Bezoekers schrijven juni 2015

30 juni 2015

Het zijn niet alleen fietsers , campers , enz. maar 

ook de tractoren vertoeven bij ons aan de maas.

Zunjig anne Maas  Gr Ben 

28 juni 2015

27 juni 2015

Music & Friends door Muziekplein in Neer

Muziek verbroedert en verbindt. Door muziek ontstaan vriendschappen. Muziekplein heeft veel vrienden en wil deze bedanken en iedereen een fantastische zomervakantie wensen.

Fanfare De Eendracht is onderdeel van Muziekplein en vormt één fanfareorkest met de muziekvrienden van Fanfare Excelsior uit Buggenum. Percussie Zinvol Geweld geeft een speciaal slagwerk optreden en de kinderen van Music Home zullen gevarieerde muziek voor u maken. 

MORGEN is iedereen om 11 uur welkom op het Kerkplein bij ’T Raodhoes in Neer. Er is geen entree. Bij slecht weer in De Haammaeker.

Dankzij de vriendschap met veel andere verenigingen, het bedrijfsleven, vrijwilligers en donateurs kan Muziekplein bijna alle soorten muziek maken. Meer dan 1000 muziekliefhebbers hebben afgelopen jaar genoten van onze prachtige muziekevenementen.

Muziekplein groeit en bloeit en daar zijn we trots op en onze vrienden dankbaar voor.

Voor meer informatie www.muziekplein.eu

26 juni 2015

In onderstaande presentatie laten wij u eerst een 5 tal foto’s via Tjeu Scheepers zien welke gemaakt zijn gisteren op het Kinjer OLS in Maasniel en vervolgens via Jo Waegemans een aantal foto’s van de huldiging op het kerkplein.

Klik hieronder op de foto voor een video opname welke Ellen Colbers gisteren maakte van de huldiging.

As Gaer nao Naer , winse wae alle sjutte vanne Kwir en heur begeleiding van herte proficiat met dit resultaat.

En natuurlik dank aan ALLE aanwezigen biej de huldiging.

En noe op nao de Um !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 juni 2015

Hieperde piep! gisteren 24 Juni zijn we 3 jaar geopend! 

Wij  willen graag alle inwoners van Neer bedanken voor het vertrouwen,

ons 4e zomerseizoen komt eraan op naar het 5e!

Met vriendelijke groeten,

 Team 't Raodhoes

24 juni 2015

Gisteren was voor BS De Kwir de generale repetitie

voor het Kinjer OLS 2015.

Vele inwoners hebben gehoor gegeven aan onze oproep,

en kwamen de kinderen bewonderen !!

Tjeu Scheepers maakte voor ons onderstaande foto's !!

Gaer nao Naer wenst alle leden van deze schutterij en hun leiding,

morgen HEEL VEEL succes in Maasniel !!!

23 juni 2015

Gaer nao Naer 

feliciteert beide schutterijen met deze mooie resultaten

OP NAAR 5 JULI

22 juni 2015

Ook dit jaar organiseren wij alweer voor de 6e keer de Nationale Zwemvierdaagse in

ons mooie openlucht zwembad!!!!

 

In de week van 22 t/m 26 juni 2015 vindt de Zwemvierdaagse plaats. 

Er kan gezwommen worden van 18.00 tot 20.30 uur.

De deelnemers zwemmen een afstand van 250m, 500m of 1.000m per dag.

 

De kosten bedragen € 7,50 p.p dit is incl. oorkonde en medaille.

Deelname geschiedt door aanmelden en betaling bij de kassa van het zwembad. 

Dit kan tot dinsdagavond 23 juni 18.00 uur.

 

Verder vindt er op vrijdag 26 juni aansluitend discozwemmen voor de jeugd plaats,

met DJ Anthony

Voor meer info; zwembad@ligteveld.nl of kijk op onze facebook pagina

 

Heel graag tot ziens bij Zwembad 't Ligteveld in Neer !!!!

21 juni 2015

VANDAAG vanaf 13:00 uur zullen 10 jonge blazers van Music Home als solist optreden in De Haammaeker om zo hun talent te tonen. Alle muzikantjes hebben muziekles van docenten van Myouthic of ECI Cultuurfabriek. Ze hebben de laatste weken stevig geoefend op hun solo’s en worden bij hun optreden begeleid door Hub Boesten. Hub is docent voor klein koper en ook muzikaal leider van de samenspeelgroep Music Home Basix.

Over talent gesproken: na onze jonge muzikantjes zal Loes Geelen een kort optreden geven. Ook Loes is ooit begonnen met muziekles bij Hub Boesten. Vorig jaar werd Loes Nederlands kampioen op bugel bij de Nederlandse Kampioenschappen Solisten en Ensembles in Utrecht.

Music Home stimuleert, faciliteert en organiseert samen muziek maken voor en met jongeren tot 18 jaar. Music Home is onderdeel van Muziekplein. Meer informatie op www.muziekplein.eu.

20 juni 2015

19 juni 2015

Jubileum tijdrit 't Naers Peloton 

met twee gastverenigingen

De vijftiende tijdrit van TC 't Naers Peloton wordt dit jaar uitgebreid met de deelname van twee gastverenigingen. Behalve de dames en heren van 't Naers Peloton verschijnen tijdens de jubileumeditie op zaterdag 20 juni ook de leden van Wielervereniging La Rochelle en TCRDW (Tour Club Richting Dender Windeke) uit Neer aan de start. De wielrenners van de drie verenigingen strijden om het eigen clubkampioenschap. Vanzelfsprekend zal het ook spannend worden wie na ruim negen kilometer fietsen de allerbeste eindtijd in deze jubileumtijdrit op de klok zet.

Met de uitnodiging van La Rochelle en TCRDW rekent de tijdritcommissie van 't Naers Peloton erop dat zeker 65 dames en heren aan de meet zullen verschijnen.

De start- en finishlijn zijn getrokken vlakbij camping/terras de Rooëjbes op Brumholt in Neer. De leden van 't Naers Peloton, die in 2014 van de partij waren, starten in volgorde van de klassering van het vorig jaar. Winnaar 2014 Stephan Muijres vertrekt als laatste. Bij de dames is dat Ans van Haeff. De nieuwe deelnemers zullen aan de startlijst worden toegevoegd op basis van 'geschatte ' kwaliteit. De dames en heren coureurs starten om de minuut. Het parcours is als volgt: Fort, Vlaas, Dries, Sterrebosweg, Ophoven, Leukeshoef, Brumholt. In verband met de tijdrit zal camping/terras de Rooëjbes op zaterdag 20 juni tot 15.30 uur per auto bereikbaar zijn; daarna alleen nog maar per fiets. Naar schatting zal de weg tussen 17.30 uur en 18.00 uur weer vrij zijn. Tijdens de tijdrit wordt het parcours bewaakt door zestien verkeersregelaars. Zij zorgen er in samenwerking met de vrijwiligers van Wielerevenementen Leudal en de motards voor dat de wielrenners hun rondje ongehinderd kunnen afleggen.

Alle deelnemers komen om 15.00 uur bij elkaar bij de voormalige Rabobank aan de Steeg in Neer. Na de inschrijving, uitdeling van de rugnummers en de gezamenlijke parcoursverkenning, wordt om 16:00 uur het eerste startschot gegeven.

Na afloop volgt de prijsuitreiking en kan er onder het genot van een hapje en een drankje op het gezellige terras van Har en Mirjam van camping De Roeëjbes”, nog lang nagepraat worden over de prestaties. Iedereen is daar vanaf de start tot - waarschijnlijk - in de late avond van harte welkom. Een jubileumtocht verdient een feestelijk slot.

18 juni 2015

Open Dag bij Beeren Plantproducts

                                                                        

In juli 2015 opent Beeren Plantproducts haar deuren voor relaties en alle andere geïnteresseerden. Na een besloten avond voor relaties op zaterdag 18 juli zullen op zondag 19 juli de deuren open staan voor iedereen die graag een kijkje wil nemen op ons bedrijf. De verschillende processen welke nodig zijn om kwalitatief goed plantmateriaal te telen zullen worden toegelicht. Uiteraard staan alle deuren open, zodat u middels een rondleiding ons gehele bedrijf kunt bekijken. 

Klik op bovenstaande foto en kijk via hun site wat er straks allemaal te bewonderen is.

Meer informatie zal binnenkort via deze site volgen.

17 juni 2015

16 juni 2015

15 juni 2015

Bussen Schutten Neer winnaar 

dekenaal schuttersfeest Leveroy.

Onder ideale omstandigheden vond zondag 14 juni het 49e  dekenaal schuttersfeest in Leveroy plaats.

Het A12 tal wist gelijk met Het A12 tal van St. Martinus Horn te eindigen; het resultaat van het B zestal was echter beter dan dat van Horn en zodoende werden de Bussen Schutten winnaar. Bovendien werd in de A klasse zoals gezegd de gedeelde 1e plaats behaald en was ook de dagprijs geschonken door de gemeente Nederweert voor de Bussen Schutten.

Verder werd door Tren Warries de 5e prijs mooiste bordjesdrager gewonnen.

Jan Hanssen mocht de 3e prijs beste commandant in ontvangst nemen en Mark Vossen de 2e prijs beste tamboermaitre. Ten slotte was er voor het koningspaar Lei Pouls en Ankie Klaessen Sonderkamp een 3e prijs weggelegd.

JASPER EMONTS WINT DE HUUBKE BEKER.Zatedag 13 juni waren de persoonlijke wedstrijden voor de Huubkebeker voor de jeugd en de Huub & Huub beker voor de overige schutters.

De jeugd wist de wedstrijd te beslissen met een 1e plaats voor Jasper Emonts, 2e Mathijs Klompen, 3e Christian Klompen en 4e Tren Warries.

Bij de senioren werd met nog 9 schutters in de strijd vanwege de invallende duisternis de wedstrijd gestaakt en krijgt deze zaterdag 20 juni een vervolg.

14 juni 2015

Mes in het peuterspeelzaalwerk

LEUDAL – De gemeente Leudal wil fors gaan bezuinigen op het peuterspeelzaalwerk. Er liggen plannen om vanaf 2016 de samenwerking met Hoera Kindercentra te stoppen. Die organisatie verzorgt het peuterspeelzaalwerk in de kernen.

Versnipperd

In eerste instantie gaat het om een bezuiniging van 25 procent. Vanaf 2017 wordt de subsidie zelfs voor de helft gekort. Vóór 2010 was het peuterspeelzaalwerk versnipperd over verschillende aanbieders. Dat ging ten koste van de kwaliteit en meerdere locaties kwamen in de problemen. Daarom werd met Hoera een contract afgesloten. Het werk kwam alleen bij die stichting terecht, waarbij men er voor moest zorgen dat de peuterspeelzalen open bleven. Tekorten bij vestigingen in de kleinere kernen werden gedekt met de winst uit kinderopvang in de grotere dorpen.

Afspraak

Peeters voorziet nu grote moeilijkheden: ‘Voor de grote dorpen zal genoeg animo zijn, maar wie wil er nou een peuterspeelzaal die structureel verlies leidt?’ De gemeente vindt dat Hoera Kindercentra sinds 2014 zo’n 80.000 euro subsidie te veel heeft ontvangen en wil dat geld terug, maar Hoera gaat dat aanvechten. Peeters geeft aan dat in het verleden een vast bedrag is afgesproken. Leudal berekent de subsidie aan de hand van het aantal peuters. ‘Dat was niet de afspraak, de gemeente verandert tussentijds de spelregels’, zegt hij vandaag in de krant.

Achterhaald

Wethouder Vogels (CDA) noemt de constructie uit 2010 echter achterhaald. Hij is van mening dat ook andere ondernemers die een commerciële kinderopvang hebben, het werk moeten kunnen aanbieden. Dit gebeurt al op twee plaatsen. Hoera moet aan die ondernemers een deel van de gemeentelijke subsidie afstaan en volgens Vogels gaat dat niet altijd goed. De wethouder geeft desalniettemin aan ‘altijd buitengewoon tevreden’ te zijn geweest over Hoera. Vogels werkt aan nieuw beleid. Pas als dat klaar is wordt duidelijk welke gevolgen dat heeft voor de huidige peuterspeelzalen.

Vreemd

Rens Raemakers, fractieleider van oppositiepartij D66, ziet de bui echter al overduidelijk hangen. ‘Dit is een heel vreemd besluit’, zegt Raemakers. ‘Het College breekt met een organisatie die goed bezig is en in kleine kernen peuterspeelzaalwerk overeind houdt. De consequentie van dit besluit zal onvermijdelijk zijn dat peuterspeelzalen uit de kleinere kernen verdwijnen, dat is voor aparte organisaties écht niet rendabel.’

Doorgeslagen

‘Het college is doorgeslagen in zijn bezuinigingsdrift’, vindt Raemakers. ‘Men zegt de scholen in kleine kernen open te willen houden, maar als je de bibliotheekpunten en peuterspeelzalen overal sluit, kan dat helemaal niet, want je krijgt veel leegstand in de scholen. Het college heeft helaas geen enkele visie op onderwijs in Leudal.’ D66 geeft aan met een motie te komen in de raadsvergadering van 30 juni. Daarin stelt de partij onder andere dat de reden van de beëindiging van de overeenkomst in een louter financieel-technisch conflict ligt, terwijl de beleidsmatige ervaringen met Hoera Kindercentra zeer positief zijn en zelfs aandacht van landelijke media krijgen. ‘De wens van de coalitie om alle basisscholen die boven de 50 leerlingen zitten open te houden, komt ernstig in gevaar’, besluit Raemakers.

Uitleg bij ons standpunt: In de dorpen Neer en Roggel is het peuterspeelzaalwerk via een onderaannemer geregeld en gaat de dienstverlening dus niet rechtstreeks via Hoera. De problematiek in Neer en Roggel is daarmee iets anders dan die voor de andere dorpen van Leudal. D66 roept het College dan ook op snel met een oplossing voor het peuterspeelzaalbeleid in alle dorpen te komen.

 Rens Raemakers.

13 juni 2015

Rudie Peeters van Hoera Kindercentra geeft vandaag in Dagblad De Limburger aan, dat Leudal daarmee het risico loopt dat locaties in de kleine dorpen verdwijnen.

De werkgroep en het bestuur van De Haammaeker nodigen graag alle inwoners van Neer uit voor de informatiebijeenkomst over de toekomst van ons gemeenschapshuis. 

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 juni van 19.30 uur tot 20.30 uur in De Haammaeker in Neer. 

Aansluitend is de inloopbijeenkomst over Park Leudal-Oost tot 22.00 uur. 

Wij informeren u graag persoonlijk over de moeilijke situatie waarin De Haammaeker zich bevindt. Maar er zijn ook kansen! 

Ingrijpende veranderingen zijn noodzakelijk. Het is van belang dat deze worden gedragen door de gemeente en de Neerse gemeenschap. Uw mening is daarom belangrijk. 

UITNODIGING INFORMATIEBIJEENKOMST HET VOORTBESTAAN GEMEENSCHAPSHUIS 

DE HAAMMAEKER. 

Achtergrond 

De gemeente heeft in mei 2012 besloten om de exploitatiesubsidie met ingang van 2016 te stoppen. Vervolgens heeft het bestuur in 2013 een plan tot behoud van het gemeenschapshuis voorgelegd aan de gemeente. In 2015 komt de gemeente tot de conclusie dat haar nieuwe beleid niet haalbaar is. Het plan voor een toekomstbestendig gemeenschapshuis in Neer wordt na twee jaar afgewezen. 

De werkgroep en het bestuur zijn onlangs tot de conclusie gekomen, dat de sluiting van De Haammaeker onomkeerbaar is als de gemeente niet de noodzakelijk financiële steun voortzet en de exploitatievoorwaarden versoepelt. Daarnaast moet er een nieuw bestuur gevormd worden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Pouls, 

secretariaat@haammaeker.nl of telefonisch: 06-43 47 66 33

12 juni 2015

Ook dit jaar organiseren wij alweer voor de 6e keer de Nationale Zwemvierdaagse in

ons mooie openlucht zwembad!!!!

 

In de week van 22 t/m 26 juni 2015 vindt de Zwemvierdaagse plaats. 

Er kan gezwommen worden van 18.00 tot 20.30 uur.

De deelnemers zwemmen een afstand van 250m, 500m of 1.000m per dag.

 

De kosten bedragen € 7,50 p.p dit is incl. oorkonde en medaille.

Deelname geschiedt door aanmelden en betaling bij de kassa van het zwembad. 

Dit kan tot dinsdagavond 23 juni 18.00 uur.

 

Verder vindt er op vrijdag 26 juni aansluitend discozwemmen voor de jeugd plaats,

met DJ Anthony

Voor meer info; zwembad@ligteveld.nl of kijk op onze facebook pagina

 

Heel graag tot ziens bij Zwembad 't Ligteveld in Neer !!!!

11 juni 2015

Onze dorpsgenoot Gijs van Haef maakte voor Mathijs , van ’t Raodhoes 

met zijn drone (zie de afbeelding) een perfecte promo film 

van ’t Raodhoes en onze mooie Naerse kern !!

Klik op de afbeelding hierboven voor de weergave.

Red : Gijs mooi werk !!!!!!!!!

07 juni 2015

Zaoterdig haaj Buurt Haonssum ’t jaorliks buurtfieëst, en dao wäördj ouch de Haonssummer van ’t jaor bekèndjgemaaktj.

Dit jaor is det Jill van der Leeden gewaore. Jill vonj ’t erg leuk en haet zichtbaar genaote vanne speech van Ton Klaessen, en haet ’n medalie kedo gekraege as herinnering.

 

Gr Joost Silvrants

06 juni 2015

VANDAAG zal de Champions League finale tussen Juventus en Barcelona live uitgezonden worden op groot scherm !! Aftrap 20.45 uur.

05 juni 2015

Joep en Kay zijn een duo afkomstig uit Neer, 

Joep Reijnen (zang) en Kay Wijers (gitaar). 

Zij spelen akoestische pop/rock covers van de jaren 80 tot heden.

Klik op bovenstaande foto voor een korte impressie van hun optreden.

04 juni 2015

Samen aan de slag in “Ôs Dörp” Neer,

Vanaf september wil de gemeente Leudal alle dorpen langsgaan om met de inwoners, bedrijven, organisaties en andere geïnteresseerden het gesprek aan te gaan. Iedereen die dat wil is uitgenodigd. Het gesprek in de dorpen kan gaan over wonen, voorzieningen, de leefomgeving, etc. Op basis van de gesprekken zal de gemeente Leudal de ondersteuning en het beleid voor accommodaties, subsidies, sport en openbare ruimte opnieuw vormgeven. Het college van de gemeente Leudal legt het plan Ôs Dörp op 30 juni voor aan de gemeenteraad.

Ieder dorp is anders, ieder dorp heeft zijn eigen kracht, zijn eigen verhaal.

Met Ôs Dörp kunnen we die kracht, en dat verhaal, ontdekken en inzetten om het eigen dorp toekomstbestendig te maken. De mensen in de dorpen zijn daar al druk mee bezig. Ôs Dörp sluit daarop aan. Het gaat over vitale dorpen: Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat het ook in de toekomst mogelijk en fijn is om in Leudal te wonen, te werken en te ontmoeten. Kortom samen te leven.

Want er verandert van alles. Er worden minder kinderen geboren, veel jonge mensen keren na hun studie in de stad niet terug naar het dorp. Scholen krimpen of verdwijnen. We doen onze boodschappen niet meer in ons eigen dorp, maar ook via internet. Toch zijn veel inwoners in Leudal actief bij een vereniging. Zij helpen elkaar en zorgen voor elkaar, en waarderen het wonen in een landelijk dorp. Het ene dorp heeft veel historie of natuur, het andere dorp een rijk toerisme of een bloeiend verenigingsleven. Dat is wat een dorp “Ôs Dörp” maakt. Daar gaan we met elkaar naar op zoek!

Samen aan de slag

Met Ôs Dörp wil de gemeente Leudal samen met de dorpen aan de slag om te achterhalen waar de toekomstige behoeften van een dorp liggen en hoe we die gezamenlijk kunnen realiseren. Dus hoe de inwoners, verenigingen en andere partners zich samen kunnen inzetten, zodat bijvoorbeeld sportvoorzieningen en ontmoetingsplaatsen door de dorpen zelf vormgegeven gaan worden. De gemeente is daarin één van de deelnemers. Want samen aanpakken, zorgt voor verbinding. Samen doen maakt het verschil voor de toekomst.

Gesprekken in de dorpen

Wij informeren u begin juli wanneer de bijeenkomst in uw dorp plaatsvindt. Heeft u tussentijds al vragen? Dan kunt u contact opnemen met gebiedsregisseur Henk Rademakers, of Claudia Sturme, beleidsmedewerker, via tel. (0475) 85 90 00.

03 juni 2015

02 juni 2015

informatieavond Samen Zorgen Huis in Baexheimerhof  op dinsdag 2 juni

Samen Zorgen Huis Leudal van start

Na de nodige perikelen is het moment aangebroken dat het SZHL ook daadwerkelijk van start kan gaan. Op 30 april is de omgevingsvergunning verleend. Dit betekent voor de inwoners van Baexem, dat een stukje geschiedenis een nieuwe invulling krijgt. Het betekent ook dat u, als inwoner van Baexem, de gelegenheid krijgt om een nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van Baexem als zorgzame kern. 

Door als vrijwilliger samen met beroepskrachten, te zorgen voor een tijdelijk verblijf met een ‘thuisgevoel’ voor de zieke medemens. Waarbij natuurlijk ook alle andere inwoners van de gemeente Leudal worden uitgenodigd om de eigen (zieken)zorgtalenten te ontdekken en in te zetten voor het Samen Zorgen.

Het Samen Zorgen Huis Leudal is een onderdeel, en wel het ‘vliegwiel’, voor de verdere ontwikkeling van het bestemmingsplan “Park Mariabosch”. Deze plannen zijn belangrijk voor de woningbouw in Baexem. Daar bent u natuurlijk ook nieuwsgierig naar.   

Op deze avond zal het bestuur, in samenwerking met de zorgarchitect van het gedachtegoed “Samen Zorgen” ( Samen Zorgen Buro Weert) , onze zorgpartners Proteion,  CZ  en de huisarts(en), u uitleg geven over wat het Samen Zorgen inhoudt, en hoe u hieraan kunt deelnemen.

Daarnaast zal de gemeente , in samenwerking met de eigenaar van het klooster , een korte toelichting geven over de stand van zaken met betrekking tot de verdere planontwikkeling van “Park Mariabosch”.

Na afloop wordt u de gelegenheid geboden om vragen te stellen.

De informatieavond vindt plaats van 19.30-22.00 uur in  Baexheimerhof te Baexem.

U bent van harte welkom.

Stichting Samen Zorgen Huis Leudal