Overig nieuws‎ > ‎

Politie Leudal

           
                   OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Politie "Nieuws"
***********************************************************
15 aug 2017

De Politie Leudal heeft gisteren drie mannen aangehouden en een tabletteermachine aangetroffen in een woning aan de Kinkhoven in Neer. Na een melding over mogelijke inbrekers namen agenten een kijkje bij woning. 

Daar werden twee Nederlandse en een Duitse man en een tabletteermachine met diverse productiemiddelen voor het persen van synthetische drugs aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Het vermoeden bestaat dat locatie gebruikt werd voor de productie van MDMA.

Onderzoek
De directe omgeving is momenteel afgezet voor het onderzoek door experts van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) in het pand. Er is geen gevaar voor de directe omgeving. Naar verwachting gaat het onderzoek nog enkele uren in beslag nemen. In verband met de eigen veiligheid van politiemedewerkers zijn hiervoor experts van het LFO ingeroepen voor nader onderzoek in het pand.

Getuigenoproep
Getuigen die informatie hebben over deze zaak worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900-8844 of indien gewenst anoniem van 0800-7000. Mocht u in de afgelopen dagen verdachte zaken gezien hebben dan vragen we u dit te delen. 
Elk detail kan belangrijk zijn voor het onderzoek van de politie.

***********************************************************
Belt “Microsoft”? Hang dan direct op. 

Er belt iemand die zegt namens Microsoft te bellen en dat u een probleem met de pc heeft en dat voor u kan oplossen. De beller probeert je vertrouwen te winnen en biedt hulp aan. Je krijgt het verzoek om een programma te installeren. Maar let op: met dit programma krijgt de beller toegang tot je computer en kan er geld worden afgeschreven, zogenaamd voor de “geboden hulp”. Ook wordt gevraagd om iTunes-betaalkaarten aan te schaffen en de codes hiervan door te geven. Nogmaals: trap er niet in, hang op! Ben je gebeld en heb je op advies van de oplichters een programma geïnstalleerd en mogelijk ook reeds betaald? 
Neem dan, voor het doen van aangifte, 
contact op met de politie via 0900-8844.

****************************************************************
Ga jij dit weekend carnaval vieren? Veel plezier!   
We hebben een paar handige tips voor je. Tag jouw carnavalspartner in crime en zorg dat jullie helemaal zijn voorbereid. 
We houden het makkelijk. 

Zelfs de meest doorgewinterde carnavalsvierder moet in de polonaise het woord ALAAF kunnen onthouden! 
A lert op zakkenrollers. Die lopen trouwens niet altijd in een boevenpak. 
L aat thuis de lampen branden. Voorkom een inbreker onder het bed. 
A lcohol en verkeer gaan niet samen. Daar komen ongelukken van. 
A ltijd je fiets op slot. Anders gaat er een andere clown mee vandoor.  
F ijne carnaval!