Bezoekers schrijven oktober 2022

Zo 30 okt 2022

Zo 23 okt 2022

Zaterdag, 5 november:
Workshop Thais koken
Hou je van koken, smaakjes, lekker en gezellig eten? Dan is dit beslist wat voor jou en je partner, je familie, vrienden of buren. Op zaterdag 5 november 2022 kun je meedoen aan een Thaise kookworkshop in de keuken van D’n Haammaeker. De bereide gerechten worden aansluitend geserveerd tijdens een gezamenlijk diner in café Sjengske (D’n Haammaeker).

De workshop wordt verzorgd door de Thaise Manit. Onder haar begeleiding worden er heerlijke gerechten bereid, zoals springrolls, rode curry, Thom Yum (Thaise soep met garnalen), glass noedelsalade met gehakt, sausjes, rijst met kip, zoetzuur.
Wat je verder moet weten
- De workshop start om 16.30 uur (de eindtijd bepalen we zelf, ná het diner).
- De deelnamekosten bedragen €25,00 per persoon (dit is exclusief de kosten van drankjes).
- Je dient je eigen snijplank en schilmesje mee te nemen.

Aanmelden

Vind je dit leuk? Meld je dan vóór 31 oktober a.s. per e-mail aan bij Sylvia Hendriks: sylvia@haammaeker.nl Je aanmelding is pas definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Let op! Er kan slechts een beperkt aantal mensen meedoen.
Daarom: wie het eerst komt, het eerst maalt. En, vol = vol.

Za 22 okt 2022

‘Actief in Naer’, informatiebijeenkomst
55+ activiteiten 

Seniorenvereniging St. Martinus, De Zonnebloem en D’n Haammaeker organiseren op woensdag, 16 november 2022 voor 55-plussers de informatiebijeenkomst ‘Actief in Naer’. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je leeftijdgenoten en maak je kennis met verschillende activiteiten, die elke week plaatsvinden in het gemeenschapshuis.
Actieve mensen zijn vaak gezonder en worden vaker gezonder oud. Door mee te doen aan ontmoetings- en bewegingsactiviteiten prikkel je geest en lichaam. Dat houdt je fit! Het is bovendien leuk en gezellig om samen dingen te doen, om samen te zijn.

Programma
- Opening door Har Geenen, voorzitter van het bestuur van D’n Haammaeker.
- Presentatie van de activiteit ‘Koersbal’.
- Presentatie van de activiteit ‘Country line dansen’.
- Presentatie van de bewegingsactiviteit ‘Senaman Tua’.
- Samen hapjes maken.
- Samenzijn met koffie/thee, hapjes én voorlichting over andere activiteiten.
- Sluiting.

Aanvangstijd

Het programma wordt 3 keer uitgevoerd. Er zijn dus 3 aanvangstijden: om 14.00 uur, om 15.30 uur en om 19.00 uur. Kies het tijdstip dat jou het beste uitkomt. De deelname is gratis en aanmelden is niet nodig!

Informatie

Méér weten? Bel of mail Kathleen Rienties.

T: (06) 27 35 17 04. E: kathleen@haammaeker.nl


Vr 21 okt 2022

Mag het licht uit?
Zaterdag 22 oktober doven honderden ambachtelijk bakkers het licht in hun winkels, uit bezorgdheid en uit protest tegen de tot nog toe ontoereikende energie-compensatieregeling die het kabinet voorstelt.

Het licht in de winkels wordt vervangen door kaarslicht. Een ‘fluwelen protest’ dat publieksvriendelijk is, maar wel een duidelijke boodschap uitstraalt richting consument en politiek, namelijk: het water staat vele ambachtelijke bakkers in Nederland tot boven de lippen. Bakkers uit zowel het mkb als het grootbedrijf zien hun bedrijven ten onder gaan door de toenemende kostenstijgingen. De energieprijzen kunnen de nekslag betekenen, dat gebeurt inmiddels al. De deelnemende ambachtelijke bakkers voeren deze actie op 22 oktober in hun winkels en op sociale media. Ze doen letterlijk het licht uit... hopelijk niet voorgoed. 

Christine’s Bekkerie sluit zich uit solidariteit aan bij deze actie.

Di 18 okt 2022

Was het zondag al een mooie dag met de presentatie van het fotoboek van de Zwarte grens waaraan ik een behoorlijk steentje aan heb kunnen bijdragen, vandaag wordt het feestje nog wat groter. Eeen tijdje terug vroeg ik jullie namelijk om je stem uit te brengen op een foto die ik had ingestuurd voor de fotowedstrijd van National Geographic. 

En dat heeft gewerkt, vandaag kan ik jullie namelijk vol trots melden dat deze foto uit meer dan 10000 inzendingen momenteel in de top 10 staat van de foto's waar het meest op gestemd is voor de publieksprijs! maar, het wordt nog mooier, de foto doet namelijk ook nog volop mee voor de vakjuryprijs en ook daar is het aantal al flink teruggebracht en behoor ik dus tot de kanshebbers met mijn foto.

Awel, op de vakjury heb ik natuurlijk geen invloed, maar voor het behalen van de publieksprijs kan ik wel nog een beroep op jullie doen, de foto met de meeste stemmen wint namelijk gewoon!

En aangezien er nu een tweede ronde komt waarin nog flink gestemd kan worden, zou ik het fantastisch vinden als mensen wederom een stem uitbrengen, iedereen mag trouwens opnieuw stemmen, of de fotolink flink delen, zodat het bereik van de foto nog wat groter wordt, want ik ben er heel eerlijk in...als je de finishlijn in zicht ziet, dan wil je hem natuurlijk ook halen....en het is niet helemaal egoistisch, want je kunt namelijk ook nog eens hele mooie prijzen winnen als je stemt....voor wat hoort wat he!

Dus stemmmmm wederom mensen, of deel....want ook Jezus deelde gewoon zijn brood....maar niet de pindakaas, heb ik gehoord... (ik heb dat alleen met sushi)

P.S. zoals ik het tot nu toe begrijp kan volgens mij iedereen zijn stem weer uitbrengen en kun je bv ook met 2, of meer ,verschillende emailadressen stemmen!

KLIK OP DE FOTO! EN STEM!

Gr, Robert Sanders.

Ma 17 okt 2022

Uit ruim 10.000 foto’s, gemaakt door Robert Sanders, is een meer dan 100 pagina’s tellend boek samengesteld.
Een hele klus, maar wat zijn we blij met het resultaat!
Vanaf VANDAAG is dit prachtige boek met daarin:
‘T VERHAOL, DE GROEPE, INNE RAEGEN & ACHTER DE SJÉRME en EIN VERZAMELING SJOEAN KÖPKES tegen de kostprijs van €15
te koop bij Spar Kuijpers

Geniet zelf nog even na en/of doe het een ander cadeau
de komende feestdagen.
De oplage is beperkt dus op=op.

Zo 16 okt 2022

BOEKENMARKT

heemkundevereniging OOS NAER

De heemkundevereniging organiseert een boekenmarkt op 16 oktober in de Heemkamer, Hoogstraat 6 te Neer van 14.00 tot 17.00 uur. Het aanbod bestaat uit een verzameling van heemkundige boeken van OOS NAER, Leudal, schutterijen, Indië, oorlogsboeken, boeken over de watersnood, algemene geschiedenis enz. en diverse tijdschriften.

De boeken/tijdschriften worden per kilo verkocht, prijs per kilo bedraagt € 2,50.

Speciale uitgaven/diversen worden aangeboden tegen vastgestelde prijzen (€1,00 - €250,00)

Betaling alleen contant!


Vr 14 okt 2022

Op 3 november bij Centrum de Lindebloesem :
Rouw en afscheid.  

Het thema van deze avond is : Rouw en afscheid.  

Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, je baan, je gezondheid, je woning of andere voor jou belangrijke zaken in het leven, op 3 november is er ruimte voor jouw verlies. 
Deze avond kom je samen met andere vrouwen in de bedding van zusterschap. Er is ruimte om te delen wat er in je leeft. En ook ruimte om te helen. Deze avond wordt afgesloten met een mooi ritueel. 
Leef jij op dit moment met nog onverwerkte rouw ? Dan ben je van harte welkom om dit samen met ons iets meer een plek te geven.  

Donderdag 3 november van 19u30-22.00
Bijdrage va. 10€
Aantal deelneemsters is beperkt.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk.
info@lindebloesem.nu  

Centrum de Lindebloesem Boshei 4 6086 RG Neer 

 volgende cirkels : 

1 december : Loslaten
29 december : Licht 

Wo 12 okt 2022

De donkere dagen zijn weer in zicht, en dus ook een hoger energieverbruik. De stijgende energieprijzen zijn een zorg voor ons allen. Hoe kunnen we het verschil maken in ons eigen huis maar ook in onze buurt?Voor de dorpsplatforms organiseren wij morgenavond een thema avond over duurzaamheid in samenwerking met Leudal Energie en Buurkracht. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Doe mee en meld je aan voor vanmiddag, 15 uur! via een email naar platforms@leudal.nl

Za 08 okt 2022

BOEKENMARKT
heemkundevereniging OOS NAER

De heemkundevereniging organiseert een boekenmarkt op 16 oktober in de Heemkamer, Hoogstraat 6 te Neer van 14.00 tot 17.00 uur. Het aanbod bestaat uit een verzameling van heemkundige boeken van OOS NAER, Leudal, schutterijen, Indië, oorlogsboeken, boeken over de watersnood, algemene geschiedenis enz. en diverse tijdschriften.
De boeken/tijdschriften worden per kilo verkocht, prijs per kilo bedraagt € 2,50.
Speciale uitgaven/diversen worden aangeboden tegen vastgestelde prijzen (€1,00 - €250,00)
Betaling alleen contant!

Zo 02 okt 2022