Bezoekers schrijven april 2017‎

Zo 30 april 2017

UITNODIGING

Zondag 30 april a.s.

KONINGSCHIETEN

Op “de Vogel”

bij Schutterij St. Sebastianus

op “de Sterrebos’’  aanvang 14.30 uur.

Na de opening, zal John Leunissen gehuldigd worden i.v.m.

zijn 40 jarig jubileum van de vereniging en 40 jaar lid van de Limburgse Bond van Tambourkorpsen, Jolanda Stemkens zal gehuldigd worden voor haar 10 jaar lid van de Limburgse Bond van Tambourkorpsen .

Degenen die aanleiding zien om de jubilarissen te komen feliciteren zijn 

vanaf 14.30 uur van harte welkom.

Wij stellen het op prijs om u reeds bij de opening te mogen begroeten, als de jubilarissen worden gehuldigd 

en wensen u allen een gezellige dag toe.

Na de openingsschoten door genodigden wordt er geschoten om de titel 

schutterskoning, schutterskoningin en jeugdkoning.

Na de huldiging wordt er met de nieuwe koning afgemarcheerd naar 

cafe “ Maneslust” waar het feest nog gezellig wordt voortgezet.

Iedereen is hier van harte welkom. 

Zaterdag 29 april 2017

Graag nodigen wij u uit om u bij te praten over de ontwikkelingen binnen het Samen Zorgen Huis Leudal. Kijk snel in uw agenda welke datum het beste uitkomt en wij hopen u een van deze dagen te mogen verwelkomen.

Vrijdag 28 april 2017

Het grootste festival van Neer en omstreken, Lightfield Festival, staat weer voor de deur. Op 5 en 6 mei wordt de Spantenhal en het omliggende terrein weer omgebouwd tot een heuse festivalarena. Als de weersverwachtingen kloppen dan vindt het festival plaats in de stralende zon. Dat komt goed uit, want op zaterdag zullen buiten onder een grote parachute enkele grote namen hun opwachting maken. Wat te denken van Dansado & de feestneger en DJ Paul Elstak. Binnen in de hal laten de oude rotten van Janse Bagge Bend, de feestkanonnen van Band zonder Banaan en de Mashupkoningen van Memphis Maniacs Neer op zijn grondvesten trillen. Verder maken Beck & Bauer, Eva, Joep en Kay, Mike Kanders en Basje Verhagen hun opwachting.

LIGHTFIELD FESTIVAL DIT JAAR IN DE STRALENDE ZON

Op vrijdag staat de beste coverband van Nederland, Dutch Eagles, samen met de beste coverband van midden-Limburg, Fever of live, op de  planken. De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om wat meer ruimte voor de bezoekers vrij te maken, zodat iedereen voldoende bewegingsvrijheid heeft. Voor een lekkere hap komt een gespecialiseerd bedrijf uit Horst zorgen en de plaatselijke Lindeboom brouwerij zorgt voor heerlijke drankjes. 

Kortom: een must voor iedere sfeer en muziek-liefhebber. Kaarten zijn nog te koop bij Spar Kuijpers Neer en via www.lightfieldfestival.nl

Donderdag 27 april 2017

Woensdag 26 april 2017

Kom dan naar Otje!

Vanavond: KONINGSNACHT @ CAFE OTJE!

Vanaf 20:00 uur zijn we geopend. 

Dus nog geen plannen vandaag? 

Kom dan naar Otje!

LIKE & SHARE DIT BERICHT EN MAAK KANS OP 1 DOOS FLUGEL (T.W.V. €76,00)! De winnaar maken we woensdagavond bekend.

DJ Basje Basman en DJ Willie gaan er ook dit jaar weer een te gek oranjefeest van maken!

Klik op de poster voor de FB pagina!

Dinsdag 25 april 2017

Maandag 24 april 2017

Zondag 23 april 2017

Zaterdag 22 april 2017

Vrijdag 21 april 2017

Hondenschool Kessel-Eik

Start medio mei weer met `n leuke en leerzame puppy/beginnerscursus

voor alle rassen/kruisingen honden.

Wij werken met de bewezen correctie/beloningsmethode.

Met slagingsgarantie!

Vol = vol!

Voor vrijblijvende informatie: tel. 06-43232639 e-mail: johnstoffels@ziggo.nl

Donderdag 20 april 2017

Het wordt weer een middag vol verrassingen met allerlei muzikale hoogstandjes .dit alles wordt mede mogelijk gemaakt dankzij MUSIC HOME.

Woensdag , Konings nacht is het weer de beurt aan BILLY’S BOOZE. inmiddels al zeer ervaren rotten op de planken Biej Mieke,en natuurlijk met Basgitarist JOOP die zeker weer met zijn bas op het buffet beland en daar zijn kunsten vertoont.

De hits van o.a. Elvis Presley, Johnny Cash en Chuck Berry knalden vroeger uit de jukebox en worden nu door Billy's Booze live gebracht. Verwacht ook Popa Chubby, Herman brood en John Mayer. Dit zijn de mannen die de echte 60's sound in een modern jasje neerzetten.

"Billy's Booze, puttin' the booze in the blues."

Woensdag 19 april 2017

Komende zaterdag komen de Lampegastuh naar disochteek Toedem. 

In januari ging het optreden wegens de slechte weersomstandigheden niet door. Maar de Lampegastuh hielden woord en zo staan ze komende zaterdag 22 april alsnog LIVE ON STAGE tijdens Drop the beats met de Lampegastuh!Speciaal voor jullie hebben we komende zaterdag diverse acties! Bij binnenkomst voor 23.00 uur betaal je GEEN ENTREE! Je krijgt dan de gehele avond gratis entree. Bij binnenkomst ontvang je nog een leuke kortingsvoucher die je kunt gebruiken aan de bar.

Dinsdag 18 april 2017

Gisteren werd bij St Sebastianus op de Sterrebos 

gestreden om de Wagemans beker.

Na een felle strijd onder een flets zonnetje en een koude wind , werd er door 3 personen begonnen op het schieten van een volle lat (18).Deze strijd werd gewonnen door Joop Thommassen met 51 schoten , 2de werd Mirjam Konings met 31 en niemand minder als Jac Konings werd 3de  met 30 schoten.

Op de foto , de winnaar 2017 Joop Thommassen met de felbegeerde beker!

Maandag 17 april 2017

Bakkerij Timmermans Neer 30 jaar,  100 jaar en ouder.

We schrijven het jaar 1879. (enkele gewichtstenen dateren nog uit die tijd) Godfried Timmermans bekwaamt zicht als bakker; zijn zoon Gieërla komt er al spoedig als hulp bij en intensiveert de bakkerij. In die tijd bestaat het werk veelal nog uit het afwerken en afbakken van gebracht deeg. Het is vooral het bakkers roggebrood, welk thuis maar moeilijk te maken is, wat in de smaak valt. 

In 1911 krijgt Gieërla tevens de vergunning voor exploitatie van café en concertzaal.

Hij kwam in de gelegenheid om een electromotor aan te schaffen en met stroom van de Hammermolen kon hij de eerste machine(s) aandrijven. Langzamerhand gaf  hij vorm aan de  bakkerij inrichting zoals we ze heden ten dagen nog kennen. In 1924 werd de inschrijving in het handelsregister voor bedrijven verplicht. Hij was net met Nel van Lier getrouwd en nam in dat jaar het gehele bedrijf onder de naam A Timmermans Bakkerij en Cafébedrijf, over. Boven de rekeningen van de bakkerij stond met trots  A Timmermans van Lier, electrische broodbakkerij.

Halverwege de 50 er jaren begon de gezondheid van Toon na te laten en besloot hij de zaak over te dragen aan zijn 2 zonen. Piet zette de slijterij, cafe en zaal voort, Gieël kocht het huidige pand aan de Engelmanstraat aan en verhuisde vanaf de hoogstraat met bakkerij en zijn kersverse echtgenote Trui er naar toe. 

Toon, gaat na de lagere school in de leer bij bakker Loven in Roermond. Hij rond op 20 jarige leeftijd zijn opleiding af en stapt in 1917 in het bedrijf van “Aoje Gieërla”. Deze is inmiddels 60 en vindt langzaam de tijd rijp om het bedrijf over te dragen.Ondernemend zoals Toon was (behalve de bakkerij runde hij ook mede de cafe-zaal en werden zaden verkocht) zocht hij al snel naar oplossingen om aan de toenemende vraag naar brood te voldoen. Vooral het kneden en de productie van roggebrood was destijds een zwaar werk.

1879 – 1911 Godfried Timmermans handwerkbakkerij

1911 – 1924 Gieërla Timmermans   handwerkbakkerij

1917 – 1955 A Timmermans (Toon) vanaf 1924 eigenaar electrische broodbakkerij

1955 – 1987 Bakkerij G. Timmermans (Gieël van Toon)

1987 – heden Bakkerij Timmermans v.o.f. (Ton van de bekker)

Bezorging aan huis, gestart tussen 1e en 2e wereldoorlog, is ook vandaag de dag nog steeds een feit.

Daar waar bakkerijen anno 2017 omwille van een groot assortiment veel gebruik maken van kant en klaar mixen, streeft bakkerij Timmermans er naar om met traditionele grondstoffen zonder extra toevoegingen te werken. 

Zondag 16 april 2017

VANDAAG vanaf 15.00 uur: Heel Otje zingt HOLLANDS!

Met natuurlijk niemand minder dan de enige echte HAZES performer . Ook zal DJ Pascal voor de beste Hollandse hits zorgen. Kom ook naar deze top middag en avond @ Otje!

Ton en Ed traden nadat zij hun opleidingen en stages hadden afgerond op hun beurt toe, eerst als werknemers, vanaf 1987 als mede eigenaars in de gezamenlijke opgerichte v.o.f. 

Om gezondheidsredenen moest Ed eind 90er jaren afhaken en zet Ton samen met zijn echtgenote Gertie tot de dag van vandaag het bedrijf voort. Hun dochter Wendy (inmiddels de 6e generatie) is al ruim 15 jaar bij bakker Peeters in Kessel werkzaam en springt daar waar nodig bij in Neer.  

Zaterdag 15 april 2017

Het wordt weer een middag vol verrassingen met allerlei muzikale hoogstandjes .dit alles wordt mede mogelijk gemaakt dankzij MUSIC HOME.

Woensdag , Konings nacht is het weer de beurt aan BILLY’S BOOZE. inmiddels al zeer ervaren rotten op de planken Biej Mieke,en natuurlijk met Basgitarist JOOP die zeker weer met zijn bas op het buffet beland en daar zijn kunsten vertoont.

De hits van o.a. Elvis Presley, Johnny Cash en Chuck Berry knalden vroeger uit de jukebox en worden nu door Billy's Booze live gebracht. Verwacht ook Popa Chubby, Herman brood en John Mayer. Dit zijn de mannen die de echte 60's sound in een modern jasje neerzetten.

"Billy's Booze, puttin' the booze in the blues."

By the way met de paasdagen zijn we natuurlijk ook geopend,beide dagen vanaf 10.00 uur !!

1e paasdag is er een reuze choco ei te winnen ,voor degene met de grootste (Paas)flaporen.

 

Zoals je ziet weer van alles te beleven BIEJ MIEKE ,

hét muziek café bij uitstek .

Vrijdag 14 april 2017

Paaszondag 16 april en Paasmaandag 17 april is het weer zover, het terrasseizoen van de Rooëjbes is geopend!!

U kunt weer iedere zondag terecht voor koffie met vlaai of een lekker drankje. 

Bij slecht weer binnen bij de kachel.Tot ziens!

Har & Mirjam

Red: Wilt u Har & Mirjam beter leren kennen ?

Klik dan op de foto hiernaast!

Donderdag 13 april 2017

Woensdag 12 april 2017

Zondag 16 april vanaf 15.00 uur: Heel Otje zingt HOLLANDS!

Met natuurlijk niemand minder dan de enige echte HAZES performer . Ook zal DJ Pascal voor de beste Hollandse hits zorgen. Kom ook naar deze top middag en avond @ Otje!

Dinsdag 11 april 2017

Zo'n dag dat bij alle te-hard-rijders 

hun rijbewijs afgenomen zou moeten worden...

Als je een eekhoorn weet te raken in een 30-km zone mag duidelijk zijn wie de schuldige is... Dit is nu al het tweede diertje in een paar maanden tijd. 

Nare bijkomstigheid nu is dat dit het vrouwtje is, net in de periode dat er jonkies zijn. 

De mannetjes verzorgen de jongen niet...

Vorig jaar heeft ter plaatse de hele zomer zo'n elektronisch verkeersbord gestaan, waarop je kon zien wat de snelheid van passerende voertuigen was. Met zo'n bord hoopt men de snelheidsmaniakken tot een correcte snelheid te bewegen. Wat overigens GEEN enkel effect heeft (gehad).

Merkwaardig is echter om te zien dat het met name de buurtbewoners zelf zijn die te hard rijden. Samen met het personeel dat werkzaam is op het bedrijventerrein op Soerendonck. En laten we maar niet beginnen over de beroepschauffeurs die rijden namens de daar gelegen bedrijven of daar moeten zijn: 

Met de vlammen in de pijp scheuren ze over de Maasweg...Ach, het is maar een eekhoorn. 

Maar het had net zo goed een kind kunnen zijn.

Die 30-km zone is er niet voor niets!!!

Gisteren stond een artikel in de krant dat bij een snelheidsovertreding van 1 km al een boete volgt.

Nou, dan valt er op de Maasweg grof geld te verdienen!

Een trouwe bezoeker van Gaer nao Naer !

Maandag 10 april 2017

Zondag 09 april 2017

-  Vanaf zaterdag 1 april is de AKTIEHAL/SHOWROOM van Boerenbond Neer weer GEOPEND !!!!!!Openingstijden: ma t/m vrij van 9.30 uur – 17.00 uur

Zaterdag  9.30 uur – 15.50 uur.

Zaterdag 08 april 2017

Spreekuur Rens Raemakers in Limburg

Komende zaterdag 15 april houdt Rens Raemakers uit Neer zijn eerste spreekuur. Rens is op 15 maart jl. gekozen tot lid van de Tweede Kamer voor D66. Rens vindt het belangrijk om de contacten met Limburg, Leudal en Neer te onderhouden en om die reden gaat hij met enige regelmaat een spreekuur houden in Limburg.

Komende zaterdag 15 april bent u tussen 09.00 en 11.00 uur van harte welkom in gemeenschapshuis de Haammaeker te Neer (Hoogstraat 2) om met Rens zaken te bespreken. De portefeuille van Rens ziet er als volgt uit: Kinderopvang/kindregelingen; Jeugdzorg; Jeugdcriminaliteit; Arbeid en Zorg; Participatiewet; Armoede- en schuldenbeleid. Rens zal zich de komende periode gaan specialiseren op deze thema’s. Maar natuurlijk kunt u ook met Rens spreken over allerlei andere thema’s, die voor u belangrijk zijn.

Vrijdag 07 april 2017

Zondag 16 april vanaf 15.00 uur: Heel Otje zingt HOLLANDS!Met natuurlijk niemand minder dan de enige echte HAZES performer . Ook zal DJ Pascal voor de beste Hollandse hits zorgen. Kom ook naar deze top middag en avond @ Otje!

Donderdag 06 april 2017

Woensdag 05 april 2017

Gisteren is de voorlopige portefeuilleverdeling van de Tweede Kamerfractie bekend geworden. Fractievoorzitter Alexander Pechtold: “Als fractievoorzitter heb ik met alle 18 Kamerleden afzonderlijk gesproken om hun wensen te inventariseren. Daarna hebben we geprobeerd recht te doen aan al die wensen. Ik durf te zeggen dat alle Kamerleden een mooie portefeuille hebben waar ze zich vol overgave en enthousiasme op kunnen storten.”

De portefeuille van Rens is als volgt:

Kinderopvang/kindregelingen; Jeugdzorg; Jeugdcriminaliteit; Arbeid en Zorg; Participatiewet; Armoede- en schuldenbeleid. Binnenkort start Rens met zijn eerste inloopspreekuur in Neer. 

Meer informatie leest u binnenkort hierover op onze website.

Klik hier voor de totale portefeuilleverdeling. (Link: https://d66.nl/voorlopige-portefeuilleverdeling-tweede-kamerfractie/)

Dinsdag 04 april 2017

Maandag 03 april 2017

Het is ruim 40 jaar geleden dat Gra Berben, Jan Noblesse en Jo Vossen op het idee kwamen om het schieten aan het begin van het seizoen te stimuleren. Het werd een wedstrijd over meerdere weekenden. 

De uitslag van de eerste persoonlijke wedstrijd van de Bussen Schutten is bekend.

Wie al zijn punten naar beneden wist te halen en ook nog eens de aansluitende kaveling op zijn naam wist te schrijven werd winnaar van de Vo Be No wisselbeker. Anno 2017 wordt het seizoen nog steeds met deze persoonlijke beker geopend, zij het nu met een wedstrijd over 2 zaterdagen.

Nadat op 25 maart een aanvang werd genomen en 14 schutters waren overgebleven werd 1 april de kaveling om de Vo Be No beker voortgezet. Door de regen en de te verwachten vroege duisternis werd door de uiteindelijk 7 overgebleven schutters besloten de wedstrijd op de kaart te beslechten.

Jo Vossen wist als mede-initiatiefnemer met een bijna haarzuiver schot de titel voor dit jaar op te eisen, voor hem de 3e keer in het ruim 40 jaar bestaan van deze beker.   Tijdens de prijsuitreiking door voorzitter Peter Janssen ging de gedachte tevens uit naar mede-inititatiefnemer Gra Berben, die enkele jaren geleden plotseling is overleden.

Zondag 02 april 2017

We hebben afgelopen 4 jaar met veel plezier gewerkt op ons wandel- en fietsterras Neyenghoor. Het was voor ons een genoegen u te kunnen laten genieten van de rust op het terras.

Definitief dichtWij zijn gestopt met onze horeca activiteiten!!

Helaas moeten we keuzes maken en hebben we besloten te stoppen met onze horeca activiteiten!!

We willen graag iedereen heel erg bedanken voor de zeer hartverwarmende complimenenten!

Margriet & Marc

Als "Gaer nao Naer" willen wij jullie danken 

voor 4 jaar inzet op een bijzondere locatie.

Zaterdag 01 april 2017

-  Vanaf zaterdag 1 april is de AKTIEHAL/SHOWROOM van Boerenbond Neer weer GEOPEND !!!!!!Openingstijden: ma t/m vrij van 9.30 uur – 17.00 uur

Zaterdag  9.30 uur – 15.50 uur.