Verenigingsnieuws

Za 25 nov 2017
Aanstaondje zaoterdig 25 november (MURGE) vindj alweer de leedjesaovendj plaats, woeëväör wae eederein gaer van herte oetnueëdige. 
Mèt dit jaor merleefst 10 deilnemers: 
De Diva’s, De Beerkatkwaekers, Sjieketieta, Sjúúnse Sjoveniste, Wieze Raod, Óm in te Lieste, Ómdet ’t kèn, ’t Graotekoeër, Sjabbe van Haonssum en Laotj ós mer gewaere. Daobie zal deze aovendj ouch ’t boerebroedspaar oetgerope waere!
 
Naeve de bekèndje cd’s zal d’r dit jaor ouch eine Kwiebus USB stick te koup zeen woeë op alle Naerse vastelaovesleedjes te vinje zeen die oeëts op eine meziekdrager zeen gezatte!

Gaer zeen wae eederein aanstaondje zaoterdig (MURGE) 
om 20:11 inne Haammaeker! Toet den!

Di 21 nov 2017

Concoursconcert Percussiegroep Zinvol Geweld

Op zondag 26 november aanstaande heeft Percussiegroep Zinvol Geweld haar derde concoursconcert sinds de oprichting. Om 15.45 uur in Don Bosco in Heel wordt met véél ‘Zinvol Geweld’ een schitterend muziekprogramma opgevoerd voor een deskundige jury en een groot publiek. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de percussiegroep muziek laten componeren en arrangeren. Kom je ook om Zinvol Geweld aan te moedigen?

Op vrijdag 24 november is om 20:30 uur de generale repetitie in De Haammaeker in Neer. Iedereen is dan welkom!!.

Percussiegroep Zinvol Geweld; een opmerkelijke naam! Geweld is zinloos, maar muzikaal ‘geweld’ zorgt voor positieve en zinvolle energie. Met geweldige muzikale prestaties… dat gaat ‘Zinvol Geweld’ de komende week weer bewijzen. Percussiegroep Zinvol Geweld is onderdeel van www.muziekplein.eu.

Za 18 nov 2017
Vanaovendj waerdj alweer de noewe Vorst van ós jubileumjaor oetgerópe! Vanaaf dit jaor vindj dit plaats op zaoterdigaovendj, 
en det moogse natuurlijk absoluut neet misse!
Om 19:45 gaon wae gezamelijk nao 't beeldj van de Kwiebus oppe Hoeëgstraot om 't jubileumjaor te äöpene. Eederein is hie bie uiteraard van herte welkom!
Om 21.11 neme wae aafsjeid van Vorst Kwiebus de 66e Luuk Sijben, 
om vervolges om 22:11 Vorst Kwiebus de 67e oet te rope! 
Toet zaoterdig!

Do 09 nov 2017
BART BRENTJENS GEEFT MTB-CLINIC
De oud-olympisch kampioen Bart Brentjens 
komt op zaterdag 25 november een MTB-clinic geven. 
Vertrek vanaf Park Leudal Oost. 
Organisatie is in handen van TC 't Naers Peloton met hulp van Sportimpuls.
Geef je snel op, want vol is vol

Zo 05 nov 2017
Filmavond in de Heemkamer

 

Jong Nederland op kamp!

Wederom geven wij een vervolg op de reeds eerder gehouden succesvolle filmavonden in de heemkamer. Op maandag 6 november kijken we samen naar films over Jong Nederland op kamp. We hebben een aantal films ter beschikking waarvan wij er een tweetal willen tonen. Deze films zijn afkomstig van Pierre Claessen en Peter Dorssers (vanne Riekswaeg) en laten beelden zien van het kamp in 1958 te Wellerlooi en 1978 in Lierop.

Dat het Jong Nederland van vandaag geheel anders is dan eind jaren vijftig of zeventig zal niemand verbazen. Wat wel vermeldenswaardig  is het feit dat er eind jaren vijftig veel belangstelling was voor het werk bij Jong Nederland en nu, in een tijd waar de jeugd de vrije tijdsbesteding voor het uitkiezen heeft, Jong Nederland bloeit als nooit tevoren.

Was u ook deelnemer of toeschouwer of bent u gewoon belangstellende? Kom dan kijken,  Iedereen is van harte welkom. De beelden worden live voorzien van deskundig commentaar door deelnemers aan het kamp in 1958 en 1979.              

De vertoning begint om 20.00 uur maar vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen. 

De koffie staat klaar!

Meer info, zie 


Za 04 nov 2017
KERNgezond Neer maakt kennis met verschillende sporten

Op vrijdag 3 november stond de tweede activiteit van KERNgezond Neer op het programma. De kinderen gingen kennis maken met een aantal binnensporten. Deze clinics werden verzorgd door een aantal lokale verenigingen.
De groepen 5/6 van basisschool De Kwir in Neer nemen deel aan KERNgezond. Na de opening werden de kinderen in vijf groepen verdeeld. 

Vervolgens beleefden ze gedurende de ochtend alle sporten. Zo gaf Onder Ons Neer een beugelclinic en was THV Leudal aanwezig om de kinderen de grondbeginselen van taekwondo te leren. Ook Dansstudio Pulse bezorgde de kinderen een leuke ochtend met een dansclinic. Tophandballer Nick van den Beucken van Herpertz Bevo Hc was aanwezig om de kinderen een handbalclinic te geven. Bij het vijfde onderdeel hadden de kinderen even pauze om weer nieuwe energie te tanken en speelden ze een spel waarbij ze vooral goed moesten nadenken en samenwerken. 


  
Aan het eind van de ochtend waren de kinderen moe maar vonden ze het ook enorm leuk. De volgende KERNgezond-activiteit in Neer is op 19 december. Dan zal een topsporter in de klas een gastles genaamd ‘De Held’ verzorgen. Een gastles over gezond gedrag.

KERNgezond Neer is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Aevitae en de gemeente Leudal.

KERNgezond Neer wordt mede mogelijk gemaakt door: GGD Limburg-Noord, Ria Joosten Catering, Spar Kuijpers, Bakkerij Christine de Echte Bakker, Beurskens Tandtechniek, Geraets Metaalbewerking, Eetcafé ’t Raodhoes, Beeren Plantproducts, Vestjens BV, Autobedrijf Peeters en Gubbels, Beurskens Tuinen, Park Leudal Oost, Hendrikx Genetics, J&P Derikx, Verheijden Financieel Advies Groep, Arte di Granito, Rederij De Veerman, Jac Hendrix,  Bongers Beeld Licht Geluid, Asperges van ‘Eutje oeth Naer’ en Melkveebedrijf van Melick, Rotary Club Venlo, Maas en Peel en Tandartsenpraktijk Neer.

Voor meer informatie over KERNgezond kunt u contact opnemen met KERNgezond via info@wijzijnkerngezond.nl of via 077 707 41 10
 
Di 31 okt 2017

Beste inwoners en oud-inwoners van Neer,

Voor Jong Nederland Neer zijn wij opzoek naar de groepsnaam en jaartal van oprichting van de groep. 


Deze willen we graag vereeuwigen in het Patronaat, zodat de rijke historie niet verloren gaat. 
In ons archief kunnen we al een groot deel terugvinden, maar wat extra hulp is nooit mis. 
Mailen kan naar rutgervanknippenberg@live.nl, hierin vermeld groepsnaam plus jaartal van oprichting.

Mochten er tevens mensen zijn die nog foto's van hun tijd bij Jong Nederland hebben en deze een mooi plekje willen geven in het Patronaat staan wij hier uiteraard ook voor open.

Alvast bedankt namens Jong Nederland Neer

Wo 25 okt 2017
De wegen van Park Leudal-Oost en de regionale wielerbaan komen, na eerdere verkenningen, weer samen. 
De initiatiefnemers van Park Leudal-Oost en deel vanuit de ”Wielerbaan Haelen”, onderzoeken momenteel de mogelijkheden om een 800 meter lange wielerbaan op Park Leudal-Oost in Neer te huisvesten. “Een kansrijke ontwikkeling voor, alsnog, een veilige wieleromgeving in Midden-Limburg, blijkt uit de verkenningen afgelopen maanden”, aldus Edwin van Pol namens Stichting Park Leudal-Oost en Huub aan den Boom namens de initiatiefgroep “Wielerbaan Haelen”.
Het merendeel van de betrokken wielerverenigingen bij het eerdere wielerinitiatief in Haelen, sluiten zich inmiddels aan bij de komst van de wielerbaan in Neer. Samenwerkings-overeenkomsten met  Wielerclub Midden-Limburg én meerdere wielerverenigingen in Midden- en Noord-Limburg zijn inmiddels in de maak. 

Ook diverse reeds betrokken verenigingen bij Park Leudal-Oost, zoals de voetbalclub RKSVN, hebben zich inmiddels positief uitgesproken over de combinatie met de wielerbaan. “Een win-win-situatie voor beide initiatieven,” aldus Huub aan den Boom. 
Win-win-situatie
Daar waar Neer eerder buiten beeld bleef bij verdere verkenningen, leert voortschrijdend inzicht dat Park Leudal-Oost alsnog in beeld komt als geschikte plek voor de wielerbaan. “De komst van de wielerbaan op Park Leudal-Oost is een goede manier om de vele tijd en energie die de initiatiefnemers oorspronkelijk in een baan in Haelen stoken, alsnog tot een succes te maken,” vertelt Huub aan den Boom. “En voorziet vooral ook in een nijpende behoefte aan veilige trainingsgebieden voor onder andere het groeiend aantal (jeugd)leden, zoals de voorzitter Ruud van den Heuvel van Wielerclub Midden-Limburg onlangs in De Limburger uitte, vervolgt Huub.”  Edwin van Pol vervolgt: “Anderzijds versterkt het de plannen van Park Leudal-Oost, zowel in functionaliteit, clustering en exploitatie. Met de komst van de wielerbaan én het verlichte mountaibikeparcours kan nog meer dan voorheen gesproken worden over een veilige omgeving.”
Kansrijk aldus oud-wielrenner Frans Maassen
Oud-wielrenner Frans Maassen werkt al jaren met Huub aan den Boom en anderen samen aan de komst van een ‘veilige wieleromgeving’ in Midden-Limburg. Ook Frans ziet de komst van de wielerbaan op Park Leudal-Oost als een kansrijke ontwikkeling.
De komende tijd werken de burgerinitiatieven de varianten verder uit. Vanzelfsprekend betrekken we de diverse toekomstige gebruikers van Park Leudal-Oost en omwonenden hierbij.
Edwin en Huub: “Wij zijn er van overtuigd: Samen met de gemeente Leudal (en Provincie Limburg) wordt de langgekoesterde droom om een veilige wieleromgeving in Midden-Limburg te creëren, werkelijkheid.

Huub aan den Boom (namens Wielerbaan Haelen, links) en Edwin van Pol (namens Stichting Park Leudal-Oost, rechts) bekrachtigen samenwerking.

Vr 13 okt 2017
Vorstoetrope is vanaaf dit jaor 
op zaoterdigaovendj, 
dit jaor op 18 november.


Di 10 okt 2017
Hondenschool Kessel-Eik
Start 21 oktober a.s. weer met `n leuke en leerzame puppy/beginnerscursus
voor alle rassen/kruisingen honden.
Wij werken met de diervriendelijke belonings / corrigeermethode.
De lessen zijn leuk en leerzaam voor de hondjes maar ook voor de baasjes!
Ik werk uitsluitend met kleine groepen dus wees snel mocht u mee willen doen met deze cursus want de eerste cursisten hebben zich al aangemeld.
*10 lessen van elk een uur en een examen door een echte examinator.* 
Nogmaals: vol = vol!

Voor vrijblijvende informatie: tel. 06-43232639 e-mail: johnstoffels@ziggo.nl

Di 26 sept 2017
DAMES GYMCLUB ZOEKT NIEUWE LEDEN
Wil jij graag één keer per week lekker bewegen met een leuke groep dames in sporthal “de Kwiebus” gelegen naast de Haammaeker? Lees dan snel onderstaande flyer en maak gebruik van de gratis proeflessen, 
mede mogelijk gemaakt door Sportimpuls Neer.Subpagina''s (3): Cultuur Muziek Sport