Bezoekers schrijven augustus 2021

Zondag 29 aug 2021

De winkel gaat open op woensdag 1-9   

Zaterdag 28 aug 2021

Na maanden van heel hard werken gaat op woensdag 1 september de winkel van Eetwinkel Ambacht echt open! Wij zijn er voor u met de heerlijkste ambachtelijke producten voor thuis   

Wil je als eerste onze ambachtelijke producten proeven…? 

Tot snel bij Eetwinkel Ambacht!

KLIK HIERBOVEN OP DE FLYER!!

Maandag 23 aug 2021

De Vlaos - 't Brook - Neer

De enige plek waar ik me écht thuis voel.

Een prachtige uithoek van Neer. De prachtigste als je het mij vraagt. 

Op de windmolens en elektriciteitsmasten na is alles er groen op dit moment, maar toch nog niet groen genoeg: er moeten “zonneweiden” komen. En niet maar een paar panelen, nee: 50hectare op volle grond om mee te beginnen (100 voetbalvelden!), op een totaalgebied van ongeveer 150ha. 

Voor de duidelijkheid: ik ben niet tegen zonne-energie, integendeel. Wél ben ik tegen de grootschaligheid van de voorgenomen plannen én de locatiekeuze. Er zijn gewoonweg betere alternatieven, maar de trein van de gemeente dendert door, en wij voelen ons als omwonenden niet gehoord en serieus genomen. Bovendien staat onze hoek van de gemeente al vol met windmolens.

Daarom roep ik iedereen die dit leest op:

Woensdag 25 aug 2021

Steun onze actie tegen de grootschalige zonneparken die de gemeente wilt plaatsen in ons buitengebied en draag bij aan de bewustwording van onze gemeenteraadsleden en B&W:

1. Begin opnieuw aan het traject en zoek locaties waar zonne-energie opwekking wél gewild is.

2. Spreid de lasten en lusten van de energietransitie en verdeel “groene” energieopwekking over heel onze gemeente, en niet alleen over Neer en Heibloem.

3. Onderzoek alternatieven i.p.v. het opofferen van waardevolle landbouw- en natuurbeheersgronden. Leg daken vol, parkeerplaatsen, braakliggende terreinen et cetera.

Teken de petitie op: (of klik op de foto)

https://petities.nl/.../geen-zonneweide-in-buitengebied...

Vergeet niet na het tekenen van de petitie 

nog de link in je e-mail te bevestigen!

Extra uitleg en informatie:

https://www.zonneparkenneer.nl/?page_id=67

Bedankt voor de moeite

Stef Frenken

Maandag 16 aug 2021

Vrijdag 13 aug 2021

Kunst en cultuur in laatste weekend september: Art@Aldenghoor

Art@Aldenghoor is een expositie en kunstverkoop van een bijzondere selectie van eigentijdse kunst op een historische locatie. 

Drie volle dagen met internationale kunst van impact 

in het Limburgse Haelen.

Kunst

De expositie en kunstverkoop bevat een verscheidenheid aan kunstvormen en materialen. Schilderijen, keramiek, sculpturen en meubels. Uitbundige, kleurrijke street-art matcht met ingetogen stillevens. De gekozen kunstenaarsgroep bestaat uit: Lars de Baat, Wilma van Duuren, Inez Bosker, Jos Dirix en Marko Milic uit Slovenia. Samen, de makers van autonome beeldende kunst als ook van functionele kunst. Passend in deze diversiteit zijn twee kunstenaars twintigers en drie ouder in leeftijd. De gezamenlijke waarde zit in de kwaliteit van ieders ambacht en verbeeldingskracht. Het geheel een verrassend, opmerkelijke verbinding van niveau.

Kasteel

Culturele manifestatie

Zaterdag- en zondagmiddag vult een vijfkoppige jazzband de kunstzinnige belevenis met jazzy klanken. De topformatie 'Back to Jazz ' brengt de sfeer van oude jazz-kelders tot leven in jazzmuziek die zowel oud als nieuw publiek aanspreekt. 

Dus, iedereen die zijn hart wil ophalen aan kunst en cultuur, bijeengebracht door een jonge organisatie, bijzondere kunst wil zien of kopen van jonge of juist ervaren kunstenaars, in de ambiance van het kasteel en lekkere jazzmuziek: be there! 

Art@Aldenghoor is op vrijdag 24, zaterdag 25 

en zondag 26 september en is vrij toegankelijk. 

Drie dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kasteel Aldenghoor, Kasteellaan 11 Haelen.

Woensdag 4 aug 2021

'De geselecteerde kunst past als gegoten bij kasteel Aldenghoor. Overal op deze locatie zijn tijdsbesef en natuur voelbaar aanwezig', aldus initiatiefneemster Kiki Dirix. 'Beide elementen zijn veelal inspiratie voor deze kunstenaars.'

Dinsdag 3 aug 2021

Beste mensen,

 

Info burgerwindpark De Kookepan door Leudal Energie!

 

Er bereiken ons berichten over het nog niet draaien van de turbines van windpark de Kookepan. Wij willen hierbij iedereen informeren over de stand van zaken.

Iedereen kan zien dat de turbines sinds ze zijn opgebouwd nog niet draaien. Dit heeft met een aantal zaken te maken die wij graag uitleggen.

Nadat de turbines opgebouwd zijn moeten deze nog intern aangesloten worden.

De parkbekabeling(20.000Volt) moet vanaf het zogenaamde inkoopstation aan de Heideweg naar de turbines aangesloten, getest en definitief onder spanning gezet worden. Dit zijn

Nadat dit gebeurd is moeten alle turbine onderdelen uitgebreid gecontroleerd en getest worden. Dit neemt per turbine 3 weken in beslag.

Als gevolg van corona waren een aantal essentiële onderdelen pas laat beschikbaar.

De leverancier Enercon heeft personeelsgebrek( nu ook nog vakantieperiode), eerst diende windpark Egchelse Heide afgewerkt te worden. Dit is nu zo goed als voltooid. Komende week starten de werkzaamheden genoemd onder punt 3 daarom pas bij de Kookepan.

 

Er wordt alles aan gedaan om de turbines zo snel mogelijk aan het draaien te krijgen want daar gaat het uiteindelijk om. Duurzame stroom uit Leudal voor Leudal. Volgens de laatste planning zal de eerst turbine eind augustus gaan draaien en volgende de andere 2 snel daarna.

 

Met ingang van de start van de exploitatie van het windpark start ook het zogenaamde omgevingsfonds. Hiervoor is een aparte stichting in het leven geroepen die per jaar tussen de 25 en 30 mille ter beschikking heeft voor projecten tot 2 km van het windpark vandaan. Kijk voor meer info op www.omgevingsfondskookepan.nl

 

Met vriendelijke groet, Har Geenen 

Projectleider Leudal Energie     M: 0610687536    

 

Maandag 2 augustus

Verkoop loten Zonnebloemloterij 2021 door afdeling Neer.

Voor de veiligheid van u en onze vrijwilligers is het gezien de huidige situatie nog niet wenselijk om zoals jaarlijks gebruikelijk de loten van de Zonnebloem huis aan huis te verkopen.

Het missen van de inkomsten uit lotenverkoop heeft zijn invloed op de te organiseren activiteiten voor onze gasten van Zonnebloem afdeling Neer.

Gaarne bieden we u de mogelijkheid om een of meerdere loten à €  2,00 per stuk op een van de onderstaande manieren te kopen.

1) Via de link: https://www.zonnebloem.nl/loten/p/toos-kuijpers

Na invullen van de gegevens op de site betaalt u de bestelde loten via iDeal

U ontvangt de loten per e-mail.

Na de trekking op 8 november ontvangt u automatisch bericht over de uitslag.

2) Door overboeking van het bedrag voor de door u gewenste loten op

Bankrekening  NL16 RABO 0135 7047 07 

t.n.v. Nat.Ver. De Zonnebloem afd Neer

Graag in de omschrijving uw adres vermelden.

De bestelde loten worden binnen 14 dagen na ontvangst van de overboeking bij u thuis bezorgd.

3) Door gebruik te maken van bijgaande envelop. Na ontvangst van uw envelop worden de bestelde loten binnen 14 dagen bij u thuis bezorgd.

Ja, ik bestel loten !  Vul de achterkant van het envelopje in.

Maak uw keuze of u een of meerdere loten wilt

Stop het gepaste bedrag in de envelop en plak hem goed dicht. 

U kunt de envelop afgeven of in de brievenbus stoppen bij:

Toos Kuijpers-Heijman, Leudalweg 9, Neer 

Mariet Bots, Eikenlaan 18, Neer

Pierre en Nelly Noblesse-Peters, Baand 6, Neer 

Prijzenpakket :  Weekendje weg, een iPad, een e-reader, een elektrische fiets, een van de 45 cadeaubonnen of een leuk geldbedrag?

Volledig prijzenpakket via de link zonnebloem.nl/loterij.

Mogen wij ook dit jaar op uw ondersteuning rekenen?                                                                    Bij voorbaat onze welgemeende dank.

Mede namens onze gasten.                                                                                                               Bestuur en Vrijwilligers Nationale Vereniging De Zonnebloem afdeling Neer

Toos Kuijpers  penningmeester  06-12042854

Zondag 1 augustus

Maandelijks gezamenlijk dineren voor de leden 

van seniorenvereniging  Sint Martinus Neer.

Gezamenlijk diner maand augustus 2021;

Gezamenlijk diner vindt plaats op donderdag 12 augustus in De Haaammaeker en wordt verzorgd door Chinees Wok Restaurant Hong Kong Roggel.

Aanvang 12.00 uur.

Op de menu kaart staat: kippensoep, verschillende Chinese gerechten, verrassingstoetje.

Wij vragen u om de consumpties voor eigen rekening te nemen.

Aanmelding: In verband met de nog geldende coronaregels alleen telefonisch bij El Geelen Vlaas 15 tel. 0475 491740 of 06 25 36 38 59.

Let op ! ! Aanmelden vóór zondag 8 augustus.

De kosten zijn € 12.00 per persoon, betalen bij aanvang diner.