Bezoekers schrijven augustus 2022

Ma 29 aug 2022

Di 23 aug 2022

Eind september ga ik starten met een 10 weeks beweegprogramma voor mensen (v.a. +/- 50 jaar) die het lastig vinden om bij het bestaande beweegaanbod aan te sluiten. Dit kan verschillende redenen hebben, denk aan financiële situatie, zelfvertrouwen, een beperking, geen juist aanbod in de buurt etc. Er gaat een groep starten op maandagavond van 18:00-19:00 en een groep op woensdagmiddag van 13:00-14:00 (o.v.b. van voldoende aanmeldingen). Er kunnen maximaal 10 personen per groep deelnemen. Tijdens het gezamenlijke beweegmoment kan iedereen op zijn/haar eigen manier en niveau deelnemen. We beginnen met een warming-up waarna een circuittraining volgt. We richten ons hier o.a. op kracht, balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Hierna zal er een beweegspel zijn en sluiten we af met wat rek en strekoefeningen.

Voorafgaand aan het programma vult men het web van Positieve Gezondheid in. Vlak voor het gezamenlijk beweegmoment, vlak erna en de dag erna beantwoorden de deelnemers elke week een paar vragen, zodat er bekeken kan worden wat het beweegmoment met de deelnemers doet. Ook ontvangt men een werkboek en wekelijkse beweegoefeningen voor thuis. Na afloop van het programma worden de deelnemers door de beweegmakelaar begeleidt naar passend en bestaand beweegaanbod, zodat er ook na dit beweegprogramma structureel wordt bewogen. Deelnamen aan dit programma is gratis. 

Men kan zich opgeven voor het beweegprogramma door een mail te sturen naar matti@negen.nl 

of te bellen naar 06-28151793.

Matti van den Elzen

Zo 21 aug 2022

Do 18 aug 2022

Cat Smits Company– Nouveau Fuck
Première voor Nederland
Op vrijdag 26 august vindt er bij Wienerte in Neer een heuse Nederlandse theater première plaats. Het Limburg Festival presenteert dan de voorstelling Nouveau Fuck van Cat Smits Company. Het is humoristisch poppentheater met een feministische inslag.

Wanneer gooien vrouwen nu eens alle strikjes van zich af en worden ze eindelijk onvermijdelijk? De voorstelling Nouveau Fuck geeft het antwoord: wanneer ze zichzelf zijn. Onbeschaamd, onbescheiden en radicaal vrij. 

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stella Bergsma, verwelkomen Cat Smits en Meike van den Akker het publiek in een nieuwe wereld. Met een nieuwe manier van je omgeving benaderen en ongegeneerd vrij zijn. Deze feministische poppenvoorstelling is een prikkelende, uitdagende vertolking van eerder genoemd boek. Het is plaatsmaken voor vrouwen en andere anderen. Radicale eerlijkheid. Zeg, schreeuw, tier. Het is  jouw waarheid. 


Entree: € 15,00
Data: 26 en 27 augustus
Aanvang: 21:00
Speelplek: Schuur bij Wienerte 1, Neer


Tickets verkrijgbaar via www.limburgfestival.nl 

Wo 10 aug 2022

Lindeboom Bierbrouwerij
scoort op prestigieuze bierwedstijd
Drie gouden medailles zijn uitgereikt aan Lindeboom Bierbrouwerij tijdens de World Beer Awards van afgelopen weekend. De jury, bestaande uit bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld, heeft na een blindproeverij van 2500 bieren, de beste bieren van elk land bekendgemaakt: 

 *   Lindeboom Pilsener is goudwinnaar van Nederland
in de categorie Pilsener.
  *   Gouverneur Dubbel is goudwinnaar van Nederland
in de categorie Belgische Dubbel.
  *   Lindeboom Bock is goudwinnaar van Nederland
in de categorie Bockbieren.

Wereldkampioenschap

Lindeboom Bierbrouwerij is op de mondiale finale van de World Beer Awards van 25 augustus vertegenwoordigd met de drie gouden bieren en maakt hiermee kans op wereldtitels. Nadat Lindeboom Pilsener dit jaar door de Dutch Beer Challenge verkozen is tot het Beste Pils van Nederland gaat dit biertype nu ook voor het wereldkampioenschap.

 Hoge score

Andere biertypes van de Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij zijn ook gewaardeerd met medailles. In totaal ontving de Lindeboom Bierbrouwerij acht bekroningen voor Lindeboom, Gouverneur en Venloosche bieren.

 Lindeboom Bierbrouwerij

Lindeboom Bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. Enig en eerste Slow Brewery van Nederland. Deze Koninklijke hofleverancier brouwt al vijf generaties bieren.
Anno 1870 gestart in Neer, Limburg.Di 09 aug 2022

De weersvooruitzichten voor zaterdag zijn goed: warm en zonnig weer. Mocht het onverhoopt plotseling heel slecht weer worden. wordt de mis verplaatst naar de parochiekerk van Neer.
Dit wordt aangegeven met het luiden van de kerkklokken om 18 35 uur. (na het luiden van de avondklok)