Bezoekers schrijven juni 2013

29 juni 2013

Aope daag op ''Brouwershoof'' op zunjig 7 juli van 13-17 oor 

biej Har en Leen van Knippenberg op Geneygen 7 in Grathem.

Veuer koffie en thiee en get lekkers weuerdj gezorgdj, entree is gratis.

28 juni 2013

Concours Hippique Neer

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli organiseert PC Neer de laatste selectiewedstrijd voor de ponyruiters van Midden Limburg voor de Limburgse Kampioenschappen.

Zaterdag 6 juli starten om 9.00 uur de dressuurrubrieken met in de middag de afdelingsdressuur en Kür op Muziek voor de hoogste klasse.

Zondag 7 juli starten om 10.00 uur de springrubrieken en voor de jongste ruiters de Bixie-dressuur en Bixie-springen. 

Alle talenten uit de regio zullen aan de start verschijnen,het is dus zeker de moeite waard om één van deze dagen te komen kijken en te zien wat de ponysport allemaal te bieden heeft.

Iedereen is van harte welkom op het clubterrein aan het Ligteveld te Neer.

Vriendelijke Groet,

namens PC Neer,

Ruth Kuijpers

26 juni 2013

25 juni 2013

Persbericht

Neer, 24 juni 2013

Koninklijke onderscheiding voor de heer Tjeu Scheepers uit Neer.

Op vrijdag 21 juni 2013 werd aan de heer M.J.L. Scheepers woonachtig in Neer een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door loco-burgemeester Piet Verlinden van de gemeente Leudal.

De heer Tjeu Scheepers (61) is sinds 1973 onderwijzer bij en sinds 1978 directeur van de basisschool “de Kwir” in Neer. De basisschool maakt onderdeel uit van De Brede School De Hoepel. Tevens is hij sinds enkele jaren directeur van de basisschool “St. Antonius” in Buggenum. De heer Scheepers besteedt -buiten zijn fulltime directiefunctie- veel uren extra aan het onderwijs. Hij is voorzitter van diverse werkgroepen en heeft hij drie boeken geschreven over de geschiedenis van het onderwijs in Neer. Ook is de heer Scheepers al 40 jaar actief in diverse functies als kaderlid/bestuurder van de onderwijsvakbond CNV (voorzitter/penningmeester BAO afdeling Limburg en nu lid regiobestuur Limburg).

Ook ondersteunt de heer Scheepers als vrijwilliger het verenigingsleven in de gemeente Leudal. Hij is onder meer sinds 1998 lid van de heemkundevereniging ‘Oos Naer’, bestuurslid van de Stichting Friedesse Molen (1997-heden), voorzitter optocht jury CV De Kwiebusse, lector parochie St. Martinus en lid van de raad van toezicht van het Bibliocenter (1999-heden).

De heer M.J.L. Scheepers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking van de versierselen heeft plaats gevonden bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Brede School De Hoepel in Neer, als mede ter gelegenheid van zijn 40 jarig jubileum als onderwijzer bij en directeur van basisschool “de Kwir” in Neer.

24 juni 2013

Schutterij St. Sebastianus uit Neer bij Limburgse Veteranendag.

Op zaterdag 22 juni vond voor de 9e keer de Limburgse Veteranendag plaats.

Ook de gemeente Leudal neemt hier jaarlijks aan deel.

De veteranen woonachtig in de gemeente Leudal werden in de ochtend ontvangen op het gemeentehuis en welkom geheten door burgemeester A. Verhoeven.

Na de ontvangst reisde het gezelschap per bus naar Roermond waar een indrukwekkende herdenking plaatsvond bij het Monument voor Vredesoperaties in stadspark Hattem.

Aan de veteranen werd aansluitend aan het ochtendprogramma door het gemeentebestuur een gezamenlijke lunch aangeboden in restaurant De Busjop in Heythuysen.

Volkomen verrast werd het gezelschap bij De Busjop in Heythuysen muzikaal opgewacht

door de complete schutterij St. Sebastianus uit Neer.

Na het Limburgs Volkslied en andere muzikale werken bracht het exercitie peloton een optreden waar de veteranen zichtbaar

van genoten.

Ook werd er een drankje getapt uit de vaatjes van de marketentsters en een heildronk uitgebracht op de veteranen.

De maatschappij erkent en waardeert op deze veteranendag de inzet van de veteranen bij diverse vredesmissies.

De schutterij, gehuld in nieuwe uniformen, draagt op deze wijze ook haar steentje bij.

De voorzitter memoreerde in zijn toespraak het belang van dergelijke vredesmissies.

Ook werden de instanties bedankt voor hun subsidie bijdrage in de aanschaf van de nieuwe uniformen.

Met name het Dela Fonds,  VSB Fonds, Provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Door deelname aan dit maatschappelijk sociaal project kan de schutterij, de gemeente en natuurlijk de veteranen terug kijken op een geslaagde veteranendag 2013.

                                                               

22 juni 2013

Maandagmiddag trekt de schoolschutterij van b.s. de Kwir door de straten in de kern van Neer. Het is de  generale repetitie voor het kinjer-OLS dat op dinsdag 25 juni 2013 plaatsvindt in Stramproij.

 De generale repetitie start  om 14.30u op de speelplaats van b.s  de Kwir; de route loopt via Engelmanstraat-Hoogstraat-Kwir-Hoogstraat –Engelmanstraat en dan weer naar school. Bij bakkerij Nijssen en de Spar wordt de yell ten gehore gebracht.

Het zou leuk voor de kinderen zijn, als er maandagmiddag  langs de route 

mensen hen aanmoedigen

Wij wensen de schutterij van b.s. de Kwir veel succes op het Kinjer-OLS

21 juni 2013

Uitnodiging voor schoolfeest tgv 10 jaar brede school Neer

Alvast bedankt,

Groet,

Tjeu Scheepers

b.s. de Kwir

20 juni 2013

19 juni 2013

17 juni 2013

Hallo,Zaterdag 15 juni hebben we een reunie gehouden bij cafe Maneslust.

"'We zijn"',de 74 jarige,die nog eens graag bij elkaar wilden komen.Jammer dat ze er niet allemaal waren. We hebben een gezellige middag gehad,en die werd afgesloten met een heerlijk buffet.

De namen,voorste rij van links naar rechts,Ria Roosendaal,Truus Peeters,Nelly Noblesse,Zus Bongers,Iet Smeets,Mien Schaken,Marga van Rijt,Servi Caris,Claar Nijssen.Achterste rij,Truus Geraedts,Truus Peeters,Mia Dirkx,Tilly Wulms,Griet Peeters,

Truus Winkelmolen,Tiny Kuijpers,Rudy van Melick,Lies Vossen,Mieke Wagemans,en Anny Claessen. 

Groetjes Mieke Boonen Wagemans.

16 juni 2013

Individuele tijdrit 2013

Afgelopen maandag ( 10 juni ) was het  zo ver. Na 12  jaar eindelijk de tijdrit op Naerse bodem. De vraag was natuurlijk is dit vlakke parcours met 10 haakse bochten sneller dan het parcours in de Roermondse “Weerd” met finish bergop naar de stuw in Linne. De ambiance; dat bleek direct, was in ieder geval veel beter. Het voelde direct goed aan. Bij een wielerkoers hoort toch eigenlijk een kroeg met een lekker Naers biertje in de buurt en het is oh zo gezellig om aangemoedigd te worden door de mensen langs het parcours. Vooral in de bochten stonden vele toeschouwers en werd iedere coureur flink aangemoedigd bij zijn eenzame strijd tegen de elementen. Wind stond er voldoende, maar onbegrijpelijk nauwelijks van achteren, hoe sterk is dan de eenzame fietser? Het antwoord kwam pas nadat de renners en toeschouwers bij de finish konden genieten van het onnavolgbaar commentaar van Niels de speaker. Met op de achtergrond een gezellig melodietje en een heerlijk zonnetje kon de sfeer niet meer kapot. Het was maar goed bleek achteraf dat het parcours 3 kilometer korter was dan aan de” Weerd”. Want de gemiddelde snelheden lagen voor de meeste wielrenners lager dan voorgaande jaren.

 Bij de dames was het verschil uitermate klein; Ans van Haeff trok aan het langste eind met een knappe tijd van 16 min 50 sec. op 9 sec. gevolgd door Nelly Winkelmolen en op 14 sec. door Hilde Vaes.

Bij de mannen maakte Stephan Muijres natuurlijk de dienst uit met een knap gemiddelde van 41,5;  een goede 2de was Jeroen van Rijt  ook zijn gemiddelde mag er zijn 38,5. De revelatie van de dag was echter Roel Bouten vorig jaar nog 18de nu een prachtige 3de plaats. Of er een oorzakelijk verband is voor het feit dat Roel 3 uur lang het parcours schoon geveegd heeft kon niet achterhaald worden. Maar pas op de jonge garde komt er aan John Wagemans en Roel Peters maken flink progressie.  Ook de wat “oudere” garde als Piet Kusters en John van Haeff deden knap mee.

Voor de statistiek:

Algemeen winnaar; Stephan Muijres ( ook winnaar van 21 tot 50 jaar )

Winnaar 50 tot 65 jaar; Niek Berben werd knap eerste.

Winnaar 65 en ouder; Rens Bouten

Poedelprijs was voor Eric Vullers die als stagiaire veel geleerd heeft deze avond.

Nadat de ergste dorst gelest was bij De Rooëjbes   

Ging het richting Hoven 1 waar gastheer Jac Hendrix een mooie “feestlocatie “ voor ons ter beschikking had gesteld. Het napraten kon beginnen onder het genot van een hapje en drankje, voor de een met een big smile voor de ander met een bedenkelijker gezicht. Maar de sfeer was en bleef erg gezellig tot in de late uurtjes. Rest nog om de vele vrijwilligers te danken, zonder hun inzet is deze tijdrit niet te organiseren. Terecht  gingen zij met een presentje huiswaarts. Tot het volgend jaar.

14 juni 2013

                                     

In week 26 van 24/06/2013 - 30/06/2013 organiseert tennisvereniging LTV Neer voor het eerst sinds jaren weer een officieel bondstoernooi

Zou jij dit Alucol Ligteveld Toernooi een plek op de site willen geven .

Met vriendelijke groet,

Bart Silvrants

LTV Neer

 

13 juni 2013

Gisteren brachten koning Willem Alexander en koningin Maxima een bezoek aan Maastricht ook de Neerse koningsparen waren er bij.

De foto’s zijn aangeboden door, louis van Roij.

     

12 juni 2013

Zonnebloemloterij 2013 van start in Neer

Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Neer maken zich op voor de Zonnebloemloterij 2013. Van 16 juni 2013 tot 30 juni 2013 gaan zij met loten à € 2,- langs deuren in Neer. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een fysieke beperking die dit moeilijk zelf kunnen organiseren.

Een deel van de opbrengst is bestemd voor de activiteiten die in en rond Neer worden georganiseerd. 

Degene die loten gekocht heeft, kan de loten registeren via de website en heeft dan tevens de keuze uit een gratis tijdschrift.

Trekking

De trekking vindt plaats op 28 oktober 2013. In de prijzenpot zitten 5.020 geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van € 15.000,-. Zonnebloemloten à € 2,- zijn te koop via vrijwilligers aan de deur of te bestellen op www.zonnebloem.nl.

Vergunning verleend aan stichting SNL/Zonnebloem door het Ministerie van Justitie d.d. 7 december 2009.

Voor meer informatie over de Zonnebloemloterij of over de Zonnebloemafdeling Neer kunt u terecht bij de voorzitster Anjo Timmermans, Goot 1, tel 0475-597464 of bij de penningmeester Gerry Scheres, Bergerstraat 35, 0475-591183

11 juni 2013

Tinus laat jullie weten:

BOUWVAK INDRINKEN BIE SJAEN.  

Op vrijdag 12 juli gaan we de bouwvak indrinken bij Sjaen in het café (bij goed weer uiteraard ook op het terras) met een grote BBQ, DJ, kermis boksbal en natuurlijk heel veel feest !! Leden van spaarkas het gulzige gleufje kunnen gratis gebruik maken van deze BBQ. Niet leden kunnen natuurlijk ook gebruik maken van deze BBQ. Kosten niet leden € 10,- p.p. Wil je graag deelnemen aan deze BBQ, geef je dan voor 1 juli op via  info@sjaen.nl  of in het café aan het buffet. Het café is deze dag geopend vanaf 15.00 uur. De BBQ gaat rond de klok van 18.00 uur aan. Dus kom samen met je collega’s, vrienden en vriendinnen  gezellig de bouwvak indrinken bij Sjaen, want het beloofd een gezellige middag/avond te worden !!

 

Groet Tinus.

09 juni 2013

Ans van Haeff laat ons weten:

Laten we eerlijk zijn:

zonder ondernemers is er "niks"

08 juni 2013

Er is een nieuwe website om Limburgs te leren schrijven online gegaan.

www.limburgsespelling.nl

Met behulp van deze website kunt u leren hoe u de diverse klanken van de Limburgse streektaal kunt schrijven. De website bevat informatie en oefeningen voor het leren schrijven van Limburgse woorden als paol (‘paal’), sjaop (‘schaap’), väöl (‘veel’), träöt (‘toeter’), brandj (‘brand’), brögke (‘bruggen’) en zjwaor (‘zwaar’). Deze website is een initiatief van de provinciale streektaalfunctionaris en de Raod veur 't Limburgs, in samenwerking met Veldeke-Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg en wordt mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Limburg.

07 juni 2013

Geert schrijft:

Zoals het er naar uitziet is en blijft het schitterend weer.

Dus ook zondag gaan onze doors open.

Vanaf het terras kun je dan ook genieten van de geweldige tribute to the Doors.

Met Stan Peters en zijn Band.

Mag je niet missen.

05 juni 2013

Mijn collega webmaster (ex buurjongen) in Horn laat ons onderstaand weten.

Nao Nunhem en Naer weurdj ’t tied det Häör ’t Leukste dörp van Limburg wurdj. Althans det vinje die van Häör… 

Via: http://www.leukstedorpvanlimburg.nl/candidate/details/6091/  kinne de minse stumme op Häör! Wilse det missjien op dien site zette veur mich? Alvast bedankjt en stumme hé!

Daalakkerstraat 33, 6085 BN HornGSM: 06 4354 2461

Tel: 0475 853600

website@haor.nl

http://www.haor.nl

Daan Frost

03 juni 2013

01 juni 2013

Muziekplein schrijft:

Onze vereniging vervult een prominte rol bij de realisering van dit project, waaraan 77 kinderen van Basisschool De Kwir meewerken.