Bezoekers schrijven september 2018

Zaterdag 29 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Woensdag 26 sept 2018
http://www.hairdesign-slabbers.nl/index.html
Klik hierboven !
En maak NU een afspraak !!
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Dinsdag 25 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Maandag 24 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven


Dorpentocht de Zonnebloem Neer


Zaterdag  22 september  vertrok de  Zonnebloem Neer  met een bus vol vanuit Neer naar Haelen.  De bus maakte eerst een rit door de omliggende dorpen waarbij Pierre Kuijpers, onze gids voor deze  middag, tekst en uitleg gaf over de bezienswaardigheden waaraan we voorbij reden.
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Na een kop koffie bij Elisabethshof bezochten we de “buren” het Leudalmuseum.
Hoewel het niet ver van Neer ligt was het voor  enkele bezoekers de eerste kennismaking met het museum. 
De wisseltentoonstelling over WO I  werd geboeid bekeken.  
De foto’s waarbij hulp gevraagd werd van het publiek, of men de personen op de foto herkende, bracht heel wat tongen los.
Verschillende Neerse mensen werden herkend, zo leverden we ook nog een bijdrage aan deze “puzzel”
Over Roggel en Brummendj reden we terug naar Neer.  Zowel Pierre,  voor de interessante uitleg, als de buschauffeur voor het perfect manoeuvreren door de smalle straten, kregen een spontaan applaus.
Wilt u ook meedoen aan Zonnebloem activiteiten of vindt u het leuk om vrijwilligerswerk te doen bij de Zonnebloem? Bel dan voor meer info met  Peter Vennekens 06 23033937  of Anjo Timmermans 0475 597464

Zondag 23 sept 2018
Septembernummer (77) van OOS NAER verschenen

Nummer 77 van OOS NAER staat een beetje in het teken van het EST 2018
www.oosnaer.nl
Hetgeen men kan zien aan de voorpagina, de vlaggen die wapperen na de opening en in het binnenkatern een fotocollage van dit grandioze evenement.
Onze periodiek begint zoals gebruikelijk 
met "Asj d'r èns wiltj loestere" en wordt vervolgd door de doorlopende serie "Vroeger en nu". 
Hierna een artikel uit de pen van Bep Korten-Van Dijk over haar vader "kapper Pierre van Dijk" gevolgd door de serie "Bruiloften" waar Pierre van Dijk weer een van de hoofdrolspelers is. 

In een artikel over de coloradokever beschrijven Jo Beeren en Stan van Roij met name de bestrijding in 1948 in Neer. Vier kleurrijke pagina's met een collage over het EST 2018 dat in Neer werd gehouden en goed in de smaak is gevallen. 
In deel 2 van transcripties van aktes uit het schepenbankarchief van Neer, wordt de erfenis van meester Willem Stueten (1639) beschreven en toegelicht. 
2018 Is het jaar van het verzet en daarom neemt Tjeu Hermans u mee naar de tijd dat in Neer de tweede wereldoorlog (1940-1945) woedde en doet dit aan de hand van een verhaal van schrijver J. W. Hofwijk (pseudoniem voor Willy Kint) gevolgd door een artikel van Geert Lenders, op basis van een foto met onderduikers in de Goot, dat naadloos aansluit bij het vorige artikel. 
Een lidmaatschap van OOS NAER kost €20 per jaar, waarbij u vier nummers ontvangt. Losse nummers zijn verkrijgbaar voor €5 in de heemkamer of bij de penningmeester.

Zaterdag 22 sept 2018
Isa Vullers gaat voor de titel ‘MBO-ambassadeur 2018’
Via Limburg
De Neerse Isa Vullers dingt namens Citaverde College Roermond mee naar de landelijke titel ‘MBO-ambassadeur 2018’.
De 19-jarige scholiere zit in het derde jaar van de opleiding 'bedrijfsleider paardensport en -houderij'. 
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Afbeelding: VIA Leudal
MBO
De uitgekozen MBO-ambassadeurs zijn studenten die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding onderscheiden. Ook Isa Vullers is er hier één van. “Ik wil landelijke MBO-ambassadeur worden om zo meer mensen te stimuleren een vak te gaan studeren wat bij hen past en wat hen laat stralen. Uiteindelijk laten MBO’ers de economie draaien en zijn dus zeer belangrijk voor de maatschappij. Het MBO biedt een heel divers aantal opleidingen aan voor iedereen. Dat zou heel Nederland moeten weten.”
Ondernemend binnen de paardenwereld
Volgens adjunct-directeur Charlotte Custers is Isa de perfecte kandidaat. 
"Isa laat in haar gedrevenheid zien hoe mooi het MBO is, maar ook wat je kunt bereiken met een MBO-opleiding. Daarnaast kan ze zich goed verwoorden en is ze opvallend enthousiast. Een echte topsporter – op school én in haar sport én in haar bedrijfje.”
Isa Vullers rijdt nu in de subtop van Nederland met twee eigen paarden. Het is haar ambitie het hoogst haalbare niveau binnen de dressuur, de Grand Prix, te kunnen rijden. Daarnaast geeft ze ook les aan verschillende recreanten en wedstrijdruiters en heeft zij een eigen bedrijf waarin zij paarden opleidt.
Ambassadeursgala
Samen met 41 MBO-studenten uit het hele land is zij sinds maandag 17 september te zien in het YouTube programma ‘Mbo’ers pakken aan’ met presentator Jan Versteegh. Tijdens het Ambassadeursgala op 19 november wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang MBO-ambassadeur mag noemen.

Gaer nao Naer , wenst Isa veel succes tijdens het Ambassadeursgala!

Vrijdag 21 sept 2018
KERNgezond start met een rondje Neer

Ook in Neer is KERNgezond van start gegaan. Op donderdagochtend 20 september beleefden de kinderen een erg leuke en leerzame ochtend die tot stand kwam door de samenwerking tussen verschillende partijen. De kinderen bezochten enkele partners in het kader van gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag, de drie pijlers van KERNgezond. 

KERNgezond werd op het schoolplein officieel geopend door KERNgezond-initiatiefnemer Maurice Graef en wethouder Mart Janssen van de gemeente Leudal. Daarna werd er eerst lekker sportief gedaan. De gehele school deed mee aan een warming-up op muziek, verzorgd door een professionele instructeur van sportcenter Balance. 
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. De kinderen bezochten enkele verschillende locaties. Zo werd Mondzorg Limburg bezocht. Hier leerden de kinderen van alles over het gebit en hoe het is om tandarts te zijn. Zo leerden ze dat het erg belangrijk is om je gebit gezond te houden.
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Verder werd ’t Raodhoes aangedaan. Hier kregen ze van Sep van Vestjens BV uitleg over blauwe bessen en kregen ze een heerlijk sorbetijsje die hier van gemaakt was. Mathijs van ’t Raodhoes legde uit waarom sorbetijs een betere keus is dan roomijs.   
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Ook werd de Friedesse Molen bezocht. Hier werd een kijkje in de molen genomen onder leiding van meester Tjeu Scheepers. Hij legde uit hoe de molen werkt.

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
En in het eethuis mochten de kinderen vervolgens het ambachtelijke brood proeven. 

Op school speelden de kinderen nog een quiz waarbij geproefd, geroken, gevoeld werd. Door goed samen te werken kwamen de kinderen tot vele goede antwoorden.

De ochtend werd nog gezamenlijk afgesloten 
met een groot applaus voor de betrokken partners. 

Donderdag 20 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Woensdag 19 sept 2018

Muzikale voorleesvoorstelling Bang voor de wolf
21 september 2018, van 13:30 tot 14:15 | Neer, Hoogstraat 6
Kosten: gratis

 Bibliocenter bestaat 10 jaar en dit vieren wij met een gratis muzikale voorleesvoorstelling voor kleuters rondom het boek Bang voor de Wolf van Véronique Caplain.

Het verhaal

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Oscar en Violet vragen of papa geit een verhaaltje wil voorlezen. De kleintjes hebben een lekker griezelig boekje gevonden over een wolf want: 'Wij zijn graag bang'. Tijdens het voorlezen horen zij vreemde geluiden. Beide geitjes bibberen van schrik, maar papa stelt ze gerust. Er woont geen wolf in hun bos… toch?

Wat gaan we doen?

Er is een constante afwisseling tussen luisteren en kijken naar het verhaal en de beleving verwerken in een muzikale activiteit die ondersteund wordt door bewegingen. Taal en muziek zijn niet van elkaar te onderscheiden. Voorlezen lijkt op zingen: het is een spel van woorden en melodie.

De muzikale voorleesactiviteit duurt ongeveer 45 minuten en wordt verzorgd door:

·         Claudia van Roij van Atelier Muziek Spel Beweging 

·         Susanne Willems, muziekdocente

Ook ouders en leerkrachten zijn zeer welkom. 
Kom kijken, luisteren en meedoen! Deelname is gratis.

Bibliocenter heeft al boeken voor kinderen vanaf drie maanden. Loop eens binnen en kom een kijkje nemen. Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid bij de bibliotheek.

met vriendelijke groet,
Bibliocenter Neer
Hoogstraat 6
6086 BH Neer

Dinsdag 18 sept 2018
https://eetcafe-raodhoes.nl/

Wij feliciteren Mathijs van harte met de titel.
          PUUR koken met Wild 2018


Gisteren was de activiteit PUUR koken met Wild in Rotterdam Ahoy. 
Dit evenement is onderdeel van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, 
de vakbeurs is van 17 t/m 19 september.
Mathijs Joosten van "Eetcafe 't Raodhoes" heeft hier zijn kunsten laten zien.
PUUR koken met Wild
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/home/vrienden
Tijdens de kookwedstrijd ‘PUUR koken met Wild’ zullen vijf teams het tegen elkaar opnemen om te laten zien wie het beste kan koken met wild. De teams krijgen elk twee stuks vers wild die ter plaatse door de jager geslacht en panklaar gemaakt worden. De warenkennis en de praktijkervaring van de jager, gekoppeld aan het enthousiasme en culinaire durf van de koks zorgen ervoor dat er prachtige en verrassende gerechten ontstaan. In twee rondes worden de gerechten gepresenteerd aan een zeer deskundige jury.


    https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/home/vrienden                 https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/home/vrienden
De jury bestaat dit jaar uit: chef-kok Dennis Kuipers van het Amsterdamse restaurant Vinkeles (Michelin-ster), directeur Laurens Hoedemaker van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en Astrid Schreuders, culinair schrijver.
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/home/vrienden

Horeca vakbeurs 
Gastvrij Rotterdam
Van maandag 17 t/m woensdag 19 september zal in Rotterdam Ahoy de 6e editie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaatsvinden. Bezoekers kunnen zich drie dagen lang oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. Er zullen diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen plaatsvinden.

Maandag 17 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
             https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven


Zondag 16 sept 2018

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven


Zaterdag 15 sept 2018
https://defriedessemolen.nl/
Voor de komende periode betekent dit 
dat ons restaurant op de volgende dagen 
en tijden geopend is:
     https://defriedessemolen.nl/

Vrijdag 14 sept 2018
Zondag organiseert onze (oud) dorpsgenoot Will Verhaeg een open dag 
 Planning gehele dag 
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
12.00 openen de deuren van de saloon
12.00 -  12.45 ponyrijden voor de kinderen
12.00 – 12.30 fotoshoot met Isa 
12.00 -  13.00 demonstratie hoefsmid Will
12.30 – 13.00 presentatie stichting horse sense 
13.00 – 13.30 demonstratie in de grote rijhal behendigheid 
14.00 -  14.30 officiële opening van de rijhal en paardenstallen door Patrick van der Broeck. 
14.30 – 15.00 Demonstratie Joyce Horsemanship
15.00 – 15.30 presentatie SHS 
15.00 -  15.30 ponyrijden voor de kinderen
15.15 – 16.15 live muziek 
15.00 -  15.30 fotoshoot met Isa 
15.45 – 16.00 demo cheyenne 
16.15 – 16.45 Barrelrace 
16.15 – 16.45 presentatie SHS
17.00 – 17.30 demonstratie Will en Karin
17.30 – 18.00 officiele opening VIP
18.15 – 18.30 demonstratie trail baan
18.00 – 18.30 presentatie SHS
19.00 – 19.30 demonstratie Joyce Horsemanship
19.30 - 20.30 live muziek 
20.20 - …. Gezellig na borrelen

Donderdag 13 sept 2018

Woensdag 12 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Dinsdag 11 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Maandag 10 sept 2018
Aanstaande vrijdag 14 september vindt het jaarlijkse 
Nekizi songfestival plaats in de bar bij Sjaen.
Hier zingen de kids van Nekizi hun mooiste liedjes en kunnen ze prijzen winnen want 
ze worden beoordeeld door een echte jury.

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Het is elk jaar weer een heel mooie en gezellige avond.
Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en genieten.

Als je zingen leuk vindt dan is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met Nekizi !!!

Datum:     14 september 2018
Aanvang:  19:00 uur
Plaats:      Bar Toedem bij Sjaen

Wij hopen dat jullie komen kijken en luisteren.
Tot dan !!!
Kinderkoor Nekizi

Zaterdag 08 sept 2018
Klik hieronder !
Voor een opname welke Regio Leudal TV voor ons maakte!
http://www.regioleudal.tv/video/vorderingen-samen-zorg-huis-leudal-afl-1/

Vrijdag 07 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Bezoek de Neerse Monumenten 

tijdens de Open Monumentendag


In het weekend van 8 en 9 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Dit jaar zijn in Neer de St. Martinuskerk en de Friedesse Molen met de Molenaarswoning  opengesteld voor publiek.  Bovendien vinden er rondleidingen met  gids door Neer plaats.


Rondleiding Sint Martinuskerk

De St. Martinuskerk is op beide dagen opengesteld van 11.00 uur tot 17.00 uur. 

Op zaterdag zijn er rondleidingen met gids om 13.30 uur en om 15.00 uur. Op zondag zijn er rondleidingen met gids om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur.  De rondleidingen duren ongeveer een half uur.

Rondleiding door Neer

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Aansluitend aan de rondleidingen door de St. Martinuskerk starten er vanaf deze locatie rondleidingen door Neer. Vanaf de kerk wordt er naar de Friedesse Molen gewandeld. Naast de bijzondere watermolen is nu ook de onlangs gerenoveerde molenaarswoning te bezichtigen.  Onderweg geven gidsen van de Heemkundevereniging ‘Oos Naer’ uitleg. De wandeling eindigt bij de Friedesse Molen. De stichting Friedesse Molen verzorgt aldaar tekst en uitleg.

Start vanaf de Friedesse Molen

Dezelfde rondleiding kunt u ook maken met als startpunt de Friedesse Molen. U wandelt dan via de molenaarswoning naar de St. Martinuskerk.

Op zaterdag starten de rondleidingen door Neer om 14.00 uur en 15.30 uur (vanaf de kerk naar de molen én vanaf de molen naar de kerk)
Op zondag starten de rondleidingen om 11.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. De rondleidingen duren ongeveer een half uur.

Ook in de overige kerkdorpen van de gemeente Leudal zijn monumenten toegankelijk  voor publiek. Bekijk alle evenementen in deze folder:
https://www.openmonumentendag.nl/w/wp-content/uploads/2018/08/Definitieve%20versie%20Folder%20OMD%20Leudal%20WEB.pdf
of bekijk het filmpje op youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=kPxDYcpcHbQ

Graag tot ziens! Bas Boonen

Donderdag 06 sept 2018

Herhaling

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

E.H.B.O. Neer
p/a Paula Knops
Napoleonsweg 5
6081AA Haelen
0475497750
Paula.knops@gmail.com

Beste inwoners en bestuurders van verenigingen in Neer,

Vorig jaar hebben we een nieuwe cursus EHBO gehouden in Neer. Dit is ons goed bevallen, daarom willen we iedereen dit jaar weer de gelegenheid geven om zich aan te melden voor een nieuwe cursus. Inmiddels hebben we 3 kandidaten, maar we hebben er nog een paar nodig om aan het minimaal door het Oranje Kruis vereiste van 6 te komen. 

https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
EHBO Neer is al ruim 60 jaren een begrip in Neer. Wij hebben altijd paraat gestaan tijdens evenementen van de diverse verenigingen in Neer. Dit willen we graag blijven doen, maar ons ledenaantal is dusdanig teruggelopen door veelal natuurlijk verloop, 

dat wij niet meer kunnen garanderen dat wij nog tijdens alle evenementen kunnen posten.

Het Rode Kruis kampt met dezelfde problematiek, maar wij zouden het prettig vinden indien jullie voor onze plaatselijke vereniging zouden kiezen.

Vandaar deze brief:

Wij willen in het najaar starten met een nieuwe cursus zodat we weer meer leden krijgen.  Als elke vereniging 1 of 2 leden opgeeft voor deze cursus dan komen we weer een stuk verder. De cursus wordt tegen kostprijs aangeboden. (€150-175--). Vele zorgverzekeringen vergoeden een gedeelte van deze cursus. De cursusavond zal dinsdag of woensdag zijn.
Bovendien als jullie eigen leden kunnen inzetten met posten tijdens een evenement scheelt dat jullie ook weer in de kosten.

Dus ga eens na binnen jullie vereniging wie er een cursus kan of wil volgen.

Opgeven kan via mail op bovenstaand adres.
Vermeld je naam, adres, tel.nummer en geboortedatum.

Bestuur EHBO Neer

Woensdag 05 sept 2018
U bent van harte welkom op de
Open Monumentendag 2018 
op 8 en 9 september!
Dinsdag 04 sept 2018
Bussen Schutten Neer winnen Ereprijs
Tijdens het derde Bondsfeest bij Schutterij st. Lucia Horst 
op zondag 2 September haalde we de volgende prijzen.
Mooiste Geheel 1e prijs
Beste Houding 2e prijs
Beste Defilé 2e prijs
Beste Commandant Joost Silvrants 1e prijs
Beste Tambourmaitre Mark Vossen 2e prijs
Beste Vaandeldrager Huub Verstegen 2e prijs 
Beste Bordjesdrager Tren Warries 3e prijs
Mooiste Koningspaar Jan en Mia Steijvers 3e plaats
Beste Standaardruiter Pieter Sijben 2e prijs
Vendeliers in optocht 2e prijs
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Door deze mooie resultaten tijdens de optocht, de nevenwedstrijden en de schietwedstrijd behaalde wij samen met St. Hubertus Beringe de ereprijs.
Deze werd geschonken door de gemeente Horst aan de Maas.
Over alle drie de bondsfeesten gezien behaalde we ook de eerste prijs voor beste houding, beste defile en mooiste geheel.
Deze drie onderdelen werden ook beloond met een zilveren schildje.
Bij het schieten behaalde de A de 3e prijs en de C de 3e prijs


Als "Gaer nao Naer" wensen wij alle heren en dames van de Bussen Schutten
van harte proficiat met de behaalde prijzen !

Maandag 03 sept 2018
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven

Zaterdag 01 sept 2018
Zaterdag en zondag organiseren we tijdens het "Puberbal" (t/m 16 jaar) op het kermisterrein , spelletjes/loterijen waarmee gratis ritjes voor de kermis gewonnen kunnen worden!! Dus kom kijken en doe mee!!!
https://sites.google.com/site/nieuwsuitneer/bezoekers-schrijven
Zaterdag 1 Sept :
18:00 - 23:00 - Puberbal met DJ Anthony
±20:00 Mr Loco Loco