Bezoekers schrijven december 2016

Za 31 december 2016

                       

2017: WE GAAN METEEN GOED VAN START! 

Op zondag 1 januari vieren wij het nieuwe jaar met een nieuwjaarsparty bij Café Sjaen! Een zondag bij café Sjaen staat garant voor veel plezier en gezelligheid. Zo ook op de eerste zondag van het nieuwe jaar! Het café is geopend vanaf 16.00 uur!

NEW YEARS EVE @ CAFE OTJE!

Nog geen plannen voor oudjaarsavond? Kom dan naar de new years eve @ Otje. Voor de all-in prijs van €18,50,- de hele avond onbeperkt bier, fris, wijn en snacks! Dus..... laat en zaat het nieuwe jaar in  :) Doors open: 20.00 uur.

See you @ Otje!

Wij zijn de laatste dag van het jaar 2016 geopend van 13.00 tot ................

Gezellig de jaarwisseling vieren !!!!!!!!!

Wij heten u allen van harte welkom !

Vr 30 december 2016

Thei Berben en Lei Derikx zijn gisteren na een felle strijd 

de kruutskampioene voor 2016 geworden, 

tijdens de jaarlijkse kampioenschappen in Cafe Maneslust biej Mieke.

Red: Gaer nao Naer , wenst deze en alle andere kampioenen van 2016 van harte proficiat met hun resultaten.

Do 29 december 2016

NEW YEARS EVE @ CAFE OTJE!

Nog geen plannen voor oudjaarsavond? Kom dan naar de new years eve @ Otje. Voor de all-in prijs van €18,50,- de hele avond onbeperkt bier, fris, wijn en snacks! Dus..... laat en zaat het nieuwe jaar in  :) Doors open: 20.00 uur.

See you @ Otje!

Wo 28 december 2016

LET OP!! Vuurwerk bestellingen voor 29 december gelden nog mee voor het gratis vuurwerk, dus kom snel naar de winkel voor een bestelformulier of bestel via www.vuurwerkplanet.nl 

De acties in onderstaande folder gelden ook mee voor het gratis vuurwerk !!

                            

Di 27 december 2016

Zo 25 december 2016

Za 24 december 2016

LET OP!! Vuurwerk bestellingen voor 29 december gelden nog mee voor het gratis vuurwerk, dus kom snel naar de winkel voor een bestelformulier of bestel via www.vuurwerkplanet.nl 

De acties in onderstaande folder gelden ook mee voor het gratis vuurwerk !!

                            

Vr 23 december 2016

MARSHALL ART.viermansformatie die de rockclassics coveren tot in de details, alsof de originele band voor je staat te spelen.

VANDAAG begint voor velen de kerstvakantie,wij starten de feestdagen met een topband:

De geweldige samenzang (4 stemmig) maakt het nog mooier.wat wil je nog meer.Don't miss it. 

En natuurlijk voor iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2017 GEERT EN MIEKE!

Do 22 december 2016

KERSTAVOND VIER JE BIJ CAFÉ OTJE!

• Speciale kerstshotjes

• Foute kersttruien

• & Jingle Bell songs

Kerstavond zijn wij geopend vanaf 20.00 uur 

en eerste kerstdag vanaf 16.00 uur! 

See you @ Otje!

Wo 21 december 2016

Di 20 december 2016

Ma 19 december 2016

Zo 18 december 2016

Za 17 december 2016

DJ Kicken komt terug naar Sjaen! Herinner jij je kermiszondag 2015 nog met Paul Elstak en DJ Kicken? Het was een te gekke avond en dat gaat het zaterdag 17 december zeker weer worden!

Eveneens aanwezig op deze avond: The Lionice. De gehele avond: GRATIS ENTREE! Zet jezelf op aanwezig: Alcoholic party met DJ Kicken! (Gratis Entree!)

Op maandag 19 december worden de 60 finalisten voor het LVK bekend gemaakt. Diverse artiesten hebben aangegeven erbij te zijn op 19 december!

Vr 16 december 2016

Wo 14 december 2016

Di 13 december 2016

Eindelijk is het dan zover. Na een lange tijd van werken is de  speelplaats van onze school helemaal klaar.

Nadat de bomen  en het grasveldje verwijderd was; kon begonnen worden met de grondwerkzaamheden. 

Op de plaats van het grasveld is nieuwe bestrating aangebracht. Ook zijn er nieuwe zitbanken geplaatst. Om het geheel af te maken is er nog een viertal bomen geplant.  

De picknicktafel is verplaatst; de zandbak is voorzien van een schaduwdoek en er zijn doorkruip buizen geplaatst.

Op woensdag 14 december a.s.  willen wij de in gebruik name vieren met een kleine plechtigheid. Aanvang 12.00 uur

Ma 12 december 2016

Evenementen in Leudal in 2017 legesvrij:

Met ingang van 1 januari 2017 hoeven organisatoren van evenementen in Leudal geenlegeskosten meer te betalen aan de gemeente. Een vergunning blijft natuurlijk verplicht, maar de kosten niet. In Leudal vinden jaarlijks vele evenementen plaats, georganiseerd door lokale verenigingen, stichtingen en ondernemers. Deze evenementen dragen op een belangrijke manier bij aan de leefbaarheid van de gemeente en haar dorpen.

Volmondig “ja” voor afschaffing legeskosten

De kosten van dit gebeuren (ca. 6.500 euro)  zijn betaald uit donaties van de ouderraad; Rotaryclub Leudal;  opbrengstsponsorloop van kinderen en gemeente Leudal.Hiervoor zijn wij allen zeer dankbaar.

Het organiseren van activiteiten wordt steeds lastiger. Hogere legeskosten, minder subsidiemogelijkheden en minder vrijwilligers maken het steeds moeilijker om succesvol een evenement te organiseren. 

De gemeenteraad van Leudal heeft dan ook tijdens de raadsvergadering van 8 november jl. volmondig “ja” gezegd tegen een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de legeskosten van evenementenvergunningen met ingang van 1 januari 2017 af te schaffen.

Om welke vergunningen gaat het dan precies?

Elk evenement is verschillend en dus zijn ook de vereiste vergunningen en ontheffingen wisselend. De vrijstelling van legesheffing is van toepassing op de veel voorkomende vergunningen en ontheffingen rond evenementen. Dit zijn:

• Evenementenvergunning

• Ontheffing kamperen/overnachten tijdens een evenement

• Vergunning plaatsen spandoeken

• Ontheffing geluid

• Ontheffing Drank en Horecawet (tijdelijke tapontheffing)

• Collecte/verkoopvergunning

• Loterijvergunning

• Verklaring van geen bezwaar/ontheffing Wegenverkeerswet

Moet ik wel nog een vergunning aanvragen?

Hoewel de legeskosten worden afgeschaft blijft de vergunningplicht bestaan. De gemeente is verplicht in het kader van de openbare orde en veiligheid te beoordelen of uw evenement voldoet aan wettelijke bepalingen en algemeen aanvaarde spelregels en normen. Denk hierbij aan veiligheid voor bezoekers, verkeersmaatregelen en overlast van omwonenden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chantalle Janssen, beleidsmedewerkster APV en Bijzondere Wetten via c.janssen@leudal.nl.

Zo 11 december 2016

VERLICHT MTB-PARK EN MTB-ROUTESTRUCTUUR

“Met een groepje zijn we bezig zijn om te komen tot de realisatie van een verlicht MTB-park op Park Leudal Oost en een MTB-routestructuur door#MiddenLimburg,” aldus Edwin van Pol. “Het project heeft enige terugslag gehad door gemeentelijke perikelen. 

Inmiddels is er binnen de gemeente Leudal iemand aangenomen: Loes Peters. Zij heeft onze aanvraag, van enkele maanden geleden, voor het verder ontwikkelen van onze plannen opgepakt. En daarover kunnen we tot op heden alleen maar positief over zijn.“

“Deze maand nog gaan we met een deel van de werkgroep MTB Park Leudal Oost (o.a. Edwin van Pol en #RoyvanRijt), de Gemeente Leudal,Huis voor de Sport Limburg Milan van Wersch en Routebureau Midden- en Noord-Limburg @NikolienvanIsterdael samen aan de slag. Vooral om een definitieve richting te kiezen, want er zijn legio mogelijkheden. Denk maar eens verschillende soorten MTB-routes: brede paden, aangelegde stukken routes (met houten tracks) er in, single tracks, combinatie met een reeds vast aangelegde route, zoals o.a. in Meijel. Maar ook de aanleg van nieuwe routes of gebruikmaken van bestaande bossen, naar de overkant van de Maas gaan d.m.v. fietsbrug in Buggenum (naast of onder het spoor) richting Roermond en nog veel meer mogelijkheden.

Zo zijn er meerdere gemeentes, die net zoals ons en de gemeente Leudal, interesse hebben om een MTB-routestructuur op te gaan zetten. Hoe prachtig zou het zijn, als er gekoppelde MTB-routes komen in zowel Midden-Limburg en Noord-Limburg”, vertelt Edwin van Pol namens de werkgroep MTB Park Leudal Oost.

NIEUWE ATB-ROUTE IN MEIJEL EN MTB-TOERTOCHT DOOR HET LEUDAL

Begin december is een nieuwe, permanente route van ongeveer tien kilometer geopend in de #Simonshoekse bossen in #Meijel. Start bij de parkeerplaats Nederweerterdijk 1 in Meijel. Deze gemarkeerde route vanTWC de VÉLO meijel sluit aan op de MTB-route in #Neerkant. Kijk ook maar eens op http://www.mtbroutes.nl/

En dichterbij huis: Tweede Kerstdag organiseert Wielerevenementen Leudal in samenwerking met Staatsbosbeheer een MTB-toertocht door het prachtige Het Leudal Leudal.

Za 10 december 2016

Vr 09 december 2016

Komt een jonge in mijn winkel met onderstaande tekst... 

Do 08 december 2016

Klik hiernaast en zie wat Sandra u te bieden heeft !

Met als vraag kun je dit op twee grote borden maken, zodat mensen niet denken dat mensen zoals ik lui zijn... maar snappen dat wij echt wel werken 24 uur per dag. Wij, wij werken aan onszelf. 

Nu zit ik hier huilend in mijn winkel. 

Getroffen door de woorden van een krachtige jongen die durft op te staan. 

Wat ben ik trots op deze kerel die ik niet eens ken. 

Dit worden de mooiste borden die ik gemaakt heb en ik hoop dat hij me komt helpen. Laten we hem helpen deze boodschap te dragen door hem te delen voor hem en vele andere waarvoor iedere dag een gevecht is.

Sandra Geraedts-Boonen

Wo 07 december 2016

Friet met Piet: was een groot succes!

                                                     

Afgelopen maandag (pakjesavond) konden de volle spaarkaarten welke werden uitgegeven door onze plaatselijke Spar Kuijpers , aan de Friettax van “Aod Naer” worden ingeleverd voor de actie Friet met Piet , voor elke volle spaarkaart ontvingen de kopers van Spar een friet + snack. Er zijn heel veel spaarkaarten ingeleverd volgens Frank en Pieter deed de uitspraak “det haet mich beheurlik euvervalle,det haaj ich neet gedach!”.

Onderstaande foto’s, bewijzen het bovenstaande.

Red: laat dit een voorbeeld zijn voor vele Naerse! 

Koop elders niet, wat Naer u bied!!

"Dichterbij" het magazine van de Rabobank gaat deze keer over de kracht van het dorp. Wat toepasselijk dat Christine de Echte Bakker juist in deze uitgave plek kreeg in de rubriek "Lokaal Ondernemen". Heeft u het nog niet gelezen? 

Klik dan op onderstaand artikel !

Di 06 december 2016

Kerststol Christine de Echte Bakker bekroond met 5 sterren

Zeer goede beoordeling bij keuring Echte Bakkersgilde 

Christine, de Echte Bakker met winkels in Neer, Haelen, Horn en Heibloem heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Kerststollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Haar stol werd als ‘uitmuntend’ beoordeeld en kreeg de bijbehorende vijf sterren. 

De keuring

Alle Echte Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun kerststollen insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen werden uitgevoerd door Nico Bloem, baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba en Bouke Boonstra, Proefbakker / technoloog van meelleverancier Koopmans samen met de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. Zij beoordelen alle inzendingen op tien onderdelen zoals kleur, volume, structuur en natuurlijk smaak. Ze constateerden dat de smaak van de spijs, de verdeling van de krenten en rozijnen en de kleur van de korst erg mooi zijn en dat de stol van Christine de Echte Bakker een topproduct is dat deze vijf sterren meer dan verdient.

Details perfect

Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Ieder jaar weer gaat Christine tijdig aan de slag om de kerststollen zo goed mogelijk te maken. Omdat het een seizoensspecialiteit is krijgen bakkers geen dagelijkse routine en moeten ze ieder jaar weer oefenen en een flink aantal stollen bakken om de details perfect te krijgen.

Zelf proeven

Christine is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra productcompetities. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de kerststollen, nog verder te verhogen. Echte Bakkers sturen hun producten in en ontvangen tips om verbeteringen te behalen.

Hoe leuk het ook is om een goede beoordeling te ontvangen, uiteindelijk gaat het er toch om wat de klanten ervan vinden. Christine nodigt daarom iedereen uit om deze bekroonde kerststol in de winkel te komen proeven.

Ma 05 december 2016

Fysiotherapie nodig in 2017?

Denkt u volgend jaar fysiotherapeutische zorg nodig te hebben? Dan loont het om u goed te laten informeren over de verschillende zorgpolissen. Voor fysiotherapeutische zorg is, meestal, een aanvullende verzekering nodig. Ieder jaar selecteert onze beroepsvereniging, het KNGF, de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg. Dit jaar zijn dat er vier: IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland Zorgpolis.

Van alle mensen die kiezen voor een aanvullende verzekering, doet meer dan 55% dat vanwege fysiotherapie. Dat fysiotherapie toegevoegde waarde heeft bij een heel scala aan klachten, blessures, slijtage van gewrichten en chronisch aandoeningen, dat is inmiddels bekend. Maar de meeste kosten voor fysiotherapie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de meeste behandelingen moet u zich aanvullend verzekeren. Maar er is zó veel aanbod, waarop moet je letten bij het afsluiten van een geschikte (aanvullende) polis?

(klik hierboven voor onze site en wij geven u advies)

Bekijk het advies en tips op www.defysiotherapeut.com. Daar vindt u veel informatie over fysiotherapie en verzekeren. Ook leest u daar waarom wij enkele specifieke zorgpolissen van IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland dit jaar aanbevelen. Het belangrijkste advies dat wij mensen willen geven; laat u goed informeren en doe ook zelf de polisvergelijking op www.zorgverzekeringwijzer.nl.

Zo 04 december 2016

Heb jij nog niet gestemd op je favoriete nummers? 

Klik snel op de poster hieronder!

See you @ Otje!

Za 03 december 2016

VANAVOND  LIVE ON STAGE: BUREN VAN DE BRANDWEER!

en draaide van de Thomas in Eindhoven tot de Philip in Tilburg.

De buurtjes die een dik jaar geleden in een studio naast de brandweerkazerne in Kaatsheuvel begonnen met muziek uitwisselen, mixtapes maken en platen producen kwamen opgang nadat de mixtape PRIO1 terecht kwam bij Solar weekendradio.

Tijdens een live-set roept de woordvoerder het publiek tot de orde terwijl de 2 energieke dj’s platen van hiphop en reggae tot trap en harder door de mengtafel pompen. Voeg daar een dosis confetti, Co2 en wapperende vlaggen aan toe en je hebt de Buren van de Brandweer.

Vr 02 december 2016

Woensdag waren dan eindelijk de uitreikingen van het "innovatiefonds voor telers". En dankzij de vele stemmen van jullie hebben wij de publiekprijs gewonnen!! 

Heel erg bedankt allemaal dat jullie de moeite hebben genomen om op ons idee te stemmen.

Kom je voor 22.30 of 23.00 uur dan heb je komende zaterdag extra voordeel!

Vóór 22.30 uur binnen = 2 munten gratis! 

Vóór 23.00 uur binnen = 1 munt gratis!

Buren van de Brandweer

Ze deelden regelmatig het podium met Puinhoop Kollektiv, stonden op een bomvol Vorstelijck in de Koepelhal samen met Menthal Theo en La Fuente, creëerde chaos tijdens de Biki90 PSV huldigingsparty 

Daarnaast hebben we ook de 2e prijs gewonnen, kortom met 2 mooie geldbedragen weer huiswaarts gekeerd! We zijn inmiddels alweer volop aan het nadenken om de teelttechnische problemen voor het komende teeltjaar weer te gaan verbeteren, kortom het prijzengeld wordt goed gespendeerd!   Klik op de foto van de uitreiking, voor een verslag over de uitreiking Woensdag:

Zoals beloofd zouden we 3 kistjes zoete bataat verloten onder degene die het bericht zouden delen, daaruit hebben we de volgende 3 personen uitgeloot:

Michelle van Maurik

Erik Janssen

Xandra Simons

Biologische Tuinderij "de Waog"

Klik op de foto van de uitreiking voor een verslag over de uitreiking Woensdag:

Do 01 december 2016