Bezoekers schrijven maart 2018

Vrijdag 30 mrt 2018

Donderdag 29 mrt 2018

Het asperges seizoen is weer begonnen. 

U bent weer van harte welkom bij de familie van Melick, Slupsweg 3 Neer.

Klik op de afbeelding voor een video !

Woensdag 28 mrt 2018

Terras open 

Het is weer zover. Het terras is open vanaf Paaszondag. U kunt komen genieten van koffie met vlaai of een drankje.

Bij slecht weer lekker warm bij de kachel.Paasmaandag ook geopend vanaf 11.00 uur.

 

Iets te vieren? De ideale locatie voor feesten en partijen. 

Voor meer informatie kunt u altijd bellen met Mirjam of Har.

0475 494570 of 06 5021189

 

Tot ziens op de Rooejbes!

Mirjam en Har

Dinsdag 27 mrt 2018

Maandag 26 mrt 2018

                            

Zondag 25 mrt 2018

Zaterdag 24 mrt 2018

KERNgezond Neer tussen de koeien

NEER – Voor alweer hun vijfde KERNgezond-activiteit waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Kwir te gast bij Melkveehouderij Van Melick. Daar beleefden ze een erg leuke ochtend waar ze spelenderwijs meer leerden over koeien, melk en alles wat er op een melkveehouderij gebeurd.

  

Helemaal in de KERNgezonde-gedachte kwamen de kinderen te voet aan bij Van Melick. Daar werden eerst de prijswinnaars van de foto van de maand bekend gemaakt. Deze keer waren Bas, Finn en Daan de gelukkige winnaars van een mooie beker die beschikbaar gesteld werd door DAS Roggel.

Daarna werden de kinderen in vier groepen verdeeld en gingen ze beurtelings aan de slag met de vier onderdelen van deze ochtend. Zo verzorgde Jacques van Melick een rondleiding door zijn bedrijven. De kinderen namen een kijkje bij de kalveren, koeien en de geiten die aanwezig zijn op het bedrijf. Jacques gaf uitleg over de koeien, hoe deze leven en hoe deze gemolken worden. Uiteraard mochten de kinderen ook wat verse melk proeven.

Daarnaast maakten de kinderen een heerlijk toetje van vers fruit en youghurt, dat ze daarna lekker mochten opeten. Maar ook werd er sportief aan de slag gegaan met een uitdagend spel waarbij de kinderen goed moesten samenwerken en nadenken. Dit spel stond helemaal in het teken van (boerderij)dieren. Bij het laatste onderdeel probeerden de kinderen de juiste antwoorden te geven op een heel aantal vragen over koeien en alles wat hier mee te maken heeft. 

Al met al een erg leuke ochtend die voorbij vloog. De kinderen hadden dan ook een enorm groot applaus over voor Melkveehouderij Van Melick en ze liepen sportief terug naar school.

Vrijdag 23 mrt 2018

Donderdag 22 mrt 2018

Minderjarige jongeren komen te gemakkelijk aan alcohol 

Resultaat controle verontrustend

Eind vorig jaar heeft de Gemeente Leudal laten onderzoeken of verkooppunten in Leudal zich aan de wettelijke leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van alcohol houden. De resultaten van het onderzoek zijn ronduit verontrustend. In 72% van de gevallen werd alcohol houdende drank verkocht aan een jongere onder de 18 jaar. Landelijk ligt dat percentage beduidend lager nl. 64%.

 

In december 2017 liet de gemeente horecabedrijven, cafetaria’s, supermarkten en slijterijen controleren door zogenaamde mystery shoppers (testkopers). Deze minderjarige testkopers hebben 147 keer geprobeerd om alcoholhoudende drank te kopen. In 72% procent van de van de gevallen werd daadwerkelijk alcohol verstrekt een jongere onder de 18 jaar. Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar.

Supermarkten scoorden het beste. Ruim 64 % van de gecontroleerde supermarkten hebben hun zaken op orde. Bij cafetaria’s, horeca en slijterijen werd de wettelijke leeftijdsgrens beduidend slechter nageleefd. Respectievelijk 20,6%, 20,8 % en 12,5 %.

 

Tabel 1: Aantal aankooppogingen, correcte naleving en het nalevingspercentage per type verkooppunt

 

Waarschuwing

De verantwoordelijkheid voor de verkoop van alcoholhoudende drank ligt bij de exploitant van de horeca-onderneming, cafetaria, slijterij of supermarkt. Alle horecabedrijven, cafetaria’s en supermarkten hebben een brief ontvangen over de resultaten van het onderzoek. Burgemeester Arno Verhoeven is verontrust dat jongeren zo gemakkelijk aan alcohol komen. Alcohol heeft een schadelijk effect op de ontwikkeling van hersenen van jongeren, dat blijkt uit allerlei onderzoeken. Daarnaast leidt alcoholgebruik door jongeren tot andere negatieve effecten zoals baldadigheid, vernieling maar ook tot verslaving en schoolverzuim. De ondernemers die zich wel aan de regels hielden, hebben een compliment ontvangen. Burgemeester Arno Verhoeven: “Blijkbaar houdt slechts een minderheid van verkooppunten zich aan de wettelijke leeftijdsgrens. De tijd van waarschuwen is nu voorbij, de gemeente gaat nu sancties opleggen”.

Onderzoek door mystery shoppers

Het is de eerste keer dat de gemeente een onderzoek met behulp van mystery shoppers (testkopers) liet uitvoeren. De minderjarige testkopers doen zich daarbij voor als klant. De testkopers werken daarbij volgens een protocol waarbij de 17-jarige de drank bestelt en afrekent en de 18 jarige de drank aanneemt. Bij de bezoeken bleek ook dat er in bijna 50% van de aankooppogingen naar een geldig legitimatiebewijs of leeftijd werd gevraagd. Daar waar naar een identiteitsbewijs werd gevraagd, werd de minderjarige jongeren veel vaker de verkoop alcohol geweigerd.

Vervolgstappen Door de gemeente worden eerst informatiebijeenkomsten gehouden voor de ondernemers. Daarin kunnen de ondernemers handvatten krijgen en ervaringen uitwisselen om alcoholverstrekking aan jongeren te voorkomen. Daarnaast gaat de gemeente strenger controleren. Deze controles worden opnieuw uitgevoerd met behulp van testkopers. Ondernemers die alcohol verstrekken aan jongeren onder de 18 jaar riskeren daarbij een sanctie zoals een forse boete of intrekking van de vergunning. Naast handhaving blijft de gemeente samen met partners (zoals zorg- en welzijnsinstellingen, scholen en politie) inzetten op preventie door bijvoorbeeld voorlichting aan jongeren en ouders.

Woensdag 21 mrt 2018

Zondag 18 mrt 2018

SUNDAY SESSIONS GEEFT VANDAAG VRIJKAARTEN WEG!

Kom zondag alvast een voorproefje nemen bij Cafe Maneslust Biej Mieke en zie wat het muzikantencollectief Sunday Sessions op Lightfield Festival 

voor jullie in petto heeft.

Onder de bezoekers worden twee vrijkaarten verloot. Zorg dat je er bij bent!

Zaterdag 17 mrt 2018

Vrijdag 16 mrt 2018

SUNDAY SESSIONS GEEFT A.S. ZONDAG 2 VRIJKAARTEN WEG!

Kom zondag alvast een voorproefje nemen bij Cafe Maneslust Biej Mieke en zie wat het muzikantencollectief Sunday Sessions op Lightfield Festival 

voor jullie in petto heeft.

Onder de bezoekers worden twee vrijkaarten verloot. Zorg dat je er bij bent!

Donderdag 15 mrt 2018