Bezoekers schrijven oktober 2021

Do 28 okt 2021

Vr 22 okt 2021

Di 19 okt 2021

Ma 18 okt 2021

Toch wel Zonne(bloem)weides in Neer! 

We hebben dit najaar bij “de Waog” stiekem Zonne(bloem)weides aangelegd, zonder toestemming en lastig vergunningtraject! En zeg nou zelf, ze zijn best goed gelukt! Er wordt vanaf het bovenkomen van de planten al volop CO2 vast gelegd, en ook worden overgebleven meststoffen opgenomen waardoor deze niet kunnen uitspoelen! Daarnaast wordt de bodem verbeterd doordat het bodemleven volop te eten krijgt, en het mooiste van alles: Volgend jaar kunnen op dit perceel volgend jaar weer hoogwaardige, biologische groentes geteeld worden! Win-win!!   Dit in tegenstelling tot de echte zonneweides waar na plaatsing de volgende 25 jaar niks groeit, de bodem verschaalt, het bodemleven dus niks te zoeken heeft. Na 25 jaar blijft er een schraal, onvruchtbaar perceel over, waarop je als boer of tuinder weer van voor af aan kan beginnen om deze grond weer geschikt te maken voor agrarisch gebruik! Zoals je op de achtergrond ziet, zonnepanelen horen in de eerste plaats op de daken!!!

Om iedereen in Neer mee te laten profiteren van deze Zonne(bloem)weides, mag iedere inwoner van Neer zich een bosje zonnebloemen komen snijden voor eigen gebruik! Geheel gratis! We zouden het natuurlijk wel harstikke leuk vinden als u ook eens een bezoekje brengt aan onze boerderij-winkel, zodat u met eigen ogen eens kan zien wat er na deze Zonne(bloem)weides zoal geteeld kan worden op deze percelen! 

Tot ziens! Biologische Tuinderij "de Waog"

Vr 15 okt 2021

Do 14 okt 2021

Wo 13 okt 2021

Een super leuk zwerfboeken station in Neer!!!

Kom langs en kijk maar eens of er wat leuks voor je instaat!
Vooral voor kinderen. Maar ook een aantal boeken voor tieners/jong volwassen. 

Heb je het geleende boek uit? Breng hem dan weer terug dan kunnen andere kinderen er ook weer uit lezen!!! Maar je mag het boek natuurlijk ook laten zwerven naar een ander! 

Binnenin het boek staat een code. Voer deze in op www.kinderzwerfbieb.nl
Zo kan ik zien waar de boeken geen zwerven!
Boeken doneren mag ook altijd! Je kunt de boeken kwijt in de bak onder mijn bieb. 

Kom langs op de Napoleonsweg 83 in Neer!

Di 12 okt 2021

Ma 11 okt 2021

Hoera!! Het is vanaf vandaag mogelijk een verblijf te reserveren in een van de gezelligste b&b’s van Nederland!

 

Na ruim een jaar verbouwen is het dan zover. Naast de twee schitterende 2-persoonskamers en de gezellige ontbijt-/woonkamer hebben we gedurende deze verbouw periode het hele pand van top tot teen onder handen genomen. Het historische pand heeft zowel cosmetisch als constructief een update gekregen waarin verduurzaming hoog op het prioriteitenlijstje stond.

 

Het was een fikse klus die we eerlijk gezegd best onderschat hadden. Uiteraard lopen planningen bijna nooit zoals gewenst en is het niet vreemd dat je hier en daar tegen dingen aanloopt die flexibiliteit vergen. Het was ook een bijzondere periode waar Corona regelmatig roet in het eten gooide en we te maken kregen met bijvoorbeeld de avondklok. Maar nu is het dan eindelijk zover en het resultaat mag er wezen al zeggen we het zelf! Nu de kamers gereed zijn is de volgende stap het vullen van de website én we zijn al druk plannen aan het maken voor ons nieuwe project; de tuin! Maar alles op z’n tijd.

 

Voorlopig kun je via het formulier op de website of via info@denengel.net je reserveringsaanvraag doen. Uiteraard zijn we ook bereikbaar voor andere vragen.

En mocht je erg benieuwd zijn, bel gerust even aan! We staan je graag te woord.

 

Hopelijk tot snel bij den Engel!

Adres: Engelmanstraat 22, 6086 BC Neer

Telefoon: 0475 204 598

Hartelijke groet,

Pascal en Simone van der Mierden

Zo 10 okt 2021

Vr 08 okt 2021

Do 07 okt 2021

Maandelijks gezamenlijk dineren voor de leden van seniorenvereniging St. Martinus Neer

Samen gezellig en gezond eten

Donderdag 14 oktober in

Gemeenschapshuis D’n Haaammaeker

Aanvang 12.00 uur

Kosten zijn € 12- per persoon.

verzorgd door Aettaria  Napoleon

en bestaat uit:

champignonsoep

wortelstampot

andijviestampot

gehaktbal met jus

chocolademousse en wittemousse

 

Aanmelding: alleen telefonisch bij:

El Geelen Vlaas 15 ( 491740 of 06 25 36 38 59

 

Aanmelden vóór zondag 9 oktober a.s.

 

De kosten zijn € 12.00 p.p.

Betalen voor aanvang diner.

Woensdag 06 okt 2021

Zaterdag 02 okt 2021