Bezoekers schrijven april 2018

Maandag 30 april 2018

Louis King all the way from Melbourne(Australia) 

komt naar Neer!!(cafe Maneslust biej mieke)

Swingende Blues and rock and roll Louis King uit Melbourne Australia is een echte aanrader! Zijn muziek is een aanstekelijke combinatie tussen blues en rock n roll. Hij gaat, als beroepsmuzikant, bij ieder optreden altijd tot het gaatje en hij is een geweldige entertainer met de nodige humor. 

Zaterdag 28 april 2018

Wie mag zich dit jaar Koning noemen bij Schutterij Sint Sebastianus? 

Deze strijd wordt zondag 29 april gestreden tijdens het jaarlijkse Koningschieten op de Sterrebos. Tevens zullen enkele jubilarissen gehuldigd worden: Jo Beeren, Har Verhaeg, Sonja Kivits, Patrick Versteegen en Kris Berben. Degenen die aanleiding zien om de jubilarissen te komen feliciteren zijn om 14.30 uur van harte welkom.

Dit wordt nu de vijfde keer dat hij overkomt naar Europa en we hebben met hem al op vele podia en festivals gespeeld in binnen en buitenland, zoals o.a. Kwadedendamme Blues Festival (2 maal) Screamin’ festival Calella, Duvel Blues en Nuit du Blues te Brussel.Gegarandeerd een swingend avondje , inkom slechts €5.=

Vrijdag 27 april 2018

Onderstaand , de 2 inwoners welke gisteren 

een onderscheiding in ontvangst mochten nemen.

Als "Gaer nao Naer" wensen wij beide van harte proficiat!

(Foto's via Leon van Lier)

De heer Piet Dirkx (73 jaar), Neer

Activiteiten:

Decorandus ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

·       1965-1998: Vrijwilliger bij de brandweer, veiligheidsregio Limburg-Noord in de functie van bevelvoerder. Hij was tevens postcommandant van de post Neer (1992-1998). Na de gemeentelijke herindeling in 1998 nam hij afscheid van de brandweer.·       1969-heden: Medeoprichter, voorzitter, waarnemend voorzitter en secretaris (perioden onbekend) van de Buurtvereniging Hanssum in Neer. Betrokkene is actief bij de organisatie van de activiteiten zoals de jaarlijkse dropping, het buurtfeest en de sinterklaasvieringen. Sinds 1994 draagt hij zorg voor het onderhoud van het kruisbeeld en het daarnaast gelegen plantsoen.

·       1970-heden: Vrijwilliger bij de EHBO, afdeling Neer. Betrokkene zet zich in bij evenementen en beheert een AED-post aan huis. Hij heeft mede het voortouw genomen om AED-apparaten geplaatst te krijgen in de gemeente.

·       1998-heden: Vrijwilliger bij de Heemkundevereniging Oos Naer in Neer. Hij neemt deel aan diverse werkgroepen, draagt bij aan de inrichting van tentoonstellingen en verzorgt rondleidingen voor bezoekers.

·       2003-heden: Buurtcoördinator van Buurtpreventie Neer. Betrokkene meldt mistoestanden in de wijk bij gemeente en politie. Daarnaast is hij betrokken bij buurtpreventie-projecten.

·       2006-heden: Vrijwilliger bij de Verkeersregelaarspoule in Neer. Hij regelt het verkeer bij evenementen.

·       2007-2010: Vrijwilliger bij de Zangvereniging Maas- en Neergalm in Neer (47 leden). Hij maakte deel uit van het Dorpsfeestencomité, dat jaarlijks een tweedaags dorpsfeest organiseerde. Hij zorgde voor de op- en afbouw van de marktkramen en voor de drankvoorziening.

Daarnaast was betrokkene dijkwacht voor het Waterschap Maas en Peelvallei en verzorgt hij de geluidstechniek bij de speciale vieringen van de Parochie St. Martinus in Neer.

De heer Harry Huijsmans (68 jaar), Neer

Activiteiten:

·       1996-heden: Bestuurslid (1996-2012) en secretaris (2012-heden) van de Zangvereniging Maas- en Neergalm in Neer. Betrokkene regisseert en analyseert o.a. het repetitiebezoek en het deelnemen door de leden aan concerten en andere activiteiten. Hij is lid van de commissie Welzijn en van de Financiële commissie.·       2001-heden: Bestuurslid (2001-2005) en voorzitter (2005-heden) van de EHBO-vereniging Neer. Betrokken organiseert en neemt deel aan herhalingsoefeningen en collectes, bemenst EHBO-posten bij evenementen en neemt deel aan collectes. Ook is hij aangesloten bij Hartslagnu/hartvoorLeudal (AED), een netwerk van vrijwilligers dat hulp biedt bij een geval van een stilstand in de bloedsomloop.

·       2011-heden: Vrijwilliger bij de Zorgboerderij Klooster Keyserbosch in Neer. Betrokkene begeleidt cliënten en kookt voor hen en het personeel.

·       2012-heden: Vrijwilliger bij de parochies Heilige Martinus Neer, Heibloem en Roggel. Betrokkene is acoliet van de parochies in Neer en Roggel, Buitengewoonbedienaar, lid/secretaris ad interim (2016-heden) van het Clusterbestuur en lid van de werkgroep Pastoraal. Ook is hij voorzitter van de Kerngroepen Neer en Heibloem-Roggel.

Donderdag 26 april 2018

Ook zo benieuwd wat er Bie ós allemaal te zien is? Kom dan vrijdag 4 mei van 18.30 tot 21.00 uur, zaterdag 5 mei van 09.00 tot 16.00 en zondag 6 mei van 11.00  tot 16.00 uur naar ons openingsweekend toe. 

Alles op het gebied van wonen, cadeaus en sjtiel van laeve. 

Germi en Cindy

Engelmanstraat 4

6086 BC Neer

Onder het genot van een hapje en een drankje 

heten we u van harte welkom. 

We zien u graag  “Bie ós”….

Woensdag 25 april 2018

Dinsdag 24 april 2018

Maandag 23 april 2018

Zondag 22 april 2018

De prijsuitreiking wisselbekers koningsspelen groep 1-4 

van de basisscholen Antonius Buggenum en de Kwir Neer.

De jury had best een moeilijke taak, er waren heel veel mooie creaties.

Uiteindelijk mocht “koning” meester Tjeu de naar hem vernoemde wisselbekers uitreiken aan Sep Ronckers van basisschool Antonius en Cato Theelen van de Kwir.

Onder stralende weersomstandigheden vonden de koningsspelen voor de groepen 1-4 van beide basisscholen plaats op de speelplaats van de Kwir.Voor het mooist uitgedost kind was er de Meester Tjeu wisselbeker beschikbaar. 

                                    

De groepen 5-8 van beide basisscholen namen deel aan allerlei sportactiviteiten rondom de speelvelden van  de voetbalclub.

o.a boogschieten, darten, tennis, slagbal, trefbal, voetbal, mountainbike, judo en bootcamp.

Heel veel dank aan de vele vrijwilligers die meegeholpen hebben.

Zaterdag 21 april 2018

Woensdag 18 april 2018

Reünie lagere school,  geboren in 1953 – 1954

Reünie werd gehouden op 14 april  

bij  Keyzerbosch in Neer.

 

Van L naar R

1e rij, Annie Thomassen, Agnes Janssen, Ria Verstappen, Truus Stemkens, Els Berben, Lenie Verheyden, Lucie Winkelmolen, Marij Derikx, Maria Custers

2e rij, Marij Geraets, Mien Luyten, Dorien Verhaegh, Truus Emonts, juffrouw Mien van Rooy, Manda Spiertz, Marian Theelen, Mien Smeets

3e rij, Marian Driessen, Marij Smits, Ine Mouwens, Riet Augustinus, Corry Luyten, Karin Kranen, Toos aan den Boom, Angele Gijsbers

Dinsdag 17 april 2018

Maandag 16 april 2018

GRATIS ZUMBALES VOOR IEDEREEN!

Geef je snel op voor de gratis ZUMBALES van Sportcenter Balance en KERNgezond in de SPANTENHAL op Park Leudal Oost in Neer. 

Voor iedereen uit Neer en omstreken! 

Geef je snel op, lees onderstaande flyer.

Zondag 15 april 2018

Zaterdag 14 april 2018

21% BTW* korting op alles tijdens actieweekend in Maashees...!

Dit weekend 13/14 en 15 april vieren wij ons 10 jarig bestaan 

van ons filiaal in Maashees. 

Dus trakteren wij u op vele aanbiedingen. 

Klik alvast op de onderstaande poster voor onze online folder! 

Tot dan...!

Vrijdag 13 april 2018

Donderdag 12 april 2018

Arrangement “Sint Martinus”

rondleiding door Neer met Lunch €21,50 p.p

Een rondleiding verzorgd door de Heemkunde vereniging OOS NAER vanaf 8 personen!

Het start- en eindpunt van de wandeling is bij Eetcafé ’t Raodhoes, Tijdens de rondleiding wandelt men over het Kerkplein naar de Friedesse Molen, via het Eiland over de Bypass naar de brouwerij De Lindeboom en weer terug naar het startpunt. Onderweg zal men kennis kunnen nemen van de geschiedenis en het heden met vele weetjes en anekdotes, Bij terug komst ontvangt u bij het Raodhoes een soepje naar keuzen en keuze uit een drie tal luxe belegde broodjes.

Duur van de wandeling 1,5 a 2 uur 

Arrangement “Bussen-Schutten’ €13,50 p.p

Rondleiding door Neer met koffie,cappuccino thee & Limburgse vlaai van Christine de Echte Bakker met een rondleiding verzorgd door de Heemkunde vereniging OOS NAER vanaf 8 personen! Het start- en eindpunt van de wandeling is bij Eetcafé ’t Raodhoes, Tijdens de rondleiding wandelt men over het Kerkplein naar de Friedesse Molen, via het Eiland over de Bypass naar de brouwerij De Lindeboom en weer terug naar het startpunt. Onderweg zal men kennis kunnen nemen van de geschiedenis en het heden met vele weetjes en anekdotes

Duur van de wandeling 1,5 a 2 uur

Deze arrangementen dienen 4 dagen vooraf gereserveerd te worden via 0475-594068 en dienen bevestigd te worden door Eetcafé ’t Raodhoes.

Arrangementen in ons Gasthoes! Feesten,drinken,eten

op de Doorbrand 2 in Neer.

In samenwerking met Proeflokaal Limburg verzorgen wij voor uw feest op maat of met een van onze arrangementen.

Onze 2e locatie waar u vanaf 15 personen gebruik van kunt maken!

Diner arrangement | €55 p.p. excl. btw

Ontvangst met prosecco en een amuse. Vervolgens een soepje en een hoofdgerecht in de vorm van een buffer met na afloop een dessert. Afsluitend krijgt u nog een kopje koffie of thee met een bonbon.

De prijs is inclusief drank, personeel en zaalhuur en is voor maximaal 5 uur.

High tea regular | €22,50 p.p. excl. btw

Lekker en gezellig bijkletsen onder het genot van een smakelijk kopje verse thee in vintage stijl met daarbij heerlijke versnaperingen zoals chocolaatjes, bijzondere cupcakes en mini broodjes.

De prijs is inclusief drank, personeel en zaalhuur en is voor maximaal 5 uur.

Luxe high tea | €28,50 p.p. excl. btw

U wordt verwelkomd met een rondleiding door ProefLokaal Limburg. Daarna zullen er eerst in de vorm van 3 gangen hartige hapjes worden geserveerd, daarna een soepje en als laatste zoete versnaperingen. Het arrangement is inclusief onbeperkt koffie en thee en eventueel overige dranken o.b.v. nacalculatie. Optioneel: welkomstdrankje (€3,50 p.p.)

De prijs is inclusief drank, personeel en zaalhuur en is voor maximaal 5 uur.

Feestarrangement buffet | €39,50 p.p. excl. btw

U wordt verwelkomd met een welkomstdrankje en smakelijke hapjes. Daarna zal er een buffet gemaakt van Limburgse streekproducten voor u klaarstaan. Na afloop krijgt u nog een kopje koffie of thee met een bonbon.

De prijs is inclusief drank, personeel en zaalhuur en is voor maximaal 5 uur.

Feestarrangement hapjes | €33,50 p.p. excl. btw

U wordt verwelkomd met een welkomstdrankje. Gedurende de avond worden er smakelijke hapjes geserveerd en er wordt afgesloten met een late night snack.

De prijs is inclusief drank, personeel en zaalhuur en is voor maximaal 5 uur.

Walking dinner arrangement | €49,50 p.p. excl. btw

U wordt verwelkomd met een welkomstdrankje. Daarna vindt er een 5 gangen diner plaats met als 1e gang een amuse, als 2e gang het voorgerecht, als 3e gang een tussengerecht, als 4e gang het hoofdgerecht en als 5e gang het dessert. Na afloop vindt er een borrel inclusief tafelgarnituur plaats.

De prijs is inclusief drank, personeel en zaalhuur

en is voor maximaal 5 uur.

Woensdag 11 april 2018

Gezond en fit met natuurvoeding

 

Informatieve en interactieve lezing

 

·       uitleg over natuurvoeding

·       waarom een goede zuur–base balans in het lichaam belangrijk is voor je gezondheid

·       tips hoe je snaai gedrag kunt vermijden en overeten kunt voorkomen

·       hoe je de voedingspiramide gebruikt voor het samenstellen van een evenwichtig eetpatroon

·       tips voor meer energie door middel van voeding

·       hoe je kunt eten met aandacht

·       inzicht in ‘goede’ en ‘slechte’ voeding

Workshopdata :

Zondag 22 april 2018

van 15.00 tot ca. 17.00. Inloop vanaf 14.30

Prijs

€15,- (incl. biologische kruidenthee en koffie)

Deze lezing wordt gegeven in Centrum de Lindebloesem door Susan Gerl.

 

Aanmelden en bijkomende info vind je op haar website Fit by Nature

Zondag 8 april 2018

Handboogvereniging Vriendschap en Strijd Neer 

Tijdens een onderlinge wedstrijd die op 2e paasdag verschoten werd in ons clublokaal , hadden we een leuke verrassing in petto voor ons oudste lid Jan Verhaeg 87 die met een taxi  opgehaald werd in het verzorgings-tehuis te Kessel en niet wist dat hij naar ons clublokaal gebracht werd waar hij door zijn gezondheid al enkele jaren niet meer was geweest. Jan nam plaats in een relax stoel die speciaal voor hem bezorgd werd voor deze middag . 

Na de bekendmaking van de uitslag van de schutters werd ook een woordje aan Jan gericht , namelijk Jan werd ERE LID van onze vereniging waar hij zichtelijk van genoot. 

Hij kreeg een plaquette en een bloemetje aangeboden voor alles wat hij door de jaren heen voor onze vereniging betekend heeft. 

Zaterdag 7 april 2018

Jan tot een volgende keer en ook wij hebben samen met jou genoten van deze middag.

Terras open 

Het is weer zover. Het terras is open U kunt komen genieten van koffie met vlaai of een drankje.

Bij slecht weer lekker warm bij de kachel.Zondag geopend .

 

Iets te vieren? De ideale locatie voor feesten en partijen. 

Voor meer informatie kunt u altijd bellen met Mirjam of Har.

0475 494570 of 06 5021189

 

Tot ziens op de Rooejbes!

Mirjam en Har

Vrijdag 6 april 2018

Jos Strous memorial.

Veur eederein dae Joske leef is

en veur alle muziek leefhubbers!!

Donderdag 5 april 2018

Woensdag 4 april 2018

Dinsdag 3 april 2018