Bezoekers schrijven augustus 2018

Vrijdag 31 aug 2018

Woensdag 29 aug 2018

Via : https://halloonline.nl/

Maondjigmörge. Ich sjrief aan mien sjtökske, mer mien gedachte dwale aaf nao Naer. Net wie vreuger, as ich weer èns verleefdj waas op ein maedje oet det dörp. Gisteraovendj ginge Ellie en ich nog fietsendj van dao-oet heivers. Boete is het get grauw. Zeker neet het prachtig waer van de aafgeloupe drie daag. Toen waas de zón het sjtraolendj middelpuntj aan de hemel. En hie ónger? Dao waas Naer het sjtraolendj middelpuntj van Limburg. Doezendje sjötters, manskaerels en vrouluuj, oet gans Europa kwome in het Maasdörp bie-ein väör te vere det ze sjötter zeen. Väör zich mèt häör vereiniging te presentere aan het publiek. In de optocht natuurlik, eine lange, bedwelmendje sjtoet van kläör en meziek. Mer ouch op het fiëstterrein.

 

Dao gebäördje drie daag lang get, boete het offisjeel program óm, waat se väöraaf neet kins regele. Waat se ouch neet kins aafdwinge, woeë se allein mer op moogs haope. Get waat sjpontaan óntsjteit as miense van goje wil bie-ein kómme. Ein leed van bienao twiëhóngerd fieftig jaor aod kwoom letterlik en figuurlik tot laeve: Ode an die Freude, gesjreve door Friedrich von Schiller (Lofdicht aan de vreugde) De prachtige regel ‘Alle menschen werden Brüder’ hóng wie eine besjermingel äöver het fiëst. Wildjvraemdje kaldje, lachdje en zónge mèt ein. Moke plezeer, lete foto’s kieke van thoes, ginge mèt ein op de foto. Mèt veer wäörd Ingels, drie wäörd Duits en twië wäörd dialect lökdje het miense te kalle mèt Pole en Oësteriekers.

 

Mèt väöl henj en veut en väöral mèt nog väöl mier goje wil lagte sjötters oet de Oekraïne oet woeë ze vanaaf kwome. Woeë ze mèt die daag sjlepe. Het EST in Naer waas väöl mier as ein mega sjöttersfiëst. Het mook van Naer aeve ein centrum van internationale verbroedering. Ein fiëst väör ederein van goje wil. Hiel lang geleje sjreef ich ein groeët toniëlsjtök väör Naer det boete aan de kèrk is opgeveurdj. In ein van de leedjes sjtóng dees regel: ‘Naer, Naer, Naer, waat ich zooj wille … iëwig blieve laeve in dien idylle.’ Afgeloupe weekend höb ich ein sjtökske van die iëwigheid mètgemaaktj.

Gr, Frits

Dinsdag 28 aug 2018

                             

Maandag 27 aug 2018

Op kermismaandag is het weer de hoogste tijd voor HET ULTIEME KERMIS MATINEE !!Het café is geopend vanaf 12.00u en er is dan ook de mogelijkheid om alvast een ‘bodempje te leggen’.. 

Een lekkere Schnitzel met Peper of Champignonroomsaus, frietjes en een salade voor maar € 7,50.. ( LET OP: Geef je wel even op voor zaterdag 1 september aan het buffet in het café).Als iedereen zijn buikje rond heeft zullen de tafels afgeruimd worden en zal Dj Basje Basman (13.30 uur) gelijk de beste Kermis Matinee plaatjes uit de boxen laten knallen..

Rond 16.00u komen De Flamingos Amusements Act tot +/- 20.00 uur. Met volop feest, dansen en meezingen! Hier moet je bijzijn!!Rond de klok van 20.00u zullen DJ Basje Basman en DJ Willie de knopjes helemaal overnemen en ervoor zorgen dat het feest tot in de late uurtjes wordt voortgezet.. De verkleedkist zal weer tot aan de rand gevuld zijn en de give aways en feesthoedjes zullen ook dit jaar niet ontbreken.. FEEST, FEEST EN NOG EENS FEEST, is alles waar het om draait op deze doldwaze maandag..

Bij goed weer zetten we natuurlijk alle deuren open voor het café en is het ook zeker goed toeven onder de grote overkapping van ons vernieuwd terras.. 

Kortom; vraag je maandag (en misschien ook heel verstandig) dinsdag 

maar vrij bij de baas, want dit ‘aojerwets’ gezellig Kermis Matinee 

mag en wil je niet missen..

ENTREE: GRATIS

Zondag 26 aug 2018

VANDAAG , ZONDAG  VANAF 15.00 UURBij de ROOEJBES

HERMAN EN SERF

MET MUZIEK UIT DE JAREN 60 EN 70

Zaterdag 25 aug 2018

Kermis programma 2018

Tijdens het matinee op maandag hebben we nog een geweldige speciale muzikale act toegevoegd:POELI-ASHWIN &ROB

MATINEE: Cafe Maneslust Biej Mieke:

In de tussentijd kan er vanaf 12.00 van onze lunchkaart besteld worden en genieten van een heerlijke hap.

Verder gaan we tot 16.00 uur door met Duitse party muziek.

Vanaf 16.00 uur starten we met ons live muziek programma en dat mag er zijn:16.00 uur -Poeli-Ashwin en Rob gaan ons verrassen met heerlijke covers ,van Nederlandstalig tot covers van Nirvana. Highlight van de dag is om 18.00 uur de super akoestische coverband F.A.R.T.(fabulous-akoestiek rock tribute)

Deze mag je echt niet missen. Al met al een super gezellig matinee voor jong en oud BE THERE

 

En zoals altijd de gehele kermis gratis inkom!!

Vrijdag 24 aug 2018

Zoals elk jaar starten we op maandag met het Matinee om 10.00 uur s'morgens.Vriendengroep de “Straevelaers” nemen dan de gebeurtenissen door van af de vastelaovendj tot heden , zonder schroom,maar tactvol en gebaseerd op feiten wordt iedereen effe door de mangel gehaald en ze zijn zeker niet vies van eigen kritiek?! Om 12.00 uur wordt de beroemde weegschaal door Lei geplaatst en wordt iedereen officieel gewogen en dit wordt dan weer netjes in het archief opgeslagen.

Open dag a.s zondag  van 12:00 tot 15:00 uur , (Klik hiernaast voor de website)

Waar iedereen via een rondleiding vrijblijvend een kijkje kan nemen 

in hun nieuwe pand aan de Hoogstraat 23 in Neer.

Donderdag 23 aug 2018

Boringsbedrijf extreem druk met beregeningsputten

Klik hiernaast voor hun website!

Luuk Sijben heeft in een dag tijd een beregeningsput geboord voor fruitteler en akkerbouwer Ton Princen in Weert (Limburg).

Bijna 50 meter diep is de put geworden om een goede grondwaterlaag aan te boren. “Een vrij normale diepte in deze streek”, zegt Sijben. 

Het is de zoveelste beregeningsput deze zomer. “Dit jaar is het extreem druk met het boren van bronnen”, vertelt Sijben die samen met zijn vader bronnen boort.

Luuk Sijben (28) van het bedrijf Pieter Sijben Bronboringen in het Limburgse Neer. - Foto: Bert Jansen

Pulsboren

Ze werken volgens de traditionele pulsmethode die vooral geschikt is voor het boren van bronnen in grindrijke gebieden zoals in Limburg. Met deze manier wordt een mantel in de grond geboord met relatief weinig watergebruik tijdens het boren.

Met pulsboren kan exact worden bepaald waar de watervoerende lagen zich bevinden. Ook is er weinig vermenging van lagen tijdens het boren. “Pulsboren wordt daarom veel gebruikt voor milieuwerk”, vertelt Sijben.

Ook brandputten en putten voor grondmonsters

Deze zomer zijn ze vooral druk met beregeningsbronnen. In normale jaren is circa 60% tot 70% van het werk het boren van putten voor beregening, 30% van de boringen gaat om brandputten en circa 10% van het werk betreft milieuwerk voor peilingen en grondmonsters.

Dinsdag 21 aug 2018

Beste mensen, namens alle medewerkers van RegioLeudal TV dank voor jullie enthousiasme en leuke complimenten over onze live-uitzendingen, te weten: de Investituurmis op vrijdag 17 augustus, de Poolse mis in Horn op zondag 19 augustus en de OPTOCHT in Neer op zondag 19 augustus. We zijn de live-registraties (de opnames) aan het bewerken: over enkele dagen kunt u via deze site een link naar RegioLeudal tv aantreffen waardoor u direct bij de live-opnames komt! Gelieve deze versie te gebruiken indien u het wilt laten zien (in publieke omgeving).Het is ook mogelijk een DVD te krijgen: de kosten zijn minimaal. Mocht u via een vereniging (op zoiets) het bestand nodig hebben voor een presentatie: laat het weten! Uiteraard gaan een aantal exemplaren naar de organisatie van EST, de gemeente Leudal, de deelnemende schutterijen en de heemkundevereniging Neer!

Het is allemaal heel kort dag geweest: enkele dagen voordat EST ging starten hebben we deze live-uitzending dankzij de steun van de gemeente Leudal kunnen realiseren! Hiervoor dank aan de gemeente Leudal!

We danken alle betrokkenen/vrijwilligers van EST: EST 2018 is werkelijk een geweldig succes geworden! Mede dankzij de inzet en enthousiasme van ook vele Neerse mensen! Super!

Ook dank aan alle vrijwilligers van RegioLeudal TV (niet te verwarren met 3ML of ML5). Helaas is het niet gelukt om de live-optocht integraal ook door ML5 uit te laten zenden. Wel is het op L1 te zien!

Verdere info: Els Bruijnen, e.bruijnen@regioleudal.tv of mob. 06-52 35 81 87

Maandag 20 aug 2018

Bovenstaand de tuin van Bert en Marina van den Bool aan de Baand , 

welke wij gekozen hebben als mooist versierde tuin aan de EST optocht.

Wij hopen dat de aanwezige in de tuin , de taart van Christine de Echte Bakker goed heeft gesmaakt!

OP , NAAR ZO’N NIEUW REUZE EVENEMENT IN NAER!!

Zondag 19 aug 2018

Woensdag 15 aug 2018

De organisatie van het Europees Schutters Treffen Leudal 2018 heeft de bewoners in Neer opgeroepen om drie dagen, van vrijdag t/m zondag, de vlag uit te hangen.De omwonenden, met name langs de optochtroute en in de nabijheid van het feestterrein,  is tevens gevraagd om hun tuintjes mooi aan te kleden in de vorm van bijv. een Europese gedachte of een schutterstafereel of iets dergelijks. Zolang het maar bijdraagt aan het doel om Neer een mooie en feestelijke aanblik te geven.

Gisteren viel de eerste schietboom al te bewonderen in een voortuin! Met een directe verwijzing naar het vogelschieten om de titel Europese Koning, wat zaterdag plaats zal vinden.  Alle bezoekers en deelnemers die met de bus komen, en uit zullen stappen op Hanssum en Soerendonck, zal dit zeker niet ontgaan als ze naar het feestterrein wandelen. 

De organisatie is benieuwd welke creatieve ideeën er nog meer uitgewerkt gaan worden, zodat de gasten uit heel Europa zich bijzonder welkom zullen voelen

Ook wij als "Gaer nao Naer" zijn zeer benieuwd naar uw creatie.

Stuur een foto naar ons (voor a.s. zat. 17.00 uur) en maak kans op een prijs !!

Mail : gaernaonaer@gmail.com

Dinsdag 14 aug 2018

Maandag 13 aug 2018

Om alle schuttersbuiken EN niet-schuttersbuiken te kunnen vullen hebben wij vrijdag, zaterdag en zondag (17, 18 en 19 aug.) een bijzonder menu samengesteld waar iedereen van kan genieten!

S C H U T T E R G E E F A C H T ! ! !

Zondag 12 aug 2018

25 & 26 Augustus Mosselen!

 

              € 25,-

Pomodorisoep met basilicumroomBiefstukspies met pepersaus

of 

Pollack met dillesaus

Frietjes met salade

Chocoladetaartje met chocolademousse 

en vanilleroomijs

Geniet voor €23,50 van onbeperkt mosselen met brood, friet, salade en diverse sauzen!  (bij goed weer op ons terras)

Let op: mosselavonden zijn alleen op reservering!!

Mochten er personen zijn in uw gezelschap die liever geen mosselen eten, 

dan is dit geen probleem. Geef dit dan aan bij uw reservering.

Reserveren kan telefonisch via 0475-594068

Vol = Vol 

Graag tot snel bij Eetcafé 't Raodhoes!

Zaterdag 11 aug 2018

Beste inwoners van Neer:

Wij laten u middels deze brief graag weten dat de parkeerplaats bij de Rabobank 17-18- 19 augustus afgesloten is ivm met het Europees Schutters Treffen.

Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer mosselavonden!Onze traditiegetrouwe mosselavonden komen er weer aan! 

Wij als café Maneslust biej Mieke hebben toestemming van de eigenaar (Hoejmakers makelaardij)  de parkeerplaats te gebruiken voor horeca exploitatie op zondag 19 augustus .

Op  vrijdag en zaterdag is er bedrijvigheid ivm voorbereidingen.

Ook de gemeente heeft hiervoor vergunning afgegeven.

Wij vragen u vriendelijk uw wagen tijdens deze dagen dan ook niet op de parkeerplaats te zetten.

Dank voor uw begrip in deze en wij wensen u mooie EST dagen toe , 

we mogen alweer trots zijn op ons dörpke.

Geert en Mieke

Vrijdag 10 aug 2018

Vrijdag 17 augustus

FEEST tijdens het Europees Schutters Treffen 

aan de Maasweg/Waye in Neer !!

14:00 uur - Officiële ontvangst door Burgemeester Arno Verhoeven in de feesttent

16:00 uur - Investituursmis in de H. Martinuskerk te Neer

19:00 uur - Officiële opening

20:00 uur - Feestavond in de feesttent

Met o.a. Ohne Gewähr, Marleen Rutten, Beck und Bauer en Toeter Thijs

                   Ohne Gewähr                                           Marleen Rutten

Dit FEEST wilt u toch niet missen ???

GRATIS TOEGANG

Het feest wordt mede mogelijk gemaakt 

door onderstaande BEGUNSTIGERS.

AB Werkt-Adams Ittervoort-Aelmans Baexem-Afac Regiobank-Alers Aanhangers

Anne Gijben-Arrows ICT Solutions-Arte Groep-Autobedrijf Cortenbach

Autobedrijf Peeters&Gubbels-Bakkerij Timmermans-Beeren Plantproducts

Bergs Advies-Betsie Bloemen en Wonen-Bex Elektro-Bie Ós-Bloem Civieltechniek

Boerenbond Neer-Boonen Vastgoed en Ontwikkeling-Boots Haelen-Bosmans Machines

Brentjens Haelen-Café Maneslust-Cafe Rest De Graaf v Horne-Café Sjaen

Cafetaria 't Smikkeltje-Camping Peelhof-Centerparcs-Creemers Bewindvoering

CTI Financieel Advies-Custers Verloskundige-De Veerman-Derikx Daken

Derikx Infra-Derks Verhuur-Dimass Group-Eetcafé 't Raodhoes-Exitable

Friedesse Molen-Friture Aod Naer-Fysio Haelen-Garage De Maas Kessel

Garage Ger Linssen-Garage 't Heukske-Gé Bosmans Verspaningstechniek

George Pisa-Geraats Horeca-Grodan Roermond-Haarmode van Herpen

Hendrikx 2wielers-Het Verfpotje-Hoeijmakers Groep-Hoeijmakers Makelaardij

Hoogmans Auto's-Hotel de Abdij Horn-Houtbedrijf Parren-Into Consultancy Zuid

J.Boumans Las en Constronstructiewerken-Jac Ruyters groep-Janssen Het Uitzendbureau

Janssen-Noy-John Heerschap-Jozef Verhoeven-Kapsalon Cindy-Keunen Lichtadvies

Lemongrass Catering-Lenny's ijs-Limas-Linssen Elektro-Luijten Elektro

Luuk Adams Hoverniersbedrijf-Marc Leunissen Keukenmontage-Mols Notariaat-Mondzorg Limburg

MTR Signing-NailsbyMi-Niessen Hobbykweekkassen-P&P Dakwerken-P. Derikx Geveltechniek

Partyhoeve De Geer-Pelletkachel Limburg-Penders Voetzorg-Pijnenburg Advies

P Kusters Garagedeuren-Poelier Crins-Pure Nature by Femke-QRMS-Ralectro BV

Ralph Kessels Bouwservice-Ramon Kessels Electro-Result Sports-Rienties Tuinmachines

Rockwool-Salonshop Neer-Scheres Brandstoffenhandel-Sijben Bronboringen

Steuten Industr Verpakkingen-Steuten installatiebedrijf-Stucadoorsbedrijf Thomassen

Sweedspeed Racing-Teboza Groep-Terras de Rooëjbes-Theaterhotel De Oranjerie

Theunissen Infra-Ties en Mans-Timmermans Fourage-Top 1 Toys-Van der Aa media

Van der Kolm Adviesgroep-van Rijt automatisering-Verheijden Fin. Adviesgroep

Verstappen Huis en Tuin-VTS-Wespenbestrijding Midden Limburg

Wester & Van Dijck accountantcy-Woonsfeer aan den Boom

Donderdag 09 aug 2018

U bent van harte welkom op de

Open Monumentendag 2018 

op 8 en 9 september!

  

                   Beck und Bauer                                           Toeter Thijs

Woensdag 08 aug 2018

Op de heetste dag van deze lange, droge zomer kwam timmerman Nick van Zutphen, landelijk bekend van zijn artikelen in het tijdschrift Landleven en van zijn films op de gelijknamige website,  naar Neer.

Hij was op zoek naar een geschikte locatie om een zogenaamde fotoshoot te maken voor één van zijn werkstukken, welke met regelmaat in Landleven gepubliceerd worden.

Onder tropische temperaturen werd een complete fotostudio opgebouwd op... de hooizolder van Gerda en Edwin Leunissen oppe Waog. Wat het onderwerp is mag nog niet bekend worden gemaakt, maar het resultaat zal in het oktober/november-nummer bij een artikel in Landleven worden gepubliceerd. 

Bent u nog niet geabonneerd op Landleven, dan is dit wellicht een mooie aanleiding. (klik op de foto hierboven)

Met veel dank aan de familie Leunissen voor het ter beschikking stellen 

van deze mooie locatie om foto's te mogen maken.

Dinsdag 07 aug 2018

Klik op de poster hieronder en meld je aan !!

Maandag 06 aug 2018

Op de terugweg van weer een geweldig buutegala in Neer, 24 ooievaars gezien verdeeld over 4 locatie’s in Neer. Dit is ons nog nooit gebeurd.

Gr, Math Boonen

                      

     Huis van Fam Geelen ( oud aannemer) Napoleonsweg                               het oude nonnenklooster

                                           het huis van Dennis Thissen

                                                                     het huis van Har en Hilde Vaes

Red: dat beloofd wat in Neer !

Bovenstaande (6) foto’s zijn op 4 locatie’s gemaakt !!

Wie kan de 4 locatie’s herkennen , waar de ooievaars gisteravond hun rust namen?

Mail ons:  gaernaonaer@gmail.com

Zondag 05 aug 2018

Zaterdag 04 aug 2018

Wij heten MORGEN allen welkom 

tijdens de Tiroler Markt !

Vrijdag 03 aug 2018

Donderdag 02 aug 2018

Wij heten a.s. zondag allen welkom tijdens de Tiroler Markt !

Woensdag 01 aug 2018