Bezoekers schrijven oktober 2017

Di 31 okt 2017

>> FINALISTEN NU OF NOOIT 2017 BEKEND! <<

In de afgelopen maand oktober streden dertig muzikale acts, verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia, om een plek in de finale van Nu of Nooit. Na een geweldige laatste voorronde in de Muziekgieterij heeft onze jury, bestaande uit Marike Peters, Wesley Ferfers en Marc Gommans, na lang wikken en wegen zes finalisten geselecteerd. De volgende zes acts gaan we terug zien in de Nu of Nooit [Finale] • Poppodium Volt, Sittard op zaterdag 9 december en maken nog steeds kans op een podiumplek op Pinkpop 2018l:

BEDANKT!Op 1 november stop ik,  na ruim 44 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, als directeur van b.s. de Kwir in Neer . 

Dhr. Ron Crutzen uit Obbicht neemt mijn taken dan over.

De leraren, ouders en kinderen van basisschool de Kwir hebben voor mij een heel mooie afscheidsweek verzorgd. Heel veel dank hiervoor!Vrijdagavond 27 oktober  kwamen veel mensen en verenigingen mij de hand drukken tijdens de afscheidsreceptie in gemeenschapshuis  de Haammaeker te Neer.

Heel veel dank voor de vele felicitaties ; kaartjes en cadeaus. Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk hiervoor te bedanken.

Met veel dankbaarheid kijk ik terug op de mooie onderwijstijd in Neer. Het waren heel mooie jaren. 

Ik wens mijn opvolger Ron heel veel succes!

 

Tjeu Scheepers, Neer

Links de nieuwe directeur Ron Crutzen en rechts de oud-directeur Tjeu Scheepers

Zo 29 okt 2017

Anouk van Schie en Mark Schaaf presenteren sinds kort het tv-programma ‘Nederland Heeft Het: De Provincies’. 

Daarin speuren de twee presentatoren het authentieke Nederland. Per provincie ontdekken zij over de geschiedenis, de cultuur en het landschap. 

Wat hebben onze provincies te bieden? Limburg heeft wel heel veel te bieden en zo kwam Anouk van Schie in Neer terecht. 

Twee weken geleden kwam Anouk, de vriendin van Johnny de Mol, 

bij Christine de Echte Bakker in de bakkerij proeven hoe Limburg smaakt. 

Naar meer natuurlijk! Aanstaande zondag op RTL 4 zet Christine, 

Limburg, Neer en de Paerevraeter in de hoofdrol!

RTL4

Programmatitel: ‘Nederland heeft Het DE PROVINCIES ’ op RTL4

Presentatie: Mark Schaaf en Anouk van Schie

Uitzendtijdstip: Zondagmiddag 15.30 uur – 16.30 uur

Herhalingsuitzending: Zaterdagochtend 8.30 uur – 9.30 uur

Zondag allemaal naar Christine de echte bakker kijken. De wintertijd gaat in dus we hebben een extra lang weekend. Extra tijd dus om om 15.30 uur even naar RTL4 te kijken. 

Er is een heel leuk filmpje gemaakt van Christine in de bakkerij en dat is te zien in het RTL-programma Nederland heeft 't.

Vr 27 okt 2017

Feestelijke brunch voor Neerse verenigingen 

Op zondag 22 oktober vierde gemeenschapshuis de Haammaeker in Neer groot feest! Het gemeenschapshuis bestond in 2017 namelijk precies 25 jaar. Afgelopen zondag werd het jubileum feestelijk gevierd met een brunch voor o.a. alle verenigingen die gebruik maken van het gebouw, een delegatie van oud-bestuursleden, personeelsleden en vrijwilligers, zakenrelaties en natuurlijk een delegatie van de gemeente Leudal. 

De jubileumbrunch werd verzorgd door Ria Joosten – Catering & Evenementen waarvoor onze grote dank! Het stichtingsbestuur van de Haammaeker bood de brunch aan om alle mensen te bedanken voor de steun in de afgelopen 25 jaar. 

Eveneens sprak voorzitter Peter Vennekens de hoop uit dat ook in de komende 25 jaar het gemeenschapshuis in Neer kan blijven bestaan. 

Door de zeer actuele discussie rondom Park Leudal Oost heeft de Haammaeker samen met de huidige gebruikers een intentieovereenkomst ondertekent en overhandigt aan wethouder Verheul van de gemeente Leudal. Samen met het stichtingsbestuur willen de Neerse verenigingen werken aan de toekomst van de Haammaeker. 

De afgelopen tijd is het stichtingsbestuur bezig geweest met het aanvragen van subsidies. Dat gaat vooralsnog met succes! Onlangs nog kende de Rotaryclub een bedrag van €1.000 toe aan het gemeenschapshuis. 

Al met al was het een prachtige zondag met veel opgehaalde herinneringen! 

Foto's: Wiel aan den Boom

Do 26 okt 2017

Wo 25 okt 2017

VUL ONDERSTAANDE ZIN IN EN WIN!

En maak kans op een WOLF Garten snoeischaar.

In 2017 is de Boerenbond Neer al .. jaar gevestigd in het huidige gebouw.

Mail uw antwoord naar : info@boerenbondneer.nl

Het is weer tijd om te gaan snoeien en daarom hebben wij enkele interessante aanbiedingen voor u van WOLF Garten.- Wolf Snoeischaar van €14,50 

voor €8,99

- Wolf Takkenzaag + steel van €89,95 voor €49,95

- Wolf Takkenschaar + steel van €99,95 voor €49,95

Tot ziens bij Boerenbond Neer 

Klik hiernaast voor onze website !!

Di 24 okt 2017

Ma 23 okt 2017

Mening gevraagd!

Na Roggel is ook Neer aan de beurt vinden wij.

Al een aantal jaren valt het ons op dat vooral in het weekend op het kerkplein vrij chaotisch wordt geparkeerd. Echter zijn er geen parkeervakken aangegeven. Gemeente Leudal kan hier natuurlijk verandering in brengen als we van ons laten horen.

Wij hebben alvast een opzetje gemaakt..

Daarom vragen we uw mening!!

Een geweldig idee!

Een goed plan maar kan beter?

Een voor niks aan het plein doen is goed zo.

Heeft u een idee of wilt u een keer samen aan tafel om dit  te bespreken ?

Graag zien we jullie reacties tegemoet !

Mail ons :  info@eetcafe-raodhoes.nl

Za 21 okt 2017

Een sensationele Midden Limburgse blues band komt naar Neer!

De Boozers staan garant voor een super avondje Rock & Roll, Rockabilly, Blues en nog veel meer. Je beleeft het op zaterdag 16 december bij Sjaen!

De hits van o.a. Elvis Presley, Johnny Cash en Chuck Berry knalden vroeger uit de jukebox en worden nu door Billy's Booze live gebracht. 

Verwacht ook Popa Chubby, Herman brood en John Mayer. 

Dit zijn de mannen die de echte 60's sound in een modern jasje neerzetten.

"Billy's Booze, puttin' the booze in the blues." 

Zaterdag 16 december bij café Sjaen!

Vr 20 okt 2017

Het is zover! 

De plannen voor een nieuw appartementenhuis in Neer kunnen gepresenteerd worden. 

Café en zaal de Klomp gelegen op de Hoogstraat in Neer zal worden verbouwd tot Appartementenhuis de Klomp. In totaal zullen er vijf appartementen worden gebouwd op de Hoogstraat. 

In september hebben diverse aannemers de kerk kunnen bezichtigen. Begin oktober moet de inschrijving binnen zijn. Dan moet het bisdom nog goedkeuring geven en 24 oktober volgt de gunning.

Het is niet zo, dat de laagste inschrijver het werk mag maken. Er wordt zeer zeker ook gekeken naar prijs ↔ kwaliteit verhouding.

De appartementen zijn bedoeld voor senioren.

Het is mogelijk om zowel een appartement te huren als te kopen. Op een speciaal ingerichte website vindt u alle informatie met schetsen en tekeningen van de nieuwe appartementen in Neer.

Bent u geïnteresseerd in één van deze vijf woningen? 

Neem dan via de website contact op met de makelaar!

Klik op 1 van de foto’s voor de uitgebreide website van de appartementen !!

Do 19 okt 2017

Restauratie van onze Martinuskerk in Neer

( met dank aan een oud inwoonster / trouwe bezoekster van onze site voor de mooie foto's)

RESTAURATIE – 1

Over de noodzakelijke restauratie van onze Martinuskerk in Neer– waarover al enkele jaren gesproken is – komt langzamerhand meer duidelijkheid. De bouwadviseur van het bisdom, een architect en de Werkgroep gebouwen en terreinen hebben alles bekeken en besproken. 

Glas-in-lood ramen, stucwerk en schilderwerk zijn de voornaamste posten.

De glas-in-lood ramen moeten in het atelier opgeknapt worden. Als de glas-in-lood ramen naar het atelier gaan, zal de aannemer moeten zorgen, dat de ramen (=gaten) tijdelijk gedicht worden.Hopelijk kan meteen na Kerstmis (2017) een begin gemaakt worden. De hele restauratie zal zeker 5 maanden in beslag nemen.

De aannemer bepaalt de onder-aannemers, dus dat betekent wel, dat Neerse ondernemers, die eerder al benaderd zijn (2015/2016), nu (mogelijk) buiten de boot vallen.

Aan het toekennen van subsidie door de Provincie zijn ook enkele voorwaarden verbonden. Er moeten leerlingenwerkplaatsen zijn (dan vallen kleinere aannemers al af) en de restauratie moet klaar zijn vóór het Europees Schutterstreffen in aug. 2018.

De Provincie heeft 50% van de subsidiabele kosten toegezegd, het bisdom 20% en de Gemeente 10%.

(wordt vervolgd) 

RESTAURATIE – 2

Wist u dat ….

– binnenkort een begin gemaakt zal worden met de noodzakelijke restauratie van onze kerk?– in de laatste week van oktober bekend zal worden, welke aannemer die klus gaat klaren?

– zodra alles duidelijk is, de parochianen geïnformeerd zullen worden?

– tijdens de restauratie de kerk van Neer niet gebruikt kan worden?

– de H. Missen (voor zover mogelijk) in het parochiehuis gedaan zullen worden?

– voor een Avondwake, Uitvaartdienst of een andere drukke H. Mis uitgeweken kan worden naar de kerk van Roggel of een andere geschikte locatie?

(wordt vervolgd)

Di 17 okt 2017

Ma 16 okt 2017

Een geslaagd 30-jarig Jubileumconcert zoals afgelopen zaterdag 

is niet te realiseren zonder onze fantastische sponsors.

Nogmaals onze hartelijke dank daarvoor!'

VOCANTE.

Za 14 okt 2017

ECHTE VERSE FRIET  GEMAAKT VAN ALLEEN AARDAPPELEN GRATIS BIJ CAFETARIA ’ T SMIKKELTJE

Na het gigantische  succes van onze huisgemaakte friet hebben wij besloten om ons gehele assortiment te veranderen naar echt VERS 

dus GEEN  fabrieks friet meer.

ONDER HET MOTTO WEET WAT JE EET,

Krijg je bij ons nu overheerlijke friet met zorg gesneden en voorgebakken in de beste plantaardige olie na het afbakken geniet u van heerlijke eerlijke goudbruine frietjes gemaakt van aardappelen, aardappelen en nog eens aardappelen we stoppen er zelfs zo veel aardappelen  in dat er NIETS meer bij kan wat er niet bij hoort!  Smaakvoller en beter voor u gezondheid.

Natuurlijk zoals u al jaren van ons gewend bent heeft u de keuze uit drie snijmaten of u nu kiest voor dunne , dikke of middel friet 

wij garanderen u geniet.

Omdat wij er 100% van overtuigd zijn dat onze dagverse friet de lekkerste is in de regio krijgt u  vanaf  vrijdag 13 oktober t/m zondag 22 oktober de gehele herfstvakantie dus als u bij ons komt eten de friet (snijmaat middel) helemaal GRATIS op u bordje dat is nog eens lekker uit eten.Eet u liever thuis ook geen probleem ook u maakt kans op GRATIS friet (snijmaat middel) bij u bestelling als u het cijfer dat u dobbelt goed geraden heeft is voor u de friet bij u bestellingen ook geheel GRATIS. 

Klik op de afbeelding hierboven !  zo mist u nooit geen actie meer !!

Vr 13 okt 2017

Graag tot ziens bij cafetaria ‘t smikkeltje al meer dan 40 jaar service en kwaliteit.

Do 12 okt 2017

Wo 11 okt 2017

Zaterdag is het Oktoberfest bij Café Otje!  

DJ Kevin Sjers draait de beste Duitse schlagers, onze enige echte Heino zingt een aantal nummers en de barbecue staat aan, want de heerlijke broodjes met bratwurst mogen natuurlijk niet ontbreken

Met recht een Schlagerartiest in hart en nieren te noemen! Zij is te gast op vele Oktoberfesten en Bierfeesten en brengt met haar verschijning het publiek letterlijk op de been: Anita Rosendorf!

Komende zaterdag zie je Anita Rosendorf live bij discotheek Sjaen tijdens het jaarlijkse Oktoberfest! Bekende hits als Ich bin wie Du, Herzilein en Du hast mich tausend mal belogen komen in haar 30 minuten tellende show voorbij.

Ps. tot 23.00 uur heb je gratis entree aanstaande zaterdag!

Op zondag 15 oktober vindt het jaarlijkse Oktoberfest plaats in het café bij Sjaen. De gehele zondag zijn er heffers Lindeboom bier verkrijgbaar voor slechts €2,- en is er heerlijke Duitse Stimmungs muziek van DJ Tinus

Di 10 okt 2017

******************************************

Ma 09 okt 2017

Klik op de foto , voor een artikel in het Brabants Dagblad! 

Zaterdag is Tjeerd van den Elsen benoemd tot leraar van het jaar 2017 in Amersfoort.

Tjeerd , is oud inwoner van Neer en is werkzaam op basisschool de Vijf Hoeven in Tilburg.

Feliciteren kan via: tjeerdvandenelsen@gmail.com.

Groetjes Mieke van den Elsen

Zo 08 okt 2017

Za 07 okt 2017

Zondag 8 oktober om 16.00 uur is het 4e miniconcert 

in de Mariakapel, Leudalweg, Neer.

 

De opbrengt van de entree € 5,- p.p. is bestemd voor het onderhoud van de kapel.

Reserveren uitsluitend per mail: kapel.neer@gmail.com aantal plaatsen is beperkt

Vr 06 okt 2017

De mooie stemmen van Ingrid Dambacher – sopraan en Frank Hendriks – bariton zullen zowel solo als in duet klinken. Naast een prachtig Avé Verum komen verschillende nummers uit musicals en film voorbij. Een gevarieerd programma waarin geloof, liefde, vriendschap,dromen, het leven ,voorbij komt. Het belooft weer een mooi concert te worden.

OPEN DAG CENTRUM DE LINDEBLOESEM IN NEER OVERSTIJGT ALLE VERWACHTINGEN

De opening van Centrum de Lindebloesem op de Boshei 4 in Neer was meteen een voltreffer. Dat er zoveel animo zou zijn voor workshops rond persoonlijke groei had Tamara niet verwacht. 

Haar oase van rust werd meteen drukbezocht door tientallen belangstellenden. De gratis yogalessen die aangeboden worden in samenwerking met SportimpulsNeer zijn al zo goed als volgeboekt.Onlangs opende Centrum de Lindebloesem haar deuren. 

Do 05 okt 2017

De herfst is reeds begonnen maar Centrum de Lindebloesem staat nu in volle bloei. Er zijn nog slechts een paar plekjes beschikbaar in de gratis yogalessen. Alle details van het herfstprogramma kan je terugvinden op www.lindebloesem.nu.(foto's open dag : Hanneke de Vreede)

Een plek waar mensen weer in contact kunnen komen met hun essentie. Gelegen in het midden van de natuur. Onder het genot van een hapje en een drankje maakten de bezoekers kennis met Tamara en andere trainers. Naast yoga en lichaamsgerichte therapie vind je er een variëteit van inspirerende workshops gericht op persoonlijke transformatie. “Het is fascinerend om vast te stellen hoeveel mensen op zoek zijn naar innerlijke rust en ik ben blij dit samen met anderen te kunnen bieden”, aldus Tamara wiens droom in vervulling gaat. Het begon met het opzetten van een website en het ronddragen van flyers. Die vliegende start was een aangename verrassing. 

Wo 04 okt 2017

                 RESERVEER A.U.B. TIJDIG !!!!!      

Di 03 okt 2017

 Klik op bovenstaande flyer voor meer aanbiedingen 

bij Houben Ruitersport Roggel !

Ma 02 okt 2017

De Zonnebloem Neer  organiseerde  vrijdag j.l. een tochtje over de Maas.

Er stapten ruim 80 Neerse mensen onder een stralende zon aan boord van de Veerman.

Vanaf het begin was het genieten van het prachtige uitzicht.

Een muzikant met mondharmonica zorgde voor een gezellig deuntje, waarop soms spontaan meegezongen werd.

Tussendoor werden druk nieuwtjes en herinneringen uitgewisseld.

Het was zelfs zo’n mooi weer dat een aantal mensen het dek opzochten om extra van de zon te genieten.

Via de sluizen en maasplassen waren we voordat we het wisten al weer terug aan de kade van Neer.

Zo 01 okt 2017