Bezoekers schrijven november 2021

Donderdag 25 nov 2021

In Neer is dit boek ook verkrijgbaar 

bij "Eetwinkel "Ambacht" bij de Friedessse molen. Deze winkel is geopend van woensdag tm zaterdag

Ook verkrijgbaar bij Peter van der Horst 

Friedesemolen 3 in Neer vooraf bellen 06 4872 2128

Woensdag 24 nov 2021

Dinsdag 16 nov 2021

Zondag 14 nov 2021

Donderdag 11 nov 2021

Dinsdag 9 nov 2021

Ik ben Anja Cox uit Neer. 

Sinds kort heb ik een leuke minibieb opgezet. Dit is een kastje met vele leuke boeken. Voor kinderen, tieners en volwassenen. Je kunt bij mij een boek lenen om te lezen, maar je mag ook een boek ruilen of doneren. In elk boek zit een sticker met een code. Deze code vul je in op de website: kinderzwerfboek.nl

Zo kan ik zien waar en welke boeken op zwerftocht gaan. Want je mag na het lezen van een boek deze weer verder laten zwerven naar een andere plek. Je mag het ook terug brengen.
Dit om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het lezen van een boek. 

Het idee van een minibieb/ kinderzwerfboek is om veel kinderen aan het lezen te krijgen. Ook kinderen en mensen die het niet breed hebben en dus geen boeken kunnen kopen. 

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Je hebt je hele brein nodig om te lezen: waarneming, taal, redeneren, geheugen, aandacht en vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Lezen prikkelt de verbeelding. Je kunt je helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar het belangrijkste: lezen is vooral erg leuk en ontspannend. 

Nog steeds verlaat 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst.

Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…

Mijn bieb staat aan de Napoleonsweg 83 in Neer!! Is altijd toegankelijk en open! 

Ik heb ook een Facebookpagina!! Neem een kijkje en like mijn pagina! Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes! 

https://www.facebook.com/Minibieb-de-boekenworm-101352492346192/

Maandag 8 nov 2021

Zaterdag 6 november jl. werd bij de Bussen Schutten het jaar afgesloten met de Heilige Martinus mis en de jaarlijkse feestavond. Enkele leden werden deze avond nog in het zonnetje gezet, deze leden kregen het speldje van verdienste uitgereikt. 

Jan Smeets heeft 25 jaar lang het paard(beeld) gedragen. Ton Timmermans kreeg het speldje voor de diverse functies zoals jaren lang secretaris en bestuurslid geweest, zorgt er samen met Gertie voor dat de materiaalwagen altijd op bestemming komt. Huub Verstegen kreeg het speldje door om 40 jaar lang met het vaandel te mogen lopen, verder is Huub ook betrokken bij de vutploeg waar hij zijn mannetje staat.

Zondag 7 nov 2021

Vrijdag 5 november 2021

Donderdag 4 november 2021

BLIEFDJ MER "GAER IN NAER"!
Waem wäördj Vorst Kwiebus de 70e!
't oetrope van Vorst Kwiebus mit as aafsloeter,
ein optraeje van Heite Soep!
Let op: Biej bènnekomst deentj de QR-code te waere gescandj.