Overig nieuws‎ > ‎

Gemeentenieuws

 
Di 17 april 2018
Synthese organiseert in samenwerking met de Gemeente Leudal en Huis voor de Sport Limburg op dinsdag 24 april de bijeenkomst ‘is jullie vereniging AVG-proof?”. Jullie zijn vanaf 19.15 uur van harte welkom in De Bombardon te Heythuysen. Het programma start om 19.45 uur en duurt tot 22.00 uur. 
Tijdens deze bijeenkomst informeren wij jullie over de verplichtingen en risico’s voor de vereniging die de invoering van de AVG-wet met zich meebrengt. Op de bijeenkomst lichten we ook een online stappenplan toe, waarmee jullie zelf aan de slag kunnen gaan. Provincie Limburg stelt het stappenplan voor elke Limburgse vereniging kosteloos beschikbaar.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 20 april bij Eric Mestrom via e.mestrom@synthese.nl. Geef hierbij de onderstaande zaken aan:
- Welke sport- of cultuurvereniging aanwezig is
- Het aantal personen
- De functie binnen de vereniging

Za 17 mrt 2018

Ma 18 dec 2017
Kandidatenlijst D66 
bekend voor gemeenteraadsverkiezingen:
Wij zijn er trots op dat D66 Leudal met een zeer gevarieerde lijst van 17 personen de gemeenteraadsverkiezingen in gaat. De kandidatenlijst is een afspiegeling van de samenleving in onze gemeente door de variatie in bijvoorbeeld vrouw man verhouding, achtergrond, leeftijd, kennis en ervaring. D66 Leudal is er van overtuigd met haar lijst de inwoners de kans te bieden te kunnen stemmen voor echte verandering in hun gemeente.
https://leudal.d66.nl/…/kandidatenlijst-d66-bekend-gemeent…/
Klik op de foto hierboven voor de kandidatenlijst , 
op de website van D66-Leudal:
De nummers 1, 2 en 3 op de lijst, Robert Martens, Iris Schors en Dirk Voermans, zijn allemaal nieuwkomers. Gezien hun werk, achtergrond en leeftijd hebben ze elk eigen inbreng. De nummers 4, 5 en 6, Leo Schouten, André Kierkels en Joost Van Beek, brengen de noodzakelijke ruime ervaring met zich mee in de politiek, commissies en gemeenteraad.
Extra trots is D66 Leudal dat van de 17 kandidaten er 7 vrouw zijn. Daarnaast staan er 2 jongeren onder de 23 jaar op de lijst, waarvan de 22 jarige Iris Schors als running mate van lijsttrekker Robert Martens aan de verkiezingen gaat delen nemen.
Een bijzondere plaats op de lijst is voor Eva Custers die als nummer 17 de lijst afsluit. Eva is 17 jaar en kan daarom niet direct gekozen worden voor de gemeenteraad. Maar Eva ondersteunt door haar kandidatuur het standpunt van D66 dat jongeren vanaf 16 jaar voortaan in de gemeenteraad gekozen kunnen worden. De leden van D66 Leudal hebben door stemming de plaatsing op de kandidatenlijst vastgesteld. 

Za 25 nov 2017
Nieuwe telefooncentrale gemeente Leudal.
Op dinsdagmiddag, 28 november neemt de gemeente Leudal een nieuwe telefooncentrale in gebruik. Met deze nieuwe centrale beschikt de gemeente over moderne techniek en méér mogelijkheden om de telefonische dienstverlening aan burgers, bedrijven en ondernemers verder uit te breiden.
Introductie kort keuzemenu
De gemeente ontvangt dagelijks vele telefoongesprekken. Om deze gesprekken goed en snel te kunnen behandelen introduceren we een kort keuzemenu. In slechts enkele stappen kunt u zelf gemakkelijk een keuze maken.
En natuurlijk krijgt u altijd een medewerker aan de lijn.
Tijdelijk minder bereikbaarheid
In verband met de overgang van de oude naar de nieuwe telefooncentrale kan de telefonische bereikbaarheid van het gemeentehuis en de medewerkers op dinsdagmiddag 28 november gedurende een korte periode minder goed zijn. 
Hiervoor vraagt de gemeente uw begrip.

Vr 10 nov 2017

Zo 29 okt 2017

Uitnodiging voor alle mantelzorgers in Leudal!

 Vrijdag 10 november 2017 is de landelijke Dag van de Mantelzorg, met als thema: ‘Mantelzorg doe je samen.’ 

Een feestelijke dag om mantelzorgers te (h)erkennen en te waarderen. 

Ook in de gemeente Leudal vinden we dit een belangrijke dag om mantelzorgers te waarderen. Mantelzorgers die voor hun naasten zorgen nodigen wij van harte uit voor onderstaande activiteiten.

Kasteelbezoek met rondleiding

Graag nodigen wij u uit voor een koffie/thee moment met vlaai en aansluitend een kleine rondleiding met een gids.

·       In de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij kasteel Aldenghoor, Kasteellaan 9 in Haelen.

Of:

·       ‘s Middags van 14.00-16.00 uur bij kasteel Groot Buggenum op de Loorderstraat 3 in Grathem.

Jonge mantelzorgers

We denken natuurlijk ook aan de jonge mantelzorgers tot 24 jaar. Deze mantelzorgers kunnen aangemeld worden voor een presentje wat ze rond deze dag thuis zullen ontvangen. Aanmelden kan tot 1 november 2017 bij het Steunpunt Mantelzorg Leudal per mail via info@synthese.nl of telefonisch via (0475) 745 138. Graag horen wij of het presentje voor een jongen of meisje bestemd is.

Aanmelden vóór 1 november 2017

Mantelzorgers die willen deelnemen aan een activiteit kunnen zich vóór 1 november 2017 aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Leudal via info@synthese.nl of telefoonnummer (0475) 745 138. Wilt u zo vriendelijk zijn om uw naam, geboortedatum, adres, postcode en woonplaats te vermelden? Er zijn geen kosten aan de activiteiten verbonden.


Ma 23 okt 2017
Aanmelding kampioenen en bijzondere prestaties 2017:
Als gemeente zijn we trots op onze (sport) kampioenen en op de mensen die op een of andere manier in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd.
Het gemeentebestuur wil hier graag aandacht aan besteden door deze mensen tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2018  te huldigen.
Ook worden zij bijgeschreven in het boek van bijzondere prestaties gemeente Leudal.
Ken jij een kampioen, een kampioensteam of iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd, laat het ons weten.
Voorwaarden waaraan moet worden voldaan 
De kampioen(en) moet(en):
woonachtig zijn in Leudal
een 1ste plaats op Nationaal niveau,
een 1e, 2e of 3e plaats op Europees- of Wereldniveau of
een 1e, 2e of 3e plaats bij de Paralympics hebben behaald of
een bijzondere prestatie hebben geleverd (bijv. winnaar bijzondere titel zoals beste bakker van Nederland)
Aanmelden 
U kunt de kampioenen en degene die een bijzondere prestatie hebben geleverd  eenvoudig aan ons melden via www.leudal.nl/kampioen. 
Graag vóór 1 december.
Vragen? 
Neem dan gerust contact op met kabinetzaken  tel. (0475) 85 90 00.