Bezoekers schrijven september 2013

30 sept 2013

Inloopavond gebiedsontwikkeling Maasoever Neer-Buggenum

Wilt u meer weten over deze gebiedsontwikkeling? U bent  dinsdagavond 1 oktober van harte welkom tijdens de inloopavond op Wienerte 1 in Neer. Op het tijdstip dat u het beste schikt tussen 19.00 en 21.00 uur.

Vertegenwoordigers van de betrokken partijen (Provincie Limburg, Gemeente Leudal en Kuypers Kessel) staan u deze avond graag te woord. Zij lichten het plan ‘Gebiedsontwikkeling Maasoever Neer-Buggenum toe en nemen eventuele reacties en suggesties graag mee bij de verdere uitwerking.

Voor meer informatie: http://www.kuyperskessel.nl/Bouwgrondstoffen/Gebiedsontwikkeling-Neer-Buggenum ofhttp://www.leudal.nl/inwoner/nieuws_42583/item/inloopavond-gebiedsontwikkeling-maasoever-neerabuggenum-dinsdag-1-oktober-2013_38027.html

Namens de werkgroep Wijnaerden

29 sept 2013

28 sept 2013

27 sept 2013

26 sept 2013

Ik kwam een papiertje tegen met daarop het bijgevoegde gedicht. Het was met de hand in oud Nederlands geschreven. Er staat geen naam of datum onder, maar misschien toch wel leuk om te publiceren.

Paula Knops

Mijn geboorteplaats

Ik weet een plekje op aarde

Mij dierbaar bovenal

Maar van onschatbare waarde

Hetwelk ik steeds minne zal.

’t Is mijn geboorteplaats

Gelegen in een vruchtbaar dal

Aan de oever van de Maas

’t welk ik niet dra vergeten zal.

Dat dorpke min ik teder

In draag het in mijn hart

Ik zie het immer weder

Met liefde en met smart.

Als ik zo verdiept in mijn gedachten

Dat schone beeld ontmoet

Ontwaakt steeds in mijn gedachten

Een vurige liefdegloed.

Verscholen achter het groene lover

Van een druivenwingerd

Doempt op mijn dierbare ouderwoning

Waarboven zich een linde slingert.

Ik hoor niet verre daar vandaan

Het ruisen van een vliet

Waar dikke eikenbomen staan

En bloeit het viooltje en vergeetmijniet.

Wat verder ontwaar ik de beukenlaan

Waar wandelaars komen en gaan.

Waar fietsen rijden op en neer

En auto’s brengen druk verkeer.

Dan hoor ik het ringelen van een bel

En wel vanuit de Mariakapel

Het is het ogenblik dat Onze Lieve Heer

In de handen van de vrome priester daalt op het altaar neer.

Wat verder op het kruispunt van een aantal wegen

Staat Onze Lieve Heer hangend aan een kruis

Hij spreidt met beide handen zegen

Op ’t veld, bos en akkers uit.

Aan het andere einde van het dorp

Is de oever van de Maas

Waar de veerman stuurt zijn slanke boot

Slijverend over het water voort.

Als wij verder lopen langs de Maas

Komen wij aan het kanaal

Waarvan het water spoelt

Al schuimend in de Maas.

Als wij oplopen langs het kanaal

Komen wij op een punt

Waar Neer, Kessel en Helden

Drie dorpen komen bij elkaar.

Van hier zien wij de Neerse kerktoren

Waar al de goede lui van Neer

Brengen hun dank en eer

Aan Onze Lieve Heer.

25 sept 2013

Vandaag een  lezing op 25 september om 20.00 uur 

in “de Haammaeker” 

Deze lezing word door Loe Giesen uit Reuver gegeven en ze gaat over het gebied aan de rechteroever van de Maas en is getiteld

“TUSSEN AALSBEEK EN BOESHEI”

Aan de hand van kleurrijke en informatieve beelden zal Loe U in een ongeveer  2 uur durende lezing rondleiden door dit gebied.

24 sept 2013

23 sept 2013

Clubkampioenschappen 2013

 LRV De Neer & PC Neer

De jongste deelnemer, Noud Allers & Samson,

op de clubkampioenschappen.

 

Zondag 29 september vindt op ons clubterrein aan het Ligteveld te Neer de clubkampioenschappen voor de pony- en ruiterclub plaats. Deelnemers van jong tot oud zullen aan de start verschijnen. Deze gezellige wedstrijd begint om 9.30 met de dressuurrubrieken. Om 12.00 gaat een show blok van start. Leden van onze verenigingen zullen hun uiterste best doen om een mooie show neer te zetten. We starten met 4 deelnemers in de Kür op Muziek gevolgd door een Pas de Deux proef door Yanoux & Isa, als laatste zal De Carrousel groep hun proef aan het publiek tonen. Het programma wordt om 14.00 vervolgt met de springrubrieken. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van een mooie, gezellige dag paardensport in Neer.

 

 

22 sept 2013

Heemkundevereniging Oos Naer op Excursie

 

Op zondag, 6 oktober willen we een bezoek brengen aan het Bocholter Brouwerij museum. We vertrekken vanaf de Engelmanstraatbij het onderplein aan de kerk om uiterlijk 12.30 uur naar Bocholt, daarna de rondleiding met gids. Na afloop van de rondleiding is er een gratis consumptie in het museum..

Voor koffie met vlaai (inbegrepen) bezoeken we restaurant de Watermolen op 3 km afstand (met de bus) om daarna huiswaarts te keren.

De bijdrage aan deze excursie is € 10.- voor leden en gezinsleden en € 20.- voor niet leden, te voldoen bij opgave bij: Mien Noblesse Kerkplein 8 tot uiterlijk 28 september.

 

Maar eerst is er nog een  lezing op 25 september om 20.00 uur in “de Haammaeker” Deze lezing word door Loe Giesen uit Reuver gegeven en ze gaat over het gebied aan de rechteroever van de Maas en is getiteld

“TUSSEN AALSBEEK EN BOESHEI”

Aan de hand van kleurrijke en informatieve beelden zal Loe U in een ongeveer  2 uur durende lezing rondleiden door dit gebied.

20 sept 2013

Dag van de ouderen

Donderdag 3 oktober Dag van de Ouderen aanvang 10,30 uur in d'n Haammaeker:

Het programma omvat onder anderen een lezing door: notaris mevrouw Mr.D.M.G.L. Philippen. Specialisme: personen- en familierecht/ erfrecht/ estate. Aan de ordr komen onderandere  de nieuwste ontwikkelingen in het personen- en familierecht, de vermogenstoets, indicatiestelling, zwaarte pakket zorg. Mede door de eigen bijdrage in de zorg is het verminderen van vermogen, vererven en nalaten, een hot item.  Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

 Programma: 10.30 uur ontvangst met koffie en cake - 11.00 uur lezing door notaris mevrouw Mr.D.M.G.L. Philippen. – 12.30 uur lunch buffet – 14.30 uur entertainment, optreden Gerrie van Houten – 15.00 uur pauze – 15.30 uur tweede optreden Gerrie van Houten – 16.30 uur afsluiting. De eigen bijdrage is € 12.50 per persoon, betaling bij voorkeur  per bank op rekening nr. 135705924  o.v.v. “dag van de ouderen”. Opgave is noodzakelijk voor 26 september bij Mia Jeurninck  Engelmanstraat 26  tel. 0475 593708 E-mail miejeurninck@gmail.com of een der overige bestuursleden. Vergeet vooral niet te vermelden of U met een of twee personen deel neemt.

19 sept 2013

Ik coördineer dit jaar tussen 18 en 23 november de collecte voor het Nationaal MS Fonds in in Neer Hiervoor ben ik op zoek naar collectanten die mij willen helpen bij de huis-aan-huis collecte. Het Nationaal MS Fonds stimuleert mensen met MS in beweging te blijven op zowel mentaal als fysiek vlak. Hier wil ik mijn steentje aan bijdragen! Jij ook?

 

Meld je nu bij mij aan als collectant!

Tilly Kierkels-Simons, Hanssum 18, Neer tel.0475 597109 ofkierkels@gmail.com

18 sept 2013

‘Music with Magic’ door Fanfare Excelsior en Fanfare De Eendracht

Op 12 oktober aanstaande zullen Fanfare Excelsior uit Buggenum en Fanfare De Eendracht uit Neer om 20 uur een magisch concert geven in De Roffert in Buggenum. De entree is gratis.

Muziek met magie verbindt en is een belevenis. Met dit thema zullen beide fanfareorkesten voor het eerst in hun historie, samen een zeer gevarieerde mix van moderne blaasmuziek met een magisch thema het publiek verrassen.

Beide fanfareorkesten worden gedirigeerd door Ruud Geelen. Zangeres Veerle Henkens zal als speciale gast samen met kunstenaar Geert Reijnen een magische bijdrage leveren aan dit unieke muziekevenement. De zaal gaat open om 19.30 uur. Kom op tijd want vol is vol.

 

17 sept 2013

Zonnebloem Neer

Zaterdag 14 september  organiseerde de Zonnebloem Neer een muzikale en humorvolle middag in de gemeenschapshuis “de Haammaeker.”

De Kwirzengers  zongen met zichtbaar plezier liedjes in het dialect. Niet alleen de zang maar ook de teksten waren de moeite waard.

Het muzikale gedeelte werd afgewisseld met  verhalen uit het dagelijks leven door een geboren verteller. Piet Otterdijk (den Bels) toverde herkenbare en dagelijkse situaties om tot een lachwekkend geheel.

Tijdens een kopje koffie en vlaai was er nog tijd om “effe bie te kalle”.

Dit alles zorgde voor een fijne middag die werd georganiseerd in het kader van de week van de Zonnebloem.

De laatste dag van deze week is de z.g. Ziekendag.  In de voorafgaande jaren bezorgden vrijwilligers van de Zonnebloem in deze week een kleine attentie bij de zieke mensen in Neer.  Deze activiteit gaat helaas vanwege organisatorische redenen niet door. Toch willen we vanaf deze plaats alle zieken  veel sterkte en beterschap toewensen.

Mensen die graag mee willen doen aan activiteiten van de Zonnebloem of af en toe graag een bezoekje aan huis willen kunnen dit doorgeven aan Ria Niesen tel. 593586.

16 sept 2013

Zaterdag 14 september is mijn vrouw Angeline Steijvers-Janssen (oud Naerse, dochter van de onlangs overleden Piet Janssen en Toos Hanssen van de Bergerstraat 26) naar de Limburgse Shetland Pony Keuring geweest en niet zonder succes. 

Haar veulen Gaby van de Kastanje is reserve veulenkampioen geworden. Nu mag ze 19 oktober naar de Nationale keuring voor shetlanders in Lunteren waar de top uit heel Nederland bij elkaar komt!

Ik heb er een foto bijgevoegd.

 

Mvg Eric Steijvers

15 sept 2013

Komende zondag 22 september is er een Open Dag bij mijn praktijk van Equi&Kids, Kindercoaching en Begeleiding.

Op deze dag zijn, voor iedereen die nieuwsgierig of geïnteresseerd is, de deuren en poorten van de locatie geopend.

Via een doorlopende presentatie worden de werkzaamheden van Equi&Kids duidelijk gemaakt en er zijn een tweetal demonstraties om duidelijk te maken hoe de paarden ingezet worden.

 

Met een kijkje op www.equi-en-kids.nl krijgt u ook een beeld van het werk en kunt u het complete aanbod van Equi&Kids bekijken.

Vragen zijn altijd welkom via info@equi-en-kids.nl of op 06-53641643.

 

Hopelijk tot zondag 22 september,

 

Anne de Bruijn-Verheijden

 

Equi&Kids

Dries 18a

6086 AW Neer

14 sept 2013

Dinsdag 1 oktober 2013

Inloopavond gebiedsontwikkeling Maasoever Neer – Buggenum

 

Een plek in de Midden-Limburgse gemeente Leudal, waar de komende jaren veel gaat veranderen. Dat is de gebiedsontwikkeling Maasoever Neer-Buggenum. Een kansrijke ontwikkeling voor een aanzienlijke bijdrage aan de hoogwaterveiligheid voor  Neer, Buggenum en Beesel en kansen voor nieuwe functies in het Maasdal.

 

Wilt u als inwoner van Neer of Buggenum hierover meer weten?  U bent van harte welkom dinsdag 1 oktober 2013 tussen 19.00 en 21.00 uur in het gebied: Wienerte 1 te Neer. Vertegenwoordigers van de betrokken partijen (Provincie Limburg, Gemeente Leudal en Kuypers Kessel) staan u deze avond graag te woord. Zij lichten het plan toe en nemen eventuele reacties en suggesties graag mee bij de verdere uitwerking.

 

Begin september heeft de gemeenteraad van Leudal zich uitgesproken voor de verdere uitwerking van deze gebiedsontwikkeling. De contouren van de nieuwe gebiedsontwikkeling zijn nu al zichtbaar in de nevengeul nabij het oog van Neer. De zand- en grindwinning maken dit gebiedsproject mogelijk. Naast de bovenstaande doelen behoort ook de ontmanteling van de intensieve veehouderij tot de uitgangspunten. Dat maakt immers vele andere ontwikkelingen mogelijk.

 

Bouxweerd en havenfront Hanssum

Het verbinden van de Bouxweerd met de Maas is een van de voorgestelde maatregelen in de ontwikkeling. Daarbij wordt, met het graven van een verbindingsgeul, teruggegrepen op het vroegere stroomgebied. Hiermee komt tevens een einden aan de vissterfte in de Bouxweerd. Nu valt in de zomermaanden de Bouxweerd bijna droog, met alle gevolgen van dien. Deze gebiedsontwikkeling maakt daarnaast andere ontwikkelingen mogelijk alsmede de verdere ontwikkeling van havenfront Hanssum.

 

Werkgroep Wijnaerden

Het momenteel voorliggende plan “Gebiedsontwikkeling Maasoever Neer-Buggenum” is opgesteld door de werkgroep Wijnaerden. Deze werkgroep bestaat uit de Provincie Limburg, Gemeente Leudal, Gemeente Beesel en Kuypers Kessel. Het Masterplan Maasplassen (GOML) is de basis voor de gebiedsontwikkeling Maasoever Neer – Buggenum. Tijdens de inloopavond op 1 oktober lichten leden van de werkgroep Wijnaerden het plan toe, evenals de huidige ontwikkelingen die al gaande zijn en horen graag uw reacties en eventuele suggesties. Daarnaast wordt er een intensief communicatietraject gevolgd om in nauwe verbinding met alle betrokken partijen uitwerking te geven aan de gebiedsontwikkeling.

 

Met vriendelijke groeten,

Namens de werkgroep Wijnaerden (provincie Limburg, gemeente Beesel, gemeente Leudal en Kuypers Kessel),

13 sept 2013

Winnaar Music Home kleurwedstrijd wint elektrische gitaar met versterker

 

In samenwerking met basisschool De Kwir in Neer, heeft Music Home dit jaar een kleurwedstrijd voor de leerlingen van groep 4, 5 en 6 georganiseerd. Er zijn héél véél prachtige kleurplaten gemaakt. Allemaal winnaars, maar er is helaas maar een hoofdprijs en die heeft Isa Saelmans gewonnen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Music Home Alive Festival. Een geweldig muziekspektakel voor jonge muzikanten die samen met Anderkovver optraden op zaterdag 31 augustus in de feesttent bij Café Sjaen in Neer.

 

Isa heeft een prachtige elektrische gitaar met versterker gewonnen. Deze is geschonken door Café Sjaen. Bovendien wordt de eerste muziekles gesponsord door Anderkovver.

Music Home wenst Isa heel veel plezier met muziek maken. Isa zal ongetwijfeld het volgend jaar samen met Anderkovver optreden tijdens het Music Home Alive Festival.

 

Music Home is onderdeel van Muziekplein. Muziekplein bedankt meer dan 650 enthousiaste bezoekers, Café Sjaen, Muziekvrienden Neer en de vele vrijwilligers voor dit succesvolle evenement.

Voor meer informatie; www.muziekplein.eu

 

Fotografie: Emile Geelen

12 sept 2013

TERRAS DE ROOEJBES

 

Bedankt voor het vertrouwen en de gezellige dagen op ons

terras DE ROOEJBES.

Vanaf komend weekend 15 sept zijn wij ALLEEN op ZONDAG GEOPEND

vanaf 11.00 uur voor koffie met vlaai uit eigen keuken of een drankje.

(bij slecht weer , gezellig binnen bij de kachel )

UITGEZONDERD : zondag 29 september GESLOTEN

                                            zaterdag 5 oktober  OPEN   

                                   i.v.m. wielerronde NAERS PELETON.

                                                                                 KOMT DAT ZIEN ...........................

   

HAR & MIRJAM                                                      

11 sept 2013

10 sept 2013

                                             

         

Nu de laatste dagen van de zomer weer zijn aangebroken,zijn wij vanaf woensdag 11 september op de woensdagen de hele dag gesloten.

Heeft u echter toch plannen op de woensdag,vergadering enz. laat het ons even weten!

Overige openingstijden:

Maandag -  13.00-02.00 uur

Dinsdag-      13.00-02.00 uur

Donderdag-13.00-02.00 uur 

Vrijdag-        13.00-02.00 uur

Zaterdag-     13.00-02.00 uur

Zondag-        10.00-00.00 uur

Tip: elke dag hebben wij heerlijke verse Naerse Paerevraeter met  koffie!!

Wij heten u van harte welkom

Geert en Mieke

 

07 sept 2013

Auto Cross Club Leudal presenteert :

                     Spectaculair autocross evenement te Haler !!!

Op zondag 8 september om 11.00 uur starten voor de 2e keer de motoren in Haler voor wederom een geweldig autocross spektakel waarbij dit jaar de weergoden hopelijk goed gezind zijn. Ook dit jaar is het A.C.C. LEUDAL, die dan het jaarlijks terugkerend crossevenement organiseert onder de auspiciën van de A.S.U.Z. ( Auto Sport Uni Zuid ), waarbij een 8- tal clubs aangesloten zijn. A.c.c Leudal is de jongste club die in 2011 is opgericht door een aantal cross liefhebbers in hart en nieren, allen uit de regio Leudal. Dat er veel interesse voor is blijkt uit de 50 -tal rijdende en steunende leden die de club al telt. Er wordt 8 september gecrosst in 10 verschillende klasse`s waaronder : sprintklasse, sportklasse+, kevers, standaardklasse, toerwagens, N.K. jeugd, juniorcupklasse , crosskarts, gastrijders, en de balkenklasse!!! Deze laatste klasse is een low budget klasse waar elke liefhebber aan deel kan nemen. Het zijn oude auto`s waarvan het glas en het interieur verwijderd dienen te worden en ze dienen verstevigd te worden met een steigerplank langs de zijkant en 2 houten balken tussen dak en vloer, vandaar de naam balkenklasse. Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met een van onze leden of via info@accleudal.com. Ook kunt U kijken voor het reglement  op onze site www.accleudal.com  . Voor spectaculaire foto`s kunt U kijken op de site van www.racepicsmeijel.nl  .We verwachten deze dag een 140- tal rijders die voor het kampioenschap rijden van het seizoen 2013, met rijders uit binnen- en zelfs buitenland in de spectaculaire sprintklasse. Dus al met al een geweldige dag voor jong en oud. De baan ligt aan de Hostertstraat  in Haler. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Drank- en eetgelegenheid is aanwezig. De entree bedraagt voor volwassenen  € 6,-  12 t/m 16 jaar € 2,- en onder de 12 jaar gratis.  We hopen U deze dag te mogen verwelkomen.

Namens Bestuur en leden A.C.C Leudal 

06 sept 2013

Buurt Keizerbosch:

Er hebben zich al een aantal (oud) buurtbewoners opgegeven voor de buurtreünie op 21 september a.s.

Toch zouden we het leuk vinden om nog meer (oud) buurtleden te mogen verwelkomen; Ook de oud buurtgenoten die niet meer in Neer wonen zijn zéér welkom!!!

Dus hebt u in onze buurt gewoond en lijkt het u leuk om nog eens bij te praten met uw vroegere buren of met de huidige bewoners van uw huis kom dan naar onze reünie.

Ook voor onze huidige bewoners geldt: vind je het leuk nog eens bij te praten met de vorige bewoners, of wil je gezellig bijpraten met je buurtgenoten; geef je dan alsnog op!!

De reünie vindt plaats op 21 september vanaf 20.00 uur aan de Vlaas 1. De kosten zijn € 17,50 per persoon. Dit is inclusief eten, drank en optredens van de topband From USA.

Deze kans mag u niet laten liggen!!!

Voor de kinderen tot en met de basisschool is er een middagprogramma. De kosten hiervoor zijn € 5,-- per kind. Dit geldt voor de kinderen van onze huidige buurt bewoners.

Opgeven kan uitsluitend nog bij Monique Otten, Dries 35 met contante betaling of na telefonisch overleg met Monique: tel 591351. Dit kan tot uiterlijk 07 september. Daarna zijn alle bestellingen definitief.

Hopelijk tot ziens op onze reünie!!!

05 sept 2013

Geachte dames, heren,

Van 7 september tot 6 oktober vindt in het gemeentehuis Leudal een tentoonstelling plaats van:

‘Voorbeeldige Nestvlieders’. Nestvlieders zijn personen die uitgevlogen zijn. We hebben 5 kunstenaars die oorspronkelijk uit de huidige gemeente Leudal komen en landelijk bekendheid verworven hebben bereid gevonden deel te nemen. Een van hen is oud Neerenaar Jos Thommassen, hij woont en werkt in Breda. Verdere informatie vinden jullie op bijgaand infoblad. De opening is op zaterdag 7 september om 14.00 uur op de binnenplaats van het gemeentehuis. Edwin Becker, oud Roermondenaar en hoofd exposities van het Van Goghmuseum uit Amsterdam, opent de tentoonstelling.

Jacques Beelen Heythuysen (getrouwd met Naers maedje Jeanne Thomassen, nicht van Jos)

Namens de commissie kunst en cultuur gemeente Leudal, werkgroep tentoonstelling.

Tekening van Jos

Meer over Jos Thommassen: www.josthommassen.nl

04 sept 2013

                                      

AKTIEHAL NEER

 

LAATSTE MAAND GEOPEND

 

 

ALLES  MOET WEG

 

PRIJZEN DE HELFT VAN DE

HELFT

 

 

03 sept 2013

Steun het kinderkankerfonds.

Vanaf donderdag 5 september 18.00 uur precies worden de eerste vaatjes speltbier aangetapt.

ongeveer 200 cafés nemen deel aan deze actie.  

van elk verkocht glas bier gaat de helft naar het kika fonds.

wij zijn blij dat wij als café in Neer een bijdrage mogen leveren aan dit goede doel.

Dus: a.s. donderdag 18.00 uur en Op=Op

café Maneslust Biej Mieke

02 sept 2013

Harie laat ons deze prachtige vlinders zien ..

01 sept 2013

Hoe kun je......

 

Ruim 750 eieren en een wagonlading brood en spek verwerken tot meer dan 370 uitsmijters [ in twee uurtjes tijd ] ???

Hoe kun je volwassen kerels en meisjes een te gekke kermis- zaterdag bezorgen en de hele dag een lach op ‘t gezicht toveren ?

 

Ja... vraag dat maar eens aan het bestuur van Bromfietsclub Het Prónkstök van Naer !!

Een té gek ontbijt op de zaterdagmorgen...een schitterende Tourtocht van 85 km crossen op je brommertje door onze mooie omgeving.

Een kopje koffie of een ijsje, of zo, op een terras onderweg...en bij binnenkomst in Naer een Schrobbeler...

 

ZO DOE JE DAT !!!!  kijk maar eens op de plaatjes wil je meer zien ??? binnenkort op de site van ‘t Prónkstök !!!

 

http://www.bromfietsclubneer.nl/cms/news.php

 

Het was weer eens een prachtig festijn. Dank jullie wel !!!!