Bezoekers schrijven juli 2014

31 juli 2014

In deze emmer zaten 818 "Bölkes"Coen Maas was 1ste met 814

Grote Boes was 2de met 813

En de Fam Knubben was 3de met 825

De winnaar ontvangt 96 € , van harte proficiat 

Namens de jeugd van de "Aoj Sjutte" danken wij iedereen van harte voor hun deelname.

De jeugdige schutters welke hebben deelgenomen aan het windbuks schieten en deze oorkonde hebben ontvangen nodigen we graag uit een keer te komen kijken op het oefen schieten op Zaterdag vanaf 18.30 uur op de sterrebos. 

 

30 juli 2014

Uitnodiging Orgelconcert Neer

Op woensdag 6 augustus 2014 om 20:00 uur in de St. Martinuskerk, Kerkplein 4, 6086 BK Neer weer een orgelconcert gegeven worden onder auspiciën van de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg in het kader van het Orgelfestival Limburg, dat jaarlijks in de maanden juli en augustus georganiseerd wordt.

Het orgelconcert word verzorgd door organist Anja Hendrikx met medewerking van Nicole Golsteijn-Heijnen (dwarsfluit). Zij spelen (gedeeltelijk samen) werken van Jean-Philippe Rameau, Giovanni Battista Pergolesi, Albert Alain, Jehan Alain en Naji Hakik. Hierdoor kunt u een zeer gevarieerd programma beluisteren.

 

Anja Hendrikx (Maastricht)  

studeerde orgel, klavecimbel en katholieke kerkmuziek aan het Maastrichts conservatorium. Zij treedt regelmatig op als soliste en als begeleidster bij zowel concerten als ook opnames, zij geeft orgel- en klavecimbel les en maakt deel uit van het barokensemble “Les gouts reunis”. Zij verleende medewerking aan diverse cd’s.

Nicole Golsteijn-Heijnen heeft dwarsfluit aan het conservatorium te Maastricht gevolgd. Daarna heeft zij nog lessen en masterclasses gevolgd bij Carlo Jans (Luxemburg) en J. Galway.

Nicole heeft veel ervaringen opgedaan tijdens diverse optredens met kamermuziekensembles maar ook middels haar eigen blaaskwintet Music4kids.

Wij nodigen U uit om op 6 augustus 2014 in de parochiekerk van Neer naar dit prachtige orgelconcert te komen luisteren. 

Aanvang: 20.00 uur, entree vrije gave.

Orgelcomité Neer 

29 juli 2014

OPRUIMING !!!!!!!

DE HELE MAAND JULI EN AUGUSTUS:

 ZOMER-OPRUIMING

·     25% KORTING OP ALLE VRIJETIJDSKLEDING

·     25% KORTING OP ALLE WOON-EN TUIN ACCESOIRES.

OP = OP

28 juli 2014

27 juli 2014

Van onze Neerse kunstenaar , Jos Dirix Sculptures  is afgelopen woensdag de beeldengroep Jump Off geplaatst op de rotonde van de N273 in Kessel.

Jos heeft dit kunstwerk gemaakt i.o.v. stal Hendrix in Kessel/Baarlo.

Klik op onderstaande foto’s waar een filmverslag te zien is van de plaatsing en via de andere foto staat een link naar een nieuwsonderdeel van Omroep Peel en Maas opgenomen.

                   

Aan het woord komen Paul Hendrix en Jos Dirix. Op de achtergrond zijn er ook beelden te zien van Jumping Peel en Maas, het internationale springpaardenevenement dat dit jaar plaats heeft op 24, 25 en 26 juli te Kessel.

26 juli 2014

25 juli 2014

Mannenkoor Maas en Neergalm organiseert voor de 32ste keer de Dorpsfeesten

Morgen en Zondag worden voor de 32ste keer de bekende Dorpfeesten georganiseerd.

Al jaren lang verstaat mannenkoor Maas- en Neergalm de kunst om de kern van Neer voor deze dagen om te bouwen tot een echte feestlocatie. Het hele dorpsplein wordt omgetoverd tot één groot en kleurrijk dorpsplein, opgebouwd met bloemen en planten.

Samen met de feesttenten en de sfeerrijke verlichting, met daartussen de zitjes en de hoekjes, wordt er een unieke sfeer geschapen die het mogelijk maakt om enkele uurtjes plezierig te kunnen vertoeven in een echte vakantiesfeer. Bovendien is er volop muziek voor iedereen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Morgen , Zaterdag 26 juli:

Om 20.00 uur is de opening met aansluitend De alpenhoornblazer ToeterThijs.

Ook dit jaar zal er de bekende plats van Bakkerij Christine gepresenteerd en aangesneden worden. Voor Christine Nijssen is het ieder jaar weer de uitdaging om iets nieuws te bakken en telkens lukt het haar. Iedere bezoeker krijgt de kans gratis een stuk van deze plats te proeven. 

Om 21.00 uur start de muziekavond met de bekende DJ Maurice Fermont.

Maurice zal hele meutes uit het dak laat gaan door zijn stampende en vooral swingende sound.

Zomermarkt - Braderie - Spätshoppen

Zondag 27 juli wordt de kern van Neer vanaf 11.00 uur geheel in beslag genomen door één van de grotere zomermarkten in de regio. Deze enorme braderie omvat meer dan 200 kramen en stands. Zij vormen een kleurrijk lint door de straten in de kern van Neer. Op deze markt wordt een grote verscheidenheid aan koopwaar en curiosa aangeboden. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er zijn diverse eetgelegenheden aanwezig. Speciaal voor de kinderen is er een kindermarkt en zijn er leuke attracties.

Muziek is er volop tijdens de markt.

Op het grote podium op het Kerkplein kunt u vanaf 14.30 uur genieten van de coverband Line Up: Line-Up staat voor “Music from the sixtie’s and more”. More staat voor jaren 70, en eigenlijk alle muziek die ze graag maken en in het 60’s en 70’s genre past.

Vanaf 20.00 uur tot sluitingstijd: Feestband Bonaere: Bonaere is uw 8-koppige band als u een feestje nodig heeft. De combinatie van een strakke blazers- en ritmesectie, een knotsgekke zanger en een charmante zangeres is al 6 jaar lang een prima recept gebleken. 

Zoals u gewend bent: entree is op alle dagen gratis.

Voor meer informatie: www.maasenneergalm.nl/dorpsfeesten.htm

24 juli 2014

23 juli 2014

Een traditioneel dorpscafé waar je je meteen thuis voelt bij binnenkomst, de jaren 60 en 70 dringen zich direct op door de vele muzikale herinneringen die op je inspelen, zowel het interieur als de muziek.

Ook bij de “Naerse” dorpsfeesten die gehouden worden op 27 juli  speelt het café al jaren een rol van betekenis.

Dit jaar zullen de bands Chewy and the locals en Fever of life acte de préséance geven met in de pauzes en na de bands dj Pascal die het publiek tot in de late uurtjes zal verrassen met zijn uitzonderlijke goede muzieksmaak.

Ook met de dorpsfeesten zal de muziek vooral uit de beste rock muziek uit 60-70-80er jaren de boventoon voeren, we starten om 15.00 uur.

Café Maneslust biej Mieke is meer dan een oergezellig café, maar ook de thuishaven van vele verenigingen met vergaderruimtes biljart/dart zaal en rokersruimte en een supergezellig terras met muziek en eventueel een warme deken!

De feest “stube” achter het café  met de mooie diepe tuin heeft al veel mooie herinneringen nagelaten bij mensen die iets te vieren hadden.

De “stube” kan men het hele jaar reserveren voor familiefeestjes –recepties –reünies en bedrijfsfeestjes enz….We regelen voor u bbq’s alle soorten buffetten, tapas enz.

Vraag gerust naar de mogelijkheden een kopje koffie staat altijd voor u klaar

Vanaf juni kunt u ook terecht voor de fietstocht “op’n Naer” kijk voor meer info op Maneslust.nl of facebook café Maneslust biej Mieke

Café maneslust Biej mieke Steeg 46 a 6086EL Neer Tel:0475-593231

22 juli 2014

Wij heten u graag welkom op de dorpsfeesten en /of gewoon een avondje gezellig “Biej Mieke”Elke dag geopend van 13.00- 02.00 uur, zondags van 10.00-01.00 uur

             Bouwvakkers party

    Vrijdag 25 juli

                               

                                                               

      

      Evenals voorgaande jaren het bouwvakkers treffen ´biej mieke"

     DJ JOHN

zorgt vanaf 16.00 uur voor de juiste muziek en zal op geheel eigen wijze met zijn plaatjes het vakantie gevoel weten te raken.

Vanaf 17.00 uur staat de mega grote pan klaar waar een ieder voor slechts €5 onbeperkt gyros/shoarma met broodjes kan eten.

de laatste loodjes en dan.......................vakantie!

            Tot vrijdag "Biej Mieke"

 

 

 

21 juli 2014

Hier onder 2 foto's van Fred Waegemans.

20 juli 2014

Vandaag , Open tuin Merrigum

Klik op het logo van onze collega's van MLA voor een uitgebreid overzicht van het Baekspringe 2014

Op de zondagen 20 en 27 juli, 10, 17 en 31 augustus en 7 september van 11.00 tot 17.00 is er weer open tuin bij Merrigum, Dries 22, 6086AW Neer

bij Bert en Liesbeth Uijtewaal.

U vindt er een voormalige boerderij met o.a. siertuin, boomgaard en een landschappelijk arboretum met grote vijver en Australisch huisje. Het totale oppervlak is 8000m2. De twee koeienstallen zijn omgebouwd tot kassen, voor de grote collectie Australische planten zoals Acacia (mimosa), Eucalyptus, Callistemon (lampenpoetser) en Banksia. 

Een gedeelte hiervan staat in de volle grond in de grootste kas, o.a. te bekijken vanaf het terras onder het genot van een kopje koffie/thee. De overige Australische planten staan in potten/kuipen op de binnenplaats, de tegeltuin en in de kleinere kas waar ook diverse planten te koop zijn. Entree €3,- incl. koffie/thee.

Voor meer informatie zie www.merrigum.com.

19 juli 2014

Morgen is het zover BAEKSPRINGE 2014 Met dit jaar ook Touwtrekken voor teams !! Nog niet opgegeven voor het springen of touwtrekken ?? Doe dat dan nog snel via het inschrijfformulier opwww.baekspringe-naer.nl of meld je aan bij Sjaen aan het buffet !! LET OP: DIT JAAR MET BAEKSPRINGE; ZACHTE LANDING GEGARANDEERD !!!!!!! Dus kom zondag allemaal naar de Eilandjbrök en we maken er net zoals vorig jaar weer een super feestje !! Dit jaar met Dj Jannie Bakkes achter de knopjes.. Komende zondag is het zover BAEKSPRINGE 2014 Met dit jaar ook Touwtrekken voor teams !! Nog niet opgegeven voor het springen of touwtrekken ?? Doe dat dan nog snel via het inschrijfformulier opwww.baekspringe-naer.nl of meld je aan bij Sjaen aan het buffet !! 

LET OP: DIT JAAR MET BAEKSPRINGE; ZACHTE LANDING GEGARANDEERD !!!!!!! 

Dus kom zondag allemaal naar de Eilandjbrök en we maken er net zoals vorig jaar weer een super feestje !! Dit jaar met Dj Jannie Bakkes achter de knopjes.. BE THERE !!!

Opgeven kan nog tot Zondagmiddag 13.00 uur op locatie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18 juli 2014

BOUWVAK INDRINKEN BIE SJAEN !!

     

                    Vrijdag 25 juli gaan we de bouwvak indrinken bij Sjaen in het café (bij mooi weer uiteraard ook op het terras) met Dj Pascal Muyres, BBQ en natuurlijk heeel veel feest !! Leden van spaarkas het gulzige gleufje kunnen gratis gebruik maken van deze BBQ. Kosten niet leden € 10 p.p. Wil je graag deelnemen aan deze BBQ, geef je dan VOOR woensdag 23 juli op via info@sjaen.nl of aan de bar in het café. 

Café geopend vanaf 15.00 uur en vanaf 18.00 uur zal de BBQ aan gaan !! BE THERE !!!

17 juli 2014

16 juli 2014

BOERENBOND NEER

  AKTIEHAL

WERKSCHOENEN, STALEN NEUS EN ZOOL, VANAF

€ 15,=

OPRUIMING !!!!!!!

DE HELE MAAND JULI EN AUGUSTUS:

 ZOMER-OPRUIMING

·     25% KORTING OP ALLE VRIJETIJDSKLEDING

·     25% KORTING OP ALLE WOON-EN TUIN ACCESOIRES.

OP = OP

15 juli 2014

Het was een gezellige avond op het terras,

 

jammer dat de weergoden ons in de steek lieten,

Maas en Neergalm bedankt voor het mooie concert.

Har & Mirjam

De Rooejbes

14 juli 2014

Mannenkoor Maas en Neergalm organiseert voor de 32ste keer de Dorpsfeesten

Op 26 en 27 juli worden voor de 32ste keer de bekende Dorpfeesten georganiseerd.

Al jaren lang verstaat mannenkoor Maas- en Neergalm de kunst om de kern van Neer voor deze dagen om te bouwen tot een echte feestlocatie. Het hele dorpsplein wordt omgetoverd tot één groot en kleurrijk dorpsplein, opgebouwd met bloemen en planten.

Samen met de feesttenten en de sfeerrijke verlichting, met daartussen de zitjes en de hoekjes, wordt er een unieke sfeer geschapen die het mogelijk maakt om enkele uurtjes plezierig te kunnen vertoeven in een echte vakantiesfeer. Bovendien is er volop muziek voor iedereen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 26 juli:

Om 20.00 uur is de opening met aansluitend De alpenhoornblazer ToeterThijs.

Ook dit jaar zal er de bekende plats van Bakkerij Christine gepresenteerd en aangesneden worden. Voor Christine Nijssen is het ieder jaar weer de uitdaging om iets nieuws te bakken en telkens lukt het haar. Iedere bezoeker krijgt de kans gratis een stuk van deze plats te proeven.  

Om 21.00 uur start de muziekavond met de bekende DJ Maurice Fermont.

Maurice zal hele meutes uit het dak laat gaan door zijn stampende en vooral swingende sound.

Zomermarkt - Braderie - Spätshoppen

Zondag 27 juli wordt de kern van Neer vanaf 11.00 uur geheel in beslag genomen door één van de grotere zomermarkten in de regio. Deze enorme braderie omvat meer dan 200 kramen en stands. Zij vormen een kleurrijk lint door de straten in de kern van Neer. Op deze markt wordt een grote verscheidenheid aan koopwaar en curiosa aangeboden. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er zijn diverse eetgelegenheden aanwezig. Speciaal voor de kinderen is er een kindermarkt en zijn er leuke attracties.

Muziek is er volop tijdens de markt.

Op het grote podium op het Kerkplein kunt u vanaf 14.30 uur genieten van de coverband Line Up: Line-Up staat voor “Music from the sixtie’s and more”. More staat voor jaren 70, en eigenlijk alle muziek die ze graag maken en in het 60’s en 70’s genre past.

Vanaf 20.00 uur tot sluitingstijd: Feestband Bonaere: Bonaere is uw 8-koppige band als u een feestje nodig heeft. De combinatie van een strakke blazers- en ritmesectie, een knotsgekke zanger en een charmante zangeres is al 6 jaar lang een prima recept gebleken. 

Zoals u gewend bent: entree is op alle dagen gratis.

Voor meer informatie: www.maasenneergalm.nl/dorpsfeesten.htm

13 juli 2014

12 juli 2014

Music & Friends

Ook bij slecht weer maken wij muziek met onze vrienden, voor onze vrienden.

Dan wijken we gewoon uit naar gemeenschapshuis De Haammaeker!

Wij trakteren u op prachtige muziek onder het genot van koffie met heerlijk gebak van Christine, de Echte Bakker.

Iedereen is welkom op zondag 13 juli om 11 uur.

11 juli 2014

Volgendje waek is 't weer zo snel! Gaef dich snel op!!!

Inschrijfformulier voor het baekspringe van zondag 20 juli liggen

in het cafe bij Sjaen.

Dus je kunt je ook aan het buffet opgeven !!!

10 juli 2014

Of nu kaarten doet maken, houtbewerken, schilderen of welke andere hobby dan ook, meld je dan aan voor deze hobbymarkt. Aanvang van de hobbymarkt is 11.00 uur en deze eindigt om 16.00 uur. De deelname is gratis en een marktkraam kost € 10,00. Om je aan te melden stuur je een e-mail naar hannieleenders@gmail.com. Voor vragen kun je ook mailen naar hannieleenders@gmail.com of bel 0773060572.

06 juli 2014

Ambulance Nederland heeft Vrijdagmiddag alsnog de zieke Guus Heber en zijn zieke zusje uit Neer kunnen verrassen met 7 hulpverleningsvoertuigen. Met loeiende sirenes zijn we de familie gaan ophalen op hun woonadres om vervolgens naar de Maas te gaan en daar de voertuigen binnenste buiten te kunnen keren en zelf even te mogen blussen om vervolgens weer met loeiende sirenes naar huis te brengen in de colonne. Guus en zijn zusje hebben... enorm genoten van deze mooie middag die geheel is gedraaid op vrijwilligers. Deze vrijwilligers wil ik enorm bedanken dat ze mij geholpen hebben met het mogelijk maken van deze dag. Een camera ploeg heeft beelden gemaakt voor in hun uitzending en een fotograaf heeft foto's gemaakt voor de familie en de vrijwilligers. Deze zullen uiteraard volgen hier op facebook. Mijn dank gaat uit naar de vrijwilligers van Wens in Beweging Limburg met 1 ambulance, de politie van gemeente Venlo met 1 voertuig en gemeente Leudal met 1 voertuig, Brandweer Roggel met de TS, brandweer Heythuysen met de SIV en brandweer Helden met de SIV, ambulancedienst Limburg Noord met 1 ambulance en AmbuMedia voor het maken van de foto's.

09 juli 2014

VERENIGING – en DONATEURSSCHIETEN :

Zondag 31 augustus 2014 op het schietterrein 

op “de Sterrebos”, Sterrebosweg 4a te Neer, aanvang 14.00 uur.

Bij deze nodigen wij verenigingen, buurtverenigingen, bedrijven, cafés, vriendenclubs of families uit Neer uit om hier aan deel te nemen.

3 tallen en/of 6 tallen

Vorm samen een of meerdere 3 en/of 6 tal (len) en ga de sportieve strijd aan met andere buurten, bedrijven, verenigingen, sportteams, vriendenclubs en families. Ook personen die hierbij aangesloten zijn, maar niet woonachtig in Neer, zijn van harte welkom .

Elk 3 tal of 6 tal mag bovendien bestaan uit resp. 1 of 2 actieve leden van een schutterij.

Kaarten kosten  per  “ 3 tal  4.50 euro “,  per  “ 6 tal  9 euro"                                                                

Kaartverkoop duurt tot 16.15 uur.    

Een uitgelezen kans om samen met uw leden, personeel, vrienden collega’s , familie en kennissen  een gezellige dag te beleven. 

 

Wie wordt Naerse Dörps Kaöning(in) 2014 ?

Voor de 4e keer wordt er geschoten op een “ Vogel ” voor de titel “ Naerse Dörps Kaöning(in) “.   

Voor deelname hieraan moet men wel woonachtig in Neer  zijn.

Jeugdschieten.

Ook is er voor de jeugd van 10-16 jaar schieten met een echt luchtdrukgeweer, onder deskundige leiding.

                                                                                                                      Deelname hieraan is gratis.

Een leuk middagje uit beleven met leden, personeel , vrienden, collega’s, familie, kennissen en je gezin ?  Dan kom 31 augustus naar schutterij Sint Sebastianus , Sterrebos te Neer, vereniging en donateursschieten.   

07 juli 2014

GROTE HOBBYMARKT IN HET CENTRUM VAN PANNINGEN.

 

Op 23 augustus 2014 vindt in het centrum van Panningen de jaarlijkse hobbymarkt plaats. Voor deze hobbymarkt  worden alle hobbyisten uitgenodigd die hun hobby en/of hobbyproducten aan een groot publiek willen laten zien. 

Voor meer foto’s kijk op de facebookpagina van Brandweer Roggel.

 

Alle vrijwilligers van de doe een wens voor Guus uit Neer 

Klik op de foto voor de aankomst !!

05 juli 2014

        Nederland-Costa Rica                             

Biej mieke

 

     Zaterdag 22.00 uur

              café open :13.00 uur

  Heffer 1 munt

     bitterballen in de rust

04 juli 2014

De zomer staat weer voor de deur,dus hoogste tijd voor een bezoek aan Truijenhof.

Truijenhof is het Peel-en Dorpsmuseum aan het Tomveld in hartje Meijel.

Geopend op zondagen in juli en augustus van 14.00-17.00 uur.

Extra openstelling dit jaar tijdens de jaarmarkt op 25 juli en op de speciale Medelodag op 24 augustus.

Er is van alles te zien bij heemkundevereniging Medelo,uiteraard de Peel,de woonkeuken van vroeger,gereedschappen van vroeger,maar ook archeologie 

en zeker ook de oorlog.

Ook als U op zoek bent naar stamboomgegevens bent U bij ons op het juiste adres

Truijenhof dus,elke zondagmiddag in juli en augustus,entree 1 euro.

Groepen het hele jaar door op afspraak.

Voor meer info : http://www.medelo.nl/museum-truijenhof

03 juli 2014

02 juli 2014

01 juli 2014

        

BOERENBOND NEER

OPRUIMING !!!!!!!

DE HELE MAAND JULI EN AUGUSTUS:

 ZOMER-OPRUIMING

 ·     25% KORTING OP ALLE VRIJETIJDSKLEDING

·     25% KORTING OP ALLE WOON-EN TUIN ACCESOIRES.

 

 OP = OP