Bezoekers schrijven mei 2018

31 mei 2018

‘Via Limburg’ editie Weert/Nederweert.

30 mei 2018

Aanvraag Koninklijke Onderscheiding indienen voor 1 juli

Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met “ja” beantwoorden, want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving, komen ook deze mensen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. Daarvoor moeten ze dan wel eerst worden voorgedragen. U kunt daarvoor zorgen.

Wat moet u doen als u iemand voor een onderscheiding wilt voordragen?

U kunt contact opnemen met de medewerker Kabinetszaken in de gemeente van degene die u wilt voordragen. Deze kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt uitgelegd hoe u te werk moet gaan.

Aanvragen voor inwoners uit onze gemeente kunnen vertrouwelijk worden gericht aan het Kabinet van de burgemeester gemeente Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.

Termijnen

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk tijdig in actie te komen.

Aanvragen voor de “Lintjesregen 2019” dienen vóór 1 juli 2018 bij de burgemeester te zijn ingediend.

Als u een Koninklijke onderscheiding aan wilt vragen voor een andere gelegenheid, dan is moet u het complete voorstel minimaal 5 maanden voor de beoogde uitreikingsdatum bij de burgemeester indienen.

Meer informatie

Voor het indienen van uw voorstel of vragen daarover verwijzen wij u naar het Kabinet van de burgemeester, tel. (0475) 85 90 00 of naar www.lintjes.nl en www.kanselarij.nl.

Ook kunt u hier het voorstelformulier en diverse brochures downloaden.

29 mei 2018

Op Zondag 3 Juni is open dag 

bij museum ''Brouwershoof'' in Grathem. 

Op een zeer oude locatie is er een verzameling uit grootmoeders tijd te zien. De entree en de koffie of thee met een wafel is gratis.

Een vrijwillige bijdrage voor het behoud van het museum is altijd welkom. 

Het adres is Geneygen 7 in Grathem. 

Het museum is geopend van 13 uur tot 17 uur.       

Gr Har en Leen van Knippenberg

28 mei 2018

De 4e naam voor het Lindeboom Boete Buutte Gala 2018!  

Onder het motto Naer bieftj Naer . . . Gaer!

27 mei 2018

Zondag 10 juni tijdens Gaer door Naer 

live op het terras,Biej Mieke.

Staat op 5 augustus niemand minder dan Ton in de BuutteTon! Ton Klaessen in 1989 Vorst Kwiebus de 38ste en in 2017 nog Sjotte Koning van de BusseSjutte. Met Ton halen we toch een beetje 't Plezeer van Haonssum naar het Kerkplein!  

Andere namen die al bekend zijn gemaakt zijn:

Presentatie door Ger Frenken, Marlon Kicken & Hub Stassen nieuwsgierig wie er nog meer komt?

Volg het Boete Buutte Gala !!

Klik op de foto voor de FB pagina!! 

Vorig jaar gaven deze twee mannen al een optreden in het café........................en wat waren ze goed!! Zeker niet oudbollig , maar heerlijk swingend en geschikt voor jong en oud.

24 mei 2018

Met gevoel voor de muziekhistorie speelt The Beverly Brothers de mooiste songs uit de 50's en 60's, toen de vocalisten nog écht zongen en niet playbackten. 

Het repertoire met o.a. Everly Brothers, Bee Gees, Paul Anka, The Platters (en nog veel meer) blijft groeien.

In het café of buiten op straat - met enkel een gitaar, een cajón en twee paar stembanden is elke show van dit enthousiaste duo een feest!

- De berm zoals deze een paar dagen geleden was.- Tien soorten wilde, inheemse bloemen die afgelopen weekend in dezelfde berm door leden van de Vlinderstichting geteld zijn en op dit moment bloeien. (Bloeiden dus...)

- De berm gisteren na maaibeheer (van een burger) die om onduidelijke redenen alles (!) gaat maaien. Het 'eten/voer' voor de bijen, vlinders en andere insecten is helemaal vernietigd. Net nu de voorjaarsdracht ten einde is gekomen en deze diertjes aangewezen zijn op bermen en plantsoenen... Het maaisel wordt niet afgevoerd, waardoor soorten stikken. Bovendien bevordert dit de groei van brandnetels en op latere termijn bramen. Waardoor er nóg meer wordt gemaaid... Een negatieve vicieuze cirkel dus.

- 30 meter verder, ook op gemeentegrond: Een voorbeeld hoe een berm er ook uit kan zien. (Kosten van het zaaigoed zijn vorig jaar betaald door de gemeente Leudal.) Hier wordt één (!) keer per jaar gemaaid én het maaisel wordt afgevoerd. Zo kan het overal zijn!!!

Wat willen we nu??? Groene woestijn of bloemen? 

Volgende week woensdag is de BouWtoer. Onderwerp is 'biodiversiteit'. De hoogste tijd dat dit óók bij de burger aandacht gaat krijgen. 

"Wie denkt dat onderwijs duur is, heeft geen idee wat domheid kost en onwetendheid aanricht." 

Alexander Rinnooy Kan tijdens de zestiende Kohnstammlezing 

op 27 maart 2015.

23 mei 2018

NEERSE SPELERS OP HET PODIUM IN ROGGEL

Toneelgroep RAT Roggel speelt de komedie….MAM…..

Het was zo leuk vroeger: kaarten onder de lamp in de keuken, toen we nog geen televisie hadden.

Voor moeder mag de tijd stil blijven staan. Maar ineens gebeurt er iets radicaals en is moeder een soepkip; taai vlees, zegt ze zelf. Moeder gaat naar een warm land maar noch de dame en al zeker niet de kelner kunnen dat lege "soepkippengevoel" bij moeder weghalen. En van je vriendin moet je het al helemaal niet hebben. Haar carrière tussen de snijbonen (of toch liever erwtjes?) wil ook niet vlotten. Maar dan ineens: - de heer - vindt moeder hier haar geluk....?Eén ding is zeker, er is licht aan het einde van de emmer – pardon, tunnel. Laat je meevoeren in dit toneelstuk van Rene Verheezen met de naam MAM... Een stuk, net zo uitmuntend, krankzinnig, liefdevol en rauw als het leven zelf.

Toneelgroep RAT (Roggels Amateur Toneel) gaat dit stuk op de planken brengen op vrijdag 25, zaterdag 26 om 20 uur en zondag 27 mei 2018 om 14.30 uur in het Business Centrum Leudal (oude trouwzaal), Markt 6 in Roggel. Voor 9 euro bent U erbij. Kaartverkoop bij Kantoorboekhandel THEA. Voor meer informatie en entree kaarten reserveren ga naar: www.ratroggel.nlTot ziens bij MAM…

Di 22 mei 2018

Zo 20 mei 2018

De buurtbank van Haonssum 

heeft een opknapbeurt gekregen. 

Aan oud voorzitter Piet Dirkx de eer om de buurtbank te openen. 

Op de bank staat de volgende leus gebeiteld; Enne? nog eine denne......deze leus wordt veelvuldig in de buurt geroepen als er wat te feesten is. 

Het was op deze avond nog lang gezellig!

Za 19 mei 2018

Vr 18 mei 2018

Het witte goud van dichtbij ervaren.

Op 2e Pinksterdag geven wij, Van Mullekom Asperges, een excursie.

Bij Van Mullekom is het mogelijk om een excursie omtrent het witte goud te boeken. Heeft u altijd al willen weten hoe het er aan toe gaat in een aspergebedrijf of vraagt u zich af welke weg de asperge op uw bord heeft afgelegd? 

Dan is een excursie bij ons een goede manier om op deze vragen antwoorden te krijgen. Naast kijken en luisteren mag u zelf ook aan de slag met asperges steken en sorteren.Excursies zijn bij ons mogelijk vanaf 10 personen en duren ongeveer 2 uur, de kosten bedragen € 7,50 per persoon. 

Inhoud excursie:

Ontvangst met koffie of thee

Rondleiding en uitleg in de aspergevelden

Zelf leren steken en sorteren van asperges

Als afsluiter het proeven van huisgemaakte asperges en aspergesoep

Interesse of verdere vragen…? Vul gerust ons contactformulier in of geef een belletje. Klik daarvoor op de foto hierboven!

Van Mullekom levert in de regio , en ver daar buiten, aan diverse restaurants en supermarkten hun asperges.

U bent van harte welkom!!!

Do 17 mei 2018

The king of rocking blues. 

MORGEN live@ cafe Maneslust biej Mieke in NEER

Ma 14 mei 2018

Zo 13 mei 2018

OPEN REPETITIE VOCANTE NEER

Houd je van muziek en zing je graag ?

Kom dan eens kijken én luisteren naar

VOCANTE NEER

Op maandag  28 mei om 19.30 uur zijn jullie van harte uitgenodigd om te luisteren hoe het koor zingt, en klinkt; meezingen mag!

Jullie kunnen ons vinden in: Gemeenschapshuis ‘de Haammaeker’

Hoogstraat 2, Neer.

Koffie/thee met wat lekkers staat klaar.

TOT MAANDAG 28 MEI OM 19.30 UUR.

Za 12 mei 2018

BouWtoer Leudal: excursie biodiversiteitBiodiversiteit in het landschap en hoe je dat kunt door vertalen naar je eigen leefomgeving

 

Gemeente Leudal gaat middels de BouWtoer aan de slag om Leudal nog beter te maken. Een van de onderwerpen die aan bod komen is het openbaar groen. Stichting IKL verzorgt in het kader van dit onderwerp op woensdag 30 mei een excursie/wandeling over biodiversiteit voor bewoners en raadsleden en het college van de gemeente Leudal. 

Biodiversiteit

Biodiversiteit is aan te duiden als de veelheid van soorten om ons heen die er gezamenlijk voor zorgen dat de wereld om ons heen leefbaar blijft. Zoals wellicht in de media al vernomen gaat de biodiversiteit in Nederland achteruit. Veel insecten in Nederland hebben het moeilijk. Door het verdwijnen van voedselplanten en nestgelegenheid en door het gebruik van chemische middelen sterven sommige soorten zelfs uit. Om dit proces te keren is een gevarieerd landschap heel belangrijk.

Help zelf mee

We laten u tijdens deze excursie zien welke landschapselementen er allemaal zijn en wat hier de eigenschappen van zijn. Ook gaan we op basis van deze informatie bekijken wat inwoners zelf kunnen doen om in  het landschap en de eigen tuin misschien een beetje meer biodiversiteit aan te brengen. Zo leggen we tijdens de wandeling uit wat solitaire bijen zijn en hoe waardevol deze klein beestjes zijn. Er zijn verschillende geslachten zoals de zijdebijen, groefbijen, zandbijen, metselbijen en behangersbijen. Ze zijn van belang voor het landschap, maar ook voor de appels en peren waarvan we graag smullen.

Tijdens de wandeling kunt u kennismaken met de collegeleden van Leudal die er deze dag ook speciaal bij zijn. De wandeling start om 19.00 uur vanaf de Beylshof, dat is de zandweg als zijstraat van de professor Duboisweg, (N279). Bekijk voor meer informatie de website www.bouwtoerleudal.nl.

Deelnemen aan de BouWtoer? Meld je dan aan via ikl@ikl-limburg.nl o.v.v. excursie Beylshof of via de websitewww.bouwtoerleudal.nl.

Bio-diversiteit... gewoon midden in het dorp. Dankzij een goed maaibeheer van de gemeente Leudal, al dan niet samen met inwoners.

Eén keer (!) per jaar maaien én afvoeren. - Daarmee krijgen wilde bloemen de kans om tot bloei te komen. Bij te vaak maaien zullen er géén bloemen gaan bloeien en groeit er enkel gras, de bekende 'groene woestijn'.

 

- Vlinders, (wilde) bijen en andere insecten vinden voedsel én een plek om te overwinteren. 

- Door het maaisel af te voeren (voorwaarde) wordt de grond verschraald en zullen er veel minder brandnetels en bramen gaan groeien. 

Gr, Twan

Do 10 mei 2018

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni vindt er een exclusief benefietdiner plaats in De Friedesse Molen in Neer. Deelnemers genieten voor 65,- euro van een hoogstaand 5-gangendiner incl. exclusieve huiswijnen en beleven daarmee meteen de primeur van het gloednieuwe restaurant. 

Doneren was nog nooit zó lekker!Benefietdiner én primeur bij De Friedesse Molen op 1 en 2 juni as. 

De opbrengst van het diner gaat naar het beheer en onderhoud van de molen en de gasten steunen hiermee het voortbestaan van dit eeuwenoude erfgoed. Tijdens het diner zullen leden van Stichting De Friedesse Molen interessante historische verhalen en leuke weetjes vertellen over de molen. Kortom, een ideaal recept voor een onvergetelijke avond!

Kom lekker doneren en schrijf u nu in!Er is plaats voor 50 personen per avond, dus wees er snel bij en schrijf u nu in voor dit culinair-historisch festijn! Inschrijven kan vanaf nu via: friedessemolen@icloud.com 

of 0475-214889. Inloop vanaf 18.30 uur, aanvang diner 19.00 uur. Adres: Friedessemolen 1, 6086 BN Neer. 

09 mei 2018

07 mei 2018

06 mei 2018

Ook zo benieuwd wat er Bie ós nog meer te zien is? 

Kom dan VANDAAG van 11.00  tot 16.00 uur naar ons openingsweekend toe. 

Alles op het gebied van wonen, cadeaus en sjtiel van laeve. 

Germi en Cindy

Engelmanstraat 4

6086 BC Neer

Onder het genot van een hapje en een drankje 

heten we u van harte welkom. 

We zien u graag  “Bie ós”….

05 mei 2018

NEERSE SPELERS OP HET PODIUM IN ROGGEL

Toneelgroep RAT Roggel speelt de komedie….MAM…..

Het was zo leuk vroeger: kaarten onder de lamp in de keuken, toen we nog geen televisie hadden.

Voor moeder mag de tijd stil blijven staan. Maar ineens gebeurt er iets radicaals en is moeder een soepkip; taai vlees, zegt ze zelf. Moeder gaat naar een warm land maar noch de dame en al zeker niet de kelner kunnen dat lege "soepkippengevoel" bij moeder weghalen. En van je vriendin moet je het al helemaal niet hebben. Haar carrière tussen de snijbonen (of toch liever erwtjes?) wil ook niet vlotten. Maar dan ineens: - de heer - vindt moeder hier haar geluk....?Eén ding is zeker, er is licht aan het einde van de emmer – pardon, tunnel. Laat je meevoeren in dit toneelstuk van Rene Verheezen met de naam MAM... Een stuk, net zo uitmuntend, krankzinnig, liefdevol en rauw als het leven zelf.

04 mei 2018

Ook zo benieuwd wat er Bie ós allemaal te zien is? 

Kom dan VANDAAG van 18.30 tot 21.00 uur, zaterdag 5 mei van 09.00 tot 16.00 en zondag 6 mei van 11.00  tot 16.00 uur naar ons openingsweekend toe. 

Alles op het gebied van wonen, cadeaus en sjtiel van laeve. 

Toneelgroep RAT (Roggels Amateur Toneel) gaat dit stuk op de planken brengen op vrijdag 25, zaterdag 26 om 20 uur en zondag 27 mei 2018 om 14.30 uur in het Business Centrum Leudal (oude trouwzaal), Markt 6 in Roggel. Voor 9 euro bent U erbij. Kaartverkoop bij Kantoorboekhandel THEA. Voor meer informatie en entree kaarten reserveren ga naar: www.ratroggel.nlTot ziens bij MAM…

Germi en Cindy

Engelmanstraat 4

6086 BC Neer

Onder het genot van een hapje en een drankje 

heten we u van harte welkom. 

We zien u graag  “Bie ós”….

03 mei 2018

VERBOUWINGSUPDATE ‼

We zijn enkele weken aan het verbouwen in de molenaarswoning. Door onze verbouwingsupdate laten we enkele ruimtes van de binnenkant zien. Het is nog even hard doorzwoegen, maar er komt langzaam maar zeker al resultaat. En dat mag er wezen!De komende tijd houden we jullie via deze pagina op de hoogte van de vorderingen van de Friedesse Molen.

  

Verder zijn er achter de schermen nog meerdere ontwikkelingen. Zo zijn we druk bezig om onze menukaart samen te stellen. Deze zal verrassend zijn, maar we blijven trouw aan de ambachtelijke keuken, en de kneepjes van het vak die ik van mijn moeder mee heb gekregen! Ook hier zullen we zo nu en dan een sneakpeak laten verschijnen.

Hongerig na deze update ?

Vanaf 1 juni geopend!

Reserveren kan via friedessemolen@icloud.com

De telefoonkabel zit nog niet in de muur!

02 mei 2018

Ook zo benieuwd wat er Bie ós allemaal te zien is? Kom dan vrijdag 4 mei van 18.30 tot 21.00 uur, zaterdag 5 mei van 09.00 tot 16.00 en zondag 6 mei van 11.00  tot 16.00 uur naar ons openingsweekend toe. 

Alles op het gebied van wonen, cadeaus en sjtiel van laeve. 

Germi en Cindy

Engelmanstraat 4

6086 BC Neer

Onder het genot van een hapje en een drankje 

heten we u van harte welkom. 

We zien u graag  “Bie ós”….

01 mei 2018