Bezoekers schrijven juli 2022

Vrijdag 29 juli 2022

Molenfeesten bij de Friedesse Molen

Op zondag 11 september vinden bij de Friedesse Molen in Neer de Molenfeesten plaats. Een grote feestdag met een markt met streekproducten, demonstraties van ambachten en uiteraard kan er volop gegeten en gedronken worden. 

Bourgondische cultuurhistorie

Meer dan ooit zijn de Friedesse Molen en het molenaarshuis de plek waar cultuurhistorie en bourgondisch genieten elkaar ontmoeten. Zowel de liefhebbers van erfgoed en als van kunst kunnen hun hart ophalen, want de Friedesse Molen is onderdeel van zowel de Kunstroute Leudal als van Open Monumentendag. Die dag proef je dan ook de sfeer van een unieke historische watermolen, bekijk je de kunstwerken van Ans Houben en lekkerbekken smullen van de lokale streekproducten bij Eetwinkel AMBACHT. Op het terras aan het water geniet je van deze bijzondere plek. 

Molenfeesten

De Friedesse Molen is dan ook de uitgelezen plek voor de Molenfeesten. Op zondag 11 september laten de Friedesse Molen en Eetwinkel AMBACHT je tussen 11 en 19 uur  genieten van het bourgondische leven. Er is van alles te beleven, een gezellige kraampjesmarkt met streekproducten, expositie van Ans Houben in de watermolen, diverse demonstraties van ambachten, vertier voor de kinderen, genieten van de lekkerste lokale lekkernijen, picknicken op een dekentje. Wil je de omgeving verkennen, dan liggen er wandel- en fietsroutes voor je klaar. De Molenfeesten zijn een feest voor het hele gezin!

Houd zondag 11 september tussen 11 en 19 uur vrij in je agenda! Dan organiseren de Friedesse Molen en Eetwinkel AMBACHT de Molenfeesten. Kom op de fiets in verband met beperkte parkeergelegenheid. Het behoud van de Friedesse Molen steunen? Dat kan. Word vriend van de molen via friedessemolen.nl/vriend-worden en krijg een waardebon van € 10,- te besteden bij Eetwinkel AMBACHT.

Woensdag 27 juli 2022

Zaterdag 23 juli 2022

Op zondag 11 september vinden bij de Friedesse Molen in Neer de Molenfeesten plaats. Een grote feestdag met een markt met streekproducten, demonstraties van ambachten en uiteraard kan er volop gegeten en gedronken worden.
Klik op de flyer voor meer informatie!

Zondag 17 juli 2022

Zaterdag 16 juli 2022

Bibliocenter Nieuws

De vakantiepakketten zijn er weer!!

Heb je geen idee welk boek je moet lezen? Laat je dan verrassen! Wij helpen je deze zomer een handje en zoeken de mooiste boeken voor je uit. Het vakantiepakket bestaat uit 4 boeken en we houden zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeur. Ophalen kan bij de vestigingen in Heythuysen, Maasbracht, Nederweert en Weert. Bestel hier een vakantiepakket: www.bibliocenter.nl/vakantiepakket


Zomervakantie Bibliocenter Neer

De bibliotheek in Neer is in de zomervakantie gesloten van 1 tot en met 13 augustus 2022 (week 31 & 32).

Bibliocenter Neer

Hoogstraat 6

6086BH Neer

Telefoon: +31 (0)882432000

E-mail: info@bibliocenter.nl


Zaterdag 9 juli 2022

Geachte heer/mevrouw,

WML maakt voor de productie van uw drinkwater naast grondwater ook gebruik van Maaswater. De kwaliteit van de bronnen wordt dagelijks gecontroleerd. Drinkwater is het best bewaakte levensmiddel van Nederland.

Mocht de kwaliteit van een van de bronnen op enig moment niet aan de eisen voldoen, dan nemen we direct maatregelen. Dat is een reguliere procedure. Aangezien in het Maaswater een onbekende stof is aangetroffen, heeft WML uit voorzorg de inname van Maaswater voor de productie van drinkwater tijdelijk gestopt. Nu de situatie langer aanhoudt dan gebruikelijk, schakelt WML op dinsdag 12 juli op deze locatie over op de daarvoor ter beschikking staande back-up, namelijk het gebruik van (diep) grondwater. De kwaliteit van uw kraanwater blijft onberispelijk. Wel verandert de samenstelling enigszins. De verandering zal geleidelijk plaatsvinden.

Wat merkt u hiervan

De toename van de hardheid en de mogelijke afzet van kalk kan merkbaar zijn, bijvoorbeeld door een laagje op de thee, kalkaanslag op glaswerk, kranen of douchewanden. De hardheid van het water voldoet hiermee overigens nog steeds aan de wettelijke voorschriften. De situatie is tijdelijk. Zodra de kwaliteit van het Maaswater weer voldoet aan onze strenge eisen, gaan hardheid en kalkafzettendheid weer terug naar het oorspronkelijke niveau. U ontvangt dan wederom een bericht van ons. Op onze website www.wml.nl/hardheid kunt u zien wat er precies verandert aan hardheid en kalkafzettendheid en vindt u meer informatie over hardheid van water in het algemeen.

Onze excuses voor eventuele ongemakken.

 Afdeling KlantenserviceMaandag 4 juli 2022

Zondag 3 juli 2022