Sport

4 april 2018


30 mrt 2018

Dames- en Meiden voetbal bij RKSVN uit Neer 

in de spotlights !!

Clinic zaterdag 31 maart

Aanstaande zaterdag 31 maart van 16:00 tot 18:00 uur organiseren we een clinic gegeven door 4 eredivisie speelsters van Achilles ‘29. Alle meiden en senioren speelsters van RKSVN zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Vriendinnentraining

Op woensdag 16 mei organiseren we wederom onze jaarlijkse vriendinnentraining. Alle meiden die graag eens willen meetrainen zijn van harte welkom deze avond.

Dames-/meiden lokaal

Afgelopen zaterdag is tevens het Meiden-/dameslokaal van RKSVN in gebruik genomen. Zie nieuwsartikel:http://www.rksvn.nl/nl/nieuws/damesmeiden-lokaal-rksvn

Namens de commissie Dames + Meiden Commissie


23 mrt 2018
Trotse partner KERNgezond
Trotse partner KERNgezond

16 mrt 2018
UITNODIGING INLOOPAVOND DINSDAG 20 MAART
Inrichtingsschets Park Leudal Oost met wielerbaan en MTB
Datum: dinsdag 20 maart 2018
Tijdstip: tussen 19.30 en 21.00 uur
Locatie: Gemeenschapshuis de Haammaeker, Hoogstraat 2, Neer
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 december 2017 besloot de Gemeente Leudal hun medewerking te verlenen aan het realiseren van de wielerbaan op Park Leudal Oost. 

Hier zijn we enthousiast mee aan de slag gegaan. Resultaat is een inrichtingsschets van het park waarin ook de wielrenbaan en het mountainbike parcours zijn verwerkt.
Op 20 maart 2018 tussen 19.30 en 21.00 is er een inloopavond in Gemeenschapshuis de Haammaeker (Hoogstraat 2 in Neer). Daar delen we deze inrichtingsschets met een ieder die interesse heeft: samenwerkingspartners, leden van verenigingen, omwonenden en overige geïnteresseerden.
Iedereen is van harte welkom op het tijdstip dat hem of haar het beste schikt

16 jan 2018

HONDENEIGENAREN OPGELET!!

Speciaal voor mensen die op zaterdagochtend niet kunnen komen start De Hondenschool Kessel-Eik met een speciale doordeweekse PUPPYCURSUS op maandagavond 19 februari van 18.30 tot 19.30 

Tijdens de cursus wordt er heel veel aandacht besteed aan de socialisatie van de pup/hond met andere hondjes en mensen. Tevens leren ze ook al gelijk een heleboel commando's dus geen geldklopperij.

Deze cursus wordt gegeven door een gediplomeerd instructeur en bestaat uit tien lessen van een uur en een heus examen. Wij garanderen u een hele leuke en leerzame cursus met slagingsgarantie!
Voor info even mailen naar:

johnstoffels@ziggo.nl


02 jan 2018


Inhoud DEMO NAVIGATIE 

7 jan 2018

In Café Maneslust “Biej Mieke”

 

14.00 uur tot 14.30 uur

·         Presentatie  Navigatie . Algemene demo van wat is navigatie

 

en de ontwikkeling daarvan in de laatste jaren.

 

14.30 uur tot 15.00 uur

·         Intro van het Navigatie Programma Tyre to Travel en het werken 


met dit programma en uitleg over verdere navigatieprogramma’s.

 

Korte [rook] pauze

 

15.15 uur tot 15.45 uur

·         Waarom een “Navigatie - Cursus “ wat komt er ter sprake in zo’n 


cursus en wat word ik er wijzer van

 

15.45 uur tot  16.15 uur

·         Intro van het programma MyRouteApp voor je PC of Laptop 


én MyRouteApp op je mobiel.

       

2e Pauze..

·         Aansluitend de mogelijkheid om dieper in te gaan op een

 onderwerp en/of individuele vragen samen te bespreken.

 

Heb je speciale vragen op het gebied van de verschillende 

Navigatie Apparatuur

Voor Wandelen – Fietsen –Fietscross – Bromfiets – Motor –Auto  - Camper -

Vrachtwagen…. Navigatie Programma - Bluetooth - 

Bevestigingsmogelijkheden ….alles kan dus stel je vraag 

en je krijgt dan [ of later per telefoon of E-mail] verdere info.

 Gr, Ben

26 dec 2017
Op 27 december organiseert PC Neer 
een spring clinic. 
We hebben Mans Buurman bereid gevonden om voor onze leden, de leden van de L.R.V. de Neer, ouders en geïnteresseerden jong en oud een interessante, leerzame clinic te verzorgen.
Waar: Hippisch Centrum Leudal, familie Bergs te Baexem
Wanneer: 27 december 2017
Tijd: 17.00 uur tot 19.00 uur
Mans Buurman is in 2014 aangesteld als KNHS bondscoach eventing Pony's.
Mans heeft vele jaren internationaal gesprongen en nam succesvol deel aan het WK jonge springpaarden in Lanaken. Hij heeft zijn HBO-opleiding Educatie en Kennismanagement (profiel trainer/coach) afgerond en was vele jaren als docent aan het NHB in Deurne verbonden. In de laatste jaren van zijn actieve ruitercarrière heeft hij zich toegelegd op de eventing sport.
Het programma: 
Het programma bestaat uit 4 onderdelen:
- dressuurmatig losmaken en balkjes op de grond
- de eerste sprongetjes en enkele gymnastiserende oefeningen
- parcoursspringen voor de startende ruiter/amazone
- parcoursspringen voor de gevorderde ruiter/amazone

Het is de bedoeling dat ieder onderdeel leerzaam is voor zowel de deelnemende als kijkende ruiters, amazones en kijkend publiek. Dus ook voor de dressuur rijdende leden is de clinic zeker interessant
Bij aankomt ontvangst met koffie, thee & limonade en in de pauze een lekker broodje frikadel en kopje soep.


‘Park Leudal-Oost, meer dan een park alleen’

Sportaccommodaties, van oudsher het terrein van de gemeenten. We kennen allemaal de enorme dilemma’s in de raad: waar houden we iets in stand en waar niet? 
Hoe kunnen we verenigingen ertoe verleiden of zelfs dwingen om samen te werken? En als klap op de vuurpijl de eigen vertrouwde accommodatie inleveren of delen met een andere club? Zo niet in Neer (Gemeente Leudal). Daar hebben inwoners het initiatief genomen om het Sportpark ’t Ligteveld een enorme update te geven. Vanuit een droom van een nieuwe hal is het idee van het multifunctionele Park Leudal-Oost ontstaan. Een prachtige ambitie: een bovenlokale voorziening waarin sport, bewegen, ontmoeten, zorg en cultuur geclusterd worden. Park Leudal-Oost, de eerste Open Club Limburg.
Alle verenigingen die gebruik maken van het sportpark werden uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van het sportpark. En dat heeft uiteindelijk geresulteerd in de huidige brede opzet van het park. Die professionaliseringsslag is in samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg gemaakt. Dit Huis voor de Sport zocht na een inventarisatie contact op met de gemeente en de plannen bleken naadloos te passen in het beleid van Leudal. Door ondernemerschap en creativiteit aan te boren van verenigingen en inwoners is de breedte opgezocht die het park toekomstbestendig moet maken. De beheersstichting Park Leudal-Oost blijft gericht op de toekomst en leunt ondanks het grote succes niet achterover. Tijden veranderen, mensen veranderen, de samenstelling van de bevolking verandert. Daar houden ze voortdurend rekening mee en spelen ze ook op in. Zo hebben twee burgerinitiatieven inmiddels de krachten gebundeld en kijken ze naar een wielerbaan op Park Leudal-Oost. Een verlicht MTB-parcours en verbindingen met natuur en recreatie in de omgeving, zaten al het in het plan van het Park.
Jack Opgenoord van het Huis van de Sport Limburg: “Ontzettend mooi om te zien wat zo’n burgerkracht in Neer al oplevert. Ongekend wat je daarmee in een dorp hebt en positieve energie die het in de samenleving oplevert! Iets om te koesteren. Ik hoop ook van harte dat overheden dergelijke initiatieven en krachten faciliteren, zodat deze pareltjes blijven bloeien. Met de energie en samenwerking vanuit Sportimpuls Neer (red, een initiatief vanuit Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom en Park Leudal-Oost) en het nog fysiek te realiseren Park Leudal-Oost, zie ik de toekomst voor het verenigingsleven in Leudal-Oost met vertrouwen tegemoet.”
In december 2017 besluit de gemeenteraad Leudal over het doorgaan van Park Leudal-Oost. Daar is, met allerlei dilemma’s, nog een pittige opgave aan verbonden.GEZOCHT OUDERS, OPA'S EN OMA'S
Op vrijdag 3 november bent u welkom om mee te doen met het project "kennismaking met binnensporten" samen met de kinderen van de groepen 5 en 6 van B.s. De Kwir. 

Deze activiteit vindt plaats in Gemeenschapshuis de Haammaeker in Neer en wordt georganiseerd door KERNgezond i.s.m. Sportimpuls van Park Leudal Oost.
De ochtend begint om 8.45 uur voor de volwassenen met een uitleg van het gehele traject. Daarna mogen ze aansluiten bij de kinderen, zowel als actief deelnemer of als toeschouwer. De volwassenen lopen samen met de kinderen vervolgens langs alle sporten die deze ochtend gedaan worden. Om 11.45 uur ongeveer zal de ochtend afgesloten worden. 
Iedereen ontvangt dan een programma van het gehele traject.
U hoeft zich hier niet voor op te geven, iedereen is welkom.

********************************************************
WALKING VOETBAL: WIE DOET MEE?
Maurice Graef verzorgt bij RKSVN een tweetal clinics en een wedstrijd. 
Lijkt het je leuk om GRATIS mee te doen. Geef je dan nu op. 
Ook voor geïnteresseerden uit de omliggende dorpen! 
Tot snel op Park Leudal Oost!