Bezoekers schrijven maart 2023

Do 30 maart 2023

Opheffingsbesluit

E.H.B.O. Neer in liquidatie

p/a Paula Knops

Napoleonsweg 5

6081AA Haelen

0475497750

Paula.knops@gmail.com

 

 

Neer, 2 april 2023.

 

Geachte verenigingenbestuurders,

 

EHBO Neer is al ruim 69 jaren een begrip in Neer. Wij hebben altijd paraat gestaan tijdens evenementen van de diverse verenigingen in Neer. Dit zouden we graag blijven doen, maar ons ledenaantal is dusdanig teruggelopen door veelal natuurlijk verloop, dat wij niet meer kunnen garanderen dat wij nog tijdens alle evenementen kunnen posten.

 

Op dit moment is het zo dat onze vereniging bestaat uit 25 leden, waarvan het merendeel boven de leeftijd van 60 is. (2 leden zijn in leeftijdscategorie  40-50,  8 leden tussen 50-60,  5 categorie 60-70, 8 categorie 70-80 en 2 categorie 80+.

 

Bovendien bestaat het bestuur momenteel uit 2 personen en volgens onze statuten moeten dit er minimaal 5 zijn. De huidige 2 bestuursleden zijn inmiddels langer dan 35 en 40 jaren bestuurslid en willen dit stokje overdragen.

Helaas hebben zich uit de vereniging niet voldoende kandidaten voor een bestuursfunctie gemeld.

We hebben overwogen of een fusie met een buurvereniging mogelijk is. Tijdens de algemene ledenvergadering/ jaarvergadering van 28 maart j.l. is besloten EHBO Neer te gaan opheffen. De Neerse verenigingen zullen in de toekomst voor EHBO-ondersteuning naar andere organisaties moeten uitwijken.

 

Wij vinden dit heel jammer, maar we proberen al jaren om meer animo voor onze vereniging te krijgen. Vaak wordt een cursus gevolgd door jongeren, maar na 1 of 2 jaren houdt men het voor gezien. 

 

EHBO Neer in liquidatie

Hans en Paula

Wo 29 maart 2023

DOOD…..GEWOON …… OF…….DOOD…..ENG… 

Het is al lang niet vreemd meer om zelf te bepalen hoe je eigen uitvaart eruit komt te zien. De een vindt het doodgewoon en een ander doodeng om te doen.

Zou jij eens bij gepraat willen worden
over alle mogelijkheden van een uitvaart? 

Wil je eens zonder emoties achter de schermen kijken?

Ben jij geïnteresseerd in testament of een advies ervan? 

Wil jij weten hoe zaken te regelen omtrent Erf-Belasting?

Kom luisteren en praten over alle mogelijkheden, adviezen je bent welkom op 4 april 2023, Graafschap Hornelaan 157b Weert.

De groepsgrootte willen we beperken tot 20 personen, zodat we de tijd, voor ieder persoonlijk kunnen nemen. Mochten er meer aanmeldingen zijn, gaan wij samen met jullie kijken voor een andere datum. 

Meld je aan via info@fading-uitvaartzorg.nl

                         info@intence-uitvaartbegeleiding.nl

Vermeld a.u.b. je naam, telefoonnummer
en met hoeveel personen wij jullie mogen verwelkomen.

Za 25 maart 2023

Welkom in D'n Haammaeker!

D’n Haammaeker zoekt oproepkrachten voor (grote) ontvangsten, koffietafels en andere representatieve bijeenkomsten. 

Om die bijeenkomsten goed te kunnen faciliteren worden professionele, betaalde oproepkrachten ingezet. Deze worden goed geïnstrueerd en prima begeleid door Marjo Stammen, de beheerster van D’n Haammaeker. Heb jij ervaring, zin en tijd om 1 of 2 keer per maand mee te helpen tijdens zo’n ontvangst? Lees dan snel verder.

Ben je geïnteresseerd en wil je méér weten over deze vacature? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en met D’n Haammaeker. Stuur een e-mail naar Sylvia Hendriks, secretaris van D’n Haammaeker: sylvia@haammaeker.nl Bellen kan ook: (06) 10 06 52 66. 

Bekijk hier alle vacatures van D’n Haammaeker: https://haammaeker.nl/vacatures/ 

Do 23 maart 2023

D’n Haammaeker zoekt 

vrijwilligers voor het ‘Klusteam’

Het klusteam verricht klein onderhoud aan het gebouw en aan voorzieningen, zoals verlichting, verwarming, douches en sanitair. De teamleden zijn één (vaste) donderdagmorgen per maand in het gemeenschapshuis bezig met allerhande werkzaamheden. Als het nodig is, dan wordt er een tweede ochtend afgesproken. Ben je handig, heb je technisch inzicht/ervaring? Sluit dan aan bij het klusteam van D’n Haammaeker.

Geïnteresseerd, méér weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je méér weten over deze vacature? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en met D’n Haammaeker. Stuur een e-mail naar Sylvia Hendriks, secretaris van D’n Haammaeker: sylvia@haammaeker.nl Bellen kan ook: (06) 10 06 52 66.

Bekijk hier alle vacatures van D’n Haammaeker: https://haammaeker.nl/vacatures/

Wo 22 maart 2023

ZELF SUSHI MAKEN - Op zaterdag 8 april a.s. geeft de Thaise Manit in de keuken van D’n Haammaeker de workshop ‘Zelf Sushi maken’. De workshop wordt afgesloten met een gezellig diner in café Sjengske (D’n Haammaeker). 

Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met de bereiding van garnaal tempura in sushi, banaantempura in sushi, gebakken zalm en tonijn in sushi, tonijnsalade, maki sushi, uramaki sushi, temaki, surimisushi en sushisaus.   

Wat je verder moet weten:

- de workshop start rond 16.30 uur (de eindtijd bepalen we samen, ná het diner);

- de deelnamekosten bedragen €30,-- per persoon (dit is exclusief de kosten van drankjes);

- je dient zelf een snijplank en een (groot) scherp mes mee te brengen;

- je krijgt een sushimatje en eetstokjes (om mee te nemen).

Houd je van koken, smaakjes, lekker en gezellig eten? Dan is dit beslist wat voor jou en je partner, familie of vrienden. Meld je snel aan bij Sylvia Hendriks. E: sylvia@haammaeker.nl Je aanmelding is pas definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Let op! Er kan slechts een beperkt aantal mensen meedoen.
Daarom: wie het eerst komt, het eerst maalt. En, vol = vol.

Zo 19 maart 2023

D’n Haammaeker zoekt vrijwilligers
voor het team ‘Dansen in Naer’ 

D’n Haammaeker wil een oude traditie herstellen: Dansen in Naer.
Een team van vrijwilligers bereidt voor komend voorjaar een paar ‘try-outs’ voor. Het plan is, om straks regelmatig stijldansavonden te organiseren voor liefhebbers uit Neer en omgeving. Vind je dansen leuk, dans je graag en ben je zo’n 4 uur per maand beschikbaar voor het mee-organiseren en faciliteren van dansavonden in D’n Haammaeker? Doe dan mee!
Geïnteresseerd, méér weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je méér weten over deze vacature? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en met D’n Haammaeker. Stuur een e-mail naar Sylvia Hendriks, secretaris van D’n Haammaeker: sylvia@haammaeker.nl Bellen kan ook: (06) 10 06 52 66. 

Bekijk hier alle vacatures van D’n Haammaeker: https://haammaeker.nl/vacatures/

Wo 15 maart 2023

D’n Haammaeker zoekt vrijwilligers
voor het team ‘Communicatie en promotie’

Er gebeurt véél in D’n Haammaeker. En, er kan nog méér. Dat weet lang niet iedereen. D’n Haammaeker is een maatschappelijke onderneming, die de eigen broek ophoudt. Ook dat weet lang niet iedereen. Het team Communicatie en promotie zet zich in om mensen, verenigingen, maar ook instellingen en bedrijven te informeren en te interesseren voor D’n Haammaeker. Heb je een achtergrond of affiniteit in/met communicatie en wil je meewerken aan de promotie van D’n Haammaeker? Dan ben jij degene die we zoeken.

Geïnteresseerd, méér weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je méér weten over deze vacature? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met en in D’n Haammaeker. Stuur een e-mail naar Sylvia Hendriks, secretaris van D’n Haammaeker: sylvia@haammaeker.nl Bellen kan ook: (06) 10 06 52 66.

Bekijk hier alle vacatures van D’n Haammaeker: https://haammaeker.nl/vacatures/

Ma 13 maart 2023

‘Op Verzeuk op Bezeuk’
bij Maas- en Neergalm:
Show , humor en muzikaal vertier

Volop humor, een vleugje talkshow, wat snippers cabaret, veel muzikaal vermaak met een flinke dosis pianospektakel: ziedaar de krenten in de pap van het Bezeuk op Verzeuk dat Rob Mennen op 18 maart brengt aan Zangvereniging Maas- en Neergalm in Neer. 

Het mannenkoor is zaterdag gastheer van een creatieve, muzikale duizendpoot uit eigen provincie.  Niemand minder dan entertainer, pianist en zanger Rob Mennen uit Berg en Terblijt komt dan ‘Op Verzeuk op Bezeuk’ bij het koor uit Neer, dat 140 jaar bestaat. In een voorstelling van twee keer vijftig minuten presenteert Rob Mennen vanaf 20:00 uur in gemeenschapshuis D’n Haammaeker een vrolijk en onderhoudend programma. Daarin is vanzelfsprekend een belangrijke rol weggelegd voor het jubilerende mannenkoor uit Neer. De muzikale leider van de avond zal ook het publiek op vermakelijke wijze betrekken bij zijn optreden. Dus heeft u zin in een aangename avond met muzikaal vertier koop dan een ticket à 8,50 euro via https://shop.ikbenaanwezig.nl of boek dat bedrag over op bankrekening NL 39 RBRB 0850 1193 59 onder vermelding van ‘Op Verzeuk op Bezeuk’. Entreekaarten zijn ook te koop bij kapsalon Slabbers in Neer.

Rob Mennen heeft bekendheid gekregen via zijn televisieprogramma waarin hij artiesten ontvangt met wie hij zich op een speelse manier onderhoudt en muziek maakt. “Flexibiliteit en humor zijn voor mij de sleutelwoorden. Ik ben veelvuldig in theaters en binnen- en buitenland te zien. In 2022 was ik als muzikaal leider verbonden aan de productie Dagboek van een Herdershond. Veel harmonie/fanfare-orkesten en koren kennen mij vanuit mijn deelname aan hun speciale projecten,” zegt Rob Mennen op zijn website over zichzelf. Dat laatste geldt zaterdag 18 maart dus ook voor de jubilerende Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer.  

Zo 12 maart 2023

D’n Haammaeker 

zoekt vrijwilligers 

voor het ‘Activiteitenbureau’

D’n Haammaeker ontvangt regelmatig suggesties voor nieuwe activiteiten. Bijvoorbeeld, over actuele thema’s die voor de Neerse gemeenschap, de gemeenschapszin en het gemeenschapshuis van belang kunnen zijn. Het bestuur kan het Activiteitenbureau vragen om suggesties voor dergelijke activiteiten voor te bereiden en uit te voeren, mits die snel te realiseren zijn en passen in de planning. Ben je creatief, houd je van organiseren en werk je graag samen met anderen?

Geïnteresseerd, méér weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je méér weten over deze vacature? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met en in D’n Haammaeker. Stuur een e-mail naar Sylvia Hendriks, secretaris van D’n Haammaeker: sylvia@haammaeker.nl Bellen kan ook: (06) 10 06 52 66.

Bekijk hier alle vacatures van D’n Haammaeker: https://haammaeker.nl/vacatures/

Do 09 maart 2023

D’n Haammaeker zoekt 

vrijwilligers en oproepkrachten. 

Iets voor jou?

D’n Haammaeker staat midden in de Neerse samenleving. Elke week zijn er zo’n 1.000 tot 1.500 mensen te gast in het gemeenschapshuis, in café Sjengske (D’n Haammaeker) en in sportzaal De Kwiebus. Dat vraagt om een goede organisatie en een verzorgde dienstverlening. Daarvoor zoekt D’n Haammaeker vrijwilligers en betaalde oproepkrachten (m/v/x).


 Gastvrouwen/-heren voor wekelijkse activiteiten

In D’n Haammaeker vinden veel wekelijks terugkerende activiteiten plaats. Voor enkele activiteiten zoeken wij vrijwilligers, die de rol van gastvrouw/gastheer op zich willen nemen. Dat houdt in: van tevoren de deur openen en na afloop sluiten, het alarm, de verlichting en eventueel de geluidsinstallatie bedienen, de bar (veelal koffie/thee) en de kas beheren.


Je krijgt een goede instructie en begeleiding. De gevraagde tijdsinvestering bedraagt 3 tot 4 uur (één dagdeel) per week. Het uitkeren van een vrijwilligersvergoeding is bespreekbaar, uiteraard conform de actuele regelgeving van de Belastingdienst


Geïnteresseerd, méér weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je méér weten over deze vacature? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met en in D’n Haammaeker. Stuur een e-mail naar Sylvia Hendriks, secretaris van D’n Haammaeker: sylvia@haammaeker.nl Bellen kan ook: (06) 10 06 52 66.


Bekijk hier alle vacatures van D’n Haammaeker: https://haammaeker.nl/vacatures/


Ma 06 maart 2023

Zo 05 maart 2023

Beste Campergasten,
Het paasarrangement van camperplaats Otje is dit jaar
een 3-daags arrangement (vr t/m zo).

Op vrijdagavond hebben we een gezellige bingoavond op de camperplaats, met leuke prijzen. Voor deelname zullen we een kleine bijdrage vragen.
Zaterdagavond is er vanaf 17.00 uur een BBQ bij het café, hiervoor kunt u zich opgeven via mail: camperplaatsotje@gmail.com, prijs bedraagt: € 25,- p.p. excl. drank.
Met aansluitend live muziek van Peter Berkers.
Zondagmorgen is er van 10.00-12.00 uur een paasontbijt. Ook hiervoor kunt u zich opgeven via: camperplaatsotje@gmail.com , de kosten hiervan bedragen €12,50 p.p.
Het café zal vanaf 14.00 uur geopend zijn.
Maandag is het café vanaf 14.00 uur geopend.
Reserveren voor het arrangement kan via: camperplaatsotje@gmail.com
*Deelname aan activiteiten is vrijblijvend
Liefs Otje’s team 

Za 04 maart 2023

Do 02 maart 2023

Tijdens de Soberheidsmaaltijd vertelt kapelaan Rajan (ook de kapelaan van Neer) uit eigen ervaring over het weeshuis/school in India waar we dit jaar de opbrengst van Vastenaktie aan doneren. Maar kapelaan Rajan kookt ook samen met kapelaan uit Thorn deze Indiase maaltijd!

Telefonisch aanmelden:

Antoinette Rooswinkel, Horn Tel. 0475 581900
Marlie Berghs, Horn Tel. 0475 582004
Rian Kouwenberg, Haelen Tel. 0475 592060
Annie Konings, Buggenum Tel. 0475 594348
Marianne Hendriks, Haelen Tel. 0475 591708

Heeft u problemen met vervoer naar Horn, geef dat aan bij uw aanmelding. Voor vervoer wordt dan gezorgd.

Wo 01 maart 2023

OOK bij Hair Design Slabbers , kunt u nu kaarten kopen!