Bezoekers schrijven april 2022

Do 28 april 2022

Lindeboom beste pils van Nederland
in 2022

 Lindeboom Pilsener is verkozen tot het beste pils van Nederland tijdens de uitreiking van de Dutch Beer Challenge 2022. Dit is door de vakjury van de Nederlandse bierwedstrijd op 26 april bekendgemaakt. De totale competitie van deze achtste editie van de Dutch Beer Challenge betrof 550 bieren van 144 brouwerijen.

Marko Versteeg, brouwmeester van de Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij: 'Goud voor Lindeboom Pilsener met de hoogste beoordeling is eervol. Als Slow Brewer is het fantastisch in de grote pils-categorie goud te winnen. Kwaliteit proef je, en door meer aandacht te geven aan het rijpen komt de meest pure smaak van pils naar boven’. Algemeen directeur Paul Joosten van de brouwerij sluit aan: 'En juist dát hebben de internationale bierexperts en bierkeurmeesters in de jury van de Dutch Beer Challenge geproefd en met goud bekroond!'.

Lindeboom Bierbrouwerij

De Lindeboom bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. Anno 1870 gestart in Neer. Deze koninklijke hofleverancier brouwt al vijf generaties bieren onder de merken Lindeboom, Gouverneur en Venloosch. Van oudsher is Lindeboom sterk vertegenwoordigd in de horeca. Lindeboom bieren zijn verkrijgbaar door heel Nederland in supermarkten en slijterijen.

Di 26 april 2022

Busexcursie De Zwarte Grens
op vrijdag 24 juni a.s. 

Van woensdag 22 juni t/m zondag 26 juni a.s. wordt op de grens van de dorpen Neer en Kessel diverse keren het openlucht schouwspel De Zwarte Grens opgevoerd. Het open-air toneelstuk handelt over een twist  over het gebruik van  de "gemeyne" (gemeenschappelijke) gronden, dat zich vier eeuwen geleden tussen beide dorpen zou hebben afgespeeld. Met het oog op deze openlucht uitvoering houdt historisch reisgenootschap Cliotravel op vrijdag 24 juni een fantastische busexcursie (incl. diner) waarin op zoek wordt gegaan naar de achtergronden van De Zwarte Grens en een reis wordt gemaakt naar het Peellandschap van de 17de eeuw.

De heemkunde-excursie per bus start om 13.00 uur met een bezoek aan kasteel Horn en vervolgens voert het programma naar het gebied rondom Neer, de schans van Neer, klooster Keyzerbosch met uitgediepte gracht, de landweer in Kessel-Eik, kasteel Keverberg in Kessel, museum Peel en Maas in Helden, de Onderse Schans in Helden (hersteld), de Gekke Graaf (grensafscheiding tussen de graafschappen Gelre en Horne, tegenwoordig het Neers Kanaal) en een restant van de Peel in Meijel. De excursie wordt afgesloten met een diner. De reissom van deze eenmalige en complete busexcursie bedraagt € 67,50 's Avonds kunnen wij een kaartje voor het openlucht-toneelstuk De Zwarte Grens verzorgen (kosten € 19,50). Voor meer info en opgave surf naar www.cliotravel.nl of mail leon@cliotravel.nl.  

In de 17de eeuw werden de onontgonnen gronden, het zogeheten niet in cultuur gebrachte land zoals heide en veen, gemeenschappelijk gebruikt. De dorpelingen weidden er hun vee, haalden er de turf voor hun kachels en maaiden er de heide voor hun potstallen, een verdiepte stal waar het strooisel werd gemengd met de uitwerpselen van het stalvee, dat vervolgens als bemesting werd uitgestrooid over de akkers. Kortom; deze 'woeste gronden' hadden een grote economische betekenis. Uit de overlevering weten we dat tussen de Peeldorpen nogal eens onenigheid ontstond over het gebruik van deze gronden. Waar de grens precies liep was namelijk lang niet altijd duidelijk. Het was tenslotte onontgonnen Peelgebied met moerassen en vennen. De grens tussen Neer en Kessel was heel bijzonder, want het was niet alleen een dorpsgrens, maar ook een afscheiding tussen twee graafschappen. Kessel behoorde namelijk tot het Land van Kessel en gold als Gelders gebied, terwijl Neer tot het graafschap Horne behoorde. Een strijd tussen deze twee dorpen oversteeg het dorpsbelang.

Bijschrift foto's: 

Kasteel Kessel
Detail van het Land van Kessel rond 1600 (Christiaen Sgrooten, uit de Madridse Atlas)

Di 19 april 2022

Za 16 april 2022

Do 14 april 2022

Wo 13 april 2022

Hallo inwoners van Neer, 

Heb je spullen die je via de Garagesale, georganiseerd door Vocante, wilt verkopen dan kan dat als je binnen het gemarkeerde gedeelte woont, woon je erbuiten dan kun je terecht bij het Mierennest Ericalaan/Wijnbeekstraat en grasveld Lindenstraat. Opgeven kan nog tot 9 mei 2022 bij May Houben 06 55533315 en An Geraets 06 25365575. ook voor vragen kunt u hier terecht.

Di 12 april 2022

Ma 11 april 2022

Do 07 april 2022

Aanstaande zondag 10 April zijn de halve finales/finales van het NK beugelen. Deze wedstrijden worden gespeeld in Maasbree, het adres is Breetse Peelweg 1D.
Iedereen die wil komen supporten is natuurlijk van harte welkom, de wedstrijden zullen om 11.00 uur beginnen.

De spelers uit Neer die nog in de running zitten zijn:
Ereklasse: Rob Geelen  - Onno van Knippenberg
Eerste klasse: Stefan Croonenbroek
Tweede klasse: Dré Breukers  - Leon Jeurninck
Vierde klasse:Peter Geraets

Als Gaer nao Naer wensen wij iedereen VEEL SUCCES!

Di 05 april 2022

Ga gerust , een kijkje nemen
in het voormalige pand van Claesse Peir!

Za 02 april 2022

Klik hierboven voor meer info op de website van AFAC!

Vr 01 april 2022