Bezoekers schrijven november 2022

Wo 30 nov 2022

Aldi Nederland (haor.nl) laat ons weten dat ze een bouwvergunning hebben voor de nieuwbouw aan de Napoleonsweg te Neer.
Men is reeds begonnen met de verbouwing. Wanneer het filiaal  daadwerkelijk open gaat kan op dit moment nog niet gezegd worden.
Onderstaand een impressie van de nieuwbouw.
WIJ HOUDEN U OP DE HOOGTE!

Zo 27 nov 2022

Vr 25 nov 2022

Eetcafétaria 't Raodhoes
OVERHEERLIJKE IJSTAARTEN
Moet jij dit jaar zorgen voor het nagerecht tijdens de feestdagen?
8-10 Persoons ijstaarten van onze
vertrouwde ambachtelijke ijsbereider Gebo Gelato
Diverse smaken, nu te bestellen t/m 18 december!

Wo 23 nov 2022

Op bezoek bij een echte cateraar
Op dinsdag 22 november waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Kwir te gast bij Ria Joosten Catering & Evenementen. Hier beleefden ze een leuke ochtend in het kader van het project ‘KERNgezond’.

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. De laatste twee pijlers kwamen nadrukkelijk terug in de activiteit. Na een openingswoordje van Ria Joosten zelf gingen de kinderen aan de slag met vier onderdelen. Met en professionele chefkok maakten ze een heerlijke soep en een gezonde fruitspies. Daarnaast kregen ze alle ins and outs  te weten dankzij een uitgebreide rondleiding door het gehele bedrijf. 

Als laatste twee onderdelen speelden ze een suikerquiz waarbij ze ontdekten hoeveel suiker er in bepaalde dagelijkse producten zit. Ook speelden ze in groepjes een quiz waarbij ze vragen moesten zoeken en beantwoorden over allerlei gezonde weetjes. 

Een erg leuke ochtend die werd afgesloten met het gezamenlijk opeten van de heerlijke groentesoep en de lekkere fruitspiesjes. Voordat de kinderen terug naar school gingen gaven ze nog een groot applaus aan Ria Joosten Catering & Evenementen voor hun gastvrijheid. 

Di 22 nov 2022

Gesprek met fietsreiziger Henk van de Bool

Pensionado Henk van de Bool maakte in 2021 en 2022 twee indrukwekkende fietsreizen naar Zuid-Frankrijk. Op zaterdagavond, 3 december a.s. om 20.30 uur is Henk te gast in café Sjengske (D’n Haammaeker). Dan praat Anjo Timmermans met hem over die reizen, z’n indrukken en ervaringen. Maar ook over vragen, zoals: hoe kom je op het idee om dat te doen en hoe pak je zoiets eigenlijk aan? Kom er gezellig bij zitten. Heb je zelf fietsplannen? Misschien heeft Henk nog wat tips voor je.

Zo 20 nov 2022

𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨 𝐒𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐤𝐥𝐚𝐚𝐬 𝐞𝐧 𝐊𝐞𝐫𝐬𝐭𝐦𝐚𝐧
U vindt het vast soms ook moeilijk weer iets leuks en origineels te verzinnen voor de feestdagen? U wilt toch niet wéér met die parfum of fles drank aankomen maar eens iets anders geven? Dat dachten wij wel. Wij willen u graag helpen en hebben een idee!

Bij Spar Kuijpers en de Boerenbond Neer is ons fotoboek te koop. Voor maar € 15,00 heeft u een boek met meer dan 100 pagina's aan prachtige foto's die het verhaal vertellen van De Zwarte Grens. 

U heeft het vast meegekregen? Dat geweldige openluchttheater in juni in Neer?
Wij weten zeker dat u er de mensen in Neer en omgeving heel blij mee maakt!
We willen u niet opjagen, want u heeft het vast heel druk,
maar ook voor u geldt: op=op.
Succes met alle inkopen!

Vr 18 nov 2022

Di 15 nov 2022

Gratis fruitbomen 

voor inwoners 

gemeente Leudal

Op zaterdag 26 november aanstaande deelt de gemeente Leudal weer fruitbomen uit. De gemeente Leudal gaat de komende jaren 37.000 extra bomen aanplanten. Voor elke inwoner een extra boom. Een onderdeel van dit plan is het aanplanten van fruitbomen. Fruitbomen zijn een belangrijke voedselbron voor veel dieren. Daarnaast werden vroeger ook vaak fruitbomen aangeplant op boerenerven en als boomgaard rondom bebouwing. Veel karakteristieke kleine landschapselementen, zoals deze boomgaarden, zijn de afgelopen decennia verdwenen.

 

“Een belangrijke doelstelling van de gemeente Leudal is het vergroenen en verduurzamen van de gemeente. Daar gaan we als gemeente een bijdrage aan leveren en nodigen de inwoners graag uit om dit ook te doen. In maart dit jaar zijn al 750 fruitbomen uitgedeeld, wat een groot succes bleek. Daarom gaan we nogmaals een aantal fruitbomen beschikbaar stellen voor de inwoners”. Het planten van een fruitboom in de eigen tuin is een goede en maar ook lekkere bijdrage daaraan volgens wethouder Martens.


Halfstam fruitbomen

Om de biodiversiteit te vergroten, ook in de woonkernen, stelt de gemeente Leudal gratis een halfstam fruitboom beschikbaar. Halfstam fruitbomen groeien meestal uit tot een boom van drie tot vijf meter hoog, waarbij de vertakking van de kroon begint op circa één meter. Hierdoor zijn halfstam fruitbomen ook geschikt voor kleinere tuinen. Zet de fruitboom op een zonnige plek in uw tuin. Er worden appelbomen, kersenbomen en pruimenbomen uitgedeeld. De betreffende fruitsoorten zijn minder gevoelig voor ziekten. U kunt dus zonder al te veel inspanningen al genieten van een mooie opbrengst!


Zaterdag 26 november

Inwoners uit de gemeente Leudal kunnen op zaterdag 26 november aanstaande, tussen 09:00 en 11:00 uur, een fruitboom ophalen op de parkeerplaats van het gemeentehuis, adres Leudalplein 1 te Heythuysen. Per huishouden kan maar 1 fruitboom afgehaald worden. Bij het afhalen volgt u de instructies van de aanwezige medewerkers. De fruitbomen zijn circa 2,0 meter en daardoor ook makkelijk te vervoeren. Voor een goede aanplant en verzorging van de fruitboom wordt een plant- en beheerinstructie bijgevoegd.


Op=op

Er worden in totaal 500 stuks halfstam fruitbomen beschikbaar gesteld, reserveren is helaas niet mogelijk,  ‘op = op’. Daarnaast wordt pas om 09:00 uur gestart met het uitdelen van de fruitbomen.

 

Samen maken we de gemeente Leudal Duurzaam!


Ma 14 nov 2022

Zo 13 nov 2022

Vorst Kwiebus LXX Maik Dirkx
Hae zal regeren ónger zien leus
Kwiebusse groeat en klein…
Sjouwer aan sjouwer as ein!
Foto: Elke Sijben | Elkes Fotografische Vormgeving

Do 10 nov 2022

KLIK HIERBOVEN VOOR:
Verslag uit de raadsvergadering van 8 november 2022:
algemene beschouwingen en begroting 2023:

Wo 09 nov 2022

Beste kinderen van Neer,
A.s. zondag 13 november komen Sinterklaas en zijn Pieten ons een bezoekje brengen. We verzamelen om 15.45 uur op het kerkplein en zullen hem dan samen verwelkomen. Daarna begeleiden we hem naar de Haammaeker. Hier maken we er nog een gezellig feestje van met zijn alle!!

Op school of bij tante Pollewop krijgen/kregen jullie een knutsel-/kleurplaat. Wanneer deze klaar is mag je die, in de daarvoor bestemde doos, inleveren bij de SPAR. 

Kinderen die niet in Neer naar school gaan kunnen daar een knutsel-/kleurplaat ophalen.

Maak er iets moois van! Sinterklaas zal de mooiste exemplaren belonen met een prijsje!

Di 08 nov 2022

‘Actief in Naer’, informatiebijeenkomst

55+ activiteiten

Seniorenvereniging St. Martinus, De Zonnebloem en D’n
Haammaeker organiseren op woensdag, 16 november 2022 voor 55-plussers de informatiebijeenkomst ‘Actief in Naer’. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je leeftijdgenoten en maak je kennis met verschillende activiteiten, die elke week plaatsvinden in het gemeenschapshuis.

Actieve mensen zijn vaak gezonder en worden vaker gezonder oud. Door mee te doen aan ontmoetings- en bewegingsactiviteiten prikkel je geest en lichaam. Dat houdt je fit! Het is bovendien leuk en gezellig om samen dingen te doen, om samen te zijn.

Programma

- Opening door Har Geenen, voorzitter van het bestuur van D’n Haammaeker.

- Presentatie van de activiteit ‘Koersbal’.
- Presentatie van de activiteit ‘Country line dansen’.
- Presentatie van de bewegingsactiviteit ‘Senaman Tua’.
- Samen hapjes maken.
- Samenzijn met koffie/thee, hapjes én voorlichting over andere activiteiten.
- Sluiting.

Aanvangstijd

Het programma wordt 3 keer uitgevoerd. Er zijn dus 3 aanvangstijden: om 14.00 uur, om 15.30 uur en om 19.00 uur. Kies het tijdstip dat jou het beste uitkomt. De deelname is gratis en aanmelden is niet nodig!

Informatie

Méér weten? Bel of mail Kathleen Rienties.

T: (06) 27 35 17 04. E: kathleen@haammaeker.nl

Vr 04 nov 2022