Bezoekers schrijven juli 2015

31 juli 2015

Opgeven voor de BBQ gaat helaas niet meer, maar vanaf 15.00uur vandaag is iedereen welkom om de bouwvak in te komen luiden !! Dj Pascal zal tot in de late uurtjes zorgen voor de juiste muziek !!! Het weer wordt goed, dus het belooft weer een mooi feestje te worden !!

De vakantieperiode is inmiddels van start. Tijdens de bouwvak hebben wij diverse leuke acties! Kom langs om te loungen op ons terras, een drankje te doen in ons cafe en geniet van je vakantie! 

A.s. vrijdag starten we met de Bouwvak Aftrap. Be there!

Gaer nao Naer wenst IEDEREEN een prettige vakantie !

*  Kunt u tijdens uw vakantie een foto maken waar, 

Neer kenbaar op is, of iets wat op Neer betrekking heeft. Mail deze foto dan naar ons : gaernaonaer@gmail.com

      Wij plaatsen deze foto dan de volgende dag                                                                     bij "Neer in Beeld"

28 juli 2015

Het waas weer gezellig(druk) Biej Mieke

Ondanks de raegen is der gedanst

Eederein bedanktj!!

Geert en Mieke

27 juli 2015

Ook de  jeugd van St Sebastianus, heeft het schuttersseizoen heel succesvol afgesloten. Amy Stemkens won de 1e prijs jeugddivisie 2015 en Jarno van Lier schoot zich vandaag jeugdkoning 2015 van de MLSB. Allebei van harte proficiat met deze super prijzen!

Gaer nao Naer , wenst jullie van harte proficiat !

EN vol houden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26 juli 2015

Onderstaande vrienden van Gaer nao Naer 

heten u VANDAAG van harte welkom op de dorpsfeesten!

Gaer nao Naer, wenst u gezellige dorpsfeesten 2015

24 juli 2015

WIJ HETEN U MORGEN EN ZONDAG VAN HARTE WELKOM !!

GEERT & MIEKE

23 juli 2015

22 juli 2015

Wij zijn in volle voorbereiding voor komend weekend ! 

Kom gerust proeven !!!!!!!!!!!!!!

Gaer nao Naer en gezellige dorpsfeesten 2015.

 

WIJ HETEN U ALLEN VAN HARTE WELKOM TIJDENS 

DE DORPSMARKT 2015 AAN DE LEUDALWEG 1 IN NEER !

Lotjeshaof stopt

21 juli 2015

 

Op 2 augustus houden we de allerlaatste open dag op Lotjeshaof van 10.00 tot 17.00 uur

Wegens gezondheids problemen gaan we stoppen.

 

We vinden het geweldig dat er door de jaren heen zoveel bezoekers de weg naar onze tuin vonden en genoten van alles wat ze zagen, wij genoten weer van de mensen die door de tuin liepen en tevreden naar huis gingen.

We vonden het erg fijn als we bekende gezichten zagen omdat die mensen geregeld terug kwamen en daar zijn we trots op maar ook de familie en vrienden die altijd klaar stonden om te helpen met de open dagen en familie en vrienden die de tuin bezochten.In de jaren dat onze tuin Lotjeshaof open was en we zoveel mensen zagen daaraan hebben we mooie herinneringen en waar we met blijdschap aan terug zullen denken nu we over een poosje het rustiger aan gaan doen.

 

Harstikke bedankt allemaal

 

Lowie en Riet Delissen van Lotjeshaof

Brumholt 10

6086 PW Neer   

Het "Baekspringe en touwtrékke " 2015 .

Een enkele deelnemer haalde droog de overkant maar de meesten konden "genieten "van een verfrissende duik in het water.

20 juli 2015

Gr. Fred

19 juli 2015

18 juli 2015

VEEL SUCCES !  

De organisatie is er vrijwel klaar voor!

Gaer nao Naer wenst morgen iedereen 

17 juli 2015

             Neem bij ons een kijkje achter de schermen

                  a.s. zondag 19 juli

Beeren Plantproducts viert zestigjarig bestaan 

met open dag 

Wist u dat de gemeente Leudal één van de grootste plantenkwekerijen van Nederland en zelfs Europa herbergt? Beeren Plantproducts uit Neer exporteert jaarlijks miljoenen aardbei-, prei- en aspergeplanten door heel Europa. Dit jaar bestaat het bedrijf zestig jaar; een mijlpaal die de familie Beeren niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan en waarbij zij ook de omgeving wil betrekken. 

Zondag 19 juli organiseert Beeren Plantproducts daarom een open dag. U bent van harte welkom!

Zondag 19 juli staan de deuren van Beeren Plantproducts van 11.00 tot 16.00 uur open voor iedereen die graag een kijkje wil nemen op het bedrijf. Bezoekers kunnen onder meer de nieuwe kantoren, sorteer- en verpakkingshal en de nieuwe machinehal van Beeren bezichtigen. Daarnaast wordt, tijdens de rondgang over het bedrijf, toegelicht welke processen nodig zijn voor het telen van kwalitatief hoogwaardige asperge-, prei- en aardbeiplanten. Ook worden films getoond van bijvoorbeeld het sorteren en rooien van aspergeplanten en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de huisvestingslocaties voor seizoensmedewerkers. Daarnaast is het machinepark  te bezichtigen en geven diverse agrarische toeleveranciers acte de présence. En natuurlijk wordt ook gezorgd voor een hapje en drankje en is er volop vermaak voor de kinderen.

Een bijzonder onderdeel van de open dag is de opening van de ‘Phytobac’. Beeren hecht veel waarde aan een duurzame en milieuvriendelijke werkwijze, en heeft daarom als één van de eerste bedrijven in de agrosector geïnvesteerd in dit systeem. De Phytobac is een lekdichte betonnen bak met grond en stro, waarin resten gewasbeschermingsmiddelen worden afgebroken door micro-organismen. Gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg zal  de Phytobac om 12.30 uur officieel openen.

Over Beeren Plantproducts,

Beeren Plantproducts werd in 1955 opgericht door de familie Beeren. Vandaag de dag staan Wim en John Beeren aan het roer. Topkwaliteit is de belangrijkste troef van Beeren Plantproducts. Om de hoogste kwaliteit plantmateriaal te kunnen garanderen, worden alle planten geteeld, gerooid, gesorteerd en verpakt door eigen vakkundige medewerkers. Alle processen, van rooien tot koelen, vinden in eigen beheer plaats.

Door voortdurend te investeren in kwaliteit en innovatie is Beeren Plantproducts uitgegroeid tot een van de grootste en toonaangevende plantenkwekerijen in Europa. De asperge-, prei- en aardbeiplanten van Beeren vinden hun weg naar telers door heel Europa. Ook het geven van advies op maat, in alle facetten van de teelt, heeft voor klanten een belangrijke meerwaarde.

U vindt Beeren Plantproducts aan de Brumholt 5a in Neer. 

Kijk voor meer informatie over de open dag of Beeren Plantproducts op www.beeren-plantproducts.com

16 juli 2015

a.s. zaterdag 18 juli opening Bleumkes in Haelen

                                                      

Eindelijk is het zover: waar jarenlang de gerenommeerde bloemenzaak van Chris Clerkx gevestigd was, openen Sandra Fermont en Rian van Dooren-Gielen a.s zaterdag hun eigen nieuwe bloemenwinkel. 

Na hun jarenlange ervaring “in bloome” in Roermond en in Horn keken de twee Haelense vriendinnen al een tijdje uit naar een kans om hun creatieve ideeën rondom bloemen te laten zien in een eigen zaak. Die kans deed zich voor toen ze half april op internet per toeval lazen dat de familie Clerkx haar zaak aan de Nunhemseweg na 47 jaar zou gaan sluiten. Sandra en Rian stapten erop af en al gauw werd duidelijk dat ze inderdaad in hetzelfde pand aan de slag kunnen. Op 18 juli om 09.30 uur gaat hun nieuwe zaak open, onder de eenvoudige en toepasselijke naam Bleumkes. Rian stort zich fulltime op haar uitdaging, met aandacht voor haar klanten en haar eigen nieuwe styling. Haar creativiteit kan zich nu volop ontplooien in haar eigen “Bleumkes”. Sandra, die ook onderwijzeres is, bemoeit zich meer met de zakelijke kant, maar ze is zeker ook een paar dagen van de week in de winkel te vinden. De vriendinnen vullen en voelen elkaar aan en hun optimisme is in de fleurige aankleding van hun nieuwe zaak helemaal terug te vinden. Het is de bedoeling van Sandra en Rian dat ze in de toekomst ook andere activiteiten in hun zaak presenteren, zoals het geven van workshops over het maken van allerlei bloemversieringen. Méér ideeën volgen! 

Vanaf zaterdag 18 juli aanstaande is iedereen die nieuwsgierig is, welkom bij Sandra en Rian in hun Bleumkes Nunhemseweg 50 in Haelen.

Gaer nao Naer wenst Sandra & Rian veel succes !

15 juli 2015

3 x 11 = 33 Dorpsfeesten in Neer?

Jazeker, u leest het goed: voor het 33e jaar op rij organiseert de Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer  de wijd en zijd beroemde Dorpsfeesten. 

Waarom 3 x 11? 

Zoals iedere rechtgeaarde Limburger weet is het getal 11 onlosmakelijk verbonden aan de Vastelaovend. En wie in Neer denk aan Vastelaovend denkt dan altijd aan de onvergetelijke, helaas overleden, ereburger Sjaak Boonen. Hij was de drijvende kracht achter de Vastelaovend én achter de Dorpsfeesten. Zie daar de link tussen Vastelaovend, de Dorpsfeesten én Sjaak Boonen.

Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan geven we tijdens de opening hier extra aandacht aan.

Wanneer: 

zaterdagavond 25 juli.

Om 20.00 uur openen we deze 33e Dorpsfeesten met een spetterend optreden van het Jachthoornkorps van Schutterij St. Sebastianus uit Neer.

Daarna zal de grootste plats, ooit gebakken, aangesneden worden door de grootvorst en vorst van de Vastelaovesvereniging "De Kwiebusse".

Vanaf 20.30 uur volgt in de grote tent tot 01.00 uur een optreden van FF DIMME.

FF DIMME heeft naam gemaakt als aantrekkelijke coverband, bestaande uit topmuzikanten die al jarenlang performen in professionele settings.

FF DIMME blinkt uit in het op een zeer interactieve manier entertainen van het publiek.

Zondag 26 juli:

Zomermarkt - Braderie - Spätshoppen

Vanaf 11.00 uur: 

De kern van Neer wordt geheel in beslag genomen door één van de grotere Jaarmarkten in de regio. Deze enorme braderie omvat meer dan 200 kramen en stands. Zij vormen een kleurrijk lint door de straten in de kern van Neer. Op deze markt wordt een grote verscheidenheid aan koopwaar en curiosa aangeboden. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er zijn diverse eetgelegenheden aanwezig. Speciaal voor de kinderen is er een kindermarkt en zijn er leuke attracties.

Muziek is er volop tijdens de markt. 

Naast de rondtrekkende joekskapel Paaf Aaf speelt op het grote podium op het Kerkplein vanaf 14.30 uur  de band Copperfield: het repertoire van de band omvat muziek uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Kortom : een variatie van Rock & Roll, Beat en Blues. Vocale hits voeren de boventoon naast klassieke gitaar-instrumentals.

Vanaf 20.00 uur tot sluitingstijd: De onvergetelijke DJ Basje Basman. 

Zoals u gewend bent: entree is op alle dagen gratis.

Voor meer informatie: www.maasenneergalm.nl/dorpsfeesten.htm

14 juli 2015

13 juli 2015

Inwoners denken mee                        

Schetsontwerp Park Leudal-Oost krijgt verdere uitwerking

 

Het gepresenteerde schetsontwerp voor Park Leudal-Oost kon tijdens de inloopavond 23 juni 2015  in grote lijnen rekenen op steun van de aanwezigen. Diverse geïnteresseerden, waaronder buurtbewoners en vertegenwoordigers van verenigingen en overige inwoners uit Leudal-Oost gaven welkome tips en adviezen mee voor een toekomstbestendig multifunctioneel bovenlokaal park in Neer waar sport, bewegen, onderwijs, zorg en cultuur elkaar ontmoeten. Tips en adviezen over parkeren, het evenemententerrein en het multifunctioneel gebruik van de accommodatie. Deze inbreng nemen we mee bij de verdere, gezamenlijke, uitwerking van het voorlopig ontwerp. Daarbij hoort ook een verdere onderbouwing van de haalbaarheid en plan van aanpak voor het vervolg.

De afgelopen maanden hebben diverse (potentiële) gebruikers van het toekomstige Park Leudal-Oost, gesproken over de wensen en mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in meerdere mogelijke varianten voor het Park Leudal-Oost (op en rondom het huidige Sportpark ’t Ligteveld in Neer) en uiteindelijk in een variant voor verdere uitwerking. Deze variant, waarin aandacht is voor mogelijke voorzieningen en de ruimtelijke en financiële haalbaarheid, is tijdens de inloopavond met overige geïnteresseerden besproken: “Wie doen er allemaal mee?, Welke activiteiten komen er op het park?, Hoe gaan we het doen met de horeca en blijft het evenemententerrein?”

Basisgedachte en pijlers

De basisgedachte van het initiatief Park Leudal-Oost is het herontwikkelen van het Park ’t Ligteveld tot een toekomstbestendig park. Het schetsontwerp voor Park Leudal-Oost kent een grove, voorlopige indeling en is ontwikkeld op basis van drie pijlers:

·       Het concentreren/bundelen van voorzieningen voor verenigingen (sport en cultuur) in Leudal-Oost om op de langere termijn een acceptabel voorzieningenniveau in stand te kunnen houden.

·       Het toevoegen van functies aan het park die de toekomstbestendigheid verhogen. Het betreft opvang (buitenschoolse opvang), zorg (dagbesteding en arrangementen op het gebied van bewegen, leefstijl, werk en zorg) en commercie (centrale horeca, fysio/fitness, commerciële beweegactiviteiten).

·       Multifunctionaliteit en openheid om het aantal extra gebruikers goed te kunnen huisvesten en recreatief gebruik mogelijk te maken.

Schetsontwerp bovenlokaal park

De wensen vanuit diverse geledingen bepalen de accommodatiebehoefte. In het schetsontwerp komt dit, voor nu, onder andere tot uiting door een nieuwe sporthal met centrale horeca, kleed- en wasruimte. Deze accommodatie is voorzien aan de “achterzijde” van het park (grijze vlek in schets). Hier bestaan goede zichtrelaties op alle sport- en recreatievoorzieningen. Er is ruimte voor “oud-café“-sporten (beugelen, bridge, handboogschieten), voor cultuur en andere niet-sportverenigingen en (sportieve) buitenschoolse opvang.  Het aantal voetbalvelden is gehandhaafd op drie. Met de mogelijkheid om (op termijn) het aantal velden uit te breiden naar de capaciteit voor Leudal-Oost. Ook de paardensport, handboogschieten, sportfokkers en schutterij blijven behouden. Evenals het zwembad en de tennisvelden, afhankelijk van de toekomstbestendigheid van beide voorzieningen. De parkeervoorzieningen worden uitgebreid met parkeerplaatsen aan de zijde van het huidige zwembad. Er komt een verbinding naar de Maas voor recreatie (wandel- en fietspaden). In het schetsontwerp is ook gekeken naar het renoveren van de bestaande parkinfrastructuur van paden, hekwerken, groen, etc. En bovenal een realistisch ontwikkelingsperspectief, kijkend naar de eerste ramingen qua investeringen en exploitatie.

Op naar volgende stap: uitwerken naar voorlopig ontwerp

De komende maanden werkt de Beheersstichting Park Leudal-Oost, samen met alle betrokkenen, het schetsontwerp uit tot een voorlopig en uiteindelijk definitief ontwerp. Hierbij krijgt de waardevolle input vanuit de klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van betrokken en geïnteresseerde verenigingen, en de input tijdens de inloopavond, ook een plek.

Samenwerking

Park Leudal-Oost is een plek voor verenigingen en andere georganiseerde gebruikers. We willen het ook toegankelijk maken voor ongeorganiseerde gebruikers/recreanten. Samenwerking is daarbij nu al volop gaande én keihard nodig. Dat geldt voor verenigingen, kernen en voor de gemeente Leudal, die hierin een faciliterende rol heeft. Inmiddels hebben al zo’n twintig partijen een intentieovereenkomst voor Park Leudal-Oost ondertekent en zijn er nog veel meer verenigingen en organisaties betrokken. Met een slimme programmering en beheer van het park kunnen we samen veel meer! We pakken de verdere ontwikkeling gezamenlijk voortvarend op!

 www.parkleudaloost.nl

12 juli 2015

11 juli 2015

Seniorenvereniging Sint Martinus Neer.

Kienen:

Op dinsdagmiddag 14 juli a.s. organiseert de seniorenvereniging de maandelijkse kienmiddag in het gemeenschapshuis De Haammaeker. Het belooft weer een gezellige middag te worden en er zijn leuke prijzen te winnen. Ook niet-leden zijn hierbij van harte welkom. De aanvang is om 13.30 uur.

 Soos en kienen in de vakantie periode De Haammaeker:

De Haammaeker is in verband met vakantie gesloten van 20 juli tot en met 30 augustus. In deze periode vindt de soos plaats in het clublokaal van de handboogvereniging gelegen aan ligteveld.

in het parochiehuis kerkplein 4.

10 juli 2015

Ôs Dörp zijn we samen !!!!!!!!!!!!!!

Kienen op dinsdagmiddag 18 augustus a.s. zal plaats vinden 

Dinsdag 7 juli heeft de gemeenteraad van Leudal het voorstel voor het traject Ôs Dörp aangenomen. Dit traject is bedoeld om te komen tot een toekomstbestendige, vernieuwde inrichting van accommodaties, voorzieningen en de facilitering daarvan. “Om te beginnen wordt samen met de gemeenschap, tijdens bijeenkomsten in alle dorpen, bepaald welke toekomstige en huidige behoeften er zijn. Gezamenlijk kijken we, hoe we die behoeften kunnen realiseren”, aldus wethouder Van den Beuken. Uiteraard wel binnen de mogelijkheden van de gemeenschap en de gemeente. Alle inwoners, verenigingen, besturen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en alle andere geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Want er verandert veel in de dorpen, zoals de samenstelling van de bevolking. Om een fijne ontmoetingsplek, een bloeiend verenigingsleven of rijke recreatiemogelijkheden te behouden, zijn creatieve oplossingen en initiatieven nodig. De gemeente wil met Ôs Dörp aansluiten bij lokale initiatieven, verbindingen in en tussen dorpen leggen of versterken, en nieuwe initiatieven faciliteren. Hiervoor heeft de gemeenteraad middelen beschikbaar gesteld.

Eerste gesprekken in de dorpen

De eerste bijeenkomsten in de dorpen vinden plaats van september t/m november. Tijdens deze avonden gaan we eerst informeren en vragen: wat is de situatie in het dorp nu en in de toekomst? Wat gebeurt er al in een dorp?  Waar ziet een gemeenschap kansen? Wat bedoelt de gemeente met meer voor minder? Daarna wordt in ieder dorp door de aanwezigen en de gemeente het vervolgtraject bepaald. Ôs Dörp is een langdurig traject dat meerdere jaren in beslag neemt.

Het speelveld

Om te weten wat er wel en niet mogelijk is, heeft de gemeente een aantal uitgangspunten opgesteld. Bijvoorbeeld minder maar kwalitatief goede en multifunctionele accommodaties, met een optimale bezettingsgraad. Bovendien moet er in elk dorp ten minste een locatie  zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. In de bijeenkomsten wordt dit verder uitgelegd. Al met al, betekent dit zeker niet dat de gemeente al bedacht heeft hoe de plannen eruit moeten zien. We willen samen kijken hoe we binnen het speelveld van afspraken met creatieve oplossingen kunnen komen. Want samen maken we van ons dorp, Ôs Dörp!

Meer informatie 

U wordt verder geïnformeerd als de datums van de bijeenkomsten in de dorpen bekend zijn. Heeft u tussentijds al vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gebiedsregisseurs Henk Rademakers of Vic Pennings via tel. (0475) 85 90 00 of via bureaudorpsraden@leudal.nl

09 juli 2015

08 juli 2015

Neem bij ons een kijkje achter de schermen op zondag 19 juli

Beeren Plantproducts viert zestigjarig bestaan met open dag 

Wist u dat de gemeente Leudal één van de grootste plantenkwekerijen van Nederland en zelfs Europa herbergt? Beeren Plantproducts uit Neer exporteert jaarlijks miljoenen aardbei-, prei- en aspergeplanten door heel Europa. Dit jaar bestaat het bedrijf zestig jaar; een mijlpaal die de familie Beeren niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan en waarbij zij ook de omgeving wil betrekken. Op zondag 19 juli organiseert Beeren Plantproducts daarom een open dag. U bent van harte welkom!

Op zondag 19 juli staan de deuren van Beeren Plantproducts van 11.00 tot 16.00 uur open voor iedereen die graag een kijkje wil nemen op het bedrijf. Bezoekers kunnen onder meer de nieuwe kantoren, sorteer- en verpakkingshal en de nieuwe machinehal van Beeren bezichtigen. Daarnaast wordt, tijdens de rondgang over het bedrijf, toegelicht welke processen nodig zijn voor het telen van kwalitatief hoogwaardige asperge-, prei- en aardbeiplanten. Ook worden films getoond van bijvoorbeeld het sorteren en rooien van aspergeplanten en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de huisvestingslocaties voor seizoensmedewerkers. Daarnaast is het machinepark  te bezichtigen en geven diverse agrarische toeleveranciers acte de présence. En natuurlijk wordt ook gezorgd voor een hapje en drankje en is er volop vermaak voor de kinderen.

Een bijzonder onderdeel van de open dag is de opening van de ‘Phytobac’. Beeren hecht veel waarde aan een duurzame en milieuvriendelijke werkwijze, en heeft daarom als één van de eerste bedrijven in de agrosector geïnvesteerd in dit systeem. De Phytobac is een lekdichte betonnen bak met grond en stro, waarin resten gewasbeschermingsmiddelen worden afgebroken door micro-organismen. Gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg zal  de Phytobac om 12.30 uur officieel openen.

Over Beeren Plantproducts,

Beeren Plantproducts werd in 1955 opgericht door de familie Beeren. Vandaag de dag staan Wim en John Beeren aan het roer. Topkwaliteit is de belangrijkste troef van Beeren Plantproducts. Om de hoogste kwaliteit plantmateriaal te kunnen garanderen, worden alle planten geteeld, gerooid, gesorteerd en verpakt door eigen vakkundige medewerkers. Alle processen, van rooien tot koelen, vinden in eigen beheer plaats.

Door voortdurend te investeren in kwaliteit en innovatie is Beeren Plantproducts uitgegroeid tot een van de grootste en toonaangevende plantenkwekerijen in Europa. De asperge-, prei- en aardbeiplanten van Beeren vinden hun weg naar telers door heel Europa. Ook het geven van advies op maat, in alle facetten van de teelt, heeft voor klanten een belangrijke meerwaarde.

U vindt Beeren Plantproducts aan de Brumholt 5a in Neer. 

Kijk voor meer informatie over de open dag of Beeren Plantproducts op www.beeren-plantproducts.com.

07 juli 2015

Gluren bij de BurenNa het verrassend interessante bezoek aan Heythuysen staat de volgende "GLUREN bij de BUREN" al weer op het programma. VANDAAG gaan we naar Leveroy, bijeenkomst om 19.00 uur in de H. Barbarakerk aan de Dorpstraat. In de dorpskern is voldoende parkeergelegenheid.

Vanuit Neer vertrekken we om 18.15 uur vanaf de Heemkamer aan de Hoogstraat en reizen zo veel mogelijk gezamenlijk.

De agenda voor de volgende excursies van "Gluren bij de Buren" ziet er als volgt uit:

dinsdag 21 juli te Sterksel, dinsdag 4 augustus te Bocholt-Sluis 18, dinsdag 18 augustus Heppeneert-Maaseik, aanvang steeds om 19.00 uur.

05 juli 2015

Vandaag vindt er in Maasniel weer, een voor NAER uniek OLS plaats.

Maar liefs 3 NAERSE schutterijen nemen deel aan de optocht.

Onze prijsvraag : Hoeveel geüniformeerde leden van de 3 schutterijen hebben meegelopen in de OLS optocht 2015 ????

De winnaar (evt na loting) ontvangt een zakje penningen (a 30 €) 

geschonken door :

De uitbaters van de Port van de Aoj Sjutte ! 

Mail uw antwoord (VOOR Ma 18.00) naar ons:  : gaernaonaer@gmail.com

De commandanten van elke vereniging bepalen het aantal !!!

Basis school De Kwir zal als winnaar van het Kinjer OLS 2015 de optocht openen!

                                   Jonges en Maedjes zit um op !!

               De Bussen Schutten zullen als No 13 verschijnen in de optocht !!

Het schieten vindt plaats tussen 16.45 en 17.30 uur op korpsboom 7 L.

Voor de Bussen Schutten zullen onderstaande personen hun best gaan doen !

Ton Klaessen, Ton Timmermans, Melvin Peeters, Dré Vossen, Jac Emonts, en Lei Pouls. Aan de buks Ben Theelen en mit de parapluuj Maurice Warries of Sjaen Theelen.

St Sebastianus gaat als No 90 deelnemen aan de optocht !!

Het tijdstip van het schieten is bij ons niet bekent .

Wiel Derikx , John Leunissen, Henk Knubben , Els Knubben , Tjeu v/d Winkel , en Joop Thommassen zullen de eer voor de Aoj Sjutte hoog proberen te houden !

                         Dame en heren allen VEEL SUCCES : Gaer Nao Naer                                                                      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

04 juli 2015

                             Het O.L.S. 2015 

              OET DE ZON !! INNE PORT !!

Het gaat warm worden Zondag in Maasniel op 't O.L.S. 

Ook dit jaar nemen 3 NAERSE schutterijen deel aan de optocht van het OLS 2015 !!

Heeft u geen zin om in de volle zon te gaan staan? 

Bij café Maneslust biej Mieke kunt u met een koel drankje binnen 

(of vanaf het terras) de optocht en verdere reportages van L1 live volgen via een groot scherm !!

                        Onderstaand, zullen wij nooit vergeten !!!!!!!!!!!!!!!!

              Weet u nog !! juli 2008 : GAER NAO NAER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEET ZWEITE , MER ALLES WEITE !!!

Wij heten u Zondag allen van harte welkom.

02 juli 2015

18 juli opening Bleumkes in Haelen

01 juli 2015

                                                      

Eindelijk is het zover: waar jarenlang de gerenommeerde bloemenzaak van Chris Clerkx gevestigd was, openen Sandra Fermont en Rian van Dooren-Gielen binnenkort hun eigen nieuwe bloemenwinkel. 

Na hun jarenlange ervaring “in bloome” in Roermond en in Horn keken de twee Haelense vriendinnen al een tijdje uit naar een kans om hun creatieve ideeën rondom bloemen te laten zien in een eigen zaak. Die kans deed zich voor toen ze half april op internet per toeval lazen dat de familie Clerkx haar zaak aan de Nunhemseweg na 47 jaar zou gaan sluiten. Sandra en Rian stapten erop af en al gauw werd duidelijk dat ze inderdaad in hetzelfde pand aan de slag kunnen. Op 18 juli om 09.30 uur gaat hun nieuwe zaak open, onder de eenvoudige en toepasselijke naam Bleumkes. Rian stort zich fulltime op haar uitdaging, met aandacht voor haar klanten en haar eigen nieuwe styling. Haar creativiteit kan zich nu volop ontplooien in haar eigen “Bleumkes”. Sandra, die ook onderwijzeres is, bemoeit zich meer met de zakelijke kant, maar ze is zeker ook een paar dagen van de week in de winkel te vinden. De vriendinnen vullen en voelen elkaar aan en hun optimisme is in de fleurige aankleding van hun nieuwe zaak helemaal terug te vinden. Het is de bedoeling van Sandra en Rian dat ze in de toekomst ook andere activiteiten in hun zaak presenteren, zoals het geven van workshops over het maken van allerlei bloemversieringen. Méér ideeën volgen! 

Vanaf 18 juli aanstaande is iedereen die nieuwsgierig is, welkom bij Sandra en Rian in hun Bleumkes Nunhemseweg 50 in Haelen.