Bezoekers schrijven mei 2013

31 mei 2013

Zaterdag 1 juni a.s. openen wij ons nieuwe wandel- fietsterras NeyenGhoor.

Wij heten iedereen van harte welkom op Ghoor.

De openingstijden zijn in de weekenden vanaf 11.00 uur tot ca. 17.00 uur, afhankelijk van weer en gezelligheid.

In de vakantieperiode is bij mooi weer ook regelmatig door de week geopend, dit wordt middels een stoepbord voor aan de weg kenbaar gemaakt.

Groepen zijn door de week op afspraak van harte welkom.

 

Margriet & Marc

30 mei 2013

Het laatste weekend gaat in, 3 juni word de winnaar bekend gemaakt

'van het leukste terras van Limburg'.

Helaas staan we momenteel 2e. 

Daarom de laatste oproep aan iedereen om te stemmen en te delen!

En help ons naar de 1ste plaats. Het leukste terras van Limburg in Naer!

stemmen!

STEM Raodhoes Neer

https://fbssl.nl/leuksteterras//directory/show/351/

Klik op deze link

klik op aanmelden 

Klik ok

Klik Stem op Ons logo !

met vriendelijke groet Mathijs

 

29 mei 2013

Uitnodiging

Datum vrijdag 31 mei

Vanaf deze plaats willen wij de inwoners van Neer die onze kampioenen een warm hart toedragen uitnodigen voor het bijwonen van de receptie  n.a.v. het behaalde kampioenschap in de:

   1e klasse E 

 

Jac Smits

Ton Klaessen

Wim Sijbers

Tevens zullen wij nog enkele jubilarissen van onze vereniging huldigen!U bent van harte welkom. De receptie is van 20.00-21.00 uur in ons clublokaal Café Maneslust  Biej Mieke Steeg 46a 6086El te Neer

 

Namens het bestuur Bc Maneslust.

 

     

     

 

28 mei 2013

Marij Derikx, schrijft:

Hierbij wil ik je een foto opsturen van onze reunie in maart j.l.  Wel wat laat maar ..

Deze reunie is van de leerlingen van de meisjesschool "St. Jozef" uit Neer 

geboortejaar 1953/1954.

Er mag wel gezegd worden dat wij een hechte groep waren, want wij kwamen al voor de 5 keer bij elkaar. (een lustrum).

En als wij elkaar zien is het net of niemand ooit weg is geweest. Prachtige klas. En ook wij hadden dit jaar iets ter afsluiting van "Gaer nao Naer". 

 

De namen bij de foto:

bovenste rij; Maria Custers, Annie Thomassen, Leny Verheijden, Agnes Janssen, Marij Geraedts, 

Angele Gijsberts, Juffr. Mien v. Roy, Corrie Luijten,

Truus Stemkens, Ria Verstappen, Marian Theelen,  Marian Driessen, Marij Derikx, Ine mouwens,

onderste rij; Karin Kranen, Mien Peeters, Dorien Verhaeg, Truus Emonts, Riet Augustinus, Mientje Luijten, Manda Spiertz en Toos a.d. Boom.

niet op de foto, wel aanwezig. Marij Smits en Els Berben.

26 mei 2013

Vrijdag 24 mei maakte de Zonnebloem Neer een bustocht door de mooiste plaatsen van Zuid-Limburg met als eindbestemming herberg Moeder de Gans in Teuven. Daar stond de  koffie en een stukje vlaai klaar. De herberg is sfeervol ingericht. Aan de wand hangen veel oude schilderijen en foto’s en er staat een oud fornuis met toebehoren. Buiten  scharrelen kippen over het terras en staat er nog een ouderwets “huuske”.

Het weer werkte mee zodat de mooie streek nog beter tot zijn recht kwam. Een meereizende gids wist op een humoristische wijze interessante dingen te vertellen over de plekjes waar we aan voorbij reden.

Het uitstapje was zeer geslaagd aldus de reacties van de  mensen die meereisden.

Voor de duidelijkheid willen we nog vermelden dat  iedereen die interesse heeft in een activiteit van de Zonnebloem Neer zich daarvoor op kan geven.  De Zonnebloem Neer heeft geen leden, wel wordt meestal een bijdrage voor de kosten gevraagd. Donateur ( voorheen lid) kan men alleen zijn van Zonnebloem Nederland.  Dit heeft echter niets te maken met het wel of niet deelnemen aan activiteiten in Neer.

Zijn er mensen die het leuk vinden om activiteiten mee te organiseren en /of  een uitdaging zien in een bestuurstaak, neem dan contact op met 

Anjo Timmermans  tel. 597464

25 mei 2013

Leudal is vele siertuinen, pluktuinen en kwekerijen rijk. In het weekend van 25 en 26 mei 2013 wordt de Open Tuinendag Leudal georganiseerd en laten de trotse eigenaren u met plezier meegenieten van hun paradijs.

Wij hebben 2 Neerse deelnemers.

Oze Haof 

Molenstraat 12, 6086 CD NeerGeopend: 25 en 26 mei 10.00 – 17.00 uur.

Gelegen aan de Maas in het dorpje Neer ligt aan de Molenstraat 12 de siertuin van de familie Theelen. Deze boeiende tuin biedt een keur aan bloemen en waterpartijen. Hier kunt u genieten van een zeer gevarieerde tuin met uitzicht op de prachtige Maasvallei. Op de Open Tuinendag kunt u ook allerlei tuinaccessoires kopen, waaronder gietijzeren vazen en beelden en andere tuinattributen. 

Dit alles onder het genot van een gratis kopje koffie.

Lotjeshoaf 

Brumholt 10, 6086 PW NeerGeopend: zondag 26 mei van 

10.00 – 17.00 uur 

In het buitengebied van Neer ligt onze tuin Lotjeshaof, een verrassende siertuin van 7500 m². Het voorste gedeelte door hagen verdeeld in vakken heeft elk zijn eigen sfeer door de buxus, vele rozen en clematissen, kruiden, sfeerhoekjes, vijvers en de kleurrijke borders. Daarachter ligt de landschapstuin met grote vijver, vele soorten bomen en heesters en waar men heerlijk kan genieten van de rust en ruimte. Tevens is er zondag 26 mei een expositie van An Nijskens uit Neer met keramiek en Ann Hermans met brons en keramiek uit Maasbree. Entree € 2.50.

Voor de andere locaties binnen Leudal, klik op onderstaande link.

http://www.leudal.nl/?simaction=content&mediumid=1&pagid=400&stukid=35733

24 mei 2013

Hoe ziet de Lindeboom Brouwzaal er nu uit? Benieuwd? Nieuwsgierig? Allereerst kunt u hier onder op de link klikken voor een verslag en foto-album van de officiële opening van de nieuwe Lindeboom Brouwzaal 3 mei jongstleden en.....

http://www.lindeboom.nl/over-lindeboom/nieuws-van-hier/feestelijke-opening-lindeboom-brouwzaal

Lindeboom Bierbrouwerij zet op Zondag 2 juni haar poorten speciaal voor u wagenwijd open.

De nieuwe brouwzaal, die 3 mei geopend is door Limburgs Gouverneur van de koning de heer Bovens, is een uitbreiding en een innovatie gericht op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bouw is geïnitieerd door de in 2011 overleden brouwer en eigenaar Willem Geenen. De basis van de verduurzaming vormt de nieuwe energiebesparende wortkook- en warmteterugwinningsmethode. Verder is de dieselgestookte stoomketel vervangen door een stoomketel die op gas werkt Tijdens de Open Brouwerijdag zijn ook de nieuwe brouwzaal en de koperen brouwketels te bekijken.

Benieuwd ook naar de buste van oprichter Willem Geenen die hier in 1870 startte met het brouwen van bier?

Hij waakt vanaf 3 mei, voortaan dag én nacht over onze Limburgse familiebrouwerij. Het beeld is - in brons gevat door kunstenaar Jos Dirix - door de medewerkers van Lindeboom, bij de opening van de brouwzaal, geschonken aan de familie Geenen. Lindeboom vernieuwt en ontwikkelt met respect voor historie.

Ontmoet Lindeboom. Onder de linde op het nieuwe Lindeboomplein. Er is meer te proeven!

Van harte welkom! Zondag 2 juni Neer, Leudal. 11.00 uur tot 17.00 uur. De Lindeboom Open Brouwerijdag is opgenomen in de Week van het Nederlandse Bier.

De opening van het wandel-fietsterras "NeyenGhoor" zoals gepland met Pinksteren, moet helaas worden uitgesteld. 

De toegangsweg is helaas niet/moeilijk toegankelijk vanwege problemen met het aanbrengen van een asfalt laag afgelopen vrijdag.

Door de vele regen is het asfalt niet uitgehard waardoor de opgebrachte steenslag naar beneden is gezakt. Zaterdag is door de aannemer een extra laag split aangebracht, maar om erger te voorkomen is verzocht de weg zo min mogelijk te belasten op welke wijze dan ook. Dinsdag na Pinksteren  wordt verder gekeken om een en ander op te lossen.

Zodra bekend is wanneer het terras geopend kan worden, zal dit op deze website bekend worden gemaakt.

 

Met vriendelijke groet

Margriet & Marc

18 mei 2013

Anjo Timmermans laat ons weten:

Op zondag 26 mei doen wij wij met onze tuin Lotjeshaof mee met de Dag van het Park wat georganiseerd word door de gemeente Leudal.

Onze tuin is open van 10.00 tot 17.00.

De entree is €  2.50 p.p.

Er zijn meerdere tuinen en evenementen open, verdere informatie hierover word door de gemeente Leudal bekend gemaakt.

20 mei 2013

Hobby-schilder toont zijn werk in de Friedesse molen

Op zondag 26 mei a.s. laat Gerrit van Ratingen uit Heythuysen zijn resultaat zien wat hij van een hobby, nadat hij op 60-jarige leeftijd in de vut trad, heeft gemaakt. Zijn liefde ging uit naar tekenen en schilderen en dat in al zijn facetten.

Volgde cursussen bij het “Centrum voor de Kunsten” in Roermond met als docent Twan Derks. En bij “Studio-P” in Hornerheide onder leiding van Petra Welters.

Zijn werk valt onder de noemer figuratief/realistisch. Alles wat hij tegenkomt en mooi vindt wil hij vastleggen zoals, landschappen, gebouwen, dieren, stillevens enz, enz. Veelal in verschillende technieken zoals potlood, pastelkrijt, Oost Indische inkt, maar het meest schildert hij in acryl.

Zijn werk onderscheidt zich door het zeer minutieus hanteren van zijn penseel en palet. Dit geeft een zeer natuurgetrouwe weergave die mooie beelden opleveren.

Dit werk is te zien in de Friedesse molen, gelegen aan de Bergerstraat, te Neer, van 13.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

 

19 mei 2013

Margriet laat jullie weten:

22 mei 2013

De Zonnebloem Neer organiseert vrijdag 24 mei een bustocht door Zuid-Limburg .

Vertrek vanaf  de parkeerplaats aan de Steeg (voormalige brandweerkazerne) om 12.45 uur.

Via een toeristische route door een van de  mooiste stukjes van Nederland,  rijdt de chauffeur ons naar Teuven.  Dit plaatsje ligt vlak over de grens bij Epen.

Een gids  zal ons onderweg meer wetenswaardigheden vertellen over de omgeving. 

In Teuven maken we een stop bij:  Herberg Moeder de Gans.    Deze is gelegen aan het pittoreske dorpspleintje van Teuven.  Bij mooi weer , waar we op hopen, drinken we een kop koffie met vlaai op het terras en anders binnen in de sfeervol ingerichte herberg. Daarna rijden we weer richting Neer, waar we om  ± 17.45 uur  weer terug zijn. De kosten bedragen   € 20,00  per persoon. Opgeven zo snel mogelijk bij  Anjo Timmermans Goot 1  tel. 0475-597464 of Ria Niesen Heldenseweg 7 a  tel. 0475- 593586.

De bijdrage dient u vooraf te betalen.

17 mei 2013

Ivm vertragingen op het vliegveld in Philadelphia is het concert vanWidgeon Holland dat voor vanavond gepland staat verschoven naar Maandag 2e pinksterdag!!

We beginnen dan uiterlijk om 20.30 uur met het optreden.

We hebben voor vanavond toch nog live muziek weten te regelen.

From USA zal vanavond een waardige vervanger zijn.

de trouwe bezoekers bij café Maneslust Biej Miekeweten dat dit een avondje Back to the 60ths and 70 ths wordt, dus smullen geblazen.

See You.

Ja het is eindelijk zover! Gister telefonisch bericht gehad,we zijn officieel het Leukste terras van Midden Limburg.

Iedereen bedankt voor het stemmen en delen. Maar we zijn er nog niet helemaal. Op naar de nummer 1 van Limburg . 

De finale is gestart en ik zou dan ook een oproep willen doen aan iedereen om voor de 2e en laatste keer te stemmen!

STEM Raodhoes Neer

https://fbssl.nl/leuksteterras//directory/show/351/

Klik op deze link

klik op aanmelden 

Klik ok

Klik Stem op Ons logo 

Het leukste terras van Limburg in Neer. Megatop!

Stemmen en spreek het voort!

met gastvrije groeten,

Mathijs Joosten

16 mei 2013

   RKSVN 

Bij voetbalvereniging RKSVN zijn we op zoek naar nieuwe voetballers/sters,

daarom het volgende:

 BEN  JIJ:                            (bijna) 6 jaar of ouder

 BEN  JIJ:                             jongen of meisje

 BEN  JIJ:                            een teamspeler/ster

 VIND JIJ:                voetballen kei leuk

 Meld je dan aan bij de jeugdsecretaris van RKSVN:

 Bart Boonen  tel. 06 51587337 of e-mail: bartboonen@home.nl

 dan wordt jij misschien wel net zo goed als voetballer

 Robin van Persie,  of keeper Maarten Stekelenburg

             

                        

15 mei 2013

Geert laat ons weten.

Vrijdag 17 mei Live Biej mieke op de planken:

Widgeon Holland Trio.

Aanvang 21.00 uur en natuurlijk gratis inkom!

Widgeon was reeds in 2011 biej Mieke en speelde toen het hele café plat met zijn onvervalste Blues.

Deze ras artiest uit Texas (usa) maakt er een show van die je weer even uit de  beslommeringen van alle dag haalt.

Be there and enjoy!!

13 mei 2013

Frien Derks laat ons onderstaand weten.

12 mei 2013

Mischa Poels, laat ons onderstaand weten. 

“Ôze Haof”

Gelegen aan de maas in het dorpje Neer ligt aan de Molenstraat 12

de siertuin van They en Lies Theelen-Ebisch.

Deze boeiende tuin biedt een keur aan bloemen en waterpartijen.

Hier kunt u genieten van een zeer gevarieerd bloeiende tuin met

het uitzicht op een prachtige maasvallei.

Ook zijn er grote en kleine tuin-accessoires te koop.

 

Zeker de moeite waard om even aan te komen!

 

“Ôze Haof” is open op zondag 19 mei van 11.00-17.00 uur.

Daarnaast is de tuin voor publiek toegankelijk wanneer de familie in de tuin aanwezig is. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken.

“Ôze Haof”

Familie Theelen-Ebisch

Molenstraat 12

6086 BR Neer

Tel: 06-50566990

 

❀❀❀

-vrije toegang-

 

 

11 mei 2013

De Friedesse Molen is weer elke zondag geopend

Afgelopen zondag heeft de Friedesse molen haar deuren weer voor het gehele seizoen opengesteld. U kunt dan molen bezoeken en wel van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er zullen regelmatig  activiteiten plaats vinden die een bezoek aan de molen de moeite waard zullen zijn. Komend weekend is het Nationale Molendag en zal de molen op zaterdag én zondag open zijn. De eerste activiteit vindt verder plaats op zondag 26 mei met een expositie van schilderijen van Gerrit van Ratingen uit Heythuysen.

Natuurlijk zal ook de molen weer draaien en zullen er vruchten zoals maïs en rogge gemalen worden. De molenaars kunnen al uw vragen beantwoorden over het wel en wee van de molen. Leden van de Stichting, die regelmatig aanwezig zullen zijn, kunnen iets vertellen over de huidige geschiedenis van de molen.

In de bijruimte van de molen zijn spulletjes tentoongesteld van de Heemkundevereniging “Oos Naer” die een beeld geven van dingen en gebruiken uit het verleden

In de molen kunt u in het bezit komen van de beroemde likeur “Het Mäoledröpke” en zijn er ansichtkaarten van de molen te koop. Ook zijn er nog enkele exemplaren beschikbaar van de brochure “Molens in de gemeente Leudal”.

Het is mogelijk ook de molen buiten de zondagopenstelling te bezoeken. Hierover kunt u inlichtingen inwinnen bij: P. van der Horst, 

tel. 0475-592702 of per mail: pj.vdhorst42@gmail.com

Tot ziens in de molen.

10 Mei 2013

We gaan de laatste week in, wat betreft het stemmen op het leukste terras van Limburg!|

Momenteel staan we bovenaan maar daar kan nog verandering in komen..

Bij deze zou ik dan ook een oproep willen doen op de site en vragen om iedereen te laten stemmen en de link te delen.

Het zou ook voor het dorp uniek zijn om het leukste terras van Limburg in Neer te hebben.

STEM Raodhoes Neer

https://fbssl.nl/leuksteterras//directory/show/351/

Klik op deze link

klik op aanmelden 

Klik ok

Klik Stem op Ons logo !

Mvg Mathijs Joosten eetcafe t raodhoes

9 Mei 2013

Vandaag een bericht van Vocante.

8 Mei 2013

Afgelopen Zondag heeft het Accordeon en Harmonica treffe plaats gevonden.

Jo Waegemans maakte voor ons onderstaande presentatie.

 

7 Mei 2013

6 Mei 2013

Morgen, maandag 6 mei, wordt er een voorlichting gehouden over zonne-energie in het Gemeenschapshuis d’n Haammaeker te Neer.

De presentatie wordt verzorgd door ZonDirect Solar Solutions (firma Sjaak Kersten Heythuysen).

Aanvang 19.30 uur.

Voor meer informatie : http://www.zondirect.nu