Bezoekers schrijven juli 2016

Zo 31 juli 2016

Za 30 juli 2016

Tijdens de dorpsfeesten in Neer zijn wij gewoon geopend! Wij hebben voor al onze klanten op deze dagen 

een leuke actie.

Op ons gehele assortiment: 25% korting!

Vr 29 juli 2016

Mannenkoor Maas- en Neergalm organiseert 

voor de 34ste keer 

de Dorpsfeesten

 

Op 30 en 31 juli worden voor de 34ste keer de bekende Dorpsfeesten in Neer georganiseerd.

Al jaren lang verstaat Zangvereniging Maas- en Neergalm de kunst om de kern van Neer voor deze dagen om te bouwen tot een echte feestlocatie. Het hele dorpsplein wordt omgetoverd tot één groot en kleurrijk dorpsplein, opgebouwd met bloemen en planten.

Samen met de feesttenten en de sfeerrijke verlichting, met daartussen de zitjes en de hoekjes, wordt er een unieke sfeer geschapen die het mogelijk maakt om enkele uurtjes plezierig te kunnen vertoeven in een echte vakantiesfeer. Bovendien is er volop muziek voor iedereen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 30 juli:

Om 20.00 uur is de opening met  ’t Graotekoeër uit Neer.

Tijdens dit optreden wordt De Paerevraeter van 2016/2017 uitgeroepen en alle bezoekers worden door Christine de Echte Bakker getrakteerd op een lekkernij met dezelfde naam.

Om 21.00 uur start de muziekavond met FF DIMME.

FF DIMME heeft naam gemaakt als aantrekkelijke coverband, bestaande uit topmuzikanten die al jarenlang performen in (semi) professionele settings.

Zomermarkt - Braderie - Spätshoppen

Zondag 31 juli wordt de kern van Neer vanaf 11.00 uur geheel in beslag genomen door één van de grotere zomermarkten in de regio. Deze enorme braderie omvat meer dan 200 kramen en stands. Zij vormen een kleurrijk lint door de straten in de kern van Neer. Op deze markt wordt een grote verscheidenheid aan koopwaar en curiosa aangeboden. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er zijn diverse eetgelegenheden aanwezig. Speciaal voor de kinderen is er een kindermarkt en zijn er leuke attracties.

Muziek is er volop tijdens de markt: de joekskapel Paaf Aaf zal rondtrekken over de markt terwijl DJ Joep van Liero de dorstige en moegewandelde bezoekers in de grote tent zal onthalen op lekkere muziek.

Vanaf 18.00 uur tot sluitingstijd in de grote tent: DJ BASJE BASMAN

Zoals u gewend bent: entree is op alle dagen gratis.

Wo 27 juli 2016

Vrijdag was onze laatste dag op school.

Heel veel mensen gaan nu op vakantie. 

Om uit te rusten maar ook om mooie plekken te bezoeken.

Maar in Neer hebben we ook hele mooie plekjes.

Wij waren vandaag in de bijenwei van de imkers uit Leudal.Daar staan heel veel bloemen.

En er vliegen heel veel bijen, hommels, vlinders en andere beestjes.

Ook hebben we de soorten bloemen geteld.Wij vonden 36 verschillende soorten bloemen!

Dat hadden we nooit gedacht, we dachten dat het er veel minder waren.

Groetjes, Lars, Noud en Amy Stemkens.

O ja, blijf wel uit de buurt van de bijen. 

Die houden ook van rust. (Ook als het geen vakantie is!)

Di 26 juli 2016

Haammaeker hele zomer geopend!

Gemeenschapshuis de Haammaeker is anders dan andere jaren, dit jaar de gehele zomer geopend. Dit betekent dat de Soos, het kienen en de zitting van de Rabobank gewoon doorgaan.

Hoeveel tellen jullie er?Je mag ze tellen op de idylle aan de Bergerstraat.

De poort staat gewoon open.

Wilt u in de zomervakantie een activiteit bespreken in de Haammaeker? Neem dan contact op met: reserveringen@haammaeker.nl. Reserveringen kunnen enkel doorgang vinden als er vanuit de Haammaeker voldoende personeel aanwezig is. Reserveer dus tijdig uw activiteit!

Mocht u nog vragen hebben omtrent de Haammaeker kunt u altijd contact opnemen met secretariaat@haammaeker.nl.

Ma 25 juli 2016

Succesvolle afsluiting Bussen-Schutten bondsfeesten 2016.

Op het laatste bondsfeest van de bond Juliana van 2016 georganiseerd door St. Hubertus Kessel hebben de Bussen-Schutten de navolgende prijzen behaald.

De puttemaeker oet Naer 

in actie in Kessel

Har Frenken

In de optocht:

2e plaats mooiste geheel

2e plaats beste defilé

1e plaats beste houding

1e plaats beste muziekkorps in de optocht

2e plaats beste vaandeldrager Huub Verstegen

3e plaats mooiste bordjesdrager Teun Peulen

1e plaats beste commandant Joost Silvrants

3e plaats beste vendelgroep in de optocht

2e plaats beste standaardruiter Pieter Sijben

Al deze prijzen resulteerden in het behalen van de Ere prijs, een prachtig zilveren schild, beschikbaar gesteld door de gemeente Peel en Maas.

Bij de nevenwedstrijden werd alleen door het muziekkorps deelgenomen. Zij behaalden met gemiddeld 49,5 voor marcherend werk en 50,5 punt voor het concertnummer een dikke eerste prijs.

Mark Vossen completeerde de prijzenregen met een 2e plaats beste Tambourmaitre.

Bij het schieten werd een gedeelde 1e plaats behaald door het A zestal; een eerste plaats door het B zestal en een 3e plaats door het D2 zestal.

Zo 24 juli 2016

Za 23 juli 2016

Vr 21 juli 2016

Wo 20 juli 2016

Di 19 juli 2016

Ma 18 juli 2016

Maak het inbrekers niet te makkelijk!!!!!!!!

Gemeente Leudal wil het aantal woninginbraken in Leudal terugdringen. De vakantie staat weer voor de deur. In deze periode slaan veel inbrekers toe omdat ze weten dat bewoners even van huis zijn of een raam open zien staan. Het is voor een inbreker ook eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Woinginbraak

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?

Wacht niet tot het te laat is, maar volg deze tips op:

Op vakantie? Licht de buren in

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (niet alle planten op 1 tafel – dit maakt zichtbaar dat u met vakantie bent), de auto af en toe eens op uw oprit te zetten en af en toe een gordijn open of dicht te doen.

Dagje weg? Deur op slot! Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u boven bent, men zo binnen kan wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Kijk voor meer preventietips op http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/wat-kan-ik-zelf-doen/preventietips/.

Zo 17 juli 2016

Za 16 juli 2016

Het bestuur van het parochiecluster Heibloem, Neer en Roggel maakt het volgende bekend.

1. Dat de heer G. Mols door het bisdom eervol is ontslagen. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor alles wat hij in zijn functie als kerkbestuurslid voor onze parochies heeft gedaan en betekend heeft.

2. Tevens heeft onze bisschop de volgende personen voor ons parochiecluster benoemd: Mevr. M. Tobben-Linssen, de heer H. Huysmans en de heer J. Kuijpers. Allen zijn woonachtig in Neer.

Wij hopen dat er nog mensen vanuit Heibloem en Roggel het bestuur komen versterken.

Vr 15 juli 2016

Do 14 juli 2016

Wo 13 juli 2016

Veurige waek maondig waor ut zoever, veur de ieërst met met  “Veur elk wat wils’ en den neet in de beteikenis van iets wildjs, want doa hubbe we bie ut peloton de röëje groep veur.

 

Met ein dame en 7 hieëre vertrokke we taege ut magisch leegt van ein lieëghangendje zon en geine windj aan ein tocht van 58 km. Langs ut oetgestraekdje achterlandj van Heytse, via de Banen in Niederwieërt-Eindj nao Tungelroy. 

Den weer rechtsomkieër met ein kruussnelheid van 28 km per oor met de televisietaore in Ittervoort as richtpunt via Baoxum en ut Zwaorveldj weer om 21.00 oor truuk.

 

Hieëlemaol blie en met nog tied euver veur eine Erdinger vraog ich mich aaf of ‘Veur elk waat wils’ waal zoëne gooje naam is veur dit initiatief. We waerke in ut Naers Peloton al met versjillendje kleüre  en omdet ‘Veur elk waat wils’ oet ein gemelleerd gezelsjap kan bestaon van truukkommers, laatstarters, goodwaer fietsers, terraspikkers, dames, hieëre, oeëtfietsers, losfietsers, aod en jonk is missjien “De Raegenbaog-groep eine baetere naam.

 

Ich kiek alweer oet noa de volgende waek maondig.

 

Enrico di Boldi  

Met een vriendelijke groet,  

Eric Vullers

Di 12 juli 2016

                                

Ma 11 juli 2016

Zo 10 juli 2016

Op 12 juli: informatieavond in gemeenschapshuis de Haammaeker te Neer.

- Samenwonen en trouwen

- Huren of kopen

- Toeslagen en aftrekposten

- Noodzakelijke verzekeringen

Een aantal deskundigen komt uitleg geven

De notaris over samenwonen en trouwenDe adviseur over huren of kopen

De belastingadviseur over toeslagen en aftrekposten

De verzekeringsadviseur over noodzakelijke verzekeringen

Alle sprekers zijn onafhankelijke professionals. 

Aannmelden voor deze gratis avond.

info@molsnotariaat.nl ; info@afac.nl ; info@administratiekantoorleudal.nl 

Za 09 juli 2016

Vr 08 juli 2016

Aankomend weekend zijn 

de Landelijke Open Imkerij-dagen.

Mensen die geïnteresseerd zijn in alles wat met bijen te maken heeft, kunnen zondag tussen 13:00 en 17:00 uur terecht op de bijenstand bij Bezoekers Centrum Leudal. Deze bijenstand van de imkervereniging Roer- en Leudal is gratis te bezoeken.

Maar u kunt op zaterdag en zondag ook in Neer eens binnenwandelen op de idylle aan het einde van de Bergerstraat. Het ingezaaide akkermengsel, met verschillende wilde bloemen welke goed bezocht worden door bijen, vlinders en andere insecten, begint ondertussen aardig in bloei te komen. Bezoekers mogen vrij wandelen over de paden en genieten van alles wat er te zien is.

Op deze foto's zien we twee zeer jeugdige leden van schutterij Sint Sebastianus. Zij gingen afgelopen zondag (nog) niet mee naar het O.L.S. Daarom hebben zij zich toen als twee volwaardige juryleden beziggehouden met het beoordelen van de mooiste koningin... in de bijenkast. Ondanks het gebruik van een vergrootglas hebben ze haar helaas niet kunnen vinden... 

Wees zaterdag of zondag welkom op de bijenstand in Neer. Mocht u vragen hebben over de bijen en bijzondere bijenproducten, zoals propolistinctuur en calendulazalf -en lippenbalsem op basis van bijenwas, dan kunnen deze beantwoord worden op het moment dat één van de beheerders aanwezig is. 

Di 05 juli 2016

En natuurlijk morgen, Ek voetbal kijken om 21.00 uur.

Halve finale: Portugal-Wales

Ma 04 juli 2016

Zo 03 juli 2016

Za 02 juli 2016

 Vr 01 juli 2016