Bezoekers schrijven juli 2021

Za 31 juli 2021

Zo 25 juli 2021

 Beeren Groenteteelt

De laatste nieuwste aanvullingen in onze Boerderij Verkoop-Automaat onze Heerlijke eigengemaakte aardbeienjam en dessertsaus lekker voor over ijs ed. 

Nu ook tijdelijk eigen snijbonen.

Laat U verrassen ! 

Verder kunt U altijd bij ons terecht voor onze eigen geteelde dagverse aardbeien, Gezonde blauwe bessen en heerlijke kersen uit de regio.

Za 24 juli 2021

Voorzitter Machteld Parmentier 

is nu al trots op De Zwarte Grens

 

Machteld Parmentier is pas net aan haar klus begonnen, maar ze is nu al trots op wat in juni 2022 in Neer een apotheose moet krijgen: vijf voorstellingen van het openluchttheater De Zwarte Grens. De kersverse voorzitter van de stuurgroep verbloemde op dinsdag 20 juli, toen regisseur Johan Korten uit Stramproy en de acteurs met elkaar en met het bestuur kennismaakten, niet dat ze het een grote uitdaging vindt om over elf maanden garant te staan voor een spektakelstuk in Neer. 

De organisatie heeft onder de naam De Zwarte Grens ook een Facebook- en een Instagramaccount. 

Machteld Parmentier: “Wat een mooi initiatief! Ik vind het een eer dat de stuurgroep, die sinds juni 2020 bezig is geweest om een gedegen fundament onder dit project te leggen, mij als voorzitter heeft gevraagd. We gaan er met z’n allen iets heel moois van maken”. 

Machteld Parmentier, die vijftien jaar geleden vanwege haar werk in Neer kwam wonen, en onder andere nauw betrokken was bij de instandhouding van het zwembad, hoorde via Bas Keltjens over De Zwarte Grens. Bas nam samen met Eva Custers het initiatief voor het toneelstuk op locatie. Hij is samen met thrillerauteur Hugo Luijten uit Heel de schrijver van het verhaal in het dialect. De Zware Grens is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een grensgeschil tussen Kessel en Neer 400 jaar geleden. Die historische achtergrond en de enthousiaste presentatie van Bas werkten blijkbaar aanstekelijk: de vacature van voorzitter was enkele weken later vervuld. “Ik was meteen verkocht en ben nu al verknocht.” 

Machteld, die binnenkort naar Roggel verhuist, weet zich als voorzitter verzekerd van de hulp van negen stuurgroepleden. Zij geven onder andere leiding aan vijf commissies met inmiddels al meer dan dertig vrijwilligers.

Het gemêleerde gezelschap van acteurs, bestuursleden, figuranten - (iets voor jou?) - en ondersteuners komt niet alleen uit Neer en Leudal, maar ook uit Peel en Maas en dat geeft, volgens Machteld, De Zwarte Grens extra kleur en binding met de regio.

“Dit wordt een theaterstuk dat in Neer wordt opgevoerd. De uitstraling zal echter veel breder zijn. De ruim 2000 bezoekers - de kaartverkoop start dit najaar - voor wie tijdens de vijf voorstellingen plaats is, komen ongetwijfeld uit de hele regio naar Neer. Zij zullen, net als ik, verkocht en verknocht, nog tot ver na juni 2022 over De Zwarte Grens praten, reken maar!”    

 

Meer weten over De Zwarte Grens? 

Bezoek de website http://www.dezwartegrens.nl/

Stuurgroep De Zwarte Grens (van links naar rechts:) Jos Emonts (algemeen), Ruud Custers (artistiek), Esther Verhaeg Catering/vrijwilligers), Bas Keltjens (algemeen), Machteld Parmentier (voorzitter), Roel Custers (secretaris), Maik Dirkx (financiën/sponsoring), Eva Custers (algemeen), Eef Verheijden (terrein en techniek), Gaby Stemkens-Wijers (pr en communicatie). 

Zo 18 juli 2021

Dit bruidspaar uit de gemeente Maasgouw kwam “Gaer nao Naer” 

om hun trouwfoto’s te maken!

Vr 16 juli 2021

Woe 14 juli 2021

Hobbykweekkassen Koos Niessen

Juli is een warme maand, dat betekent dat er volop geoogst kan worden. Bij het kweken in een kas is het belangrijk om hoge temperaturen te voorkomen om ziektes en schimmels te vermijden. 

Zet de ramen en deuren van je kas open. Dit kan bij uitstek met een raamautomaat, welke in te stellen is op de gewenste temperatuur. Het werkt perfect en je hebt daarnaast geen stroom nodig. Ook kun je aan de binnenzijde bamboe rolgordijnen of een groot laken ophangen. 

Klik hiernaast,

Voor hun website!!

In de maand juli kan ook kleinfruit zoals zomerframbozen, aalbessen, zwarte bessen, kruisbessen, blauwe bessen en bramen geplukt worden. Pluk zoveel mogelijk fruit, des te meer zullen de planten produceren. Als enkele vruchten te rijp worden, zal de plant namelijk stoppen met produceren.

Meer weten? Neem contact met ons op: 0475-591023.

07 juli 2021

Jort Raemakers lijsttrekker D66 Leudal

D66 Leudal gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in met een nieuwe 

lijsttrekker: Jort Raemakers. Jort is 24 jaar, woonachtig in Neer en 

werkzaam als klantrelatiemanager bij een communicatieplatform. De leden 

van D66 Leudal hebben Jort unaniem gekozen als nieuwe lijsttrekker. Jort 

was de afgelopen jaren afdelingsvoorzitter van D66 Leudal & Maasgouw. 

D66 Leudal kiest met deze jonge lijsttrekker voor nieuw leiderschap in 

de gemeenteraad van Leudal.

Jort Raemakers: ‘Ik bedank de leden voor het in mij gestelde vertrouwen. 

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega bestuursleden gebouwd 

aan een stabiele partij met veel actieve leden. Ik hoop dat we bij de 

komende verkiezingen hier de vruchten van mogen plukken’.

Robert Martens, huidig wethouder in Leudal en lijsttrekker voor D66 

Leudal in 2018:

‘Ik ben blij met de nieuwe jonge leider van onze partij. De afgelopen 

jaren hebben Jort en ik veel met elkaar samengewerkt en daarom ben ik 

ervan overtuigd dat we met Jort op plek 1 een heel mooi resultaat gaan 

halen bij de gemeenteraadsverkiezingen’.

D66 Leudal is hard aan het werk met het verkiezingsprogramma. Zo werden 

er de afgelopen maanden digitale dorpsbezoeken in alle kernen van Leudal 

georganiseerd en vonden er gesprekken met diverse maatschappelijke 

organisaties plaats. In de komende periode kunnen leden zich beschikbaar 

stellen voor een plek op de kandidatenlijst.

06 juli 2021

05 juli 2021

KVW 2021  - PROGRAMMA’S!  

Van 23 t/m 27 augustus staat de KVW-week 

geheel in het thema van de BOERDERIJ! 

 Kleuters: Dinsdagochtend en donderdagochtend

 Gr. 3 t/m 8: Maandag t/m donderdag en vrijdagochtend

- Groep 7: Avondprogramma donderdag

- Groep 8: Avondprogramma donderdag inclusief overnachting

 Brugklas: Maandag t/m donderdag en vrijdagochtend

- Avondprogramma woensdag inclusief overnachting

 Optocht & finale: Vrijdagmiddag voor alle groepen! Let op: Invulling afhankelijk van de dan geldende maatregelen!

Volg onze Facebookpagina voor de laatste nieuwtjes! 

De informatieboekjes zullen spoedig in orde zijn! 

03 juli 2021

Even   voorstellen... 

Na een lichte aanmoediging (lees: een flinke schop onder onze kont) van onze lieftallige mannen, zijn we er klaar voor om dit avontuur samen aan te gaan.

We zijn nu gestart met echt Italiaans schepijs, frisdranken en waterijs. We zijn nog volop bezig met het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden. Heb jij tips? Laat het ons dan vooral weten.

𝐖𝐚𝐚𝐫 𝐤𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐨𝐧𝐬 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧?

Wellicht hebben jullie onze 𝐟𝐨𝐨𝐝𝐭𝐫𝐮𝐜𝐤 al door Neer en omstreken zien rijden of zelfs al genoten van een eerste ijsje. Maar wie zit er nu in die 𝐢𝐣𝐬𝐛𝐮𝐬? 

Wij zijn Linda Janssen en Rianne Geenen. 

Voor vele van jullie misschien geen onbekende gezichten. 

Al vele zomers op rij droomden wij weg bij de gedachten om een nieuw concept in Neer en omstreken aan te bieden. Een concept waar de inwoners van Neer en Leudal en de vele toeristen en fietsers behoefte aan hebben. Hoe langer de zomeravonden duurde, des te enthousiaster wij werden! 

Je kan ons ook inhuren voor feesten en partijen. 

Neem contact met ons op over de mogelijkheden. 

Wij denken graag met jullie mee. 

𝐇𝐨𝐞 𝐤𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐨𝐧𝐬 𝐡𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧𝐧𝐞𝐧?

De hobbelige wegen in Leudal verraden waar onze 𝐢𝐣𝐬𝐛𝐮𝐬 zich op dat moment bevindt (zoek de bel). Schroom niet om ons aan te houden of een appje te sturen of we in de buurt zijn. 

𝐖𝐢𝐣 𝐳𝐢𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐌𝐚𝐚𝐬 𝐨𝐟 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐰𝐞𝐠!

02 juli 2021

Van vrijdag tot en met zondag (als het weer het toelaat) staan wij bij het fietsveer aan de Maas in Neer. Openingstijden maken wij bekend via deze Facebookpagina. 

𝗘𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄 𝗮𝘃𝗼𝗻𝘁𝘂𝘂𝗿!We hebben een nieuwtje!

Op een van de mooiste plekken in het Leudal, gaan we een te gek  avontuur in Heythuysen aan. Trots kan ik mededelen dat we samen met de familie Coolen tot een overeenkomst zijn gekomen voor de overname van De Busjop. Vanaf maandag 5 juli gaan we met het huidige team van de Busjop en ons team van ’t Raodhoes daar waar nodig al aan de slag in Heythuysen.

Tot en met 25 juli is het in de weekenden 

nog ouderwets genieten op ons terras in Neer.

Ruim een jaar geleden, aan het begin van de eerste lockdown, is de Busjop letterlijk en figuurlijk tijdens het wandelen met Charley en Janske op mijn pad gekomen. Met deze stap die ik nu zet, gaat exact na 9 jaar bij Eetcafé 't Raodhoes een nieuw avontuur van start. 

De Busjop is een prachtige, bosrijkeplek waar alle ruimte is om samen met het team verder te kunnen groeien en ontwikkelen.

We gaan nu eerst samen met de familie Coolen aan de slag om op een later moment het stokje volledig over te nemen. En natuurlijk hoop ik dat de medewerkers van de Busjop blijven om samen met ons, op deze toffe locatie, te bouwen aan een mooie toekomst. We gaan er 200% voor en hebben er onwijs veel zin in! Houd vooral onze socials in de gaten. Er komen heel veel leuke dingen aan!

𝙉𝙤𝙜 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙣𝙞𝙚𝙩𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 ’𝙩 𝙍𝙖𝙤𝙙𝙝𝙤𝙚𝙨

Op mijn negentiende ging ik vol enthousiasme de uitdaging bij ’t Raodhoes aan. Ik heb met vallen en opstaan veel geleerd en ben trots op het team & oud collega’s!

De komende weekenden tot en met 25 juli 2021 nemen we op vrijdag, zaterdag én zondag alle tijd om samen met onze gasten afscheid te nemen op onze fantastische plek in Neer. 

We hebben veel mooie momenten meegemaakt waar we trots op zijn! Ik wil al onze gasten, verenigingen en leveranciers bedanken voor het vertrouwen. We zien jullie graag nog een keer bij Eetcafé 't Raodhoes en hopelijk mogen we jullie ook snel op onze nieuwe locatie ontvangen! Cadeaubonnen van ‘t Raodhoes blijven na 25 juli geldig bij De BusjopVoor de trouwe gasten van het Lindeboom Boete Buutte Gala niet getreurd....we blijven het evenement organiseren op het Kerkplein in Neer.

Mocht je interesse hebben in de exploitatie van ’t Raodhoes, meld je dan snel. Samen met de Lindeboom Bierbrouwerij gaan we opzoek naar een nieuwe exploitant voor deze prachtige plek. 

Ik help je graag verder! Horecahuis Limburg

Mathijs Joosten

01 juli 2021