Overig nieuws‎ > ‎

Gemeentenieuws


Ma 13 juli 2020

Zo 28 juni 2020 (09.30 uur)
Vanmorgen om kwart voor zeven , is er een grote brand uitgebroken bij de manege van Judith Peeters aan de Heldenseweg.
Eigenhandig konden zij hun aanwezige paarden in veiligheid brengen.
Ca 08.30 uur was de brand onder controle en kon er begonnen worden met het nablussen van het nog smeulende hooi en stro.
De brandweer had veel werk met het aanvoeren van bluswater vanaf industrieterrein Heldenseweg ????

Di 09 juni 2020
De afgelopen dagen zien we op social media steeds meer berichten en reacties waarin gezegd wordt dat er in de gemeente Leudal minder mogelijk is ten aanzien van corona maatregelen, dan bijvoorbeeld in omliggende gemeenten. In de beleving van sommige mensen is dit een kwestie van een starre houding van de gemeente en haar bestuur. 
Burgemeester Schmalschläger reageert hierop:
“We hebben in Leudal vanaf de eerste corona maatregelen strikt toegezien op het naleven van deze regels. Uw gezondheid en die van uw naasten gaan mij als uw burgemeester, maar vooral als medemens, enorm aan het hart. We moeten de gevolgen van corona echt niet onderschatten. Nu de regels steeds meer versoepeld worden, merken we dat er hier en daar sprake is van een grijs gebied over wat wel en niet mag. Bijvoorbeeld als het gaat om de vraag of biljarten en darten is toegestaan of niet. We bevinden ons nog altijd in een situatie waarin de voorzitter van de Veiligheidsregio de leiding heeft en ik als lokale burgemeester de regels in de regionale noodverordening dien op te volgen. Dit is wat ik doe en dit is ook wat ik de medewerkers van de gemeente Leudal vraag om te doen. Concreet geldt dus voor het voorbeeld van biljarten en darten dat het gezien wordt als binnensport en dat dit dus vandaag de dag nog niet is toegestaan.
Wel vind ik dat we met alle burgemeesters van de Veiligheidsregio moeten bekijken hoe we binnensport op een veilige manier vlug weer mogelijk kunnen maken. Ik zal dit dan ook ter sprake brengen in het veiligheidsberaad van deze week. Als burgemeester van Leudal wil ik dat u kunt vertrouwen op mij en deze gemeente. Ik ga hierbij uit van eenieders goede intentie en hoop dat u dit ook kunt doen. Mochten de corona maatregelen bij u tot vragen leiden, laten we elkaar dan vinden in een goed gesprek in plaats van in negatieve reacties online.”
Lieve mensen, blijf gezond!
Désirée Schmalschläger 
Burgemeester gemeente Leudal

Ma 08 juni 2020
Wandelgroep in Leudal voor mantelzorgers 
van mensen met dementie.
We gaan weer van start!
Eens per maand wordt er gewandeld vanuit wisselende startlocaties in Leudal. Dit is een fijne manier om mensen te ontmoeten die te maken hebben met dementie. Tijdens de wandelingen worden vaak waardevolle contacten gelegd.
De wandelingen zijn afwisselend op woensdag en vrijdag. Met het wisselen van startlocatie en dag hopen we zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om eens mee te gaan. Na elke wandeling is er de gelegenheid om nog samen na te praten in een café/restaurant.
Voor wie: mantelzorgers van mensen met dementie uit de gemeente Leudal. Indien mogelijk en wenselijk wandelt een familielid gezellig mee.
Wat: wandelgroep
Wanneer: de eerstvolgende wandeling is op vrijdag 19 juni 2020 om 10.30 uur
Startpunt: St. Servaas, Servaasweg 46, 6083 AS in Nunhem. Na de wandeling drinken we gezellig samen koffie.
Informatie en aanmelden
Omdat we rekening houden met het aantal deelnemers willen we vragen of u zich vooraf wilt aanmelden. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Maria van der Ven via mail: mariavanderven47@gmail.com
 
of tel op nr
0475-592220
.
Van harte welkom (mits u vrij bent van coronaklachten natuurlijk) namens,
Ellen op het Roodt, Casemanager dementie in Leudal
Maria van der Ven, Susi de Rooij Vrijwilligerszorg Proteion Welzijn
Rikie Verhaeg, Alzheimercafé Leudal
Yvonne Reijnders, Steunpunt mantelzorg Leudal Synthese