Bezoekers schrijven januari 2023

Ma 30 jan 2023

Ma 23 jan 2023


Zin in Vastelaovendj!
René Haustermans (Sittard,1977) zoekt naar
de zin van de Vastelaovendj. 

Terwijl hij als  ras-carnavalist alles vierde, vanaf de oprichting tot 2011 als lid de dialectgroep Kartoesj en kwam  in alle zalen van Limburg. Jaren geleden merkte hij dat vastelaovendj hem ging tegenstaan. Toch was er dat gevoel om het te blijven vieren. Maar hoe? Een zoektocht door de historie en vooral de betekenisgeving achter tradities zorgden ervoor dat hij vastelaovendj bleef vieren, ja zelfs nodig heeft. 

Tijdens deze lezing volgen we de historische gegevens die bekend zijn over vastelaovendj, maar zoeken tegelijkertijd naar een betekenisvolle beleving. Wat betekenen de kleine rituelen? Waarvoor doen we wat we doen? Wat hebben we aan vastelaovendj? Is het dan toch méér dan zomaar een leuk traditioneel feest? René vindt van wel en neemt u op luchtige wijze, waar hij zichzelf begeleidt op de gitaar, mee langs zijn eigen zoektocht naar: Zin in Vastelaovendj. 

Zo 22 jan 2023

Zangvereniging Maas- en Neergalm Neer
viert jubileum met drie concerten
Start 18 maart met ‘Op Verzeuk op Bezeuk’

Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer viert in 2023 het 140-jarig bestaan. Het mannenkoor, onder leiding van Sylvia Berghs, geeft dit jubileum klank en kleur met drie bijzondere optredens in het voor- en najaar van 2023 en in de lente van 2024.

‘De zangk’, zoals Maas- en Neergalm in de volksmond wordt genoemd, start de jubileumactiviteiten op zaterdag 18 maart met het muzikale programma ‘Op Verzeuk op Bezeuk’ van entertainer, pianist en zanger Rob Mennen (zie ook www.robmennen.nl). In een voorstelling van twee keer vijftig minuten presenteert Rob Mennen in gemeenschapshuis D’n Haammaeker een vrolijk en onderhoudend programma. Daarin is vanzelfsprekend een belangrijke rol weggelegd voor het mannenkoor uit Neer. De muzikale leider van de avond zal ook het publiek op vermakelijke wijze betrekken bij zijn optreden. 

De online kaartverkoop van ‘Op Verzeuk op Bezeuk’ start binnenkort.
De entreeprijs is 8,50 euro. 

Hét hoogtepunt van het jubileumjaar wordt het optreden van de 140-jarige zangvereniging uit Neer met Marco Bakker. Bakker is een van de bekendste baritons van Nederland. De operazanger staat op zondag 15 oktober op het podium in de Sint Martinuskerk in Neer. De bariton zal samen met Zangvereniging Maas- en Neergalm, aangevuld met een aantal projectzangers, onder wie zangers van het Meijels Mannenkoor, bijvoorbeeld een aantal werken van Guiseppe Verdi, een van de grootste componisten van de Italiaanse opera’s, ten gehore brengen. Marco Bakker en het koor worden in de kerk van Neer - bekend vanwege zijn geweldige akoestiek - muzikaal begeleid door onder andere strijkers, blazers en een pianist. Sopraan Ellen Valkenburg neemt ook deel aan het concert. 

Zangvereniging Maas- en Neergalm heeft bij de viering van het 125-jarig bestaan goede ervaring opgedaan met gastzangers die zich op projectbasis hadden aangesloten bij het mannenkoor. Ook voor het concert met Marco Bakker hebben zich al gastzangers uit de regio aangemeld bij het koor. Andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de vereniging via het e-mailadres: info@maasenneergalm.nl 

Omdat Maas- en Neergalm behalve klassieke stukken, religieuze werken en volksmelodieën in diverse talen ook hedendaagse zangstukken in het repertoire heeft, wil het mannenkoor in de lente van 2024 de jubileumreeks afsluiten met een modern, lichtvoetig concert. 

Za 21 jan 2023

Raad van State: mestfabriek op Zevenellen
mag er komen zonder verder onderzoek.

De Raad van State oordeelt niet alleen dat de mestverwerker op het bedrijventerrein Zevenellen in Haelen er mag komen zonder verder onderzoek naar schadelijke effecten voor het milieu en gezondheid, het bedrijf mag ook afvalwater lozen in de Maas.
Daarmee veegde de hoogste bestuursrechter woensdag alle argumenten van de Dorpsraad Buggenum van tafel, zo bericht Dagblad De Limburger.

Inpandig

De inwoners van Buggenum zijn bang dat de fabriek hun leefomgeving en gezondheid zal aantasten. Maar volgens de Raad van State gaat alles inpandig en in gesloten compartimenten, systemen en silo’s gebeuren. Verhitting, chemische luchtwassers en filters voor micro-organismen zouden voor voldoende veiligheid moeten zorgen. Tankauto’s die drijfmest aanvoeren worden gereinigd voor ze de weg op te gaan, aldus de Raad. De provincie heeft correct gehandeld met het afgeven van de vergunning, zo luidt het oordeel. De uitstoot zou nergens de toegestane normen overschrijden. De dorpsraad kijkt er anders tegenaan: die vreest dat ondanks die maatregelen hormonen, antibiotica-resten, pesticiden, bacteriën en groeibevorderaars die in de varkenshouderij worden gebruikt via de fabriek in de lucht en de Maas en in het natuurgebied Leudal terechtkomen.

Tekst via: Leudal.nieuws.nl

Vr 20 jan 2023

Ode aan Wiel:

Op 15 december 2022 is Wiel Derikx, medegrondlegger van het Samen Zorgen Huis Leudal (SZHL), met pensioen gegaan als coördinator vrijwilligerswerk. 

Gelukkig betekent dit niet dat Wiel ophoudt om zich in te zetten voor het SZHL: hij blijft gewoon aan als voorzitter van het bestuur en zal zich ook de komende tijd met hart en ziel inzetten, op velerlei gebied. We wilden zijn pensionering niet ongemerkt voorbij laten gaan en ook om hem te danken voor zijn jarenlange inzet werd zaterdag 14 januari 2023, in het bijzijn van Wiel, zijn familie, de tuinvrijwilligers en het bestuur het pad in de tuin benoemd tot het Wiel Derikx Kloosterpad. Een blijvend aandenken voor zijn grote betrokkenheid, vasthoudendheid en inzet voor het SZHL.

Wiel , namens Gaer nao Naer: Van harte gefeliciteerd
met deze TERECHTE ERKENNING !!  

Zo 15 jan 2023

Za 14 jan 2023

Lead2Meet
viert vrijdag 27 januari 2023
het 10 jarig bestaan!

In de afgelopen 10 jaar is het door Judith Joosten opgerichte Lead2Meet uitgegroeid tot een niet meer weg te denken vaste waarde op het gebied van het verbinden en in contact brengen van B2B op de zakelijke markt. Het aantal opdrachtgevers groeide en ook het aantal medewerksters en de locatie groeiden mee.

Inmiddels zijn we gevestigd aan de Steeg 25 te Neer, en bestaat het team uit 8 enthousiaste dames. De kernactiviteit van Lead2Meet is leadgeneratie. Daarbij is, door de vraag van de klanten, de dienstverlening in de loop der jaren uitgebreid met: telefoon beantwoordservice, het voor klanten verzorgen van (online) toelichting op de diensten of producten, meedenken en invulling geven aan projecten, back-office diensten, beursdeelnames en de opvolging van debiteuren.

Vrijdag 27 januari 2023 vieren we het 10 jarig bestaan.
U bent van harte welkom tussen 14 uur en 21 uur.
Aanmelden is fijn! Adres: Steeg 25, 6086 EJ Neer, tel 085-0642424,
email info@lead2meet.eu 

Vr 13 jan 2023

Do 12 jan 2023

Bij deze willen wij onderstaande mensen
en bedrijven bedanken
die dit mede mogelijk gemaakt hebben: 

JelloSignBelettering - Bosmansmachines B.V - BartelsB.V Gevels&Daken - DerikxDaken B.V - Beerenplantproducts - ColleRental&Sales
- Niessen Auto's - Arn.Parren houtbedrijf B.V - Mondzorg Limburg   -Forschelenindustriebouw - P.Derikx Geveltechniek&Schadeherstel

Wo 11 jan 2023

Nou.....

Aanstaande Vrijdag 13 Januari is het zover, de Arctic challenge 2023 gaat van start vanuit Emmeloord.

Het is voor ons de laatste 2 weken erg onzeker geweest of we wel konden of wilden gaan in verband met de plotseling ernstig zieke Annelies.
Het gaat nu gelukkig met kleine stapjes vooruit.
In goed overleg met naasten en Annelies hebben we besloten om te gaan.

Vandaag zal de auto bestickerd worden met de logo's van de sponsoren die gedoneerd hebben voor Wheels4Africa, het goede doel waar we deze challenge voor rijden. Verlichting bovenop auto zal erna volgen en dan blijft ons alleen nog het inpakken en inladen van de auto over.

We hebben de afgelopen tijd heel veel lieve en leuke reacties ontvangen en ook al een aanzienlijk bedrag opgehaald voor Wheels4Africa, waarvoor wij dan ook ontzettend dankbaar zijn.

Wij willen nogmaals benadrukken dat alle donaties naar Wheels4Africa gaan. We kunnen dan ook melden dat de tussenstand inmiddels al op 7300 euro staat!!

Op Donderdag 12 Januari zullen wij middels Whats app een blanco Tikkie versturen, die de ontvanger naar eigen kan invullen en mag doneren.
Ook hierbij geldt voel je niet verplicht, iedereen is vrij om te doen waar die zich goed bij voelt.

Mocht je geen app hebben ontvangen en wil je wel doneren stuur ons dan even een prive bericht via Facebook, Instagram of via app mocht je wel ons nummer hebben.

We zullen al onze filmpjes, foto's en verhalen met jullie delen op onze social media kanalen.

Tevens is op 15 Januari op radio station TwenteFM van 10:00 - 12:00 uur alles te beluisteren over de Arctic challenge. https://www.twentefm.nl/player

Nogmaals dank voor iedereen die ons geholpen en gesteund hebben.

En waar de Friezen alweer 26 jaar op wachten om te mogen zeggen;
" it giet oan''!

Gr , Gerdie - Rosalie

Di 10 jan 2023

Zo 08 jan 2023

Di 03 jan 2023

Ma 02 jan 2023

Daphne van ‘HELLO Design Classics’

 gastspreker café Sjengske

Daphne is eigenaresse van de winkel ‘Hello Design Classic’ aan de Hoogstraat in Neer. Op zaterdagavond, 14 januari a.s. is zij gastspreker in café Sjengske (D'n Haammaeker). Daphne neemt je mee in de wereld van design. Wat is design, wanneer is iets design en wie zijn bekende ontwerpers? Kom er gezellig bij zitten, luister, kijk, stel je vragen over design en maak tegelijkertijd kennis met de overbuurvrouw van D’n Haammaeker!
Daphne: ’’We zochten een winkel voor onze designspullen en werden meteen verliefd op het dorp en het winkelpand.’’