Bezoekers schrijven januari 2019

31 jan 2019

 In de Maria Kapel is een nieuwe kroonluchter opgehangen.

 Hij is schenking van een overleden buurtgenote.

Gr, Pierre Kuijpers

Red: Een mooie geste van de overledene !

30 jan 2019

Onderstaand de 2de nieuwsbrief 

van Stichting de Friedesse Molen.

29 jan 2019

Laotj os mer Gewaere is met het Leedje ’t Brand(tj)weer doorgedrongen tot de finale 

van het CMC Alaif.

Klik oppe foto om 't liedje te beloestere!

Op zaterdag 2 febr. 2019 staan Eutje, Jack, Judith en Rob op het podium in het Cultureel Centrum te Heerlerheide om Naer te vertegenwoordigen.

“Gaer nao Naer” winsj dees jonges en ’t maedje väöl succes!

Zitj NAER dao auch mer ens oppe kaart!

28 jan 2019

Eederein dae zich haet opgegaove, hieël erg bedanktj! 

We zitte den auch knatsjvol noe. Det belaofd dus eine gezellige middig vol Naers talent te waere , zeentj gae auch d'r biej?

Kwiebuskes en Kwiebussinnekes,

Vanwaege 't drukke program en om neet in de knöp te koome 

mèt de Bontje Aovendj höbbe wae besjlaote 

de Jeugd Bontje Middig ein half oor ierder te laote beginne.

27 jan 2019

Slice ‘N Dice is een gloednieuwe rockband 

uit Noord-Limburg, maar absolute no beginners. 

Slice ’n Dice richt zich vooral op de vaak minder bekende pareltjes uit het rockgenre (Thin Lizzy, Meat Love, Bon Jovi, The black Crowes, Deep Purple, Kiss, Foreigner en zelfs van Queen). Maar ook rockcomposities die veel bands in de rock scene niet snel zullen kiezen vanwege de muzikale complexiteit ervan. Ook eigen werk ligt in 2019 in het verschiet. Slice ’N Dice is dus niet zómaar een coverbandje! Ze kunnen meer, ze doen meer en ze zijn meer dan dat!En natuurlijk met in de gelederen de geweldige zanger en Naerse inwoner DON FELTGES

26 jan 2019

Breit of haakt u ook mee voor 

75 jaar Bevrijding in Leudal? 

Lees onderstaande folder: 

Slice ’n Dice zijn:Dick Kersten (Guns n Roses tribute, Red Pepper Bullwhip, Meat Love tribute)

Don Feltges (Power Slave, Iron Maiden tribute, China White)

Carlo van der Heijden (Les Jaguars, ReSeT, Jag’m, Five Live)

Milko Verrijdt (Extreme, Kings Crown, At Level, Les Jaguars, ReSeT)

Ivar Leurs (Extreme, Torsion, Shake before Use, ReSeT)

Contactpersonen: Els Bruijnen (Neer), mob 06 52 35 81 87 

of Truus Manders (Ittervoort), 0475 565496.

25 jan 2019

24 jan 2019

PODIUMPLEK VOOR LIJSTENMAKERIJ HERKENBOSCH

 

Voor de derde maal op rij heeft Janssen Inlijstwerk in Herkenbosch een prijs in ontvangst mogen nemen in de landelijke inlijstwedstrijd van Branchevereniging Art en Frame. In deze jaarlijkse wedstrijd doen alle deelnemers mee in twee categorieën: conserverend inlijsten en inlijsten in 3D. Tijdens de uitslag op maandag 21 januari in Utrecht kreeg Petra Janssen van de vakjury de 2e prijs voor conserverend inlijsten.

Met een toenemend aantal deelnemers en het bijzonder hoge niveau van de inzendingen, aldus de jury, was het dit jaar extra lastig om voor een prijs in aanmerking te komen. Alle ingezonden werken werden door de vakjury anoniem beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en harmonie. Met 4 zeefdrukjes uit een zogenaamd “Creatief Doosje” kregen de lijstenmakers alle ruimte te laten zien welke technieken ze beheersen bij het inlijsten van kunst. Belangrijk hierbij is dat het werk voor lange tijd (minimaal 20 jaar) mooi blijft en goed beschermd wordt. Voorwaarde is ook dat de kunst in originele staat weer uit de lijst moet kunnen. In vaktermen heet dit reversibel inlijsten. Petra wist de vakjury met haar werk opnieuw te overtuigen van haar vakmanschap en oog voor detail. Ze miste met een 8,8 op een haar na de eerste prijs, maar is blij en trots om bij de top 3 te horen.

 

In de categorie 3D werd dit jaar speelgoed ingelijst. Petra bootste een militair slagveld na, waarmee ze haar motto “Inlijsten is een verhaal vertellen” eer aandeed. Ze scoorde een mooie 7,7; dit cijfer bleek buiten bereik van één van de drie vakjuryprijzen te liggen.

De publieksprijzen kwamen dit jaar voor het eerst niet anoniem tot stand maar via stemmenwerving. De branche koos hiervoor om zo het inlijsten onder de aandacht te brengen van een breder publiek. “En dat is prima”, aldus Petra. “Maar omdat Ik stemmen omwille van favoriet werk meer vind zeggen dan stemmen omwille van mijn persoon, heb ik niet aan deze lobby meegedaan. Voor mij is een werkelijke weergave van de mening van het publiek belangrijk, die mening krijg ik niet via een lobby.”

Omdat het vak van lijstenmaker jong bloed nodig heeft en Petra haar enthousiasme graag wil overbrengen, zal zij de branche vertegenwoordigen op het beroepenfestijn “Roermond on Stage” op 26 februari.

Hartelijke groeten, Petra en Bert Janssen

23 jan 2019

Onderstaande winterse plaatjes 

werden gisteren in Neer gemaakt!

Har Kuijpers

Zorgboerderij Klooster Keyserbosch

Lindeboom Bierbrouwerij

Fred Waegemans

Voor alle 65-plussers van Buggenum, Neer en Nunhem wordt op 21 februari 2019 in de Haammaeker in Neer een gratis fittest georganiseerd.

Fittest

Tijdens de fittest worden verschillende onderdelen gemeten zoals uithoudingsvermogen, kracht, reactievermogen, lenigheid, balansevenwicht, coördinatie, bloeddruk en uw BMI. Op basis van de uitslag krijgt u een advies van de leefstijladviseurs of fysiotherapeuten die bij de test aanwezig zijn.

Kennismakingsprogramma van 12 weken

Har Kuijpers

22 jan 2019

Uitnodiging deelname gratis fittest voor 65-plussers.

Voldoende beweging is, vooral als u ouder wordt, belangrijk om in goede gezondheid te blijven. 

Na de fittest start een 12 weken durend kennismakingsprogramma. Tijdens de 12 introductielessen kunt u deelnemen aan verschillende vormen van bewegen in groepsverband. Denk bijvoorbeeld aan gymnastiek,  sport en spel in de zaal, sportief wandelen, zwemmen en fitness. Het programma wordt afgestemd op uw eigen wensen en mogelijkheden. Er is beweegaanbod voor alle senioren; zowel voor de sportievere senior, de senior die het iets rustiger aan wil doen én voor de senior die moeilijk ter been is. Het accent ligt op het plezier in bewegen en fitter worden, maar niet op presteren.

Vervolgprogramma van 20 weken

Het is mogelijk om na het introductieprogramma aan het vervolgprogramma deel te nemen. U maakt dan een keuze uit een scala van sportieve activiteiten die bij u passen.

Hoe kunt u zich aanmelden voor de fittest?

U kunt zich tot 25 januari a.s. aanmelden bij beweegcoach Arlette Vossen (06-21968639) of  via de mail  (arlette.vossen@planet.nl).

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname. Ongeveer een week voor de test ontvangt u bericht over de tijd waarop u verwacht wordt en krijgt u nadere informatie.

Heeft u nog vragen?

U kunt dan terecht bij Arlette Vossen (beweegcoach) 06-21968639

of Bas Boonen (projectleider) 06-53977957.

20 jan 2019

VANMIDDIG vanaaf 17.00 geit Mieke plat!

of zo get ,in eeder geval platte muziek mit de BARD band.

lekkere limburgse muziek mit de neudige sjtomme kal!!

bun der bie en laot uch verrasse Biej Mieke in Naer

19 jan 2019

Brrr, het is flink afgekoeld!

Geen zorgen!! Wij hebben van alles in huis om uzelf 

en de rest om u heen te beschermen tegen de kou.

25% korting op alle Zibro Kachels OP = OP

Gevoerde laarzen voor zowel volwassen als kinderen

Kinderen vanaf €11,25 Volwassenen vanf €35,95

Noppenfolie en beschermhoezen voor uw planten  vanaf €4,99

Thermosokken vanaf €9,50

Daarnaast hebben we een ruim assortiment 

aan anti-vriesproducten voor uw auto.

Denk aan ijsdekens, winter-ruitenwisservloeistof, 

ruitontdooiers, slotverwarmers en ijskrabbers.

Tot ziens bij Boerenbond Neer

Uw Groene Vakwinkel

17 jan 2019

Les van een topsporter

NEER – Op dinsdagmiddag 15 januari kregen de groepen 5 en 6 van basisschool De Kwir bezoek van een topsporter. Handbalkeeper Mark van den Beucken gaf een gastles over ‘Fair-Play’. 

Nadat Mark, keeper bij Herpertz Bevo Hc, zichzelf geïntroduceerd had mochten de kinderen eerst hem het hemd van het lijf vragen. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met Fair-Play, oftewel sportiviteit. Niet alleen sportiviteit bij het sporten maar ook in de klas en het dagelijks leven. 

De kinderen begonnen met het maken van een woordweb. Waar dachten ze aan bij fair-play? Zo beschreven de kinderen dat met elkaar samen spelen, respect hebben voor elkaar, elkaar complimenten geven, elkaar accepteren en nog veel meer onder fair-play vallen. 

Daarna werd er aan de hand van sportfilmpjes een discussie gevoerd over het thema. Wat is binnen de sport fair-play? En hoe ver gaat fair-play? Zou je een goal wel of niet scoren als een speler geblesseerd op het veld ligt en het is een belangrijke wedstrijd? En zo waren er nog tal van voorbeelden. De kinderen zagen in dat eerst nadenken voordat je iets doet, doorzettingsvermogen, doelgericht zijn en elkaar helpen allemaal onderdelen zijn die terug in de topsport, maar dat dit ook toepasbaar was op hunzelf. 

Uiteraard deelde Mark op het laatst nog aan iedereen een handtekening uit en werd er een groepsfoto gemaakt.

De volgende activiteit van KERNgezond Neer zal plaatsvinden op 27 maart. 

Dan zullen de smaaklessen plaatsvinden.

16 jan 2019

Hier mogen de kinderen die zich al hebben opgegeven komen oefenen en krijgen tips en begeleiding. Voor de kinderen die nog niet zo goed weten wat ze willen doen hebben we een aantal ideeën uitgewerkt. Hier hebben een aantal ouders en andere enthousiastelingen voor bij elkaar gezeten om de Neerse jeugd een handje te helpen. 

Jullie zijn welkom vanaf 15:00 uur. Ouders zijn ook welkom.

Namens de Commissie Jeugd Bòntje Middig willen wij alle kinderen uitnodigen voor een inloopmiddag 

op 16 januari op 't Patronaat (Leudalweg 5)

Di 15 jan 2019

 Themabijeenkomst: fit en vitaal leven.

De seniorenverenigingen van Buggenum, Neer en Nunhem organiseren op 21 januari a.s. een bijeenkomst met als thema ‘een fit en vitaal leven’. 

Gastspreker Mathieu de Greef vertelt over het belang van bewegen bij ouderen. Mathieu de Greef is één van de ontwikkelaars van het GALM programma en is als bewegingswetenschapper verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoeken laten de effecten van bewegen op veroudering zien. Mensen die regelmatig bewegen zijn aantoonbaar fitter en gezonder, hebben meer weerstand, slapen beter en verouderen minder snel. Deze lezing is tevens het startpunt en introductie van het GALM-project;

Het sportstimuleringsprogramma voor ouderen dat vanaf februari van start gaat in de dorpen Buggenum, Neer en Nunhem.

Daarna komt Marion Donders van Rabobank Peel, Maas en Leudal aan het woord. Marion is seniorenadviseur bij de bank en ervaringsdeskundige als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig en veilig uw bankzaken regelen. Ze brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hulpmiddelen. Ook geeft ze veel handige tips voor uzelf en uw mantelzorgers.

De bijeenkomst wordt gehouden in gemeenschapshuis de Haammaeker, Hoogstraat 2 in Neer. Aanvang: 13.30 uur

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alle senioren van Buggenum, Neer en Nunhem. Dus ook voor niet-leden.

In de pauze wordt voor koffie met vlaai gezorgd.

In verband met de organisatie, ontvangen we vooraf graag een aanmelding:

Arlette Vossen (Buggenum): arlette.vossen@planet.nl of telefonisch 06-21968639

Annie Hesen (Neer): annie.hesen@gmail.com of telefonisch 0475- 593173

Bart van de Venne (Nunhem): venne293@planet.nl of telefonisch 0475-510978                                              Graag tot maandag 21 januari!

Ma 14 jan 2019

BARD meuktj meziek in 't plat.Kliktj mer ens oppe poster 

om alvast nao heur te loestere! 

Zo 13 jan 2019

VANDAAG alweer het 1e live optreden van 2019.

en wat voor eentje.Muziek die je in het hart raakt. heeeeeeeeerlijk.

kom en geniet van deze fantastische band.

Za 12 jan 2019

Dit jaar geef ik stiltewandelingen op 3 locaties namelijk in het Leudal, in de Peel bij het Eibernest en vanuit mijn nieuwe adres, Nijskens Natuurbeleving, Molenstraat 11 in Neer. Alle drie prachtige locaties met een eigen unieke uitstraling. 

Aanstaande zondag is de eerste wandeling gepland in het Leudal.

We starten om 10 uur bij bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Einde omstreeks 12 uur. De kosten bedragen  5 euro pp. Graag even aanmelden als je mee wilt wandelen: marja.nijskens60@gmail.com  of tel 06-15 49 88 86

In de bijlage vind je een overzicht van de wandelingen die dit jaar nog meer op de agenda staan.  In principe gaat de wandeling altijd door, maar check het altijd even van te voren, voor het geval er onverwacht iets tussen komt.

Graag tot ziens!

Marja Nijskens

Nijskens Natuurbeleving

Molenstraat 11

6086 BP Neer

marja.nijskens60@gmail.com Tel 06-15498886

Vr 11 jan 2019

KOMENDE zondag de 13e alweer het 1e live optreden van 2019.

en wat voor eentje.Muziek die je in het hart raakt. heeeeeeeeerlijk.

kom en geniet van deze fantastische band.

Do 10 jan 2019

Wo 09 jan 2019

 Óm aan alle kal 'n ènj te maake woea ós Broedspaar vanaaf kumptj 

hiebiej häör vól naame. 

Boerebroed Senna is van Bas van Toos van Sjaen en Sjra van Heijnen & Adèle van Jan van Campus en Nellie van Rein van Deckers. 

Óse Broedegom is van Elma van Chris en Toos van Sjaeke Sjang vanne Waog & Peter van Gonny en Frits van Segers van Sjang vanne smaed oet Bieëgdje.

En natuurlik waerdj ós Broedspaar gein moment oet 't ouch gelaote door häör Getuuge Renée van Henk van Tönnes van Sjaen en Marcelle van Piet van 't Witte Paerd die dit saame moog doon mèt Loy van Jo van Lena en Frits van Boeanedriek en Marian van Truus en Lei van Nauselintje.

Red: De boereredaksie

Di 08 jan 2019

Nou Kwiebusse & Kwiebussinne Kerst en Noejaor zeen achter de rök dus 't waerdj hoeëg tied väör de aanloup Nao de Boerebroelof neet?

In ein paar "aafleveringe" wille we uch väörstèlle aan de hieël boerefemilie van dit jaor mèt behulp van een paar prachtige plaetjes die Elke Sijben weer gemaaktj haet väör ós.

Óm te beginne hie ein paar sjoean plaetjes van ós broedspaar Senna en Niels hoe ze zich höbbe lieëre kènne tiejes 't voore van de kuuj woeabie det huij good van pas kwaam. 

07 jan 2019

En bie dees twieë BN'ers hueëre natuurlik ouch echte Boere Naame mer die gaef ich uch mörge anges waerdj dit stök te langk.

Red: De boereredaksie

Gaat u mee naar Lourdes met pastoor Dieteren 

en kapelaan Lipsch?

Frankrijk Lourdes -Basilique du Rosaire-

Wie die bijzondere sfeer in Lourdes wil ervaren en Maria in de grot wil ontmoeten, kan met ons mee. Pastoor Dieteren en kapelaan Lipsch gaan met parochianen uit Cluster KANA, (Buggenum, Haelen, Horn, Nunhem, Heibloem, Neer en Roggel) het komend jaar (2019) van 4 tm 12 september met de bus op bedevaart naar Lourdes. Op de heenreis zijn twee overnachtingen in Beaune en Nevers. Wij sluiten als groep aan bij de reis van het Huis voor de Pelgrim. We bezoeken het heiligdom met de grot en de vele kerken, u krijgt een rondleiding door de stad, we gaan naar de Pyreneeën en we genieten van het mooie landschap en de lekkere Franse keuken.

In Lourdes wordt een volledig Nederlandstalig programma aangeboden. Hoogtepunt is de viering aan de grot. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden met soms wel meer dan 25.000 mensen.

Daarnaast is Lourdes een gezellige plaats met tientallen winkeltjes en terrasjes. Ook zijn er diverse musea, waar u meer kunt ervaren over de geschiedenis van Lourdes.

Tijdens ons verblijf in Lourdes logeren we in een uitstekend 3 sterren hotel.

Er is een informatie-avond over deze reis op maandag 7 januari 2019 in Haelen in het parochiecentrum naast de kerk. U kunt ook contact opnemen met mw. Nancy Smeets Beurik 2a 6085 AD Horn tel: 581519

In de kerk liggen folders met meer informatie o.a. over deze reis.

06 jan 2019

VANDAAG is het weer zoea wied. 

Waem wäörtj Jeugdvorst LIX?

Kom nao de Haammaeker en maak 't mèt. 

Rondj 11 óp 4 beginne we mèt 't aaftraeje 

van Jeugdvorst LVIII, Jordy Geenen, 

en daonao zulle we zeen waem same mèt Vorst Kwiebus LXVIII 

väörop geit bie de Naerse vastelaovendj.

05 jan 2019

04 jan 2019

03 jan 2019

02 jan 2019

01 jan 2019

  Beste mensen,

VANDAAG wordt het stokje overgedragen. Afscheid nemen van Daphne en Pieter doen we zeker niet.

Wij hopen om alles wat zij hebben opgebouwd zo voort te kunnen laten bestaan als het is.

Wij zijn erg onder de indruk met wat hun met hun team hier in Neer hebben neergezet en ontzettend blij met al hun hulp voor onze toekomst.

Voor mij persoonlijk is het totaal nieuw, maar wij willen zo weinig mogelijk veranderingen plaats laten vinden. 

Ook zijn we heel blij dat het personeel allemaal met ons mee over gaat, 

zij zijn een sterke factor in deze zaak.

Natuurlijk willen wij knallend beginnen met een actie 

om je vingers bij af te likken.

Wij geven de eerste week van januari een gratis bakje met sate vlees+ satésaus (uit eigen keuken van chef Foong) bij een minimale besteding van 5 euro.

Ik hoop dat jullie ons ook zullen steunen en wij gaan ons best doen jullie wensen zo goed mogelijk te vervullen.

Dus kom langs en waag ook gerust een praatje. 

Det kint auch geweun in ut plat 

Tot ziens bij Aod Naer!! Ching

Nu is de beurt aan ons, het personeel, om Daphne en Pieter 

nog 1 keer in het zonnetje te zetten.

Chapeau voor Daphne en Pieter, die iedere dag met veel zorg de frituur hebben gerund. En Chapeau dat ze nu kiezen voor hun eigen prachtige gezin, want wij weten hoe moeilijk deze keuze is geweest!

Zo willen wij de kwaliteit en service blijven behouden zoals zij dit al hebben opgebouwd. Gelukkig blijft Daphne dan ook nog tijdelijk het team en ons ondersteunen zodat wij de kans krijgen alles te leren en zodat er geen kwaliteit verloren gaat. 

Wij bedanken Daff en Pieter, en zullen hun ontzettend missen!

Proost! 

Liefs, jullie team.

Ieder einde is een nieuw begin, met dit motto gaan wij als personeel door en werken we met net zoveel enthousiasme door voor onze nieuwe baas als we voorheen altijd gedaan hebben. Wij hopen (en zullen Ching hierbij helpen) dat zij net zoals Daff en Pieter met veel plezier, aandacht en liefde de zaak zal runnen.