Bezoekers schrijven april 2016

Za 30 april 2016

Deelnemer 11: De Boerenbond

MORGEN zijn de Bussen-Schutten gastheer van het Dekenale schuttersfeest van het dekenaat Heythuysen. Het feest zal worden gehouden op het evenemententerrein in Neer, gelegen aan het Ligteveld. De optocht zal starten om 14.00 uur, aansluitend volgt de opening. Na de opening zullen de beoordelingswedstrijden en schietwedstrijden plaatsvinden.De optocht zal starten en eindigen op het voetbalveld en lopen via Waije, Maasweg, Eikenlaan, Ericalaan, Winterstraat, Lindenstraat, Baand (Defilé), Waije. De beoordelingswedstrijden vinden plaats op het voetbalveld.

De optochtvolgorde zal zijn:

Bussen-Schutten Neer

Sint Petrus Roggel

Sint Paulus Roggel

Sint Martinus Horn

Sint Aldegundis Buggenum

Sint Nicolaas Heythuysen

Sint Barbara Leveroy

Sint Jan Baexem

Sint Agatha Haelen

De muziek in de tent zal worden verzorgd door DJ Jannie. Het Dekenale feest is een klein, maar zeer gezellig feest. Schutterijen uit de regio, normaal gesproken verspreid over verschillende schuttersbonden, nemen het één keer per jaar tegen elkaar op tijdens het Dekenale feest en dit wordt door vele schutters gezien als één van de gezelligste feesten van het jaar. We nodigen iedereen dus uit om op 1 mei te komen genieten van de schutterssfeer op het evenemententerrein in Neer.

Vr 29 april 2016

De Boerenbond is een winkel die gericht is op alles voor huis, tuin en dier. We proberen als dorpswinkel zoveel mogelijk op de plaatselijke vraag in te gaan. Hebt u iets nodig wat we niet op voorraad hebben, dan proberen we het altijd voor u te bestellen. Ook maken we voor speciale bestellingen, speciale prijzen. 

We zijn door de week elke dag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur en ’s zaterdags van 9.00 uur tot 16.00 uur. Van maart t/m september hebben wij in een gedeelte van ons oude pand een showroom/aktiehal ingericht die elke dag tot 17.00 uur geopend is. Graag tot ziens in onze winkel.

Deelnemer 10: Biologische tuinderij 'de Waog"

Al meer dan 35 jaar wordt er op biologische tuinderij 'de Waog' een breed assortiment biologische groenten en akkerbouwproducten geteeld, dat via de groothandel worden afgezet naar Natuurvoedingswinkels in heel Nederland en België.Ook vindt er Export plaats naar o.a. Scandinavië, Duitsland en Zwitserland. Specialiteit is het telen van 'Primeurs' waarmee 'de Waog' altijd als eerste op de markt komt. Ook werden er vele nieuwe- en/of vergeten groenten door 'de Waog' als eerste in Noord-Europa geïntroduceerd. 

Wat velen niet weten is dat er op 'de Waog' ook een Boerderijwinkel gevestigd is met een assortiment van meer dan 2.000 artikelen! Niet alleen aardappelen, groenten en fruit, maar ook zuivel, vlees, dranken, kruidenierswaren, etc.; Alles met een biologisch keurmerk.

Bijzonder zijn de 'Waoghelskes'; Bakkerij Christine bakt broden van de Tarwe, Rogge en Spelt die op 'de Waog' geteeld- en op de windmolens in Kessel en Roggel gemalen worden.

De Boerderijwinkel - die alleen op vrijdagavond en zaterdag geopend is - geniet grote bekendheid bij een publiek uit de wijde omgeving dat belangstelling heeft in biologische voeding. Dat is vooral te danken aan de enorme keuze die de winkel biedt. 

In het seizoen is er ook de mogelijkheid om boeketten te plukken in de zelfpluk-bloementuin.Via de Site www.boerwiel.nl kan ook de Webwinkel bezocht- en bestellingen geplaatst worden. 

Om alle inwoners van Neer en omgeving de kans te bieden om een verrassende kennismaking te maken met ons veelzijdige bedrijf, nemen we op 22 mei deel als bezoekadres aan de tocht 'Gaer door Naer'; De Boerderijwinkel is die dag geopend, en bij goed weer worden er korte rondleidingen gegeven over de velden met tekst en uitleg over alle speciale teelten. Voor tuinliefhebbers vindt er ook plantenverkoop plaats van een groot aantal biologisch-opgekweekte groenteplanten, waaronder Zoete Bataat en Yacon. 

Tevens worden er demonstraties gegeven van moderne technieken (zoals GPS-besturing en Solar-aandrijving) en valt er het een en ander te proeven.

Namens iedereen van 'de Waog': WELKOM op zondag 22 mei !

Deelnemer 9: Zorgboerderij Klooster Keyserbosch

Het voormalige Premonstratenserklooster 'Keyserbosch' is een monumentaal pand in Neer. Vanaf 1200 werd het klooster bewoond door nonnen, totdat Napoleon een einde maakte aan het kloosterleven op Keyserbosch. Tot voor kort was de hoeve en de omliggende grond door de familie Boonen in gebruik als gemengd agrarisch bedrijf met akkerbouw en varkens. De familie verbouwde een gedeelte van het monumentale pand tot dagvoorziening. 

De dagvoorziening is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren met sociale, psychische, lichamelijk of geestelijke problemen die behoefte hebben aan een zinvolle en aangename dagbesteding. Door één of meerdere dagen naar deze dagvoorziening te gaan, kunnen deze mensen langer zelfstandig blijven wonen en/of wordt de thuissituatie ontlast.

Deelnemer 8: Equi&Kids

Equi&Kids is een praktijk, waar kinderen en ouders terecht kunnen voor extra hulp en begeleiding. De praktijk is gelegen in het buitengebied van Neer. Op onze locatie is het genieten van de rust, het buiten zijn en de paarden.Bij Equi&Kids staat persoonlijke aandacht, werken met rust en vertrouwen, in een veilige omgeving voorop.

Deelnemer 7: Mia Tobben

Het aanbod bestaat uit:- Kindercoaching: Kortdurig en oplossingsgericht traject voor ouders en kind (met en zonder inzet van de paarden)

- Begeleid Rijden: In een 1 op 1 situatie genieten van de paardensport. Ook voor kids/jeugd met speciale behoeften.

- Individuele Begeleiding: (langdurige) begeleiding om bijvoorbeeld tot rust te komen, iets te oefenen of te leren.

- Trainingen en Workshops

Dit alles onder het motto: Voor mij mag je zijn wie je bent!

Mia Tobben wil met haar deelname aan Gaer door Naer haar verzameling aan oude voorwerpen aan jullie laten zien. In het kort legt ze uit hoe deze hobby begonnen is.In de molenstraat woonden wij in een oude boerderij uit het jaar 1848. Op zolder stond een mooie oude kleerkast hier mee ben ik begonnen. We lieten er glazen deuren in zetten. 

Bij de 7 ambachten in België vond ik een leuk Frans servies.Thuis hadden we nog verschillende oude voorwerpen, dit alles kwam er in. We verhuizende naar Rohrstraat en woonde tijdelijk in een verbouwd kippenhok.

Toen dit vrij kwam was dat een mooi ruimte voor mijn spullen, dit is met hulp van vrienden en zoeken op rommelmarkten een echte verzameling geworden.

Mia Tobben

Deelnemer 6: De Friedesse molen in Neer

De Friedesse molen in een van de bijzondere monumenten in ons mooie dorp Neer. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit historische gebouw. 

Dit kan elke zondag in de maand mei t/m september en zijn we geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De molen is dan in werking en in het bijgebouw is een expositie ingericht van oude gebruiksvoorwerpen door Heemkundevereniging ‘Os Naer’. Ook in dit seizoen zijn er enkele exposities van kunstenaars. Op 22 mei Gerrit van Ratingen met werken geschilderd in aquarel. Op 29 mei Marleen Claessen met glaskunst en sierraden en op 24 juli Anita Verkennis met schilderijen.

Deelnemer 5: SandD-art

Wij maken originele persoonlijke cadeaus voor u .Niets zo leuk dan iemand een persoonlijk cadeau geven! Aan de hand van bijvoorbeeld een geboortekaartje of trouwkaart, maken wij de persoonlijkste cadeaus. Scan de kaart in, mail de afbeelding naar ons en vermeld waar je dit graag op wilt hebben, pot, glas, vaas, rompertje, shirtje, kistje, etc. 

Mooie spreuken of afbeeldingen kunnen ook een hele persoonlijke boodschap overbrengen. Ook voor textiel bedrukking kunt u bij ons terecht denk aan bedrijfskleding en sportkleding of gewoon een leuk uniek shirt voor u zelf.

Deelnemer 4: SALONSHOP

SalonShop is een professionele en gezellige salon en shop met een compleet concept in de uiterlijke verzorging. Bij ons kun je terecht voor de kapsalon, nagelsalon, schoonheidssalon en zonnebank. Naast de behandelingen beschikken we over een ruim winkelgedeelte met alle bijbehorende producten en een assortiment aan leuke accessoires. Wij, Pien en Ilse, zijn twee vlotte enthousiaste dames met een achtergrond in welzijn & beauty en passie voor uiterlijke verzorging. Wij bieden graag de aandacht en advies die je zoekt. Wij werken met kwaliteitsproducten als CND, Schwarzkopf en Australian Gold. We denken en handelen met de kernbegrippen service, kwaliteit, vakkundig advies op maat en trends.

Onze kapsters werken met de beste producten en de meest geavanceerde behandelingstools om aan je wensen te voldoen.Samen vormen wij een sterk team van specialisten in de uiterlijke verzorging. 

We zijn geopend van 

Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00-21.00u 

Zaterdag van 9.00-17.00u 

Iedere avond tussen 17.00u en 21.00u en vanaf 1 mei op zaterdag tussen 15.00u en 17.00u knippen we ZONDER AFSPRAAK in de kapsalon.

Daarnaast bieden we ook knipabonnementen. Onbeperkt naar de kapper voor een vast bedrag per maand!

Deelnemer 3: SPIEGELPAARD coachpraktijk 

Marianne vd Puttelaar

Paarden zijn van nature voelende wezens. Omdat ze vluchtdieren zijn, voelen ze emoties heel goed aan. In contact met mensen laten paarden zien wat ze bij je ervaren, zij dagen ons uit onszelf te zijn. Zij accepteren ons zoals we zijn, zonder te oordelen. Coachen met paard is altijd naast het paard in een veilige omgeving, individueel of in een groepje.

Coachen met paard is als een ontdekkingsreis naar jezelf, een persoonlijke groei- stuip;

Coachen met paard is een schoonheidsbehandeling voor je binnenkant

Paardencoaching is er voor iedereen die op een actieve en ervaringsgerichte manier gecoacht wil worden. Geen eindeloze gesprekken in een kantoor maar praktisch en zeer effectief aan de slag. 

Deelnemer 2: CAFE MANESLUST BIEJ MIEKE

Café Maneslust Biej Mieke is een gezellig café voor jong en oud.

Kijk eens met de ogen van een paard! Het is ontspannend om jezelf te zijn bij paarden, je maakt verbinding en komt bij je eigen ik uit. Paarden zien en accepteren je zoals je bent zonder te (ver)oordelen. Door het paard ga je ervaren dat je persoonlijke stappen binnen handbereik liggen. Er komt feedback op kwaliteiten, valkuilen en patronen. Een natuurlijk proces waarvan je zelf eigenaar en vormgever bent.In plaats dat wij het paard iets leren, leer je nu van het paard

Tot zover een korte bloemlezing over dit fascinerende vak waarmee kennis gemaakt kan worden op 22 mei.

Bij binnenkomst waan je je terug in de zestiger en zeventiger jaren, zie de foto’s en platenhoezen die je herinneren aan deze tijd. Ook de muziek die gedraaid wordt is veelal uit deze goede oude tijd ,maar ook de nieuwste hits en natuurlijk de verzoekjes worden gedraaid. Met grote regelmaat zijn er optredens van live Bands in het café wat altijd een feest is in een gezellige intieme sfeer. Verder is het café een thuishaven voor veel Neerse verenigingen oa: Veteranen voetbal-brommerclub ’t pronkstuk-Biljartvereniging-badmintonclub-heren gymclub-motorclub de Betsy Bikers-schutterij sebasitanus en diverse buurtverenigingen.

Er is altijd wel leven in de brouwerij.

Met 6 soorten Bier (gouverneur speciaal bieren en Lindeboom pils) op de tap en daarnaast nog een 20-tal bieren op de fles is er voor iedereen wel iets te genieten.

Achter het café ligt Feest Cafe de”STUBE”

Een zeer gezellige ruimte die plaats biedt aan 100 personen en waar men prettig kan vertoeven/feesten.Met een aangrenzend groot grasveld (600m2) is het ook ideaal voor feestjes met kinderen. Hier bevinden zich ook 2 jeu de boule banen ,deze kunt u gratis gebruiken. Indien wenselijk bieden wij warme/koude buffetten-tapas buffetten en diverse BBQ pakketten aan.

Deelnemer 1: NEERS NIEUWS

Neers Nieuws is een website over het Limburgse dorp Neer. Neers Nieuws informeert en amuseert inwoners en geïnteresseerde door middel van nieuwsberichten over Neer. Ook zijn er regelmatig fotoreportages te zien, en zelfs video's. Neers Nieuws wordt samen met verenigingen, organisaties, bedrijven en vrijwilligers gemaakt. Wij doen ons uiterste best om u altijd op de hoogte de houden van het allerlaatste nieuws in Neer.

Op 22 mei zal Neers Nieuws een prachtige reportage maken.

Di 26 april 2016

HAPPY HOUR van 21.00 - 22.00 uur! 

Bier, fris en Kirr Royal 1+1!

Op dinsdag 26 april vindt de NACHT VAN ORANJE weer plaats bij Sjaen. Dit jaar vindt de Nacht van Oranje niet plaats in het café maar in de discotheek !!

DJ Basje Basman en DJ Willie maken er gegarandeerd één groot feest van.. BE THERE !!

                              

Ma 25 april 2016

Gisteren vond het koningschieten “Op de vogel” plaats bij St Sebastianus.

De winnaars : Jarno v Lier voor de 2de keer Jeugdkoning, Wiel Derikx als koning voor 2016 en Jolanda Stemkens als koningin bij de dames !

Gaer nao Naer wenst de winnaars van harte proficiat !!

Zo 24 april 2016

Za 23 april 2016

                             

Vr 22 april 2016

Aan handen uit de mouwen geen gebrek! Har Bots is thuis en op andere plekken actief. Zo doet Har als vrijwilliger veel voor de Spantenhal in Neer. 

Binnenkort gaat hij ook voor het parkteam Park Leudal-Oost aan de slag. 

Super fijn!

In maart was Har hij bij de infoavond die Park Leudal-Oost voor vrijwilligers organiseerde. Met de insteek: waar kunnen de vrijwilligers van de diverse verenigingen die nu al actief zijn op en rond Sportpark Ligteveld elkaar eventueel helpen. Ook met het oog op het toekomstige Park Leudal-Oost. Nieuwe vrijwilligers waren die avond ook welkom. Die avond maakte Har nog enthousiaster over Park Leudal-Oost en daarmee was de volgende stap voor hem zo gezet.

Har is enthousiast over Park Leudal-Oost en zegt: “Ik doe wat ik kan.” Vanuit zijn vroegere werk bij de Westrom zit het groen in zijn vingers. En daar kan Park Leudal-Oost juist prima ondersteuning bij gebruiken. Har: “Over een maand is het werk in de hal klaar. Pas in september is daar weer iets te doen. In die tussentijd wil ik graag iets doen, bezig blijven. Dat kan mooi voor het parkteam van Park Leudal-Oost.”

Wil je ook graag iets doen qua klusjes en/of onderhoud en heb je nog paar uurtjes vrij, bel of mail Fred van der Leeden, 06-28358750 info@parkleudaloost.nl

Bij hem kun je ook terecht met eventuele vragen. Dat geldt ook voor eventuele ondersteuning op de langere termijn voor zorg, horeca en sport. De voorbereidingen daarvoor zijn nu gaande. Meedenken mag ook altijd!

 

Meer informatie over Park Leudal-Oost is ook te vinden op onze website, Facebook-pagina en twitter-account: @parkleudaloost.

Do 21 april 2016

BEAT IT met optreden van CHEWY & THE LOCALS 

op 23 april in De Haammaeker in Neer

BEAT IT! is een super gevarieerd muziekspektakel van Percussiegroep Zinvol Geweld, samen met zangers, blazers en andere solisten. Een unieke mix van popmuziek, Latijns-Amerikaanse samba en Afrikaanse beats met “zinvol slagwerk”.

Aansluitend gaat het dak eraf met de sixties/seventies sensatie Chewy and The Locals. Deze zes mans bezetting uit Leudal staat garant voor een flinke dosis rock 'n roll, soul, funk en folk.  Een veelzijdig repertoire met muziek van onder andere The Rolling Stones, Beatles, CCR en The Doors is een feest van herkenning van de populaire muziek uit de jaren zestig en zeventig.

BEAT IT! mag je niet missen op 23 april om 20 uur in de Haammaeker in Neer. De entree is slechts €5,- per persoon. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Spar in Neer en aan de kassa tijdens BEAT IT!

Percussiegroep Zinvol Geweld is onderdeel van Muziekplein. Voor informatiewww.muziekplein.eu

Wo 20 april 2016

In opdracht van Boerenbond Neer ben ik op zoek naar Mystery Guests. Ik zoek er nog tien.Deze Mystery Guests mogen (tegen betaling in natura) het personeel 'toetsen' op klantgerichtheid in de periode april en met juni 2016.

Geinteresseerde Mystery Guests krijgen van mij een 'briefing' en observatieformulier toegezonden per e-mail. Zij kunnen hiervoor met mij contact opnemen via e-mailadres contact@vendicum.nl.

Het kost de Mystery Guest twee keer 10 minuten: eerst het bezoekje en daarna het invullen van de Excel. Als iemand toch al van plan is binnenkort iets aan te schaffen aan gereedschap/ijzerwaren/tuinspullen/etc., is dit meteen een mooi moment.

In bijgaande 'briefing' en observatieformulier leest u in ieder geval al meer over de inhoud en werkwijze. Als u vragen heeft, wilt u me dan contacten? (Zie onder voor mijn contactgegevens).

Met vriendelijke groet,

Vendicum

Jan-Willem Seip

Oefenmeester in Klantcontact

www.about.me/JanWillemSeip

Di 19 april 2016

In Neer bruist het van verenigingen en stichtingen die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren. Het ondersteunen van lokale projecten is een van de manieren om onze lokale betrokkenheid bij u en uw omgeving te tonen. Rabobank Peel, Maas en Leudal kent verschillende manieren waarop hij zijn (financiële) steentje daar aan bijdraagt. Naast de Clubkascampagne ondersteunt Rabobank Peel, Maas en Leudal:

1.       Het Rabobank fonds Maatschappelijke projecten. Met het Rabobank Fonds Maatschappelijke Projecten ondersteunen wij organisaties die zich bezighouden met het versterken van het maatschappelijke, sociale, economische, sportieve en culturele leven in het werkgebied van Rabobank Peel, Maas en Leudal.

LINK: https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/peelmaasenleudal/sponsoring_en_donaties/maatschappelijk_fonds/

2.       Het Rabobank Economisch Fonds:

Het getuigt van coöperatief ondernemerschap als Rabobank Peel, Maas en Leudal het initiatief neemt om een ondersteuning te creëren voor economische en/of innovatieve projecten die extra steun verdienen. Met het Rabobank Fonds Economische Projecten faciliteert en stimuleert Rabobank Peel, Maas en Leudal economische en/of innovatieve projecten. 

LINK: https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/peelmaasenleudal/sponsoring_en_donaties/economisch_fonds/

Voor meer informatie kan men terecht bij Judith Philips-Hillen, ambassadeur Kern Neer, Rabobank Peel, Maas en Leudal.

Met vriendelijke groet,

Judith Philips-Hillen

Accountmanager Bedrijven

Afdeling Bedrijven

Rabobank Peel, Maas en Leudal Telefoon +31 475 51 86 18

Ma 18 april 2016

Zo'n 100 jaar geleden, toen de samenleving nog een overwegend agrarisch karakter had, waren ook in Neer op nagenoeg elke boerderij wel een paar korven met bijenvolken te vinden. In het najaar werden de bijen dan 'afgezwaveld' en kon men de honing oogsten. 

Dat het tegenwoordig slecht gaat met de bijen, zowel met honing- als met wilde bijen, is ondertussen algemeen bekend. Als oorzaken worden o.a. genoemd het gebruik van onkruid- en bestrijdingsmidddelen, het dichtstraten van tuinen, verschraling van het natuur- en cultuurlandschap, strak gemaaide gazonnetjes,  'design-tuinen' waarin geen bloemen staan en het verdwijnen van plantsoenen, struikjes en bomen.

Bewustwording van de bijensterfte leidt jammer genoeg niet tot gedragsverandering. Burgers gaan gewoon door met het aanleggen van bij-onvriendelijke tuinen en het gebruiken van vergif, er wordt bezuinigd op het onderhoud van plantsoenen door ze om te vormen naar 'groene woestijnen' (gras) en politici nemen besluiten, in het nadeel van de natuur, op basis van economische belangen. ("Wat kost het? Wat levert het op?") Onze samenleving dreigt steeds meer één van de belangrijkste prioriteiten (gezond kunnen leven in een gezonde omgeving met gezond, natuurlijk voedsel) uit het oog te verliezen. We zien het gebeuren, weten de gevolgen, maar grijpen niet in... Hooguit met woorden over wat 'een ander' zou moeten doen...

Belangrijk is dus om de toekomstige generatie te leren dat het anders moet en kan! Op het einde van de Bergerstraat wordt door leden van de imkervereniging Roer en Leudal hard gewerkt aan het realiseren van een idylle: een bloemenweide waar bijen, vlinders en andere insecten zich thuis voelen. Een en ander is mogelijk door de welwillende medewerking van gemeente Leudal. Momenteel staan er enkele bijenvolkjes van een imker uit Heythuysen. 

Voor geïnteresseerden is het mogelijk om eens letterlijk over de schouder van een imker mee te kijken als deze aan het werk is. Goed om te zien dat de kinderen uit de buurt nieuwsgierig en geboeid komen kijken! Maar wellicht dat anderen dit ook eens zouden willen. Het aantal imkers in Neer is momenteel bedroevend laag (één)... 

Misschien wilt u eens kennis maken met deze prachtige hobby? Net als de kinderen op de foto. Kom eens kijken en wie weet wordt u gegrepen door het bijen-virus. Voor informatie kunt u terecht bij Twan Stemkens, Maasweg 7, 

tel. 06 - 36 08 25 36. 

Zo 17 april 2016

Mag ik namens Jongnederland Neer iedereen bedanken 

die op ons heeft gestemd 

Hartelijk dank.

groeten Wim Jeurnink

Naer bedankt!!!!!!!!

Leiding en Kids van KVW Neer.

Za 16 april 2016

Maandag  RustdagDinsdag  Gesloten (vanaf  1 juni geopend 11:00 tot 18:00 uur)

Woensdag  Gesloten (vanaf 1 mei geopend 11 tot 21:00 uur )

Donderdag 11:00 tot 21:00 uur

Vrijdag  11:00 tot 21:00 uur

Zaterdag 11:00 tot 21:00 uur

Zondag  11:00 tot 21:00 uur

Gaat u wandelen, fietsen en u wilt toch gezellig komen lunchen of koffie drinken ondanks dat we gesloten zijn? Geen probleem! U kunt reserveren, minimaal 4 dagen van te voren. Dan zorgen wij dat de deuren voor u zijn geopend! Ook is het in overleg mogelijk om vanaf 10 personen te dineren of vergaderen op een van onze sluitingsdagen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 0475-594068 of stuur een mail naar info@eetcafe-raodhoes.nl

Ook beschikken wij over  fiets en wandelroutes die men gratis kan afhalen en uitprinten.

Vr 15 april 2016

De Raodshow van de Rabobank Clubkas Campagne van de Rabobank komt morgen naar NAER.

De Rabobank Clubkas Roadshow komt zaterdag aanstaande Gaer Nao Naer. Het ziet er naar uit dat de weergoden ons komende zaterdag niet erg gunstig gezind zijn. Daarom hebben we besloten om uit te wijken naar Gemeenschapshuis De Haammaeker. We maken daar met z’n allen een leuk feestje van. Iedereen is welkom. Jij dus ook! Ben je benieuwd hoe jouw favoriete clubs gescoord hebben? Dan ben je om 10.30 uur welkom om samen te proosten op de uitslag! 

Ben jij er bij?

Do 14 april 2016

Wo 13 april 2016

Alternatief Naers Sjöttersfieëst afgelast

Helaas heeft het verlengen van de inschrijfdatum geen extra aanmeldingen opgeleverd. We hebben daarom het besluit genomen om het Alternatief Naers Sjöttersfieëst dat gepland stond voor zaterdag 30 april af te lasten. We hebben een bepaald aantal inschrijvingen nodig om als vereniging uit de kosten te komen en om een leuke competitie op te zetten tussen de schutterijen. Ondanks de deelname van 5 enthousiaste schutterijen is dit jammer genoeg niet voldoende om het A.N.S. dit jaar te laten doorgaan.

Het Dekenale schuttersfeest op zondag 1 mei gaat natuurlijk wel gewoon door en iedereen is van harte welkom om deze dag te komen genieten van de schutterssfeer op het evenemententerrein. De optocht zal starten om 14.00 uur en aansluitend volgen de beoordelings- en schietwedstrijden. De muziek in de tent wordt verzorgd door DJ Jannie.

Ma 11 april 2016

De Raodshow van de Rabobank Clubkas Campagne van de Rabobank is inmiddels 1 week aan de gang.

Op zaterdagmorgen 16 april a.s. kom ik de cheques in Neer uitreiken. We maken daar met z’n allen een leuk feestje van. Iedereen is welkom. Jij dus ook!

Ben je benieuwd hoe jouw favoriete clubs gescoord hebben? Dan ben je om 10.30 uur op het Plein bij ’t Raodhoes welkom om samen te proosten op de uitslag! Ben jij er bij?

Groet Judith Philips-Hillen

Ambassadeur Kern Neer

Zo 10 april 2016

Za 09 april 2016

Vr 08 april 2016

Do 07 april 2016

Nieuw Lindeboom bier: 

Nederlands eerste Kersen Radler

Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer introduceert Nederlands eerste Kersen Radler. Een primeur voor Nederland. Goed getimed vóór de komende zomerse dagen.

Lindeboom brouwt hiermee de tweede licht alcoholische dorstlesser met een fruitige smaak. Het in 2015 succesvol ontvangen Lindeboom Citroen Radler is als een positieve vernieuwing van de Limburgse bierbrouwerij beleefd. Een aanvulling op het assortiment Lindeboom van ondergistende Lindeboom bieren en bovengistende Venloosch en Gouverneur speciaalbieren.

Bewuste keuze consument

De Nederlandse bierliefhebber kiest tegenwoordig steeds bewuster voor een passend glas bier bij specifieke momenten, zo blijkt uit recentelijk gepresenteerde bierconsumptiecijfers van de brancheorganisatie Nederlandse Brouwers. Ook de behoefte aan smakelijke bieren met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en een lichter alcoholpercentage is groeiend. Lindeboom Citroen en Kersen Radler met 2% alcohol passen perfect in deze ontwikkeling.

Frisse smaak

In Lindeboom Kersen Radler vloeien Lindeboom Pilsener, gebrouwen met kristalhelder water uit Lindebooms eigen bron, en sprankelende kersenlimonade samen. De nieuwe Radler heeft een mild-hoppige smaak met een zoete toets van amarena kersen.

Lindeboom presenteert tevens een nieuw ontwikkeld Radler glas, voor een optimale smaakbeleving. 

Wo 06 april 2016

Percussiegroep Zinvol Geweld presenteert BEAT IT!

Dit muziekspektakel vindt plaats op zaterdag 23 april

in Gemeenschapshuis De Haammaeker in Neer.

BEAT IT! biedt een super gevarieerd programma door Zinvol Geweld, samen met zangers, blazers en andere solisten.

Di 05 april 2016

Een unieke mix van popmuziek, Latijns-Amerikaanse samba en Afrikaanse beats met zinvol percussiegeweld.Aansluitend gaat het dak eraf met de sixties/seventies sensatie Chewy and The Locals.BEAT IT! mag je niet missen op 23 april om 20 uur in de Haammaeker in Neer.

De entree is slechts €5,- per persoon.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Spar in Neer en aan de kassa tijdens BEAT IT!

Percussiegroep Zinvol Geweld is onderdeel van Muziekplein. 

Voor informatie www.muziekplein.eu

De winter is voorbij, het terras gaat weer open!Zondag 10 april open vanaf 11.00 uur.

Live muziek Raymundo Valverde vanaf 16.00 uur onder het genot van een kopje koffie met vlaai of taart een heerlijk pilsje of glaasje wijn.

                    Klik op de foto hierboven en u kunt alvast genieten.

Bij slecht weer lekker bij de kachel.

Tot zondag, groeten Har en Mirjam.

De Rooëjbes

Ma 04 april 2016

Uw aandacht voor het bekendmaken van de cheques voor de 40 Neerse verenigingen op zaterdag 16 april vanaf 10.30 uur in Neer .

Het festijn vindt plaats op het plein bij Eetcafe ’t Raodhoes.

Zo 03 april 2016

Klik hieronder voor meer info !!

Za 02 april 2016

Neer samen met Gilsing digitaal de lucht in!

Wij feliciteren de inwoners van Neer. 

Deze week is het digitale platform van het Naers Blaedje gelanceerd. U ziet hieronder de uitstraling van het blad en die van het platform die om uw vertrouwde beeld te handhaven nagenoeg gelijk zijn . Nog meer mensen kunnen nu het nieuws uit Neer lezen zowel op de PC, het tablet en de smartphone. U bent als vereniging en als ondernemer in beeld bij een nog grotere doelgroep. Daarnaast is het ook mogelijk gebruik te maken van de sociale media Facebook en Twitter. Iedereen kan nieuws verstrekken maar kan het ook tot zich nemen. De laatste sjnabbeltjes in Neer zijn er te vinden en de agenda van de komende activiteiten vindt u op de homepage. Kortom, wat er in Neer gebeurt vindt u in de bladen, op het platform en in de social media.

Klik hieronder voor het platvorm en bekijk de mogelijkheden !

Vr 01 april 2016

Zwemseizoen op ‘t Ligteveld in gevaar?

Ieder jaar brengen ruim 10.000 bezoekers een bezoek aan een prachtig zwembad in Neer.

Maar we lopen het risico dat dit binnenkort misschien niet meer mogelijk is.

Al diverse jaren regelt stichting zwembad ’t Ligteveld met een kleine groep vrijwilligers de exploitatie van het buitenzwembad in Neer. Dit met de financiële steun van de gemeente.De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn reeds opgestart.Zaterdag 30 april om 13 uur gaan de poorten weer open.Maar met deze kleine groep vrijwilligers kunnen we het niet de hele zomer draaiende houden en loopt het open blijven een gevaar! We hebben jullie hulp heel hard nodig!

Stichting zwembad ’t Ligteveld hoopt dat u bereidt bent om enkele dagen per jaar mee te helpen.

U wilt toch ook dat we het komende jaar weer lekker kunnen zwemmen in Neer?

Dus geef u op en draag bij aan weer een geweldig zwemseizoen samen!

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar, zwembad@ligteveld.nl of contact opnemen met een van de bestuursleden!

Kijk hieronder voor een abonnementsaanvraag !! 

Heel graag tot ziens op ons mooie bad,

Stichtingsbestuur zwembad ’t Ligteveld Neer.