Cultuur

Do 14 sept 2017

Di 12 sept 2017
Natuur en Landschap in Midden-Limburg.

We beginnen dit jaar het winterseizoen al redelijk vroeg met een lezing over de natuur en het landschap in Midden-Limburg. 
Op 20 september staat deze presentatie gepland in gemeenschapshuis De Haammaeker.
Onze dorpsgenoot en natuurfotograaf Bob Luijks zal ons aan de hand van door hem gemaakte foto's laten zien hoe mooi en afwisselend het is in onze omgeving.
Bob is fulltime natuurfotograaf met één hele grote passie: Limburg. Twee jaar geleden verscheen van zijn hand het succesvolle boek ‘Van paarse heide tot orchideeënweide’ waarin hij de lezer meeneemt op een ontdekkingsreis naar honderd Limburgse natuurgebieden. 

Tijdens de presentatie geeft Bob een kijkje achter de schermen. Verder zal hij vooral vertellen over de vele bijzondere plekjes, planten en dieren die hij tijdens zijn werk tegenkomt. We zullen versteld staan van de enorme variatie in ons Midden-Limburg. Bob heeft oog voor zaken waar we iedere dag aan voorbij gaan.
De presentatie wordt gehouden in gemeenschapshuis De Haammaeker aan de Hoogstraat te Neer. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis.

Vr 08 sept 2017
Gezamenlijk diner maand september:
Opgave is nog mogelijk tot en met 11 september.
Het maandelijks gezamenlijk diner in de maand september is op donderdag 14 september a.s. in de huiskamer van Spuitjeshof, aanvang 12.00 uur. 
Kosten € 10.00 per persoon.(betalen bij aanmelding).
Het menu wordt deze maand verzorgd door Chinees Indisch Restaurant Mandarin uit Kessel en bestaat uit: - Tomatensoep - verschillende Chinese gerechten – verrassings toetje - Koffie of thee. Aanmelden: Stop envelop met naam en adres, plus de eigen bijdrage in de bekende brievenbus in de Spar, aanmelden is mogelijk tot en met maandag 11 september Voor vragen kunt U terecht bij El Geelen Vlaas 15, tel. nr. 0475 491740 b.g.g. 06 25 36 38 59.

Ma 21 aug 2017
Ook 3e en laatste ere-prijs 2017 voor de Bussen Schutten.

Op het 3e bondsfeest van de bond Juliana, prima georganiseerd 
door St. Hubertus Beringe, werden de navolgende prijzen behaald:
In de optocht: 1e prijs mooiste geheel, 
1e prijs beste houding, 2e prijs beste defilé, 2e prijs beste vendelgroep, 
3e prijs beste commandant, invaller Jac Emonts, 2e prijs beste vaandeldrager Huub Verstegen, 3e prijs mooiste bordjesdrager Tren Warries, 2e prijs, 
eervolle vermelding beste standaardruiter Pieter Sijben.
Bij de wedstrijden op het terrein was er een 2e prijs voor het beste muziekkorps, 1e prijs beste vendelgroep, 1e prijs individueel jeugdvendelen Jasper Emonts, 1e prijs mooiste koningspaar Ton en Ankie Klaessen Sonderkamp en een 1e prijs mooiste koningin voor Ankie.
Al deze prijzen waren voldoende om voor de 3e keer dit jaar de ere-prijs, 
een mooi zilveren schild geschonken door de gemeente Peel en Maas, 
in ontvangst te mogen nemen.
De schietresultaten: A zestal, 36, 18, 18 na kaveling buiten de prijzen, 
B zestal met 36, 17 2e prijs, en D zestal als enige met 36 punt in de opening een dik verdiende 1e prijs.
Tot slot de optochtprijzen over de totalen van alle 3 de bondsschuttersfeesten 
in 2017:
Mooiste geheel 1e prijs, Beste houding 1e prijs, Beste Defilé 2e prijs, Beste vendelgroep in de optocht 1e prijs en beste muziekkorps op het terrein; 2e prijs.
Gaer nao Naer , wenst de Bussen Schutten 
van harte proficiat 
met de mooie resultaten in dit seizoen !!