00 uur.
Opgave bij Annie Hesen tel. 0475 593173 voor 15 dec. 
met als motto vol is vol ! ! !

Di 28 nov 2017

Percussiegroep Zinvol Geweld is Limburgs kampioen en promoveert naar de 1e divisie

 Percussiegroep Zinvol Geweld uit Neer heeft op 26 november jl, groot succes geboekt tijdens het LBT concours in Heel.

De zéér gevarieerde melodieuze slagwerkmuziek werd door het enthousiaste publiek en de deskundige jury gewaardeerd met het Limburgs kampioenschap in de 2e divisie en promotie naar de 1e divisie.

Sinds de oprichting heeft Percussiegroep Zinvol Geweld drie keer deelgenomen aan het LBT concours en is drie keer gepromoveerd. Wij zijn erg trots op de geweldige muzikale prestatie van onze slagwerkgroep onder leiding van Sjoerd Ceelen.

Percussiegroep Zinvol Geweld is onderdeel van www.muziekplein.eu.

Gaer nao Naer , wenst de Percussiegroep van harte peoficiat!


Za 25 nov 2017
Aanstaondje zaoterdig 25 november (MURGE) vindj alweer de leedjesaovendj plaats, woeëväör wae eederein gaer van herte oetnueëdige. 
Mèt dit jaor merleefst 10 deilnemers: 
De Diva’s, De Beerkatkwaekers, Sjieketieta, Sjúúnse Sjoveniste, Wieze Raod, Óm in te Lieste, Ómdet ’t kèn, ’t Graotekoeër, Sjabbe van Haonssum en Laotj ós mer gewaere. Daobie zal deze aovendj ouch ’t boerebroedspaar oetgerope waere!
 
Naeve de bekèndje cd’s zal d’r dit jaor ouch eine Kwiebus USB stick te koup zeen woeë op alle Naerse vastelaovesleedjes te vinje zeen die oeëts op eine meziekdrager zeen gezatte!

Gaer zeen wae eederein aanstaondje zaoterdig (MURGE) 
om 20:11 inne Haammaeker! Toet den!

Di 21 nov 2017

Concoursconcert Percussiegroep Zinvol Geweld

Op zondag 26 november aanstaande heeft Percussiegroep Zinvol Geweld haar derde concoursconcert sinds de oprichting. Om 15.45 uur in Don Bosco in Heel wordt met véél ‘Zinvol Geweld’ een schitterend muziekprogramma opgevoerd voor een deskundige jury en een groot publiek. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de percussiegroep muziek laten componeren en arrangeren. Kom je ook om Zinvol Geweld aan te moedigen?

Op vrijdag 24 november is om 20:30 uur de generale repetitie in De Haammaeker in Neer. Iedereen is dan welkom!!.

Percussiegroep Zinvol Geweld; een opmerkelijke naam! Geweld is zinloos, maar muzikaal ‘geweld’ zorgt voor positieve en zinvolle energie. Met geweldige muzikale prestaties… dat gaat ‘Zinvol Geweld’ de komende week weer bewijzen. Percussiegroep Zinvol Geweld is onderdeel van www.muziekplein.eu.

Za 18 nov 2017
Vanaovendj waerdj alweer de noewe Vorst van ós jubileumjaor oetgerópe! Vanaaf dit jaor vindj dit plaats op zaoterdigaovendj, 
en det moogse natuurlijk absoluut neet misse!
Om 19:45 gaon wae gezamelijk nao 't beeldj van de Kwiebus oppe Hoeëgstraot om 't jubileumjaor te äöpene. Eederein is hie bie uiteraard van herte welkom!
Om 21.11 neme wae aafsjeid van Vorst Kwiebus de 66e Luuk Sijben, 
om vervolges om 22:11 Vorst Kwiebus de 67e oet te rope! 
Toet zaoterdig!

Do 09 nov 2017
BART BRENTJENS GEEFT MTB-CLINIC
De oud-olympisch kampioen Bart Brentjens 
komt op zaterdag 25 november een MTB-clinic geven. 
Vertrek vanaf Park Leudal Oost. 
Organisatie is in handen van TC 't Naers Peloton met hulp van Sportimpuls.
Geef je snel op, want vol is vol

Zo 05 nov 2017
Filmavond in de Heemkamer

 

Jong Nederland op kamp!

Wederom geven wij een vervolg op de reeds eerder gehouden succesvolle filmavonden in de heemkamer. Op maandag 6 november kijken we samen naar films over Jong Nederland op kamp. We hebben een aantal films ter beschikking waarvan wij er een tweetal willen tonen. Deze films zijn afkomstig van Pierre Claessen en Peter Dorssers (vanne Riekswaeg) en laten beelden zien van het kamp in 1958 te Wellerlooi en 1978 in Lierop.

Dat het Jong Nederland van vandaag geheel anders is dan eind jaren vijftig of zeventig zal niemand verbazen. Wat wel vermeldenswaardig  is het feit dat er eind jaren vijftig veel belangstelling was voor het werk bij Jong Nederland en nu, in een tijd waar de jeugd de vrije tijdsbesteding voor het uitkiezen heeft, Jong Nederland bloeit als nooit tevoren.

Was u ook deelnemer of toeschouwer of bent u gewoon belangstellende? Kom dan kijken,  Iedereen is van harte welkom. De beelden worden live voorzien van deskundig commentaar door deelnemers aan het kamp in 1958 en 1979.              

De vertoning begint om 20.00 uur maar vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen. 

De koffie staat klaar!

Meer info, zie 


Za 04 nov 2017
KERNgezond Neer maakt kennis met verschillende sporten

Op vrijdag 3 november stond de tweede activiteit van KERNgezond Neer op het programma. De kinderen gingen kennis maken met een aantal binnensporten. Deze clinics werden verzorgd door een aantal lokale verenigingen.
De groepen 5/6 van basisschool De Kwir in Neer nemen deel aan KERNgezond. Na de opening werden de kinderen in vijf groepen verdeeld. 

Vervolgens beleefden ze gedurende de ochtend alle sporten. Zo gaf Onder Ons Neer een beugelclinic en was THV Leudal aanwezig om de kinderen de grondbeginselen van taekwondo te leren. Ook Dansstudio Pulse bezorgde de kinderen een leuke ochtend met een dansclinic. Tophandballer Nick van den Beucken van Herpertz Bevo Hc was aanwezig om de kinderen een handbalclinic te geven. Bij het vijfde onderdeel hadden de kinderen even pauze om weer nieuwe energie te tanken en speelden ze een spel waarbij ze vooral goed moesten nadenken en samenwerken. 


  
Aan het eind van de ochtend waren de kinderen moe maar vonden ze het ook enorm leuk. De volgende KERNgezond-activiteit in Neer is op 19 december. Dan zal een topsporter in de klas een gastles genaamd ‘De Held’ verzorgen. Een gastles over gezond gedrag.

KERNgezond Neer is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Aevitae en de gemeente Leudal.

KERNgezond Neer wordt mede mogelijk gemaakt door: GGD Limburg-Noord, Ria Joosten Catering, Spar Kuijpers, Bakkerij Christine de Echte Bakker, Beurskens Tandtechniek, Geraets Metaalbewerking, Eetcafé ’t Raodhoes, Beeren Plantproducts, Vestjens BV, Autobedrijf Peeters en Gubbels, Beurskens Tuinen, Park Leudal Oost, Hendrikx Genetics, J&P Derikx, Verheijden Financieel Advies Groep, Arte di Granito, Rederij De Veerman, Jac Hendrix,  Bongers Beeld Licht Geluid, Asperges van ‘Eutje oeth Naer’ en Melkveebedrijf van Melick, Rotary Club Venlo, Maas en Peel en Tandartsenpraktijk Neer.

Voor meer informatie over KERNgezond kunt u contact opnemen met KERNgezond via info@wijzijnkerngezond.nl of via 077 707 41 10
 
Di 31 okt 2017

Beste inwoners en oud-inwoners van Neer,

Voor Jong Nederland Neer zijn wij opzoek naar de groepsnaam en jaartal van oprichting van de groep. 


Deze willen we graag vereeuwigen in het Patronaat, zodat de rijke historie niet verloren gaat. 
In ons archief kunnen we al een groot deel terugvinden, maar wat extra hulp is nooit mis. 
Mailen kan naar rutgervanknippenberg@live.nl, hierin vermeld groepsnaam plus jaartal van oprichting.

Mochten er tevens mensen zijn die nog foto's van hun tijd bij Jong Nederland hebben en deze een mooi plekje willen geven in het Patronaat staan wij hier uiteraard ook voor open.

Alvast bedankt namens Jong Nederland Neer

Wo 25 okt 2017
De wegen van Park Leudal-Oost en de regionale wielerbaan komen, na eerdere verkenningen, weer samen. 
De initiatiefnemers van Park Leudal-Oost en deel vanuit de ”Wielerbaan Haelen”, onderzoeken momenteel de mogelijkheden om een 800 meter lange wielerbaan op Park Leudal-Oost in Neer te huisvesten. “Een kansrijke ontwikkeling voor, alsnog, een veilige wieleromgeving in Midden-Limburg, blijkt uit de verkenningen afgelopen maanden”, aldus Edwin van Pol namens Stichting Park Leudal-Oost en Huub aan den Boom namens de initiatiefgroep “Wielerbaan Haelen”.
Het merendeel van de betrokken wielerverenigingen bij het eerdere wielerinitiatief in Haelen, sluiten zich inmiddels aan bij de komst van de wielerbaan in Neer. Samenwerkings-overeenkomsten met  Wielerclub Midden-Limburg én meerdere wielerverenigingen in Midden- en Noord-Limburg zijn inmiddels in de maak. 

Ook diverse reeds betrokken verenigingen bij Park Leudal-Oost, zoals de voetbalclub RKSVN, hebben zich inmiddels positief uitgesproken over de combinatie met de wielerbaan. “Een win-win-situatie voor beide initiatieven,” aldus Huub aan den Boom. 
Win-win-situatie
Daar waar Neer eerder buiten beeld bleef bij verdere verkenningen, leert voortschrijdend inzicht dat Park Leudal-Oost alsnog in beeld komt als geschikte plek voor de wielerbaan. “De komst van de wielerbaan op Park Leudal-Oost is een goede manier om de vele tijd en energie die de initiatiefnemers oorspronkelijk in een baan in Haelen stoken, alsnog tot een succes te maken,” vertelt Huub aan den Boom. “En voorziet vooral ook in een nijpende behoefte aan veilige trainingsgebieden voor onder andere het groeiend aantal (jeugd)leden, zoals de voorzitter Ruud van den Heuvel van Wielerclub Midden-Limburg onlangs in De Limburger uitte, vervolgt Huub.”  Edwin van Pol vervolgt: “Anderzijds versterkt het de plannen van Park Leudal-Oost, zowel in functionaliteit, clustering en exploitatie. Met de komst van de wielerbaan én het verlichte mountaibikeparcours kan nog meer dan voorheen gesproken worden over een veilige omgeving.”
Kansrijk aldus oud-wielrenner Frans Maassen
Oud-wielrenner Frans Maassen werkt al jaren met Huub aan den Boom en anderen samen aan de komst van een ‘veilige wieleromgeving’ in Midden-Limburg. Ook Frans ziet de komst van de wielerbaan op Park Leudal-Oost als een kansrijke ontwikkeling.
De komende tijd werken de burgerinitiatieven de varianten verder uit. Vanzelfsprekend betrekken we de diverse toekomstige gebruikers van Park Leudal-Oost en omwonenden hierbij.
Edwin en Huub: “Wij zijn er van overtuigd: Samen met de gemeente Leudal (en Provincie Limburg) wordt de langgekoesterde droom om een veilige wieleromgeving in Midden-Limburg te creëren, werkelijkheid.

Huub aan den Boom (namens Wielerbaan Haelen, links) en Edwin van Pol (namens Stichting Park Leudal-Oost, rechts) bekrachtigen samenwerking.

Vr 13 okt 2017
Vorstoetrope is vanaaf dit jaor 
op zaoterdigaovendj, 
dit jaor op 18 november.


Di 10 okt 2017
Hondenschool Kessel-Eik
Start 21 oktober a.s. weer met `n leuke en leerzame puppy/beginnerscursus
voor alle rassen/kruisingen honden.
Wij werken met de diervriendelijke belonings / corrigeermethode.
De lessen zijn leuk en leerzaam voor de hondjes maar ook voor de baasjes!
Ik werk uitsluitend met kleine groepen dus wees snel mocht u mee willen doen met deze cursus want de eerste cursisten hebben zich al aangemeld.
*10 lessen van elk een uur en een examen door een echte examinator.* 
Nogmaals: vol = vol!

Voor vrijblijvende informatie: tel. 06-43232639 e-mail: johnstoffels@ziggo.nl

Di 26 sept 2017
DAMES GYMCLUB ZOEKT NIEUWE LEDEN
Wil jij graag één keer per week lekker bewegen met een leuke groep dames in sporthal “de Kwiebus” gelegen naast de Haammaeker? Lees dan snel onderstaande flyer en maak gebruik van de gratis proeflessen, 
mede mogelijk gemaakt door Sportimpuls Neer.Subpagina''s (3): Cultuur Muziek Sport