Bezoekers schrijven juli 2013

30 juli 2013

Vorige week werd in Baarlo het Open UP festival afgesloten. 

Vijf dagen lang werd het leven gevierd en hebben bijna 500 deelnemers genoten van workshops, muziek, dans en elkaar ontmoeten.

Het evenement vond plaats op Kasteel De Berckt.

Twee (!) maal per dag werd 

iedereen voorzien van een warme maaltijd.

Er werd uitsluitend vegetarisch gekookt, tenslotte waren de deelnemers mensen die bewust kiezen voor kwaliteit van leven.

En al dat lekkere en gezonde eten kwam uit Neer! 

Verantwoordelijk voor de levering, zowel in kwantiteit maar nog meer in kwaliteit, was Biologische Tuinderij de Waog.

Aan het begin van het festival was de familie van de Bool aanwezig in Baarlo, op uitnodiging van de chefkok en zijn keukenteam.

Gevolg was dat Wiel het aanbod deed om eens een avond naar Neer te komen voor een rondleiding op hun bedrijf.

Ongeveer éénderde van de organisatie gaf afgelopen week op de laatste dag, na het afbreken en opruimen van het evenement in Baarlo, gehoor aan de uitnodiging.

Deze groep heeft naar de enthousiaste verhalen van Wiel geluisterd en alles uitgebreid mogen bekijken én proeven. 

Iedereen heeft enorm genoten van de zeer leerzame excursie, de bijzondere producten én echte gastvrijheid bij familie van de Bool van Tuinderij de Waog. 

24 juli 2013

Muziekplein laat jullie weten :

BrazzaPlaza van Muziekplein op Solar 2013

 

BrazzaPlaza is een nieuw muziekinitiatief van Muziekplein. BrazzaPlaza is een brassband die een grote verscheidenheid aan moderne blaasmuziek speelt tijdens evenementen en andere gelegenheden.

Zo zal BrazzaPlaza op 2 augustus aanstaande tijdens het Solar Festival in Roermond muziek maken die hoog genoteerd staat in de huidige hitlijsten.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft 013Music de originele elektronische klanken van deze muziek, voor BrazzaPlaza vertaald naar koperklanken die ondersteunt worden met strakke drums.

Als voorbereiding op Solar geeft BrazzaPlaza op donderdag 1 augustus om 20 uur een optreden op het terras van Eetcafé ’T Raodhoes aan het Kerkplein in Neer.

Iedereen is welkom en de entree is natuurlijk gratis.

Voor meer informatie: BrazzaPlaza @ Solar 2013

Muziekplein is een ontmoetingsplaats van muziekinitiatieven en muziekstijlen. Meer informatie over Muziekplein vind je opwww.muziekplein.eu of Facebook

23 juli 2013

Geert laat ons weten : 

Ondanks het snikhete weer was het mede dankzij de band FEVER OF LIVE met een geweldig optreden weer een zeer geslaagde open air Biej Mieke,

en natuurlijk dank aan alle gasten die weer de weg naar ons wisten te vinden.

Noteer alvast in je agenda: kermis zaterdag 31 augustus voor alle (nieuwe)fans FEVER OF LIVE wederom Biej Mieke.

tot ziens Geert en Mieke

21 juli 2013

EXPOSITIE IN FRIEDESSE MOLEN

 

ZONDAG 21 JULI

EXPOSITIE IN FRIEDESSE MOLEN

SCHILDERIJEN VAN LUCY GEENEN-WINKELMOLEN

EN GRAD CUSTERS

DE MOLEN IS GEOPEND VAN 13.00 TOT 17.00 UUR

ENTREE IS GRATIS 

18 juli 2013

Geert laat ons weten:

Alweer de 7e editie van Maneslust open air live met de naerse dorpsfeesten.

Dit jaar de immens populaire band FEVER OF LIVE.

jonge top muzikanten die de beste rocknummers uit de jaren 70 en 80 ten gehore brengen.

Muziek uit de tijd dat ze nog niet geboren waren,moet toch aan de juiste opvoeding liggen!

aanvang ongeveer 15.00 uur.

Onze huis DJ PASCAL zal voor-tijdens de pauze en na het optreden voor verdere muzikale hoogstandjes zorgen,verzoekjes natuurlijk mogelijk .

Vanaf 16.00 uur zal onze huis kok GUIDO zorgen voor heerlijke broodjes speklap/broodje hamburger.

Het weer wordt goed ,BE THERE AND ENJOY.

Geert en Mieke

17 juli 2013

B.s. de Kwir winnaar kinjer-OLS  2013 in Stramproij

Op dinsdag 25 juni won b.s. de Kwir het kinjer-OLS in Stramproij. 19 Basisscholen namen deel aan dit zeer druk bezochte kinjer-OLS.

Na een prachtige optocht door de straten van Stramproij , begonnen na de lunch de schiet- en showwedstrijden. Verschillende onderdelen werden apart gejureerd: o.a. het koningspaar; bordjesdrager, marketensters, de yell, bielemenkes, vaandeldrager en tamboer-maïtre.

Ook werd een aparte prijs gegeven voor het mooiste geheel. Een belangrijk onderdeel  van het Kinjer-OLS is natuurlijk het schieten. Het zestal van iedere school schoot op de bölkes. De eindoverwinning gaat  naar de school die op alle onderdelen samen de meeste punten behaald. Dit jaar was er ook een kinderjury die mee kon bepalen wie de prijzen won.

Uiteindelijk werd de schutterij van basisschool de Kwir uit Neer een terechte winnaar.

De winnaars werden ’s avonds op grootse wijze door de twee grote schutterijen van Neer ingehaald. Er stonden honderden mensen langs de kant in de straten van Neer om de kinderen toe te juichen.

Het was een prachtige dag.

Op zondag 7 juli mocht de winnaar van het Kinjer-OLS voorop gaan in de optocht van het grote OLS. Jong Nederland Neer heeft zelfs haar zomerkamp aangepast om alle kinderen mee te laten gaan naar dit uniek gebeuren.

Op zaterdag 20 juli worden de winnaars door zangvereniging Maas en Neergalm nog eens in het zonnetje gezet bij de opening van de dorpsfeesten. De winnaars mogen dan de plats aansnijden

 

16 juli 2013

Geert van "Maneslust" laat jullie weten:

      Feest café ”De stube” Biej Mieke

 

Nog enkele week-enden beschikbaar in augustus en september!

Bent u nog nooit in onze “stube” geweest,kom gerust aan voor een kijkje of kijk op maneslust.nl .

Is er nog iets te vieren dan is de stube de plaats om er een onvergetelijk feest van te maken.

Uw wensen worden bij ons vervuld.

Tot ziens in onze “Stube”.

Geert en Mieke

10 juli 2013

Terras de Roeëjbes

Donderdag 11 juli kunt u vanaf 20.00 uur gezellig luisteren en genieten van zangvereniging Maas- en Neergalm.

Het optreden vindt plaats op Terras de Roeëjbes

Het terras is geopend vanaf 18.00 uur, tot dan!

Groeten, Mirjam en Har Augustinus

09 juli 2013

Bijgaand enkele foto’s van JN Neer op kamp in Zutendaal deze week. Je ziet hoe iedereen aan tafel zit. We zijn daar met in totaal 175 mensen.

Har Geenen

   

06 juli 2013

PRIJS HELICOPTERVLUCHT OLS UITGEREIKT IN NEER

 

Op 3 juli was het dan zover. Prijswinnares Mirjam Henckens kreeg een helikoptervlucht voor 2 personen uitgereikt in het Midden-Limburgse Neer. Eethuis Aly schreef vanwege het 1-jarig bestaan in samenwerking met Midden-Limburg Actueel een prijsvraag uit. Uit de vele deelnemers aan deze actie werd Mirjam gekozen.

''Prijswinnares Mirjam Henckens''

Zij gaat samen met Har Augustinus van Camping de Rooëjbes in Neer op 7 juli Midden-Limburg van boven bekijken tijdens het OLS in Stramproy. 

De weersverwachtingen zijn prima en Midden-LImburg brengt dit mooie evenement LIVE in beeld via deze site.

Van harte gefeliciteerd!

  

Op de foto reiken Silvia en Aly van Eethuis Aly de prijs uit aan Mirjam.

05 juli 2013

Peter Derks schrijft: 

 "Music & Friends", nieuwe stijl donateuractie van Muziekplein succesvol van start

Tijdens het gezellige Music & Friends evenement op 30 juni jl. heeft Muziekplein zich gepresenteerd als een muziekvereniging die het maken van veel soorten muziek stimuleert en investeert in de muzikale ontwikkeling van jongeren.  Vriendschap met blaasmuziek stonden centraal op deze dag.

Tijdens een gevarieerd programma traden twee Music Home groepjes op, gevolgd door het Brass Ensemble en een concert met "sjoeëne blaosmuziek" van Fanfare De Eendracht. De Kroegadours sloten af met feestmuziek. Het was goed vertoeven op het Kerkplein bij Eetcafé 't Raodhoes , "het leukste terras van Midden-Limburg”.

Music & Friends was tevens de aftrap van de donateuractie nieuwe stijl. Er is huis aan huis een brief met informatie over Muziekplein bezorgd. Veel donateurs van Muziekplein hebben eerder te kennen gegeven dat ze liever per bank doneren of bij een van de concerten of evenementen. Daarom komen met ingang van dit jaar de leden van Muziekplein niet meer langs de deur om de jaarlijkse donaties op te halen. 

Voor meer informatie en aanmelden als  “Vriend van Muziekplein” kan via de website www.muziekplein.eu

Muziekplein wenst iedereen een fantastische zomervakantie.

04 juli 2013

Mannenkoor Maas en Neergalm organiseert voor de 31ste keer de Dorpsfeesten

Op 20 en 21 juli worden voor de 31ste keer de bekende Dorpfeesten georganiseerd.

Al jaren lang verstaat mannenkoor Maas- en Neergalm de kunst om de kern van Neer voor deze dagen om te bouwen tot een echte feestlocatie. Het hele dorpsplein wordt omgetoverd tot één groot en kleurrijk dorpsplein, opgebouwd met bloemen en planten.

Samen met de feesttenten en de sfeerrijke verlichting, met daartussen de zitjes en de hoekjes, wordt er een unieke sfeer geschapen die het mogelijk maakt om enkele uurtjes plezierig te kunnen vertoeven in een echte vakantiesfeer. Bovendien is er volop muziek voor iedereen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 20 juli:

Om 20.00 uur is de opening met aansluitend The Happy Trumpets: Dave van Lieshout en Bert van Dijk, 2 trompettisten uit Tegelen staan garant voor een aangepaste, stemmingmakende, hartveroverende en sfeerverhogende performance!

Ook dit jaar zal er de bekende plats van Bakkerij Christine gepresenteerd en aangesneden worden. Voor Christine Nijssen is het ieder jaar weer de uitdaging om iets nieuws te bakken en telkens lukt het haar. Iedere bezoeker krijgt de kans gratis een stuk van deze plats te proeven

Om 21.00 uur start de muziekavond met de bekende band MmoozZ.

MmoozZ is dè coverband van dit moment, bestaande uit zes professionele en energieke muzikanten. Live music at it’s best! De band speelt een breed allround repertoire: de nieuwste Top 40-hits maar ook bekende classics, alles met een speciaal MmoozZ-sausje! Met een zanger en zangeres op front, voelt MmoozZ de sfeer perfect aan en elk optreden is dan ook een ware happening

Zomermarkt - Braderie - Spätshoppen

Zondag 21 juli wordt de kern van Neer vanaf 11.00 uur geheel in beslag genomen door één van de grotere zomermarkten in de regio. Deze enorme braderie omvat ca 250 kramen en stands. Zij vormen een kleurrijk lint door de straten in de kern van Neer. Op deze markt wordt een grote verscheidenheid aan koopwaar en curiosa aangeboden. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er zijn diverse eetgelegenheden aanwezig. Speciaal voor de kinderen is er een kindermarkt en zijn er leuke attracties zoals: een luchtkussen, een poppentheater, een steltloper en een goochelaar. 

Muziek is er volop tijdens de markt.

De gezellige sfeer wordt extra opgeluisterd door de rondtrekkende joekskapel Paaf Aaf.

Op het grote podium op het Kerkplein spelen vanaf 13.00 uur De Vosbergmuzikanten uit Helden. Zij zullen de bezoekers op het plein “muzikaal verpozen” onder het genot van een natje en een droogje.

Vanaf 17.00 uur kunt u genieten van de coverband Line Up: Line-Up staat voor “Music from the sixtie’s and more”. More staat voor jaren 70, en eigenlijk alle muziek die ze graag maken en in het 60’s en 70’s genre past.

Vanaf 21.00 uur tot sluitingstijd: Station America; dè Rowwen Hèze coverband.

Zoals u gewend bent: entree is op alle dagen gratis.

Voor meer informatie: www.maasenneergalm.nl/dorpsfeesten.htm

03 juli 2013

Cafe "Maneslust" laat jullie weten:

Bouwvakkers party

                Vrijdag 12 juli –Aanvang 17.00 uur

                                                 

      

Met

     DJ PASCAL

   Hij zorgt voor het ultieme vakantie gevoel!!

        Wij zorgen voor de hapjes.

              

02 juli 2013

Onze bad juf gaat vanaf de volgende week maandag aquafitniss geven, heeft u interesse kom dan maandag morgen om 11 uur naar zwembad ’t Ligteveld