Bezoekers schrijven mei 2023

Zondag 28 mei  2023

Bedrijfsruimte te huur in Haelen.
Hierbij te huur aangeboden een mooie bedrijfsruimte
in bedrijfsverzamelgebouw op
Industrieterrein Windmolenbos te Haelen.

110 m2 op de begane grond.
85 m2 op de 1e verdieping, incl. kantoorruimte van ± 25 m2.
Voorzien van elektra, krachtstroom, internet aansluiting en water.
De begane grond is voorzien van een betonvloer met vloerverwarming.
Overhead deur van 4m x 4m, separate loopdeur aan de voorzijde en loopdeur aan de achterzijde.
De 1e verdieping is voorzien van een underlayment vloer.
Afzonderlijke kantoorruimte voorzien van laminaat vloer en ramen.
In de kantoorruimte is ook het toilet en een keukenblok.

Ideale ruimte voor een kleinschalige of startende ondernemer.
Gezamenlijk gebruik van parkeerplaatsen.
Per direct beschikbaar!
Interesse of vragen? Neem dan contact met mij op via:
☎️ 0629071226
info@kustersgaragedeuren.nl

Vrijdag 26 mei  2023

Er zijn nog tafels beschikbaar voor de braderie, deze kosten €15,- en zijn 220 lang en 70 cm breed. Wellicht dat er mensen van Neer zijn die nog mooie hobby/kunst willen verkopen.
U kunt daarvoor bellen naar:
0475-300003 of 06 2732 1065.

Donderdag 25 mei  2023

Volgende week is het zover. We houden een bijeenkomst waarin we jongeren klaar stomen in de jaren vóór een hypotheek. Wat kun je nu nog doen om straks dat droomhuis te kopen? Wat drukt jouw leencapaciteit? Hoeveel kun je eigenlijk lenen?

Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden? 

Meld je dan aan via deze link

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Werkgever Get Noticed uit Nederweert bood haar werknemers aan hoe zij goed voorbereid de woningmarkt op kunnen. Hun werknemers waren mega enthousiast over deze bijeenkomst! En jij kunt straks ook een droomhuis kopen; de woningmarkt komt stap voor stap los. Wij helpen je (zoon/dochter) graag aan een goede voorbereiding.

Verheijden Groep

Dinsdag 23 mei  2023

De Troubadoers van Keyserbosch. 

Wij zijn 2 zeventigers uit Neer die graag als duo muziek willen delen met mensen.
Wij zingen liedjes in het Limburgse dialect, Nederlandstalig, maar ook Engelse, Duitse, Sloveense en Italiaanse teksten uit de jaren 50 van de vorige eeuw tot en met nu.
Alles bij elkaar zo'n 160 stuks.

We zingen veel in verzorgingstehuizen en dergelijke en zien dan dat het de mensen opvrolijkt. Ze krijgen liedjes te horen die herkenbaar zijn en die ze vaak helemaal mee kunnen zingen, dat is heel leuk om te zien.

Gert Gielen speelt op de gitaar bij alle liedjes. Met zijn tweeën ( Lei Houben en Gert Gielen) zingen we een- of tweestemmig. 

We zijn nu ongeveer 1 jaar aan het optreden in deze vorm, maar we zingen al meer dan 50 jaar samen bij diverse mannenkoren. 

We spelen voor kleine en grote groepen. We hebben onze eigen geluidsinstallatie, we alleen 1 stopcontact nodig.

Hopelijk tot ziens!

Zaterdag 20 mei  2023

Open rondleiding Tweede Pinksterdag

 maandag 29 mei 2023

Onze jaarlijkse themawandeling vindt dit jaar plaats op Tweede Pinksterdag.

In en rondom de kern van Neer met zijn vele historische monumenten en hedendaagse bezienswaardigheden en met als rode draad 'Neer en het water'; het water wat veelal onze vriend en heel af en toe onze vijand is. Zo ervaart u de wandeling die u onder meer voert langs de Friedesse molen, de bypass, bierbrouwerij De Lindeboom en de kunstwerken van bekende Neerse kunstenaars. 

Tijdens deze ca. 1,5 à 2 uur durende wandeling vertelt een van onze gidsen u over de rijke historie van ons dorp. U hoort dan, misschien voor u onbekende, verhalen en anekdotes over de markante plekken en gebouwen in ons dorp.

De start van de wandeling is om 14.00 uur vanaf de Heemkamer aan de Hoogstraat. Aanmelden is niet nodig. De kosten zijn € 4,00 per persoon, kinderen tot 13 jaar lopen gratis mee.

Ook een leuk idee voor uw reünie, bedrijfs- of familiefeestje!
Kijk op onze website www.oosnaer.nl

Donderdag 18 mei  2023

Bezoek ‘Kunstig Naer!’ op Pinksterzondag

 

Op zondag, 28 mei vindt in D’n Haammaeker in Neer ‘Kunstig Naer!’ plaats. Een gevarieerde en sfeervolle kunstexpositie, waar 9 Neerse kunstenaars zichzelf en hun werk presenteren. Er zijn ook (kunst)werken te zien, die leerlingen van basisschool ‘De Kwir’ maakten tijdens een project over foodtrucks. De hele dag zijn er optredens van het muzikale duo Jerom Bouman en Thuur Niessen. En, er zijn gezellige zitjes, waar je een drankje kunt nemen.

Kunstenaars en muzikanten
- Annita Verkennis: Tekenkunst.

- Bob Luijks: Natuurfotograaf.

- Gerrit van Ratingen: Hobbyschilder.

- Jerom Bouman & Thuur Niessen: Muzikaal duo.

- Jos Dirix: Beeldhouwer.

- Marja Nijskens: Bloem-en-Kunst.
- Mieny Senssen: Vilt-art.

- Monique Otten – van Eijk: Hobbyschilderes.

- Pierre Jetten: Grafiek.

- Wies Augustinus: Keramiste.

'Kunstig Naer!' begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

 De toegang is gratis.

Locatie: D'n Haammaeker aan de Hoogstraat in Neer.

Zaterdag 13 mei  2023

Maandag 8 mei  2023

Week van de Goede Doelen Neer    
  Beste inwoners, collectanten en sponsoren, 

Als Stichting Goede Doelen Neer zijn we zeer blij verrast over het verloop van de collecteweek. Naast het collecteren huis aan huis werd ook de gelegenheid geboden uw bijdrage digitaal (gebruik QR code of overboeken) aan ons over te maken. Dit resulteerde in een record bijdrage van € 9.638,55. Conform jullie wensen werden de volgende bedragen aan de Goede Doelen uitbetaald.

KWF Kankerbestrijding 1020,92
Hartstichting Nederland 919,23
Alzheimer Nederland 832,28
Stg. Nationaal Fonds Kinderhulp 799,28
Nationaal MS Fonds 797,03
Reuma Nederland 764,78
Diabetesfonds Nederland 762,38
Prinses Beatrix Spierfonds 760,53
Maag Lever Darm Stichting 759,93
Longfonds Nederland 757,28
Nierstichting Nederland 746,78
Nederlandse Brandwonden Stg. 718,13

De Goede Doelen Week Neer heeft betrekking op de landelijke Goede Doelen. Dit betekent dat er dit jaar mogelijk nog deurcollectes van plaatselijke verenigingen of organisaties gehouden zullen worden. Wij hopen dat ook deze collectes op uw steun mogen rekenen. 

Dit jaar doen we, als Stichting Goede Doelen Neer, weer mee aan RaboClubSupport. Heeft u een stem over, wilt u dan aan de goede doelen denken? Dank hiervoor.

Wij danken onze collectanten en sponsoren voor hun hulp en financiële steun aan de “Week van de Goede Doelen”

Vrijdag 5 mei  2023

Op 31 oktober 1996 werd in Neer een kinderkoor opgericht: De Kwirhartjes (een samenvoeging van de namen van de toenmalige basisscholen Het Kwirke en H.Hart). Later is deze naam gewijzigd in NEKIZI: Neerse Kinderen Zingen. 

Veel kinderen zijn voor korte of langere tijd lid geweest van het kinderkoor en hebben in Neer en in de wijde omtrek bij veel gelegenheden hun stem laten horen. Maar het is nu al een hele poos stil: er klinken sinds juli 2021 geen vrolijk zingende kinderstemmetjes meer in het repetitie lokaal Music Home in de kelder van de Haammaeker. Corona heeft ervoor gezorgd dat het ledental snel terug liep en omdat de dirigente nog steeds kampt met de nasleep van Corona heeft dirigente en  bestuur met pijn in het hart helaas moeten besluiten Kinderkoor Nekizi op te heffen. Erg jammer!

Wij bedanken alle kinderen die in de voorbije 25 jaar gezongen hebben bij Kinderkoor Nekizi en ook dankjewel aan alle ouders, opa's en oma's en vrijwilligers die als bestuurslid of repetitiehulp of op welke manier dan ook hebben mee geholpen. Ook dank aan Maas en Neergalm en Muziekplein en Basisschool De Kwir en het Kerkbestuur voor hun financiële, materiële en/of morele steun. 

Voor wie Nekizi nog eens wil horen zingen: er staan een paar filmpjes op Youtube.

Met muzikale groet 🎶
Wilma 

Donderdag 4 mei  2023

Het vijfde opéénvolgende kampioenschap van Neer 1  

 Neer 1 heeft in een zinderend slot van de competitie het kampioenschap in de Ere klasse behaald. In een wisselvallig seizoen hadden de mannen van Neer 1 op het juiste moment de vorm weer te pakken. 

Het kampioensteam bestaande uit staand; Onno van Knippenberg, Rob Geelen, Toine Hobus,
Knielend; Jochen op ’t Roodt en Erik Versteegen

In de eerste competitiewedstrijd werd wellicht de basis gelegd. Met maar liefst 5-0 werd mede titelkandidaat Helden 1 tot ieders verrassing naar huis gestuurd. 

Maar in een lange competitie liep het ook wel eens minder en werd er vooral tegen de op papier mindere teams punten verspeeld.  

Hierdoor bleven de 3 titelkandidaten Tegelen, Helden en Neer elkaar het gehele jaar door op de hielen. En moest men de koppositie geregeld delen.  

De voorlaatste wedstrijd tegen Ell 1 ging gepaard met een hoge druk om te presteren. Deze wedstrijd werd met 5-0 gewonnen waardoor de uitgangspositie voor de laatste wedstrijd beduidend positiever was. Neer 1 een voorsprong van één punt op Helden 1 en twee punten op Tegelen 1. Elk team had nog kans op het kampioenschap. Een historische gedeelde eerste plaats was zelfs mogelijk. Waar Tegelen een ruime overwinning in Baarlo nodig had, mochten Helden en Neer het uitvechten in het hol van de leeuw.  

 

In Helden was het Toine Hobus die het spits afbeet tegen de ervaren Johan Peeters. Het was Toine die door een misser van Johan een voorsprong nam. Een sterke tactische en technische partij van Toine zorgde voor een uitbouw van deze voorsprong. De spanning was vrijwel volledig terug nadat Toine een fout produceerde. Hij hield het hoofd koel en haalde het zeer belangrijke eerste punt binnen met 26-30.  

 

In de tweede wedstrijd moest Onno van Knippenberg het opnemen tegen de beste speler van Helden; Johan Verest. Johan had slechts één wedstrijd verloren tot dusver, uitgerekend in Neer tegen Erik Versteegen. Het werd een spannende en mooie partij die op en neer ging. Het was Onno die zich naar een goede uitgangspositie speelde om de partij te winnen. Hij kon de 30 maken, maar dit moest met links. Wat hij normaal goed kan. Helaas ging deze mis en zijn bol kwam op slag; 1-1. 

 

In de derde partij was het Rob Geelen die zijn goede vorm van de laatste weken doorzette en Neer op overtuigende wijze op 1-2 zette door Marc Korsten ruim te verslaan met 30-16. Rob die een kleine week eerder op dezelfde baan Nederlands kampioen werd. 

 

De overwinning van Rob betekende dat Neer bij winst in één van de laatste twee partijen voldoende had om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. 

Tegelen zou nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar Neer zou het kampioenschap dan toebedeeld krijgen in verband met het hogere aantal overwinningen in de competitie.  

 

In de vierde partij was het de beurt aan Erik Versteegen die het moest opnemen tegen de sterke Maykel Leijsten. Maykel die afgelopen seizoen de overstap naar Helden heeft gemaakt, had meteen een belangrijke rol in het ‘in de race’ houden van zijn nieuwe team.  

Erik die een wisselend seizoen speelde, speelde gedurfd en aanvallend. Hij nam brutaal, maar verdiend een voorsprong. Deze breidde hij gedurende de partij verder uit met goed spel. De druk werd opgevoerd en met 22-30 haalde hij het 5de kampioenschap op rij binnen. Een luide kreet en vuist in de lucht gingen vooraf aan de feestviering met het team.  


In de laatste en vijfde partij kon Jochen op ’t Roodt vrijuit spelen en een goed vervolg geven aan een sterk seizoen waarbij hij slechts twee verliespartijen noteerde. Hij nam het op tegen Frank Kusters. Een snelle partij, waarbij hij het initiatief nam en een opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gaf haalde hij ook de 1-4 binnen en hiermee topscorer werd van het team.  

 

In Baarlo werd het 1-4 voor Tegelen, waardoor Neer uiteindelijk met 2 punten voorsprong op Tegelen kampioen is geworden. 

Na enkele mooie en welgemeende woorden van Helden-speler Marc Korsten en het overhandigen van bloemen kon het feest voor de spelers van Neer 1 beginnen. 

 

Het bestuur en de leden van B.C. Onder Ons zijn trots op de prestaties van het eerste team en willen dit vieren op vrijdag 26 mei op de beugelbaan.  

Van 8 uur tot 9 uur is er een receptie op de beugelbaan om de spelers van het eerste team en Har Silvrants te feliciteren. 

Har werd op knappe wijze Nederlands kampioen in de tweede klasse. 

Maandag 1 mei  2023

De jubilarissen , welke gisteren
tijdens het koningschieten
bij St Sebastianus werden gehuldigd.

Van l > r: Wiljon Rijs 40 jaar , Marij Wijers-
Els knubben-Henk Knubben 25 jaar ,
Claudia Leunissen-Marleen Knapen 10 jaar.

Wij wensen allen van harte proficiat!