Bezoekers schrijven maart 2014

31 maart 2014

Nieuw in Neer: 't Naers Woeënhuuske 

Zaterdag 15 februari opende in Neer de nieuwe onderneming 't Naers Woeënhuuske. In deze woninginrichtingwinkel van Thea Baten is alles te vinden voor een metamorfose van je huis.

't Naers Woeënhuuske heeft alles waar een huis om ‘vraagt’: vloeren, pvc, vloerbedekking, gordijnen, zonwering, sierlijsten, verf, behang, enzovoorts.

Beleving

Nadat Thea de schilderschool St. Lucas in Boxtel had afgerond, deed ze vervolgens praktijkervaring op bij Sikkens, waarna ze een zelfstandige schilderswinkel met schildersbedrijf had.

Enkele jaren geleden verhuisde ze naar Heythuysen en werkte met veel plezier bij een woninginrichting in Neer. Maar het ondernemersbloed kroop vervolgens toch weer waar het niet gaan kon. “De combinatie van een winkel en advies geven bij de klant thuis, dat is het voor mij helemaal,” vertelt ze enthousiast. “De klant wil de gordijnstof en het behang, oftewel de kleuren en materialen, toch het liefst zien en voelen in zijn eigen huis. Die beleving, daar gaat het tenslotte om. En dat maakt mijn werk zo boeiend.”

Persoonlijk

Inmiddels heeft ze de sprong naar een eigen onderneming opnieuw gewaagd met als resultaat 't Naers Woeënhuuske. “Mensen hebben echt behoefte aan persoonlijk advies. Zeker in deze hectische tijd. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om samen met de klant een rustplek te creeëren in huis. Soms zijn het maar kleine veranderingen die een interieur een totaal andere look geven. Het leukste en mooiste aan mijn werk is, als ik na afloop samen met een klant het wensenplaatje naar tevredenheid heb ingevuld. Daar doe ik het voor.”

Workshops

Daarnaast is Thea’s grote hobby, die inmiddels gerust verslaving genoemd mag worden, meubels op pimpen. Voor dit opknappen van meubels geeft ze inmiddels ook workshops, waarin de uitstraling van stoelen, een kastje, of noem maar op,  wordt aangepast aan de kleuren van het interieur.

Nieuwsgierig? 't Naers Woeënhuuske, Engelmanstraat 37  in Neer ( tegenover de Lindeboombrouwerij) Tel: 06-15885806

is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur. Advies op afspraak.

30 maart 2014

Aan de bewoners van Neer

Nieuwe wijze van collectes Goede Doelen

 

Beste inwoners van Neer,

In navolging van andere plaatsen in Nederland, waaronder Heythuysen, Haelen, Buggenum en Nunhem, hebben wij onlangs het idee opgevat om ook in Neer te komen tot één Goede Doelen Collecte per jaar. De diverse collecte coördinatoren zijn dan ook op verzoek van Dorpsoverleg Neer bij elkaar gekomen om dit voor te bereiden.Eén collecte heeft tot voordeel dat de u slechts eenmaal bezoek van een collectant krijgt in plaats van tien. Daarnaast zijn het vaak dezelfde collectanten die voor meerdere doelen collecteren. Voor hen wordt het aantal collectes dus ook drastisch verminderd. Om deze redenen hebben de collectecoördinatoren uit Neer besloten hun krachten te bundelen om tot een grootscheepse collecte te komen Deze noemen we de “Week van de goede Doelen” en wordt voor het eerst gehouden in 2014 en wel in de week van 19 mei tot en met 24 mei 2014.

De deelnemende fondsen zijn (tussen haakjes de huidige collectecoördinatoren):

Reumafonds: (collectecoördinatoren), Hartstichting: (Wim Becks), Kankerbestrijding: (Annemiek Tobben), Longfonds: (Fred Waegemans), Alzheimer Nederland: (Vic Pennings), Brandwondenstichting: (Fred Waegemans), Nierstichting: (Petra Triepels), Diabetes fonds (Petra Triepels), Maag, Lever en Darmstichting: (Jan Verheijen), Prinses Beatrix Spierfonds: (Piet Reijnders), Nationaal MS fonds (Tilly Kierkels).

Bent u coördinator van een Goede Doelen collecte in Neer die hierboven niet staat genoemd en wenst  u aan deze gezamenlijke collecte deel te nemen, laat dit dan aan een van bovengenoemde personen weten.

Voorafgaand aan de “Week van de Goede Doelen” ontvangt u een collectezakje en een intekenlijst. Op deze intekenlijst staan alle Goede Doelen genoemd met daarachter een vakje waarin u kunt aangegeven hoeveel u aan welk doel wenst te geven. Wenst u aan alle collectes € 1,- te doneren dan doet u 11 X € 1,- = € 11,- in het collectezakje. U bepaalt dus hoeveel en aan welk doel u uw donatie wenst te geven.  Indien u alleen geld in het zakje doet maar het intekenformulier niet invult, zal de organisatie het bedrag gelijk over alle doelen verdelen.

Als gezamenlijke coördinatoren zien wij erop toe dat alle gelden conform uw wensen op de juiste plek terecht komen.

Wij hopen dat de inwoners van Neer dit initiatief goed zullen ontvangen en met gulle gift de doelen blijven ondersteunen.

De gezamenlijke coördinatoren vormen een werkgroep onder stichting Dorpsoverleg Neer. Op deze wijze is er sprake van een juridische rechtsvorm die voor deze actie noodzakelijk is.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking en toekomstige gift.

De gezamenlijke collectecoördinatoren.

 

29 maart 2014

                 0p de hoek bergestraat maasweg is een nieuwe bank geplaatst door de gemeente, deze is aangevraagd door een bestuurslid van de k.b.o. vereniging, Mevr. Ria Wolter. Nu kunnen de mensen die uit het dorp komen even rusten, voordat ze richting Maas wandelen. Goed idee. Groetjes Har van Knippenberg.

Gisteren tijdens een wandeling werden wij (Pierre en ik) zomaar onderweg getrakteerd op een lekker drankje vanwege een nieuwe bank die dinsdag in Neer werd geplaatst. Het leek mij wel leuk om daar een foto van te maken, dus vandaar mijn  vraag  of je bijgaande foto in een rubriek (Neer in beeld?) zou willen plaatsen a.u.b. met de volgende tekst:

 PROOST! Met deze woorden werd de nieuwe zitbank geopend, die onlangs in Neer werd geplaatst op de hoek bergerstraat/ maasweg. 

Een leuk initiatief van Ria Wolter dat uiteraard door alle wandelaars van harte wordt toegejuicht.

Groetjes, Marian Vossen

28 maart 2014

Ik laat even weten dat ik de film klaar heb,sorry, dat het zo lang geduurd heeft ,

Als er mensen zijn die een kopie van die film willen hebben dan kan dat,

de kosten zijn € 7,50

Deze kunnen mij een mailtje sturen op mijn email adres leniebosma@hetnet.nl

Vergeet niet uw adres erbij te vermelden i.v.m. het opsturen.

Als de aanmelding binnen komt dan stuur ik het banknummer door, waar u het bedrag op kunt overmaken.

Heeft U nog vragen

Mijn telefoonnummer is :  045 5416922 of 06 53324115.

Oud Naerse , Lenie Bosma

27 maart 2014

ZATERDAG 29 MAART 2014

Met DJ vanaf 20.00 uur

In:

Cafe Otje (Silvrants)

                Napoleonsweg 4 Neer

26 maart 2014

25 maart 2014

Afgelopen Donderdag heeft de opening plaats gevonden van:

Onderstaand een 3 tal foto's van de opening.

24 maart 2014

Ter ere van het 40-jarig bestaan van golfbiljart vereniging B.C.W. werden in samenwerking met het bestuur van District Midden Limburg de Midden Limburgse Golfbiljart Kampioenschappen gehouden in hun clublokaal Café Zaal De Schans aan de St. Rochusstraat 9 te Nederweert.

Claudia Gijzen

Behaalde hier

De 3de  prijs in de Dames klasse

Jos Hanssen werd hier gehuldigd voor zijn 25 jarige lidmaatschap.

Golfbiljart “de Hook” wenst 

Claudia en Jos van harte proficiat !!

23 maart 2014

                                                                      

De Lente is weer begonnen! 

Tijd om het gazon te verluchten met een verticuteermachine

Klik op bovenstaande aanbiedingen voor meer !!

Onze agenda begint al aardig vol te raken. 

Blijf op de hoogte van beurzen en evenementen waar wij zullen staan

en U van harte welkom bent als klant !

Klik op onderstaande link voor onze gehele agenda

http://www.rientiestuinmachines.nl/agenda

22 maart 2014

BEDANKT,  VOOR JULLIE STEM!

DE VERKIEZINGEN ZIJN VOORBIJ, VOOR DE EEN ZIJN ZE PRIMA VERLOPEN, VOOR DE ANDER TELEURSTELLEND.

VOOR MIJ PERSOONLIJK ZIJN ZE REDELIJK  VERLOPEN ZEKER ALS JE BEDENKT DAT ER VANUIT NEER EEN PRIMA NIEUWE JONGE TEGENKANDIDAAT AAN DE VERKIEZINGEN MEE DEED

.

IK VIND HET VOOR LEUDAL  PRIMA DAT ER NIEUW BLOED(5 JONGE KANDIDATEN) IN DE GEMEENTERAAD KOMT.

IK HOOP DAT DIT DE VERHOUDINGEN IN DE GEMEENTERAAD TEN GOEDE KOMT, IK ZAL IN ELK GEVAL MIJN UITERSTE BEST DOEN OM HIERAAN MEE TE WERKEN.

 

VERDER ZAL IK ME BLIJVEN INZETTEN VOOR ALLE KERNEN IN LEUDAL, MAAR NIET ALLES KAN, WEL VEEL ZEKER MET DE INZET EN ONDERSTEUNING VAN DE KERNEN ZELF.

MIJN VURIGE WENS IS VERDER DAT WE ERVOOR KUNNEN ZORGEN DAT DE BURGERS VAN LEUDAL  IN EEN PRETTIGE, LEEFBARE EN ZORGZAME OMGEVING KUNNEN BLIJVEN WONEN.

Graag wil ik alle nieuwkomers, maar natuurlijk vooral Rens van harte feliciteren  en ze  een fantastische en zinvolle raadsperiode toewensen.

ANDRÉ KIERKELS

21 maart 2014

Er waren altijd twee passies: 

voetbal en politiek.

  Lijst 1 

No 15: Har Beurskens

Ik ga de komende vier jaar mijn uiterste best doen voor Leudal: mét Neer, mét Roggel, mét Heytse, mét Haelen ÉN met al die andere mooie kernen. 16 in totaal. Niet tegen elkaar, maar mét elkaar! Dat is de volgende droom! Ik hoop dat dat gaat lukken.

Rens Raemakers 

20 maart 2014

Champagne voor bevlogen Ria 

Zakenvrouw van het Jaar 2014 Ria Joosten (m.) met haar man Frans Joosten en onderwijsminister Jet Bussemaker. 

„Dames, dames, dames en een paar heren.” Zo begonnen juryvoorzitter Annemarie Jorritsma, de burgemeester van Almere, en minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, hun inspirerende toespraken bij de bekendmaking van de Zakenvrouw van het Jaar 2014 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het hotel was op het moment van uitreiking één van de best beveiligde plekken van het land. Hier logeert de Amerikaanse delegatie voor de nucleaire top op 24 en 25 maart in ons land. President Barack Obama zou er zelfs logeren en niet, zoals velen denken, op het 333 meter lange door kernreactoren aangedreven vliegdekschip USS Nimitz.

Niet eerder bij de uitreiking van de Prix Veuve Clicquot waren er zo veel meer vrouwen dan mannen. Burgemeester Jorritsma en minister Bussemaker vonden het beiden een hoopvol teken. Ook roemden zij prijswinnares Ria Joosten die de 33e Zakenvrouw van het Jaar is. Zij laat met haar catering- en evenementenbedrijf nabij Venlo zien dat vrouwen wel degelijk een bedrijf kunnen runnen, vernieuwend bezig zijn en daarbij ook nog eens maatschappelijk actief. Heel opvallend is dat geen van haar 140 medewerkers de laatste drie tot vier jaar ziek is geweest. Jaar op jaar nul procent ziekteverzuim is ongekend. Het is een pluim voor haar ondernemerschap!

VNO/NCW-voorzitter Bernard Wientjes, MKB-voorzitter Michaël van Straalen, voormalig Shell-baas Jeroen van der Veer, Europarlementariër Corien Wortmann-Kool en de paar honderd andere aanwezigen hoorden het met ongeloof aan. De minister wees op een uitspraak van de Franse weduwe Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin die het champagnemerk Veuve Clicquot na de dood van haar echtgenoot in de tijd van Napoleon zo goed op de kaart zette, dat het een wereldmerk werd met in 2012 circa 400 miljoen euro omzet. „De wereld is voortdurend in beweging. En het is aan ons vandaag de dingen van morgen uit te vinden. Handel daarom met durf, wees vastberaden en veeleisend en laat je intelligentie je levensgids zijn”, luidde de uitspraak van Ponsardin.

Bussemaker meende dat de Zakenvrouw van het Jaar niet alleen op de schouders staat van de weduwe Ponsardin maar op de schouders van alle vrouwen die haar voorgingen, zoals de Amsterdamse zakenvrouw Johanna Borski die in de 19e eeuw tot haar tachtigste jaar een firma in effecten leidde. „Nota bene in een tijd dat vrouwen niet welkom waren op de Amsterdamse geldmarkt. Toch wist Borski haar bedrijf naar de top te leiden en gaf zij de Nederlandsche Handels Maatschappij krediet op onderpand van effecten. Ze legde daarmee de basis voor wat nu ABN Amro is.”

De minister meende dat culturele normen en mentale barrières vrouwelijk talent nog te vaak de pas afsnijden. „Als een jongetje zelfverzekerd is, wordt hij een leider genoemd. Maar als een meisje hetzelfde doet, loopt ze het risico dat mensen haar bazig vinden. Mij noemden ze vroeger kattig. Van het woord bazig gaat de boodschap uit: vooral niet je hand opsteken, niet je mond opendoen. Dat leidt ertoe dat meisjes op middelbare scholen minder geïnteresseerd zijn in leiderschap dan jongens. Maar ik zeg: laat van je horen. Kijk maar naar het project Port Angels in Rotterdam, die een eigen netwerk opbouwden en nu hun expertise aanbieden aan bedrijven om meer vrouwen aan te trekken”, zei Bussemaker.

Die woorden klonken Ria Joosten als muziek in de oren. Zij riep de minister op om op school het ondernemersvak in te voeren, zodat jongeren leren hoe zij een eigen bedrijf kunnen starten. Janine Breukhoven-Kho van Prêt à Pregnant, luitenant-kolonel der Koninklijke Marechaussee John Wertenbroek, adjudant van koning Willem-Alexander, en selectie- en wervingsdirecteur Gerda Verhaar Eeuwijk evenals grootmeesteres Martine van Loon-Labouchere en de Ierse ambassadeur Mary Whelan genoten van de feestelijke uitreiking.

Dat gold helaas niet voor graaf Edouard de Nazelle, boegbeeld van Veuve Clicquot. Hij miste de bijeenkomst voor de Zakenvrouw van het Jaar dit keer, omdat zijn oude Bentley het in Parijs had begeven. Het ontmoedigde de aanwezigen niet toch vrolijk een glas champagne op Ria Joosten te drinken!

19 maart 2014

Onderstaande Neerse kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van vandaag stellen zich aan U voor:

Super bedankt ook aan ons bestuur: Danielle, Leo en Joost. Zij hebben er keihard aan gewerkt. Zonder hen hadden we het nooit gered. Kaj en ik komen nu samen in de raad: fantastisch!

Na alles wat er gebeurd is, heb ik lang en veel gedroomd over een terugkeer op het voetbalveld, bij RKSVN 1 uit Neer. Ik droomde dat ik in de laatste minuut de winnende goal maakte tegen Roggel, tegen Heytse of tegen Haelen. Wat zou dat geweldig zijn… 

Maar dat is niet gebeurd en zal ook niet meer gebeuren. 

Over de politiek heb ik eigenlijk nooit gedroomd. En dit: dit had ik ook nooit durven dromen! 1.421 stemmen voor D66 Leudal; 1.006 persoonlijke voorkeursstemmen waarvan maarliefst 368 uit Neer! Super bedankt, alle 1.421 stemmers!! 

- Raadslid voormalige gemeente Neer en Roggel en Neer.- Sinds 1982 lid van diverse raadscommissies.

- Voorzitter/secretaris voormalig Gemeentebelangen.

- Secretaris voormalig Nieuw Akkoord.

- Getrouwd met Marij en vader van 3 dochters.

- 46 jaar werkzaam als laborant/QA-medewerker analyse in de zuivel- en aardappelindustrie.

- Sport: voorheen handbal, nu tennis.

Heb een groot hart voor het verenigingsleven en vind dit dé ondergrond voor een goede maatschappelijke samenleving.

De lokale politiek geniet mijn voorkeur vanwege de rechtstreekse menselijke contacten en je ziet vrijwel direct resultaat van je werk. Letterlijk en figuurlijk is dit dus dicht bij de bevolking staan.

Hiervoor wil ik me blijven inzetten met oog voor de gehele gemeente Leudal en speciaal de dorpen, op een Naerse, dus eerlijke en open manier.

No : 31 Jack Emonts

Mijn naam is Jack Emonts ben 44 jaar, geboren en getogen in Neer.Ben getrouwd, en vader van 2 kinderen.

Mijn grootste hobby is de sjötterie (Bussen-Schutten Neer), verder ben ik al jaren actief in de Neerse gemeenschap.

Ben 6 jaar voorzitter geweest van buurtvereniging ‘t (k)uleköpke en van daaruit ben ik ook lid geweest van de buurtpreventie in Neer.

In 2009 heb ik mij, samen met een aantal mensen uit Neer, ingezet tegen de sluiting van zwembad ’t Ligteveld in Neer.

Van daaruit ben ik ook voorzitter geworden van Stichting zwembad ’t Ligteveld, Sindsdien houden we zeer succesvol het zwembad draaiende met enkel vrijwilligers.

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat mijn doel is om het zwembad ook de komende jaren open te houden!

Verder is het mijn doel om ervoor te zorgen dat de kleinere kernen van Leudal leefbaar blijven! Met name op het gebied van sport en cultuur.

No : 43 Har Frenken

Gehuwd 3 kinderen

- Ondernemer

- raadslid

- waarnemend raadsvoorzitter en voorzitter commissie Ruimte gemeente Leudal

- algemeen bestuurslid Water schap Peel en Maasvallei

- lid commisie communicatie, veiligheid en financiën Waterschap

- vice voorzitter schutterij St Sebastianus Neer

- secretaris LLtb Leudal en Maasgouw

- voorzitter stichting Kwiebusse en Kaatje

 Lijst 2

No : 5. André Kierkels

Acief als: vrijwilliger bij Slachtofferhulp, coördinator bij de Eigen Kracht Centrale (http://www.eigen-kracht.nl)Ronduit Open:

• is voor belangbehartiging t.b.v alle burgers;

• neemt burgerinitiatieven serieus;

• vindt dat de burger goed in staat is om zijn eigen leefomgeving kleur en betekenis te geven;

• ziet de gemeentelijke overheid hooguit als ondersteuner en NIET als bepaler, die weet wat goed is voor de burger.

Ook ben ik lid geworden van Ronduit Open omdat ik in deze partij kritische mensen ontmoet, die zichzelf een spiegel durven voor te houden, maar dit ook durven doen naar de ambtelijke organisatie en het gemeentebestuur.

Ik ben van mening dat een lokale partij juist dichter bij de lokale bevolking staat. Een lokale partij is niet gebonden aan de visie en regels van de landelijke partijen. Je kunt als raadslid van een lokale partij daarom echt kijken naar wat de lokale gemeenschap nodig heeft.

 Lijst 3

No : 5 Peter van Melick

portefeuille: lid commissie Ruimte 

waar sta ik voor de komende vier jaar: 

Als raadslid voor het CDA span ik mij in voor een goede economische ontwikkeling in Leudal. Onze mooie leefomgeving is immers gebaat bij gezonde bedrijfsontwikkelingen. En vooral innovatieve activiteiten moeten een faire kans krijgen. Gezonde bedrijven en organisaties zijn een absolute basisvoorwaarde voor samenhang en dynamiek in de dorpen van Leudal. Levendige dorpen: daarvoor wil ik mij, samen met alle ondernemende burgers in Leudal, graag voor inzetten. 

 

De laatste jaren is er zeker sprake van een verbetering, maar de gemeente moet zich nog méér faciliterend en ondersteunend opstellen in de richting van burgers en bedrijven die zich ondernemend opstellen. Ook de komende jaren wil ik graag met voorstellen komen om een aantal gemeentelijke regelingen simpeler en vriendelijker te maken. 

 

Zeker nu de economie weer aantrekt, is een goed bouwbeleid van groot belang. Kansen benutten betekent dat de gemeente Leudal ruimte moet geven aan bouwprojecten die wél van de grond komen. Vooral voor starters en senioren. Met veel oude plannen die niet verder komen dan papier, schieten we niks op. Om onze dorpen levendig te houden, moeten we daar vanaf. Ook in het belang van de verenigingen en organisaties die in onze dorpen actief zijn. 

Een energiek Leudal, daar zet het CDA zich voor in. Daar zet ik me voor in. 

No : 12 Frans Joosten 

lid commissie Ruimtelijke Ordening

 Lijst 4

No : 15 Karien Reuters-Leenhouwers Neer

                         Lijst 5

                        No : 14 Marieke  Kortenhorst

 Lijst 6

No : 14 Marijke Hamakers

 Lijst 8

No : 1 Rens Raemakers

Lijsttrekker

Ik ben Rens Raemakers, 22 jaar en woonachtig te Neer. In het dagelijks leven studeer ik Bestuurskunde en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg. Ook werk ik als ‘bijlesdocent’ voor middelbare scholieren in Roermond. Mijn hobby’s zijn hardlopen, debatteren en lezen.

Ik ben lid van D66, omdat D66 een partij is die zaken durft te veranderen. D66 is de partij die belangrijke wetgeving rondom euthanasie, abortus en het homohuwelijk als eerste heeft geïnitieerd. Bovendien maakt D66 zich al jaren hard voor kwalitatief hoog onderwijs en het verbeteren van ons democratisch stelsel. In het recente verleden heb ik over deze onderwerpen geschreven voor NRC Next en de Volkskrant.

In Leudal gaat D66 voor vernieuwing en verjonging. In de huidige gemeenteraad zitten sinds de herindeling van 2007 steeds dezelfde partijen en mensen. Deels is die continuïteit functioneel, maar geregeld werkt dat ook belemmerend. Het is tijd voor nieuwe energie en een frisse blik. Daarvoor is een heldere en integrale visie op de werkwijze van de gemeente nodig, welke we in ons verkiezingsprogramma uiteengezet hebben.

De komende jaren gaat er Leudal veel veranderen. Met name de decentralisaties van het Rijk naar de gemeenten zullen zorgen voor meer én complexere taken. Dit vereist ook een goede controle door de gemeenteraad. Gelukkig heb ik een tijdje als stagiair-beleidsondersteuner op de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Venlo gewerkt. De ervaring die ik toen als ‘ambtenaar’ heb opgedaan wil ik graag in mijn manier van politiek bedrijven meenemen; oplossingen moeten vooral in de praktijk goed werken!

Aan mij de eer om de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker te zijn. Een mooie uitdaging. Samen met al onze kandidaten en leden gaan we voor een fantastisch resultaat op 19 maart 2014!

No : 7 Jan Simons

Kandidaat

47 jaar

Jurist

16 maart 2014

Met de lente reeds in gedachten heeft Maarten Bouman zich toegelegd op een nieuwe collectie schilderijen met als thema´Bloemenpracht´. Deze nieuwe, veelzijdige werken presenteert Maarten op zondag 13 april 2014 van 12.00 – 18.00 uur aan het publiek in zijn Atelier Hammermolen. U wordt van harte uitgenodigd deze verzameling schilderijen in olieverf en aquarel, en tekeningen in krijt, te komen bezichtigen onder het genot van een kopje koffie en gebak. De toegang is uiteraard gratis.

Naast werken die Maarten maakte voor deze thema-tentoonstelling ‘Bloemenpracht’, zult u in het atelier ook schilderijen aantreffen met landschappen, portretten, taferelen en stillevens. 

Over Maarten

Maarten Bouman (1968) schildert intuïtief en wispelturig. Het onderwerp kan zijn stijl beïnvloeden en andersom. De omgeving en de cultuur van het Limburgse land, de zee, mensen en kunstenaars als Turner, Jan Tullemans, Frans Hals en Hans Bouman, inspireren hem.

Maarten brengt de werkelijkheid op eigenzinnige wijze naar voren in zijn schilderkunst. De verschillen tussen licht en donker, en de kleurnuances die hij vangt in zijn werk, zorgen ervoor dat je nooit uitgekeken raakt en telkens nieuwe dimensies ontdekt.

www.maartenbouman.wix.com/kunstschilder

15 maart 2014

Aan alle Neerse verenigingen die deelnemen aan de RaboClubKasCampagne.

 

Uitnodiging Verenigingenavond op 9 april

Als coöperatieve bank geloven wij in de kracht van het collectief. Samen bereik je immers meer dan alleen. Dat weet u, als bestuurder van een vereniging of stichting, natuurlijk als geen ander!

Boeiende en inspirerende (netwerk)avond

Wij vinden het fijn om kennis met u te maken én kennis met u te delen. Daarom organiseren wij op 9 april a.s. speciaal voor u een verenigingenavond.

Wilt u weten waar en op welke manieren u een beroep op ons kunt doen? Wilt u kennismaken met de medewerkers die uw financiële zaken behartigen? Bent u benieuwd naar welke vereniging de meeste stemmen heeft ontvangen bij de Clubkas Campagne? Heeft u er behoefte aan om eens kennis te maken met collega-bestuurders om te zien hoe zij de zaken aanpakken?

Dan moet u zeker komen.

Toine van Peperstraten

De presentatie is in handen van Toine van Peperstraten, bekend van onder andere Studio Sport. Ook speelt hij de grote Oranje Sportquiz met verschillende lokale helden. 

Datum en locatie

Woensdag 9 april 2014 van 19:30 uur tot 23:00 uur

Evenemententerrein Stichting Sportpark Molenhoek, Arevenlaan in Heythuysen

Aanmelden

U bent met twee personen van harte welkom op deze avond. Aanmelden kan tot 1 april 2014.

Het belooft een leerzame, spannende, maar vooral ook gezellige avond te worden. Graag tot ziens!

Met een vriendelijke groet,

Judith Philips-Hillen

Ambassadeur Neer

Rabobank Peel, Maas en Leudal

14 maart 2014

                        POTGROND-AKTIE                            

MORGEN

  ZATERDAG  15 MAART a.s

De tijd om uw tuin in orde te maken breekt weer aan.

Daarom bieden wij u evenals vorig jaar bij het begin

van de lente onderstaand tuinprodukt aan t.w.v.

Deze RIJKSGEKEURDE grond is uitermate geschikt voor

kamerplanten, maar ook b.v. geraniums geven hiermee

een uitstekend resultaat. 

Ook uw tuin of bloemenperk zal het graag ontvangen

als extra humus-toevoeging. 

Bovenstaand artikel wordt op zaterdag 15 maart a.s.

vanaf  09.30 uur in Neer huis aan huis aangeboden

 € 4,50   per zak (40 ltr.)

   3 zakken voor € 12,-

               Organisatie: Drumband Schutterij St. Sebastianus.

13 maart 2014

Donderdag 20 maart gaan de deuren open van het inloopcafé Neer.

Het inloopcafé is gevestigd op Kruisstraat 5 te Neer. 

                                  POTGROND

Een nostalgische boerderij ,een rustpunt in natuurgebied Leudal.

Elke dinsdag en donderdag middag van 13.30 -16.00 staan de deuren open voor een moment van rust, een luisterend oor, een goed gesprek, onder het genot van een kopje koffie of thee en ambachtelijk gebak..

Ook hebben we wekelijks thema's die besproken worden en nodigen we burgers uit om te komen vertellen over wat hun bezig houd. 

Voorbeelden van thema's zijn hobby's,echtscheiding,opvoeding,rouw, voeding ed.

Ook is er ruimte voor creativiteit.

Het Inloopcafé is een ontmoetingsplek voor jong en oud. We hebben geen doelgroepen en iedereen is welkom.

Door samen te werken met de burgers van Neer/ Nunhem willen we hier een mooie ontmoetingsplek neer zetten..VOOR en DOOR u..

We heten u van harte welkom bij de opening op 20 Maart 2014 om 13.30

Kom gerust een kijkje nemen.

Graag tot dan.. 

Hetty Yff & Monica Kanders

12 maart 2014

DE"STUBE" Biej Mieke

Nu het hele jaar door beschikbaar!!

Vanaf vandaag is feest café De "stube"biej Mieke het hele jaar door 

te reserveren voor feestjes en partijtjes.

Door de week kunnen er vergaderingen-repetities enz gehouden worden.

Nog nooit in de "stube "geweest?

Kom gerust langs voor een kijkje of bezoek onze site maneslust.nl of facebook cafe maneslust.

Wij vragen geen huur!

Voor feestjes van verenigingen en kinderfeestjes hanteren wij een special tarief!

Met het grote grasveld grenzend aan de "stube" is een kinderfeestje al gauw geslaagd,op verzoek regelen wij springkussens enz.

Wat betreft de catering is alles mogelijk BBQ-Tapas-warm/koude bufetten enz....

                               LAAT U VERASSEN!!!!

                      graag tot ziens Bij Geert en Mieke

         café Maneslust Biej Mieke -steeg 46a -6086El NEER-0475-593231

11 maart 2014

AANMELDEN JEUGDTENNISDAG voor alle BASISSCHOOL jeugd.

IN DE NAMIDDAG (15:00 - 18:00 UUR) 

IS ER EEN TENNISCLINIC VOOR JEUGD VANAF GROEP 6 T/M GROEP 8.

IEDERE DEELNEMER ONTVANGT NA AFLOOP EEN TENNISDIPLOMA EN EEN LEUK PRESENTJE.

ALLE DEELNEMERS WORDEN VAN EEN DRANKJE EN IETS LEKKERS VOORZIEN. OOK ZIJN ER LEUKE PRIJZEN TE WINNEN.

Aanmelden kan tot 25 maart via deze link

08 maart 2014

IN DE VROEGE MIDDAG (12:00- 15:00 UUR)

IS ER TENNIS VOOR KINDEREN T/M GROEP 5

Ik heb zelf een film van Neer gemaakt ,ben er heel lang mee bezig geweest,iedere foto moest in een leuke lijst gezet worden, en het waren er meer als acht honderd nu heb ik een stukje in elkaar gezet met een paar willekeurige foto’s om er een idee van te krijgen.

Klik op onderstaande link om de eerste aanzet

van Lenie te zien

https://www.facebook.com/photo.php?v=740317819353260&set=o.654677181256083&type=2&theater

Red. Dit wordt vervolgd 

07 maart 2014

EINDELIJK !!!!!

HET IS ZOVER

DE AKTIEHAL/SHOWROOM

(GELEGEN OP HET TERREIN VAN DE BOERENBOND)

GAAT WEER OPEN!!!

 

VANAF ZATERDAG 8 MAART IS DE AKTIEHAL/SHOWROOM ELKEDAG OPEN.

 

VOOR DE AKTIEHAL GELDT:

        OP = OP

04 meirt 2014 vastelaoves Dinsdig

Aansloetendj aan de Boerebroelof, om 00.00 oor is 't kwiebusverbranje.

Dit vindj plaats op 't Kirkplein.

Wae neudige uch allemaol oet !!!!

03 meirt 2014 vastelaoves Maondig

02 meirt 2014 vastelaoves Zunjig

                                          

Auch nao de vastelaovendj…

Hubbe wae  ze in ut Roëd, Gael & Greun!

Wae zeen weer geeüpendj vanaaf Woonsdig!!

Eine Sjoëne Vasteloavendj.

 

01 meirt 2014 vastelaoves Zaoterdig