Startpagina‎ > ‎

Gaer door Naer 2016Op deze pagina zullen wij u regelmatig op de hoogte houden betreffende het nieuws van 
"Gaer door Naer" , dit bijzonder initiatief willen we dan ook via "Gaer nao Naer" in de regio onder uw aandacht brengen.
Aanvullingen zullen wij via "Nieuws" aan u kenbaar maken. Deelnemer 28: Park Leudal-Oost (in de spantenhal)
Zondag 22 mei fietsend Neer verkennen. Een mooie, sportieve en gezellige activiteit met allerlei ontmoetingen. Zo ook in de sporthal op Sportpark ’t Ligteveld. Daar laten we je graag nader kennismaken met een ontwikkeling die volop gaande is: Park Leudal-Oost.

Hoe komt het toekomstige park uit te zien? Wat is straks er allemaal te doen? Wie zijn er bij betrokken? Waarom doen we ‘t? Wanneer is ’t gereed? En meer. We nemen je in woord (zie ook hieronder ‘Over Park Leudal-Oost) en beeldmee. Én wehebben enkele sportieve spelletjes in petto met als beloning een presentje. Kijk, luister én doe mee!

Ook KERNgezond, waarvan we als Park Leudal-Oost sinds dit jaar trotse partner zijn, is aanwezig.En er is volop kijkplezier bij hetAccretos Volleybaltoernooi (beach en recreatief) die dag. We heten je van harte welkom!
Over Park Leudal-Oost
Ondernemerschap en creativiteit van verenigingen en inwoners worden juist in deze tijden van bezuinigingen gewaardeerd. En dat doen we met de ontwikkeling van Park Leudal-Oost op het huidige Sportpark ’t Ligteveld in Neer. 
We maken ons sterk voor een toekomstbestendig multifunctioneel, bovenlokaal park voor inwoners van Leudal-Oost. Samenwerking is daarbij nu al volop gaande én keihard nodig. De gemeente Leudal en Huis voor de Sport faciliteren ons hierbij.
‘Wij’ zijn diverse enthousiaste en betrokken personen en verenigingen uit Leudal-Oost: Buggenum, Haelen, Heibloem Neer, Nunhem en Roggel.
Park Leudal-Oost is een plek waar sport, bewegen, onderwijs, zorg en cultuur elkaar ontmoeten. Op en rond het park komen verbindingen met natuur en recreatie. Het park is daarmee niet alleen en plek voor verenigingen en andere georganiseerde gebruikers. We willen het ook toegankelijk maken voor ongeorganiseerde gebruikers/recreanten.
Inmiddels ondersteunen al vele partijen Park Leudal-Oost. Met een slimme programmering en beheer van het park kunnen we samen veel meer! Exploitatie en beheer met realiteitszin én voor de lange termijn horen daarbij. We pakken de verdere ontwikkeling gezamenlijk voortvarend op!
Samenkomen is een begin, samen blijven is vooruitgang, samen werken is succes”
(Henry Ford)
Over KERNgezond
Sinds begin 2016 is Park Leudal-Oost, trotse partner van KERNgezond. KERNgezond is een project dat zich richt op gezondheidsbevordering, sportstimulering en normen en waarden. Die ambities verbinden Park Leudal-Oost en KERNgezond.
KERNgezond draait om bewustwording, van zowel kinderen als hun ouders/opvoeders. Zij worden gewezen op de mogelijkheden rondom gezonde voeding en beweging, en gezond gedrag zonder hen daarbij te straffen of terecht te wijzen. Plezier maken en beleving staan centraal binnen KERNgezond. KERNgezond maakt gebruik van een lokale benadering door samen te werken met onder andere gemeenten, basisscholen, GGD, sportverenigingen en lokale ondernemers. Ook Park Leudal-Oost werkt graag samen en meer.
Rick Beurskens, de NeersKERNgezond-ambassadeur is aanwezig tijdens Gaer door Naer.
www.facebook.com/parkleudaloost


Deelnemer 27: Hair Design Slabbers
In onze ruime salon met 8 kaptafels, luisteren we naar uw wensen en zorgen wij met onze medewerksters ervoor dat u na een professionele behandeling de salon weer verlaat.
Hierbij werken we met het gerenommeerde merk JOICO. Zowel de kleur lijn als de verzorgingsproducten afgestemd op uw haar/ hoofdhuid bieden wij u aan.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het bekende merk AMERICAN CREW en de REUZEL van Schorem.
Om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van haar verzorging volgen we regelmatig cursussen en workshops.
Voor veel klanten is het volgende al een bekende service die we al jaren aanbieden. Mocht u slecht ter been zijn of om een of andere reden niet in de gelegenheid zijn naar de kapsalon te komen, dan halen wij u in overleg met ons thuis af en na behandeling wordt u weer netjes thuisgebracht.
Verder bieden wij de mogelijkheid voor zieke mensen om op locatie geknipt te worden. Dat kan zowel thuis als in een verpleegtehuis of waar u op dat moment verblijft.
In de Salon hebben we een collectie HANDTASSEN- SIERADEN – SJAALS. Deze wordt regelmatig aangevuld met de laatste nieuwe items en trends.22 mei kom-kijk-geniet ervaar de sfeer bij ons in de zaak en in het dorp en maak kans op een 
GRATIS KNIP-KLEUR-FOHN-behandeling.
Dat kan heel eenvoudig. Vul 22 mei bij ons in de salon het wedstrijdformulier in en wie weet bent u de winnaar!
Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag 8.00 – 17.30 uur
Zaterdag 8.00 – 15.00 uur
Informatie: www.facebook.hairdesignslabbers
www.hairdesign-slabbers.nl
Deelnemer 26: van Herpen Haarmode & Kadoshop, Caatje's winkeltje

Bijna 30 jaar geleden opende Haarmode van Herpen haar deuren aan de Bergerstraat 9 in Neer. In onze gezellige kapsalon kunnen dames, heren en kinderen terecht voor een vakkundig advies en/of behandeling, wij werken met veel plezier met de gerenommeerde merken Goldwell en Redken, voor de herenverzorging Gladjakkers en Truefitt & Hill
William heeft zich gespecialiseerd in het vak Barbier, mannen kunnen nu ook terecht voor Dutch Shaving & Haircut bij de BARBIER VAN HIER!
Mannen, kom genieten van een heerlijke scheer en/of knipbehandeling op authentieke wijze. Wil je graag een leuke avond met een stel vrienden onder het genot van een hapje en een drankje, informeer dan naar de mogelijkheden.
Facebookpagina: De Barbier van Hier
Carinel heeft een aantal jaren geleden de "oude" keuken, apart van de kapsalon maar in hetzelfde pand, omgetoverd tot een kadowinkeltje boordevol met snuisterijen, (kraam) kadootjes en (woon) accessoires.
Bijna 3 jaar geleden heeft ze haar webshop www.caatjeswinkeltje.nlgeopend.
Een webshop met vooral gezellige woonaccessoires, grote collectie landelijk keukenlinnen, baby/kraamkadootjes en nog veel meer!
Facebookpagina: Caatjes winkeltje
Wist je al dat je bij ons vanuit je luie stoel online een afspraak kunt maken?
Kijk op www.vanherpenhaarmode.nl voor meer informatie!
Bij ons is iedereen van harte welkom, de koffie staat klaar!
Openingstijden Kapsalon en winkeltje:
Maandag gesloten
Dinsdag 8.00 - 18.00
Woensdag 8.00 - 18.00
Donderdag 8.00 - 20.00
Vrijdag 8.00 - 18.00
Zaterdag 8.00 - 15.00
De webshop is uiteraard 24/7 geopend
Op 22 Mei zullen er scheerdemonstraties gegeven worden, zou je graag model willen zijn, meld je dan nu aan!
Tel: 0475-597097
Wellicht tot 22 Mei!
Hartelijke groeten William en Carinel


Deelnemer 25: Beugelclub 'Onder Ons Neer'
Beugelclub Onder Ons Neer is al bijna 25 jaar te vinden in de kelder van de Haammaeker. De laatste jaren hebben we verschillende successen behaald, met als hoogtepunten de kampioenschappen van het 2e en 4e team en een aantal Nederlandse titels persoonlijk. Lijkt het je leuk om eens te ervaren hoe deze honderden jaren oude sport beoefend wordt, kom danbij ons langs. Onze leden staan voor jullie klaar om uitleg te geven. 


Wij zorgen voor gratis koffie en natuurlijk is er de mogelijkheid om een bal te spelen. Ook zorgen we voor een klein wedstrijdelement waarbij de winnaar beloond wordt. 
Tot zondag 22 mei.
BC Onder Ons Neer
Deelnemer 24: Alucol BV
Anodiseren = Alucol
Alucol, opgericht in 1971, behoort tot de grootste onafhankelijke loonanodiseerbedrijven in Europa. De core-business is anodiseren en kleuren van aluminium, maar Alucol doet meer dan dat; Alucol ontzorgt de klant. Middels additionele dienstverlening, zoals voorbewerken, voorraadbeheer, order Track&Trace, zagen, eindverpakken, labelen, transport, is Alucol uw full-service partner op het gebied van anodisatie.

Per 1-1-2016 is Alucol B.V. onderdeel geworden van de BWB-Group. Alucol blijft een zelfstandig opererende entiteit binnen de groep. Alucol B.V. gaat verder onder de naam BWB-Alucol B.V. De BWB-Group uit Zwitserland is gespecialiseerd in elektrolytische, chemische en galvanische oppervlakte behandelingen. Bij het gecombineerde bedrijf werken 700 medewerkers. Deze groep heeft elf vestigingen in vier landen: acht bevinden zich in Zwitserland, één in Duitsland, één in Roemenië en nu ook één in Nederland.
Alucol heeft haar doelgroep ingedeeld is 4 categorieën, te weten: 'Architecture & Design', 'Extrusie', 'Lang & Zwaar' en 'Product & Toepassing'. Iedere categorie heeft behoefte aan een specifieke behandeling, zowel procesmatig als organisatorisch.
Anodiseren en kleuren
Alucol is specialist in kleuranodiseren. De naam Alucol is afgeleid van Aluminium Colouring. Tot op de dag van vandaag is Alucol op dit gebied marktleider in de Benelux.
Anodiseren tot een lengte van 22 meter
In 2010 heeft Alucol een 2e anodiseerlijn gebouwd. Nergens anders in de wereld kan aluminium geanodiseerd worden tot een lengte van 22 meter.


Deelnemer 23: Femke Peters Travel Counsellor
Op zoek naar de ideale vakantie en jouw eigen reisadviseur die er 7 dagen per week voor jou is?
Ik ben Femke Peters, 'een echte Naerse', en na ruim 10 jaar met veel enthousiasme op het reisbureau gewerkt te hebben, heb ik in januari 2015 besloten om de stap naar zelfstandig reisadviseur te maken. Reizen is mijn passie en die deel ik graag met jou!
Ik zoek, vergelijk en boek alle soorten reizen. Zoals vlieg- en autovakanties, busreizen, wintersport, stedentrips, cruises, rondreizen, weekendjes weg en nog veel meer...
Waarom met mij contact opnemen?
- Overal en altijd bereikbaar (ook in het weekend of in de avonduren).
- Scherpe prijzen, echt niet duurder dan internet!
- Gratis persoonlijke service. Voor, tijdens en na de vakantie.
- Geen oneindige zoektochten op internet.
Al zin gekregen om jouw vakantieplannen met mij door te nemen? Neem gerust contact met me op, zodat dit het begin wordt van een zorgeloze vakantie!
M 06-52458127
E femke.peters@travelcounsellors.nl
F www.facebook.com/tcfemkepeters
W www.travelcounsellors.nl/femkeDeelnemer 22: XXL Boothuis de Troost
In het land van Peel & Maas, een rustige landelijke omgeving aan de Maas ligt Boothuis de Troost, gekenmerkt door de aanwezigheid van een groot terras onder een oude notenboom voor het pand.
Oorspronkelijk was het een veerhuis, maar door de nodige verbouwingen is van het oude pand enkel nog een gedeelte van de bovenverdieping zichtbaar. Het gebouw zelf heeft al een horeca bestemming sinds het begin van de vorige eeuw.

In 2000 heeft de familie Sonntag-Troost het roer overgenomen en een nieuwe uitdaging gevonden in Neer aan de Maas.
Het restaurant opent dan ook graag en onbezorgd haar deuren voor iedereen die zij maar van dienst kan zijn. Immers, “de bezoekers van het Boothuis zijn net zo divers als de mogelijkheden van ons bedrijf” alsdus de familie Sonntag-Troost

Deelnemer 21: Ties & Mans


Ties & Mans is een winkel voor dames in alle leeftijden! Leuke, vlotte kleding voor een betaalbare prijs! Wij helpen u graag bij het vinden van een passende outfit!
Onze openingstijden zijn: 
Dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.
Woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. 
Donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 17.30 uur. 
Vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 17.30 uur. 
Zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Graag tot ziens bij Ties & Mans!
Christel & Manon


Deelnemer 20: De Sportfokkers Neer

http://www.desportfokkersneer.nl/
Klik op bovenstaande foto voor hun website !!


Deelnemer 19: MET LIEFDE GEMAAKT
MET LIEFDE GEMAAKT is een leuke cadeau-winkel met natuurlijke producten zoals thee, klankschalen, wierook, heerlijke chocolade, natuurlijke shampoo en nog veel meer. 


Wij gebruiken geen chemische toevoegingen in onze producten, puur natuur. Ook hebben wij leuke samengestelde cadeau pakketten voor elke gelegenheid. Kom eens langs bij onze winkel in Neer, en haal de natuur in huis!Deelnemer 18: Café Sjaen
Het heet een echt dorpscafé te zijn. Café Sjaen is inmiddels een begrip in Midden-Limburg, waarbij er al vele hebben ondervonden dat het er altijd gezellig is. Of het nu is om gezellig aan de bar of op het terras een drankje te doen, een potje te darten, te kaarten, mexen, voetballen te kijken of om na het sporten en vooral in het weekend met z’n allen een feestje tebouwen, het kan allemaal !! Ook komen er in het Café vele verenigingen samen waaronder de plaatselijke voetbalclub R.K.S.V.N, de zaalvoetbalvereniging Z.V.V. De Gastronoom/J&P Derikx en sinds 2001 een dartvereniging (DC Sjaen) met 2 teams. Ook is café Sjaen tijdens het vastelaovesseizoen de thuishaven van 't Graotekoeër. Ut sjiekste koeèr van Limburg.
Tevens organiseren wij meerdere keren in het jaar verschillende party's & evenementen, waaronder het waereld's groeëtste mextoernooi.. Ook wordt er ieder jaar met de Kermis (1e zondag van sept.) een grote tent achter op de parkeerplaats neergezet waar dan van alles te beleven valt !! 
Verder staat er al sinds 1998 tijdens het EK en WK voetbal een speciale ORANJE tent waar men alle wedstrijden van Oranje live kan volgen op een mega scherm in een werkelijk geweldige en unieke sfeer.
Ook beschikken we over een ruim terras waar je bij goed weer lekker kunt genieten van een heerlijk pilsje, een goed wijntje of van één van de vele speciaal bieren..
Redenen genoeg dus om eens een bezoekje te brengen aan Café Sjaen in Neer.

Deelnemer 17: Tweewielers Winkelmolen-Geenen
Tweewielerbedrijf Winkelmolen-Geenen is een echt familiebedrijf waar de medewerkers zich al 33 jaar met veel enthousiasme inzetten om u een leven lang mobiel te houden.
Bij ons kunt U terecht voor alle soorten fietsen.
Of u nu op zoek bent naar een loopfiets of driewieler; een kinderfiets of bakfiets; een mamma/pappafiets of een electrische fiets, wij hebben ze allemaal. Ook scooters en bromfietsen vindt u bij ons in diverse uitvoeringen, zowel nieuw als tweedehands.

Sinds kort hebben wij ook rollators en scootmobielen in ons assortiment opgenomen.
Wij leveren een goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs.
Uiteraard bent u voor alle onderhoud en reparaties bij ons aan het juiste adres.
Ook voor onderdelen en revisie van old-timer bromfietsen kunt u bij ons terecht.
Kom vrijblijvend langs voor informatie of advies.
Op 22 mei kunt u bij ons “Kunst in de winkel” bekijken; schilderijen, maar ook “kunstwerken” gemaakt van oude fietsbanden en onderdelen van bromfiets en fietsen.
De kinderen kunnen (bij goed weer) bij ons fietsspetteren! Kom dus je eigen kunstwerk maken!
Tweewielers Winkelmolen-Geenen Napoleonsweg 49A 6086 AC Neer
Tel: 0475 594070 www.winkelmolen-geenen.nl

Deelnemer 16: Eetcafé ’t Raodhoes
Het vroegere gemeentehuis van Roggel en Neer. Gevestigd tegen de helling bij de kerk, werd in 1818 dit prachtige karakteristieke pand gebouwd in het hartje van Neer. 
In de nabije omgeving bevinden zich veel fiets- en wandelroutes, waardoor het eetcafé perfect fungeert als start- en/of eindpunt van uw route!
Sinds de zomer van 2012 runt Mathijs Joosten, met veel passie en plezier de zaak. Samen met zijn team staat hij altijd voor u klaar en zorgt voor een gemoedelijke sfeer in het hartje van Neer!
Overdag kunt u bij ons terecht voor een hapje en een drankje op het terras of in het café en ’s avonds zorgen we voor een goed bereide maaltijd.
Van schnitzel en saté tot entrecoté en kabeljauw wij werken voornamelijk met regionale en streekgebonden producten. Samen met onze leveranciers zorgen wij ervoor dat u het beste product voor uw krijgt! http://eetcafe-raodhoes.nl/regionaal/
Vergadering, besloten feest, groepsdiner of een dag op maat zijn de verschillende mogelijkheden die wij u kunnen bieden.
Wij hanteren seizoensgebonden openingstijden:
Maandag Rustdag
Dinsdag 1 juni tot 1 oktober 11:00 uur tot 21:00 uur
Woensdag 1 mei tot 1 oktober 11:00 uur tot 21:00 uur
Donderdag gehele jaar geopend 11:00 uur tot 21:00 uur
Vrijdag gehele jaar geopend 11:00 uur tot 21:00 uur
Zaterdag gehele jaar geopend 11:00 uur tot 21:00 uur
Zondag gehele jaar geopend 11:00 uur tot 21:00 uur
Gaat u wandelen, fietsen en u wilt toch gezellig komen lunchen of koffie drinken op een van onze sluitingsdagen? Geen probleem! U kunt reserveren, minimaal 4 dagen van te voren. Dan zorgen wij dat de deuren voor u zijn geopend! Ook is het in overleg mogelijk om vanaf 10 personen te dineren of vergaderen op een van onze sluitingsdagen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 0475-594068 of stuur een mail naar info@eetcafe-raodhoes.nl
Met gastvrije groeten,
Mathijs Joosten en z’n team

Deelnemer 15: FrietTax
FrietTax is opgericht door de eigenaar van Friture Aod Naer uit Neer Pieter van Melick en Seth Hendriks. Friture Aod Naer is al 12 jaar lang een begrip in Neer.
Wij bakken snel, vers, hygiënisch, maar vooral lekker! Wij serveren altijd kwaliteits-snacks en verse farmfriet. Friettax verzorgt heerlijke friet, snack`s, grillspecialiteiten en broodjes ter plaatse en vers bereid voor onze gasten, vanuit onze mobiele wagen.
Met onze mobiele frietwagen verzorgen wij:
• personeelsfeesten
• communiefeesten
• verjaardagen
• verenigingsfeesten
• schoolfeesten
• buurtfeesten
• huwelijksfeesten
• braderieën
• en festivals
Friettax heeft 1 frietwagen, maar wordt versterkt door een tweede multifunctionele wagen. Deze wagen is uitgerust met een bakoven, maar ook met twee grills. De wagen wordt ingezet op thema feesten, denk aan een oktoberfeest waar lekkere braadworsten worden geserveerd of om overheerlijke tosti`s te maken op festivals.
Pieter van Melick & Seth Hendriks
Contactgegevens Pieter
06-30784472
Contactgegevens Seth
06-25165110
Adres
Dorpsstraat 72
6082 AR Buggenum


Deelnemer 14: Atelier in 't Venne

“Atelier in ’t Venne” staat voor een stoere, landelijke stijl in wonen en creëren.
Creëren: 
In het gezellige atelier worden workshops gegeven, waarbij kinderen en volwassenen, in een landelijke omgeving bezig kunnen zijn met het werken met verschillende materialen. Zo kun je er o.a. terecht voor creatieve workshops, seizoensgebonden workshops, kinderfeestjes , teambuilding, enz.
Wonen: 
De landelijke omgeving is ook een grote inspiratiebron bij het zoeken naar accessoires met een stoere, landelijke uitstraling. Deze accessoires vind je ook terug in het atelier.
Het mooiste is, dat we onze manier van wonen zo met mensen mogen delen en ze zien genieten en tot rust komen als ze in het atelier aan het werk zijn en hun eigen creativiteit ontdekken, of inspiratie opdoen.
Interesse in een workshop, op zoek naar accessoires om je huis een landelijke look te geven, een cadeautje, cadeaubon of gewoon even gezellig langskomen en inspiratie opdoen? Bel of mail gerust. info@atelierinhetvenne.nl
Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur kun je terecht in het atelier en vrijblijvend langskomen om de sfeer te proeven. 
Andere dagen zijn op afspraak ook mogelijk.
meer informatie vindt u op de facebookpagina of de sitewww.atelierinhetvenne.nl
Als je doet wat je graag doet, is het altijd goed!!
Misschien tot gauw een keertje in ’t Venne


Deelnemer 13: Kapsalon Different
Kapsalon Different is een gezellige, professionele salon. Waar jong en oud terecht kan voor een advies opmaat, afgestemd op je eigen persoonlijke wensen. Om up to date te blijven met de nieuwe ontwikkelingen worden regelmatig trainingen gevolgd, zodat we steeds op de hoogte zijn van alle nieuwe haartrends.
Wij werken met kwaliteitsproducten van MATRIX. Van haarkleuring tot haarverzorging en styling; voor ieder wat wils.
Tevens kunt u bij ons terecht voor trendy hairjewelz, mooie handgemaakte haarbanden en Color-Clips , helemaal trendy voor de zomer van 2016!

We werken het liefst op afspraak, maar U kunt natuurlijk altijd even binnenlopen om te kijken of er toch nog een plekje vrij is.
We zijn geopend op:
Maandag 13.30-20.00
Dinsdag gesloten 
Woensdag-Donderdag-Vrijdag 8.30-18.00
Zaterdag 7.45-12.30
Voor meer informatie bezoek onze websitewww.kapsalondifferent.nl of Facebook pagina https://www.facebook.com/kapsalondifferent/
We zien jullie graag bij ons in de salon!
Groetjes Nicole en Loes

Deelnemer 12: Christine dè Echte Bakker
Christine is dè Echte Bakker van Leudal, met winkels in Neer, Haelen en Heibloem. Al meer dan 25 jaar vakmanschap met dagelijks, vers en ambachtelijk gebakken brood. En diverse specialiteiten; wij bakken nog wekelijks 5 tot 8 verschillende soorten roggebrood. De Paerevraeter is een echt Neers streekproduct met peren en kruutje waarmee u lekker origineel kunt trakteren. En niet te vergeten onze Limburgse vlaaien, deze rijk gevulde vlaaien scoren jaarlijks hoge punten in het Limburgse vlaaienkampioenschap. Christine bakt samen met haar medewerkers het brood in Neer, en heeft geen geheimen! U kunt vanuit de winkel zo in de bakkerij kijken. Kom gerust eens langs om een kijkje in de bakkerij te nemen. 
Of bezoek één van onze winkels voor een lekkere specialiteit uit de streek of gewoon Echt ambachtelijk gebakken brood. Kijk op onze website:http://christinedeechtebakker.nl/ voor meer informatie of op onze facebookpagina: www.facebook.com/ChristineDeEchteBakker voor nieuwtjes en tips.


Deelnemer 11: De Boerenbond


De Boerenbond is een winkel die gericht is op alles voor huis, tuin en dier. We proberen als dorpswinkel zoveel mogelijk op de plaatselijke vraag in te gaan. Hebt u iets nodig wat we niet op voorraad hebben, dan proberen we het altijd voor u te bestellen. Ook maken we voor speciale bestellingen, speciale prijzen. 
We zijn door de week elke dag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur en ’s zaterdags van 9.00 uur tot 16.00 uur. Van maart t/m september hebben wij in een gedeelte van ons oude pand een showroom/aktiehal ingericht die elke dag tot 17.00 uur geopend is. 
Graag tot ziens in onze winkel.
Deelnemer 10: Biologische tuinderij 'de Waog"
Al meer dan 35 jaar wordt er op biologische tuinderij 'de Waog' een breed assortiment biologische groenten en akkerbouwproducten geteeld, dat via de groothandel worden afgezet naar Natuurvoedingswinkels in heel Nederland en België.
Ook vindt er Export plaats naar o.a. Scandinavië, Duitsland en Zwitserland. Specialiteit is het telen van 'Primeurs' waarmee 'de Waog' altijd als eerste op de markt komt. Ook werden er vele nieuwe- en/of vergeten groenten door 'de Waog' als eerste in Noord-Europa geïntroduceerd. 
Wat velen niet weten is dat er op 'de Waog' ook een Boerderijwinkel gevestigd is met een assortiment van meer dan 2.000 artikelen! Niet alleen aardappelen, groenten en fruit, maar ook zuivel, vlees, dranken, kruidenierswaren, etc.; Alles met een biologisch keurmerk.
Bijzonder zijn de 'Waoghelskes'; Bakkerij Christine bakt broden van de Tarwe, Rogge en Spelt die op 'de Waog' geteeld- en op de windmolens in Kessel en Roggel gemalen worden.
De Boerderijwinkel - die alleen op vrijdagavond en zaterdag geopend is - geniet grote bekendheid bij een publiek uit de wijde omgeving dat belangstelling heeft in biologische voeding. Dat is vooral te danken aan de enorme keuze die de winkel biedt. 


In het seizoen is er ook de mogelijkheid om boeketten te plukken in de zelfpluk-bloementuin.
Via de Site www.boerwiel.nl kan ook de Webwinkel bezocht- en bestellingen geplaatst worden. 
Om alle inwoners van Neer en omgeving de kans te bieden om een verrassende kennismaking te maken met ons veelzijdige bedrijf, nemen we op 22 mei deel als bezoekadres aan de tocht 'Gaer door Naer'; De Boerderijwinkel is die dag geopend, en bij goed weer worden er korte rondleidingen gegeven over de velden met tekst en uitleg over alle speciale teelten. Voor tuinliefhebbers vindt er ook plantenverkoop plaats van een groot aantal biologisch-opgekweekte groenteplanten, waaronder Zoete Bataat en Yacon. 
Tevens worden er demonstraties gegeven van moderne technieken (zoals GPS-besturing en Solar-aandrijving) en valt er het een en ander te proeven.
Namens iedereen van 'de Waog': WELKOM op zondag 22 mei !

Deelnemer 9: Zorgboerderij Klooster Keyserbosch
Het voormalige Premonstratenserklooster 'Keyserbosch' is een monumentaal pand in Neer. Vanaf 1200 werd het klooster bewoond door nonnen, totdat Napoleon een einde maakte aan het kloosterleven op Keyserbosch. 
Tot voor kort was de hoeve en de omliggende grond door de familie Boonen in gebruik als gemengd agrarisch bedrijf met akkerbouw en varkens. De familie verbouwde een gedeelte van het monumentale pand tot dagvoorziening. 


De dagvoorziening is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren met sociale, psychische, lichamelijk of geestelijke problemen die behoefte hebben aan een zinvolle en aangename dagbesteding. Door één of meerdere dagen naar deze dagvoorziening te gaan, kunnen deze mensen langer zelfstandig blijven wonen en/of wordt de thuissituatie ontlast.


Deelnemer 8: Equi&Kids


Equi&Kids is een praktijk, waar kinderen en ouders terecht kunnen voor extra hulp en begeleiding. De praktijk is gelegen in het buitengebied van Neer. Op onze locatie is het genieten van de rust, het buiten zijn en de paarden.
Bij Equi&Kids staat persoonlijke aandacht, werken met rust en vertrouwen, in een veilige omgeving voorop.


Het aanbod bestaat uit:
- Kindercoaching: Kortdurig en oplossingsgericht traject voor ouders en kind (met en zonder inzet van de paarden)
- Begeleid Rijden: In een 1 op 1 situatie genieten van de paardensport. Ook voor kids/jeugd met speciale behoeften.
- Individuele Begeleiding: (langdurige) begeleiding om bijvoorbeeld tot rust te komen, iets te oefenen of te leren.
- Trainingen en Workshops
Dit alles onder het motto: Voor mij mag je zijn wie je bent!

Deelnemer 7: Mia Tobben

Mia Tobben wil met haar deelname aan Gaer door Naer haar verzameling aan oude voorwerpen aan jullie laten zien. In het kort legt ze uit hoe deze hobby begonnen is.
In de molenstraat woonden wij in een oude boerderij uit het jaar 1848. Op zolder stond een mooie oude kleerkast hier mee ben ik begonnen. We lieten er glazen deuren in zetten. Bij de 7 ambachten in België vond ik een leuk Frans servies.
Thuis hadden we nog verschillende oude voorwerpen, dit alles kwam er in. We verhuizende naar Rohrstraat en woonde tijdelijk in een verbouwd kippenhok.
Toen dit vrij kwam was dat een mooi ruimte voor mijn spullen, dit is met hulp van vrienden en zoeken op rommelmarkten een echte verzameling geworden.
Mia Tobben

Deelnemer 6: De Friedesse molen in Neer
De Friedesse molen in een van de bijzondere monumenten in ons mooie dorp Neer. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit historische gebouw. 
Dit kan elke zondag in de maand mei t/m september en zijn we geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De molen is dan in werking en in het bijgebouw is een expositie ingericht van oude gebruiksvoorwerpen door Heemkundevereniging ‘Os Naer’. Ook in dit seizoen zijn er enkele exposities van kunstenaars. Op 22 mei Gerrit van Ratingen met werken geschilderd in aquarel. Op 29 mei Marleen Claessen met glaskunst en sierraden en op 24 juli Anita Verkennis met schilderijen.

Deelnemer 5: SandD-art


Wij maken originele persoonlijke cadeaus voor u .
Niets zo leuk dan iemand een persoonlijk cadeau geven! Aan de hand van bijvoorbeeld een geboortekaartje of trouwkaart, maken wij de persoonlijkste cadeaus. Scan de kaart in, mail de afbeelding naar ons en vermeld waar je dit graag op wilt hebben, pot, glas, vaas, rompertje, shirtje, kistje, etc. 

Mooie spreuken of afbeeldingen kunnen ook een hele persoonlijke boodschap overbrengen. Ook voor textiel bedrukking kunt u bij ons terecht denk aan bedrijfskleding en sportkleding of gewoon een leuk uniek shirt voor u zelf.
Deelnemer 4: SALONSHOP
SalonShop is een professionele en gezellige salon en shop met een compleet concept in de uiterlijke verzorging. Bij ons kun je terecht voor de kapsalon, nagelsalon, schoonheidssalon en zonnebank. Naast de behandelingen beschikken we over een ruim winkelgedeelte met alle bijbehorende producten en een assortiment aan leuke accessoires. 
Wij, Pien en Ilse, zijn twee vlotte enthousiaste dames met een achtergrond in welzijn & beauty en passie voor uiterlijke verzorging. Wij bieden graag de aandacht en advies die je zoekt. Wij werken met kwaliteitsproducten als CND, Schwarzkopf en Australian Gold. We denken en handelen met de kernbegrippen service, kwaliteit, vakkundig advies op maat en trends.
Onze kapsters werken met de beste producten en de meest geavanceerde behandelingstools om aan je wensen te voldoen.
Samen vormen wij een sterk team van specialisten in de uiterlijke verzorging. 
We zijn geopend van 
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00-21.00u 
Zaterdag van 9.00-17.00u 
Iedere avond tussen 17.00u en 21.00u en vanaf 1 mei op zaterdag tussen 15.00u en 17.00u knippen we ZONDER AFSPRAAK in de kapsalon.
Daarnaast bieden we ook knipabonnementen. Onbeperkt naar de kapper voor een vast bedrag per maand!

Deelnemer 3: SPIEGELPAARD coachpraktijk 
Marianne vd Puttelaar
Paarden zijn van nature voelende wezens. Omdat ze vluchtdieren zijn, voelen ze emoties heel goed aan. In contact met mensen laten paarden zien wat ze bij je ervaren, zij dagen ons uit onszelf te zijn. Zij accepteren ons zoals we zijn, zonder te oordelen. 
Coachen met paard is altijd naast het paard in een veilige omgeving, individueel of in een groepje.
Coachen met paard is als een ontdekkingsreis naar jezelf, een persoonlijke groei- stuip;
Coachen met paard is een schoonheidsbehandeling voor je binnenkant
Paardencoaching is er voor iedereen die op een actieve en ervaringsgerichte manier gecoacht wil worden. Geen eindeloze gesprekken in een kantoor maar praktisch en zeer effectief aan de slag. 
Kijk eens met de ogen van een paard! Het is ontspannend om jezelf te zijn bij paarden, je maakt verbinding en komt bij je eigen ik uit. Paarden zien en accepteren je zoals je bent zonder te (ver)oordelen. Door het paard ga je ervaren dat je persoonlijke stappen binnen handbereik liggen. Er komt feedback op kwaliteiten, valkuilen en patronen. Een natuurlijk proces waarvan je zelf eigenaar en vormgever bent.
In plaats dat wij het paard iets leren, leer je nu van het paard
Tot zover een korte bloemlezing over dit fascinerende vak waarmee kennis gemaakt kan worden op 22 mei.

Deelnemer 2: CAFE MANESLUST BIEJ MIEKE
Café Maneslust Biej Mieke is een gezellig café voor jong en oud.

Bij binnenkomst waan je je terug in de zestiger en zeventiger jaren, zie de foto’s en platenhoezen die je herinneren aan deze tijd. Ook de muziek die gedraaid wordt is veelal uit deze goede oude tijd ,maar ook de nieuwste hits en natuurlijk de verzoekjes worden gedraaid. Met grote regelmaat zijn er optredens van live Bands in het café wat altijd een feest is in een gezellige intieme sfeer. Verder is het café een thuishaven voor veel Neerse verenigingen oa: Veteranen voetbal-brommerclub ’t pronkstuk-Biljartvereniging-badmintonclub-heren gymclub-motorclub de Betsy Bikers-schutterij sebasitanus en diverse buurtverenigingen.

Er is altijd wel leven in de brouwerij.
Met 6 soorten Bier (gouverneur speciaal bieren en Lindeboom pils) op de tap en daarnaast nog een 20-tal bieren op de fles is er voor iedereen wel iets te genieten.
Achter het café ligt Feest Cafe de”STUBE”


Een zeer gezellige ruimte die plaats biedt aan 100 personen en waar men prettig kan vertoeven/feesten.
Met een aangrenzend groot grasveld (600m2) is het ook ideaal voor feestjes met kinderen. Hier bevinden zich ook 2 jeu de boule banen ,deze kunt u gratis gebruiken. Indien wenselijk bieden wij warme/koude buffetten-tapas buffetten en diverse BBQ pakketten aan.
Deelnemer 1: NEERS NIEUWS
Neers Nieuws is een website over het Limburgse dorp Neer. Neers Nieuws informeert en amuseert inwoners en geïnteresseerde door middel van nieuwsberichten over Neer. Ook zijn er regelmatig fotoreportages te zien, en zelfs video's. Neers Nieuws wordt samen met verenigingen, organisaties, bedrijven en vrijwilligers gemaakt. Wij doen ons uiterste best om u altijd op de hoogte de houden van het allerlaatste nieuws in Neer.
Op 22 mei zal Neers Nieuws een prachtige reportage maken.