Bezoekers schrijven december 2021

Vr 31 dec 2021

Dit is het december nummer van het vakblad
van de Koninklijke Nederlandse Slagersbond. 

Met Leon van Eetwinkel AMBACHT op de voorkant van deze slagers “glossy”!
Vakblad “de slager” zal bij hun in de winkel liggen zodat iedereen het mooie artikel kan lezen.

Ga het lezen: Friedesemolen 1, 6086 BN Neer

Klik ook eens op foto voor meer info!

Za 25 dec 2021

Do 23 dec 2021

NIEUWE PENNINGMEESTER 

Ger Sillekens is de nieuwe penningmeester
van D’n Haammaeker.
In onderstaand bericht stelt hij zich kort voor.

"Ik ben Ger Sillekens, 65 jaar jong en geboren en getogen in Naer. Ik vind het belangrijk dat wij ons dorp leefbaar houden en daar wil ik mij graag voor inzetten. Daarom word ik penningmeester van D’n Haammaeker. Ik heb 40 jaar in het bankwezen gewerkt en financiën hebben altijd mijn aandacht gehad. M’n kennis en ervaring wil ik inzetten voor D’n Haammaeker. Samen met een aantal andere enthousiastelingen wil ik zorgen voor een gezond gemeenschapshuis, een trefpunt voor de Neerse inwoners.

Hopelijk tot snel in D’n Haammaeker!"

Wo 22 dec 2021

Do 16 dec 2021

Verantwoordelijkheid nemen ?? 

De gemeenteraadsvergadering van gisteren was er geen om trots op te zijn. Met het niet vaststellen van de verordening afvalstoffenheffing en de septembercirculaire besloot een meerderheid van de raad niet te kiezen voor besturen maar voor opzettelijke chaos. Fractievoorzitter Leon Linssen schreef gisteren een brief met als doel de raad tot een heroverweging te laten komen. Hopelijk wint volgende week het gezonde verstand!

Zo 12 dec 2021

WE ZOEKEN NOG EEN PAAR FIGURANTEN

Lijkt het jou ook geweldig om deel uit te maken van het fantastische evenement dat deze regio te wachten staat in 2022? Mee te maken hoe een theatervoorstelling tot leven gewekt wordt maar zonder dat je dat heel veel tijd en inspanning kost? Dan is een figurantenrol voor jou een prima manier om aan te sluiten bij dit unieke initiatief.
Je hoeft geen spelervaring te hebben en je hebt geen gesproken tekst. 

We hebben nog een paar mensen nodig: mannen, vrouwen, kinderen, jong of oud, dat maakt niet uit. 

Jouw aanmelding moet wel serieus zijn, in die zin dat je bij opgave bereid bent om vanaf januari 2022 op dinsdagavonden (als de corona maatregelen dat dan weer toelaten) beschikbaar te zijn voor repetities en natuurlijk de hele week van de uitvoering (maandag 20 juni -zondag 26 juni). Je hoort tegen die tijd welke rol je krijgt en bij welke repetities je verwacht wordt, je hoeft er lang niet elke week te zijn.

Na je aanmelding (vóór donderdag 16 december aanstaande), via het formulier op onze website (https://www.dezwartegrens.nl/figuranten-gezocht/), houden we je via e-mail op de hoogte van de ontwikkelingen. Binnenkort organiseren we een eerste informatiebijeenkomst.

Heb je vragen, stel die dan gerust via info@dezwartegrens.nl

Meld je snel aan….We zien je graag!

Za 11 dec 2021

Vooraankondiging kaartverkoop

Op zoek naar een origineel kerstcadeau?

Kaarten voor het openluchttheatervoorstelling “De Zwarte Grens”! 

Op 23, 24, 25 en 26 (2x) juni 2022 in Neer. De kaarten zijn vanaf maandag 13 december 18.30 uur online te koop via www.dezwartegrens.nl. Leuk voor jong en oud. Samen iets bijzonders beleven. Zet het op je verlanglijstje en ben er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt. 


De Zwarte Grens is een waargebeurd verhaal over de tragedie die zich 400 jaar geleden voltrok in de gebieden tussen de Limburgse dorpen Neer, Helden en Kessel. In deze barre tijden, leidde het verzetten van grenspalen tot hoog oplopende conflicten. Met man en macht werd gevochten voor de gemeenschap. Naast bittere strijd slingeren ook andere thema’s door dit toneelstuk zoals verraad, humor en ook romantiek. Een strijd met bebloede handen om de verboden liefde, beschermd door Mooder Maas. Ook de verbroedering vertoont barsten. Goed en slecht komen in een ander daglicht te staan en de grens scheidt niet langer altijd de goeden van de slechten. 

Deze openluchttheatervoorstelling wordt georganiseerd door diezelfde gemeenschap die rond 1600 er ook voor zorgde dat met gezamenlijke inspanningen veel bereikt werd. In vijf voorstellingen, gespeeld door acteurs uit Neer, Kessel en omgeving, wordt er aan liefhebbers de kans geboden om mee te maken waar een klein dorp groot in is.


Do 9 dec 2021

Dinsdag 7 dec 2021

Het RIVM roept ontvangers van de mail op om niet op de link in het bericht te klikken,
het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail direct te verwijderen. 

Zaterdag 4 december 2021

Vrijdag 3 december 2021