Bezoekers schrijven juli-augustus 2023

Vrijdag 18 aug 2023

Theater op Locatie Limburg Festival 2023

Pier21 – BOER BEN IK! 

“Ik ben een boerenzoon. Mijn grootvader was boer, mijn vader was boer en ik ben het. Daar ben ik trots op. Niets meer, niets minder.” 

BOER BEN IK! is een actuele voorstelling van en door een geboren boer, die tegelijk acteur en toneelschrijver is. Het gaat over een boerenzoon die het aandurft om een paar stappen terug te doen en het heden en verleden van het familiebedrijf eens opnieuw te bekijken. Dit zorgt voor herkenbare, pijnlijke, mooie en verhelderende momenten.

 

Frans, de hoofdpersoon uit BOER BEN IK! kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk, ook al probeerde zijn moeder hem te beschermen. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. Terwijl zijn moeder op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op. 

Meer info: www.limburgfestival.nl

Woensdag 16 aug 2023

LEAP24 bouwt elektrisch snellaadstation in Roermond

Onlangs kocht Leap24, via OML, een kavel op bedrijventerrein Oosttangent in de gemeente Roermond in Midden-Limburg. Op de kavel, met een oppervlakte van ongeveer 3.000 m² wordt nog dit jaar een snellaadstation gebouwd voor elektrische voertuigen. Gezien de centrale ligging van het terrein, naast een traditioneel tankstation en horecazaak, een ideale locatie. De vestiging in de gemeente Roermond is de eerste voor LEAP24 in Midden-Limburg en de tweede vestiging in de provincie Limburg. Bedrijventerrein Oosttangent biedt straks het grootste snellaadstation van LEAP24 tot dusverre.

 

OVER LEAP24

LEAP24 bouwt op een modulaire en duurzame wijze aan een landelijk netwerk van snellaadstations  voor elektrische personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens op bedrijventerreinen en strategische stadslocaties. Goed bereikbaar, altijd beschikbaar en makkelijk in gebruik, is het uitgangspunt. Daarnaast worden de realisaties van LEAP24 vormgegeven met veel groen, goed voor de flora en fauna in het gebied. Een fijne plek om te verblijven terwijl de bestelbus of vrachtwagen wordt opgeladen voor de volgende rit. LEAP24 maakt gebruik van groene stroom van Nederlandse wind- en zonprojecten en onderstreept daarmee graag haar duurzame ambities. “Voor ons in de ligging dichtbij de A73, met korte afstanden naar de A2 en het Duitse achterland ideaal. Tel daarbij op dat de locatie gevestigd is op de bedrijvenzone Roerstreek. Een betere locatie hadden we ons niet kunnen wensen”, aldus directeur Pelle Schlichting.

 

OVER OML

OML realiseert momenteel de volgende fasen van het bedrijventerrein Oosttangent in Roermond. Dit terrein is een belangrijke schakel richting de bestaande bedrijvenzones Roerstreek-Zuid en -Noord. OML realiseert de bedrijventerreinen van de toekomst op een duurzame en circulaire wijze. Dat maakt dat de komst van een snellaadstation voor elektrische voortuigen een ideale aanvulling is voor het bestaande én het toekomstige terrein. Naast een uitstekende invulling voor deze locatie ook een goede service voor het groeiend aantal bedrijven dat, net als OML,  wil investeren in duurzame ontwikkelingen’, aldus directeur Hans Coppus.

Vrijdag 04 aug 2023

Onderstaand de aangepaste 

PAROCHIE-NIEUWSBRIEF van augustus!!

Woensdag 02 aug 2023

Maandagavond behaalde Theo Janssen
het clubkampioenschap van Biljart Club Maneslust.
In de finale versloeg hij Dré Smeets.
Op een mooie derde plaats eindigde Hans Otten.

Uit handen van Piet Rijks ontvangt Theo de beker. 

Zaterdag 29 juli

Open Club `t Maasveld zoekt:

Servicemedewerker facilitair schoonmaak

(1 en/of 2 personen)

Welke uitdaging ga jij aan?

Als servicemedewerker facilitair schoonmaak ben je samen met 2 collega’s verantwoordelijk voor de schoonmaak van kleedkamers, douches, toiletten, kantine en gangen binnen het sportcomplex. Dit doe je aan de hand van een schoonmaak- en werkprogramma.

Waarom pas jij bij ’t Maasveld?

Je hebt zorg dat het sportcomplex een frisse en vriendelijke uitstraling heeft. Dat vind jij belangrijk. Je bent oplettend, secuur, weet van aanpakken en werkt hygiënisch. Jij vindt het leuk om samen met je collega’s zorg te dragen voor een schoon sportcomplex Je houdt van meedenken en betrokkenheid.

Team en werktijden

In de functie van servicemedewerker start je samen met 2 collega’s wekelijks in de ochtend (de starttijd kan in overleg ingevuld worden). Je zult op maandag ongeveer 7 uur werken per persoon en op donderdag/vrijdag ongeveer 5 uur voor 1 persoon. Bij activiteiten kun je gevraagd worden om extra te werken in overleg

Wat bieden we jou

Vaste aanspreekpunten t.b.v. inkoop schoonmaakmaterialen, ondersteuning bij kleine technische manco’s en algemeen vanuit het Maasveld

Meedenken hoe zaken efficiënt en beter kunnen verlopen (periodieke evaluaties)

Goede schoonmaakmaterialen

Jaarlijkse feestavond

Vrijwilligersbijdrage nader af te stemmen

Heb je interesse of vragen ?

Mail naar: info@hetmaasveld.nl

Bel met: Joost Derikx 06-34736071 of Francien aan den Boom 06-55810624

Vrijdag 28 juli

Zondag 23 juli

𝐄𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐠𝐞𝐳𝐢𝐜𝐡𝐭 𝐛𝐢𝐣 𝐃𝐞𝐫𝐤𝐬 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐮𝐮𝐫!
Wegens groei van ons bedrijf kunnen wij met trots mededelen dat Tom Boonen ons team binnenkort komt versterken. Tom zal zich bezig gaan houden met de diverse werkzaamheden binnen ons bedrijf zoals: het geven van advies, verhuur, onderhoud en bezorging van onze machines.

𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐛𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐃𝐞𝐫𝐤𝐬 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐮𝐮𝐫!

Kunnen jullie deze machine voor mij repareren/ onderhouden? Dit is een veel gehoorde vraag!
Wegens toenemende vraag vanuit onze klanten gaan wij onze diensten voor extern onderhoud aan tuin- en park machines, landbouwmachines, bouwmachines en dergelijke verder uitbreiden. Heb je een ouderhoudsklus? Wij helpen je graag verder!
In onze werkplaats zijn wij dagelijks bezig met het onderhouden van ons eigen machinepark. Wellicht zien we jouw machine hier binnenkort ook verschijnen?!
Klik op de afbeelding voor MEER op onze site!!

Zaterdag 2 juli

Nieuw Gouverneur bier:
Gouverneur I.P.A.

Het nieuwe Gouverneur I.P.A., het zesde Gouverneur bier, wordt zoals alle Gouverneur bieren gebrouwen door Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer. Het complete assortiment Gouverneur bestaat nu uit de bieren Blond, Dubbel, Tripel, Oaked Stout (Stout op Hout), Pale Ale 140 (Speciale 140) en I.P.A..

Brouwmeester Marko Versteeg over het nieuwe bier: 'Gouverneur I.P.A. is een goudblond, bovengistend, ongefilterd speciaalbier. Deze India Pale Ale wordt gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten en kristalzuiver water uit eigen bron. Het dry-hoppen met Solero en Hallertau Blanc hop en de extra lange lagertijd van minimaal zes weken zorgen voor een perfecte balans. Hierdoor ontstaat een bier van hoge kwaliteit en complexiteit. Bij het inschenken prikkelen de hoparoma’s je zintuigen. De Solero hop voegt een intens fruitig karakter toe, met tonen van tropisch fruit, mango en passievrucht. Gouverneur I.P.A. is een frisse doordrinkbare I.P.A.' 

 Gouverneur in een nieuwe jas

De introductie van Gouverneur I.P.A. valt samen met een vernieuwd design voor alle Gouverneur bieren.  Lindeboom's marketing manager Guido Gielen: 'De klassiekere uitstraling wordt vervangen door een exclusief premium etiket. De nieuwe vorm, de herkenbare ruit van het schild van Gouverneur, samen met een zilveren opdruk, geeft de fles een exclusieve uitstraling.  Uiteraard met het keurmerk ‘Slow Brewing’ erop, want tijd is kwaliteit.'