Bezoekers schrijven december 2022

Klik HIER voor Bezoekers schrijven v/d vorige maand

Za 24 dec 2022

Vr 23 dec 2022

Wo 21 dec 2022

Maandag mochten Jan en Annie Geelen dankbaar de persoonlijke felicitaties ontvangen, voor hun 60 jarig huwelijk, van onze burgemeester mevr. Désirée Schmalschläger.
Als Gaer nao Naer willen wij beide . van harte feliciteren! 

Ma 19 dec 2022

Toon je talent op Kunstig Naer ‘23
Op zondag, 28 mei 2023 (eerste Pinksterdag)
vindt in D’n Haammaeker de tweede editie plaats
van ‘Kunstig Naer’. 

Dé expositie van kunstenaars en beginnend talent van Neerse bodem. Teken of schilder je graag? Maak je beelden of sculpturen, foto’s of films? Schrijf je gedichten of verhalen? Componeer of maak je muziek(teksten)? Ontwerp je kleding, sieraden of doe je wat gans angers? Én, vind je het leuk om jouw werk aan anderen te tonen?
Dan is het misschien een goed idee om mee te doen aan ‘Kunstig Naer’. 

Lijkt je dit wat en wil je graag meer weten? Stuur dan vóór 5 januari een mailtje naar sylvia@haammaeker.nl of geert@haammaeker.nl Vermeld in jouw mail je naam, je telefoonnummer, een korte beschrijving van jouw favoriete kunstvorm en voeg een paar foto’s van je werk bij. Wij nemen vervolgens contact met je op.
Misschien sta jij op 28 mei 2023 op ‘Kunstig Naer’.

Za 17 dec 2022

Pluimveebedrijf te Neer sluit definitief de deuren en wordt herontwikkeld naar een duurzaam bedrijventerrein
Het terrein aan Hoven 1 is sinds mei 1983 in eigendom van Hendrix-van den Boogaert Holding BV te Ospel en is sindsdien in gebruik als pluimveebedrijf met huisvesting voor ca. 200.000 legkippen.

Het bestemmingsplan voor Hoven 1 te Neer is in 2020 defintief vastgesteld en aangepast van bestemming intensieve veehouderij naar bestemming bedrijventerrein, vastgelegd in het Bestemmingsplan Neer-Heldenseweg 2020.  Door deze aanpassing wordt een van de ambities van de Gemeente Leudal nl. om o.a. veehouderijen te scheiden van dorpskernen, werkelijkheid. Inmiddels zijn de eerste 2 pluimveestallen gesloopt en de eerste 15.000 m2 industrieterrein uitgegeven. Gesprekken over de verkoop van de verdere kavels  van dit bedrijventerrein worden momenteel gevoerd met meerdere geïnteresseerden. 

Rian Schonkeren-Hendrix, projectleider namens het Ospelse familiebedrijf laat weten verheugd te zijn dat ze in overleg met de Gemeente Leudal afspraken heeft kunnen maken die zijn vastgelegd in een anterieure overeenkomst om te komen tot de ontwikkeling van een duurzaam bedrijventerrein op deze lokatie.

Wethouder Michel Graef van de Gemeente Leudal voegt toe “de beëindiging van de intensieve veehouderij aan de rand van het dorp levert een bijdrage aan de leefbaarheid van Neer.  Ook keert een van oorsprong Roggels familiebedrijf terug naar de gemeente Leudal. Daarnaast ontstaat er ruimte voor nieuwe duurzame bedrijvigheid op het bedrijventerrein dat past in de huidige tijdsgeest met oog voor het aangrenzend gelegen open agrarisch gebied. Een wenselijke ontwikkeling met dank aan de inzet van velen.”

Vr 16 dec 2022

Oud KPJ leden en/of belangstellenden worden bij deze uitgenodigd om een aantal oude KPJ films te bekijken die ik enige tijd letterlijk in een oude doos heb gevonden.
De 8mm films stammen uit de periode 1973 – 1980 en laten aan aantal activiteiten zien die door de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) worden uitgevoerd.
De KPJ was in die tijd een heel actieve jongerenclub in Roggel en Neer met, zoals de films al laten zien een heel brede range aan activiteiten. Beroemd zijn de uitwisselingen met andere KPJ afdelingen waar menig huwelijk uit is voortgekomen. 
Gr, Thieu Hendriks

Vr 9 dec 2022

Sinds december vorig jaar heeft burgercoöperatie Leudal Energie drie windturbines in gebruik nabij Neer: Windpark De Kookepan. Wij zijn er trots op dat we die hebben kunnen bouwen, en dat ze nu voldoende stroom leveren voor duizenden gezinnen en tientallen bedrijven in onze regio. We hebben een onafhankelijke omgevingscommissie, welke diverse projecten heeft goedgekeurd en laten uitvoeren. Ook zijn reeds tienduizenden euro’s besteed aan verduurzamen van de woningen in de omgeving, gesubsidieerd uit gelden van het verduurzamingsfonds.

Naast deze mooie opbrengsten zullen er wellicht ook vragen bij u gekomen zijn? Wij willen een jaar na het in werking stellen van de molens graag weten wat er speelt in de omgeving en nodigen geïnteresseerden uit voor een bijeenkomst op:

Woensdag 14 december 2022, 19.30 uur
in de Haammaeker, Hoogstraat 2 in Neer

Onderwerpen zijn dan in ieder geval:

-het natuurcompensatieproject, wat we voorgelegd hebben
aan de Gemeente Leudal
-geluidsonderzoek(en)
-het dempen/uitzetten van de rode lampen in de nacht.

Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht.

Stuur een email aan info@leudalenergie.nl
en vermeld uw naam en met hoeveel personen u komt

We zien u gaarne tegemoet.
Het bestuur van de Leudal Energie

Do 8 dec 2022

(H)eerlijk genieten
tijdens de feestdagen!
Bestel tijdig!

Za 03 dec 2022

In Memorian Harie Geraets
Wae zeen deep bedreufdj door het sterve
van oos Ieërelid en oze Muziekvrundj
Harie van Pietjes, oftewaal Harie Geraets.

Mieër es 75 jaor waas hae mèt hert en zeel bie oos famfaar en wis Harie op ziene bugel, en mèt ziene sjoeëne kal tössedoor, alle repetities en konzaerts op ein biezunjere meneer op te loestere.
Mèt ónoetwisbare herinneringe en väöl dank väör zien vrundsjap zulle wae mèt hem as groeét väörbeeldj väör oos vereining verder gaon.
Eine miens om noeëts te vergaete.
Wae winse de femilie väöl sterkdje.

Do 01 dec 2022

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Naerse kampioenschappen.
Na een tijdje niks te hebben georganiseerd mede dankzij Corona is het nu toch weer tijd! Bij interesse, vragen of opgaves kun je mailen naar Petergeraets17@outlook.com. Wij hopen op veel animo!
(Opgeven kan t/m 18 December)