Bezoekers schrijven september 2014

30 sept 2014

Bij PC Neer zijn weer 4 nieuwe kampioenen voor

Zondag waren de jaarlijkse clubkampioenschappen

van PC Neer en de LRV de Neer.

2014 uitgeroepen:

Dressuurkampioen

Yanoux van Melick met Limited Edition: 

Kris Brabander met Flex: Clubkampioen

Isa Vullers met Bodo: Springkampioen

Ilse Verbeek met Lucky Boy: Bixiekampioen

Gefeliciteerd allemaal!

                      

Houben Ruitersport heeft leuke prijzen geschonken aan de kampioenen!, hartelijk

bedankt daarvoor.

Verder hebben we nog kunnen genieten van de Pas de Deux van Fabienne en Lieke

en het carrousel optreden van de ruiterclub.

Klik op bovenstaande foto voor een opname van de Pas de Deux.

Onderstaand de kampioenen 2014 van de Ruiterclub

Van links naar rechts:

Milou Boonen Dressuurkampioen

Saskia Eggels Springkampioen en Clubkampioen

Kim Joosten winnaar Louis Delissen aanmoedigingsprijs

Het was een hele gezellige dag met mooi weer!

Gaer nao Naer wenst alle kampioenen van harte proficiat !!

29 sept 2014

PAROCHIENIEUWS  Belangrijke datums:

Ma. 6 oktober: Informatieavond voor Neer in het Parochiehuis. Aanvang 19.30 uur.

Agenda: 

1. De financiën van de parochie.

2. Mevrouw Mariet Zanders zal iets vertellen over haar project “Fading Uitvaartzorg” waarmee ze weer teruggaat naar de basis van de uitvaartzorg

3. Namens de werkgroep Pastoraal zal mevr. Karin van der Plas komen spreken over de werkgroep rouwverwerking en diaconie/ Wmo.

Zo. 2 november: Allerheiligen, Allerzielen

9.30 uur: H. Mis

15.00 uur: Lof met aansluitend bezoek aan het kerkhof

28 sept 2014

Elke eerste dinsdag van de maand komt een groepje creatieve dames een bezoekje brengen aan inloopcafé Neer. Zo ook op dinsdag 7 oktober.Ze nemen hun brei- haak en borduurwerkjes mee. Vind je het leuk om hierbij aan te schuiven, wees welkom. Vanaf 13.30 staat de koffie thee en vlaai klaar in de autentieke boerderij Kruisstraat 5 te Neer. Noteer deze creatieve middag in je agenda

 

Doodgewoon over doodeng. Mariet Zanders (begrafenisondernemer) en Maria Schoot Uiterkamp (stervensbegeleiding) willen graag in dialoog met de aanwezigen praten over de aanloop naar het sterven, het sterven zelf en wat er daarna gebeurt. Gezien vanuit de menselijke kant (dus niet commercieel). Hun samenwerking is bijzonder omdat ze dezelfde levensfilosofie delen. Maria deelt de aanloop van het sterven met mensen tot en met het moment van overlijden. Dan komt Mariet erbij en samen begeleiden ze de mensen tot en met de uitvaart, waarna nazorg volgt. Beide dames staan zeer ruimdenkend in het leven: alles is bespreekbaar, alles is mogelijk. Mensen mogen dus ook echt alles vragen, ook de dingen die ze wellicht eng vinden, vandaar ook de titel!

14 oktober 2014 13.30-16.00 Inloopcafé Neer Kruisstraat 5 Neer

27 sept 2014

ALL IN - LET THE PARTY BEGIN!! 

          

VANDAAG is het ALL-IN PARTY bij Café Otje! 

Voor €17,50,- ONBEPERKT bier, wijn en fris. 

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een hapje! 

Tot VANAVOND !!! 

26 sept 2014

Via: Gemeente Leudal

Nieuwe wandelbrug in Neer 

Gisteren 25 september j.l.  is een nieuwe brug voor wandelaars geplaatst over de Neerbeek in Neer.

De brug ligt in de nabijheid van de “Winkelmolenstuw”. Met deze aanleg is een verbinding voor wandelaars tussen Hagendoorn en Klein Hanssum, door het beekdal van de Neerbeek, gerealiseerd. De aanleg van de voetgangersbrug betekent ook de afronding van het herinrichtingsproject van deze beek waarmee enkele jaren geleden is gestart. Waterschap Peel en Maasvallei en de gemeente Leudal nemen de kosten voor de aanleg voor hun rekening.

                     Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door: 

Harie van Pietjes en Har van Knippenberg. 

25 sept 2014

Gisteren precies 1 week geleden is er begonnen met het plaatsen van de eerste mantelzorg woning binnen Leudal bij de familie Verhaeg aan de Kwir in Neer.

Zie “Neer in Beeld” 510 en “Bezoekers schrijven” van 21 sept j.l.

Gisteren ontving onze dorpsgenote Door Verhaeg de sleutel van haar nieuwe woning uit handen van Pas-Aan.

Gaer nao Naer wenst Door veel plezier in deze woning en dat zij er nog jaren 

van mag en kan genieten !

24 sept 2014

Geslaagde Leudal Kernen Omloop 2014 .

Zondag 21 september gingen voor de vierde keer ongeveer 300 mannen en vrouwen van start bij de Leistert in Roggel voor een 100 km lange fietstocht door de gemeente Leudal. De Kernen Omlooptocht ging door alle 16 kernen van de gemeente. Het inschrijfgeld gaat ieder jaar weer naar een ander doel. Dit jaar is dat voor SPERAVI, een organisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke handicap.

Onderstaand een foto van de doorkomst in Neer.

 

Namens Marjo , wil de familie Verhaeg het team van Pas-Aan van harte danken  voor het perfecte werk en samenwerking.

Het team van Pas-Aan wenst de familie veel succes met hun woning en dankt B & B den Engel van harte voor de overnachtingen en de perfecte verzorging !!

 Deze foto is gemaakt door , Ger Bos oet Kessel

(dae duit det ouch väör niks, väör ‘t goje doel.)

Gisteren vond weer de sponsorloop van de Kwir plaats.

Vol energie namen vele kinderen deel aan dit evenement.

De foto’s getuigen de inzet !!

Bovenstaande foto’s via : Cindy Joosten Rijs

Foto via : Fred Waegemans

23 sept 2014

Aan alle gasten van ’t Raodhoes,

Houdt ook vooral onze Facebook pagina in de gaten voor al onze acties of thema's zoals een bierproeverij of High Tea.Met gastvrije groeten en graag tot zien!

Team Eetcafé 't Raodhoes

22 sept 2014

Op de eerste plaats willen we jullie weer bedanken voor uw bezoek in de afgelopen mooie lente & zomer van 2014.We kijken terug op een seizoen dat voor ons zeer geslaagd was.Naar aanleiding van het digitaal gastenboek en de poll van vorig jaar die jullie hebben ingevuld via ‘Gaer nao naer’,hebben we mede dankzij jullie een aantal zaken verbeterd of aangepast.

zoals onder andere:

* de eetzaal boven is vernieuwd

* kleinere tafeltjes op het terras geplaatst

* 2 trapleuningen voor minder validen naar de toiletten beneden zijn geplaatst

* beneden nieuw is meubilair geplaatst voor beter comfort

* gedurende het hoogseizoen zijn we 7 dagen geopend geweest

* verschillende nieuwe producten geïntroduceerd en nog veel meer…

Dit zijn allemaal zaken die we mede dankzij jullie hebben door gevoerd en zijn blij dat we jullie ook een stukje mee kunnen laten denken met de ontwikkelingen in ons bedrijf.

Uiteraard dient dit niet alleen ook als visitekaartje voor al onze toeristen, maar ook voor behoeften die er zijn in Neer en omgeving. 

Echter, zijn we weer benieuwd naar jullie ervaringen die jullie het afgelopen seizoen op ons terras of eetcafé hebben meegemaakt.

Zijn jullie vol lof of hebben jullie verbeterpunten? Laat dit ons dan weten via gastenboek-raodhoes@hotmail.com

Vanaf midden oktober zijn we weer op maandag en dinsdag gesloten, maar niet getreurd u kunt altijd bij ons terrecht voor een heerlijke lunch, kop koffie, borrel of voor een heerlijk diner.

Ook komen we met een nieuwe kaart met o.a. wild gerechten dus heeft u nog suggesties of wensen voor onze kaart? Ook deze kunt u achterlaten op ons digitaal gastenboek. 

21 sept 2014

Afgelopen Woensdag is binnen Leudal de eerste mantelzorgwoning geplaatst in Neer aan de Kwir 2 bij de Fam Verhaeg.

De mantelzorgwoning van PasAan is een compleet huis, dat tijdelijk naast een ander huis gezet wordt, meestal in de tuin. Tijdelijk varieert van enkele jaren tot tientallen jaren. De mantelzorgwoning is daarmee een alternatief voor het wonen in een seniorencomplex of in een zorginstelling.

Dankzij de mantelzorgwoning is er gezelligheid en steun voor elkaar, terwijl ieder huishouden toch een eigen huis heeft. Nabijheid en privacy in één.

De mantelzorgwoning is een comfortabele woning, die in de regel bestaat uit een halletje, woonkamer, open keuken, slaapkamer en ruime badkamer. Bij onze grotere mantelzorgwoningen horen meer kamers tot de mogelijkheden. Onze mantelzorgwoning is gemaakt van gewone bouwmaterialen, maar is dankzij een extra toegevoegd stalen frame toch verplaatsbaar. De mantelzorgwoning heeft het keurmerk 'Woonkeur' waaruit blijkt dat die aan hoge bouwkundige en veiligheidseisen voldoet.

Is er nog vrijwel geen zorgvraag, dan worden er geen bijzondere voorzieningen aangebracht. Neemt de zorgvraag toe, dan is onze mantelzorgwoning daarop voorbereid. Het voorzieningenniveau is flexibel en zo nodig zelfs hoger dan in een verpleeghuis. Bij een toenemende zorgvraag wordt de zorg geleverd door een combinatie van zorgende familieleden en zorgverlening door de thuiszorg. Familieleden hebben door de nabijheid veel minder reis- en regeltijd en meer gemoedsrust.

Verspreid over het hele land staan inmiddels tientallen mantelzorgwoningen van PasAan.

PasAan heeft twee soorten mantelzorgwoningen. Ten eerste de mantelzorgwoning zoals hiervoor beschreven; een luxe woning voorzien van veel comfort en voorzieningen. Deze heet tegenwoordig de mantelzorgwoning-comfort. Daarnaast hebben wij de mantelzorgwoning-basis ontwikkeld. Deze is eenvoudiger qua bouwkundige staat, maar is ook modulair op te bouwen; u bepaalt zelf de afwerking, keuken, voorzieningen, systeem van verwarmen en koelen. Mede door de introductie van de mantelzorgwoning-basis biedt PasAan een breed pallet aan verschillende soorten mantelzorgwoningen, met ook uiteenlopende prijzen.

Onderstaand een aantal foto's van de plaatsing via Harie van Pietjes.

Wilt U meer info: klik dan op bovenstaand logo !

20 sept 2014

Leudal Kernen Omloop: bont lint van wielrenners door Midden-Limburg

 

Bij recreatiepark De Leistert aan de Heldensedijk in Roggel klinkt ’s morgens om 09.00 uur het startsein. De Leudal Kernen Omloop passeert vervolgens de zestien kerkdorpen van de gemeente Leudal. Deelnemers kunnen genieten van de mooie en bijzondere kernen van enkele kerkdorpen en het groene en weidse buitengebied van de gemeente.

De Leudal Kernen Omloop is vooral bedoeld voor de enigszins geoefende recreatieve toerfietser. Bij de eerste editie van de omloop in 2011 genoten rond de 100 mensen van de tocht. De teller is inmiddels opgelopen richting de 300 sportievelingen die meedoen aan deze bijzondere toertocht. Inschrijven is op zondagmorgen 21 september nog mogelijk vanaf 08.00 uur, inschrijfkosten zijn 15 euro(inclusief koffie en vlaai bij terugkomst) en 10 euro bij voorinschrijving tot 16 september. Voor meer informatie kan men terecht op de website  www.wielerevenementenleudal.nl. van Stichting Wielerevenementen Leudal, die garant staat voor de organisatie. Vanwege de (verkeers)veiligheid is het dragen van een valhelm verplicht. Voor diegene die met pech komt te staan, zijn er mecaniciens. En mocht er iemand voortijdig moeten afhaken: achter de karavaan rijdt de bezemwagen.

De toeschouwers komen ook aan hun trekken. Hoogstwaarschijnlijk fietsen, vrienden, kennissen, dorpsgenoten , of een groep van de fietsclub uit hun eigen omgeving mee. Zij verdienen applaus voor hun sportieve prestatie, maar ook voor hun financiële bijdrage aan een goed doel. De van de Leudal Kernen Omloop van 2014 gaat naar de Lichamelijk Gehandicapten Vereniging Speravi.

De organisatie verwacht dat de karavaan ongeveer doorkomt bij de kerken in de dorpen op de hierna genoemde tijden. Start bij Recreatiepark De Leistert om 9.00 uur, Heibloem 9.15 uur, Neer 9.50 uur, Buggenum 10.00 uur, Nunhem 10.05 uur, Haelen 10.15 uur, Horn 10.20 uur, Baexem 10.45 uur, Grathem 10.55 uur, Hunsel 11.15 uur, Ittervoort 11.20 uur, Neeritter 11.25, Haler 11.40 uur, Ell 11.50 uur, Kelpen 12.10 uur, Heythuysen 12.30 uur, Roggel 12,40 uur en terug bij De Leistert om 12.50 uur.

De doorkomst in 2013 door de kern van Neer

En de gehele route in Naer voor 2014.

Graven-Brumholt-Vlaas-Fort-Heldenseweg-Broekven-Slupsweg-Houtgraven-Kappert-Maasweg-Waije-Schoor-Hanssum-Baand-Hoogstraat-Engelmanstraat-Spuitjes-Eiland-Rohrstraat-Gendijk-Zwaarveld. 

19 sept 2014

GROTE OPHAALACTIE VLOOIENMARKT IN NEER

OP ZATERDAG  20  SEPT.  VANAF 09.00 UUR.

Heeft u nog bruikbare spullen, die u niet meer gebruikt en die te goed zijn om bij de vuilnis te zetten?  Hoe vaak hebt u spullen al opgeruimd en telkens weer weggezet?

U heeft er eigenlijk geen plaats meer voor of u heeft het vervangen voor nieuw.

o.a. fietsen, huishoudelijke apparaten, boeken, platen, speelgoed, schilderijen, gereedschap,

spullen uit grootmoederstijd, oude verzamelingen, porcelein enz. 

Zet ze even klaar!!!   Breekbaar spul of kleinere artikelen graag verpakken in stevige dozen.

Heeft U kostbaarder spul, zet dit dan niet aan de weg, maar doe b.v. een briefje bij de overige spullen om aan te bellen,  zodat anderen, ongenode gasten,  er niet mee aan de haal gaan.

Wij willen u er echter op attenderen dat alléén bruikbare en enigszins verkoopbare artikelen worden afgenomen. 

Let wel:  Artikelen die rijp zijn voor de container worden NIET meegenomen.

Er worden géén matrassen, TV-toestellen, computers en oude bankstellen meegenomen.

Artikelen zoals diepvriezers, koelkasten, autobanden e.d. mogen niet worden opgehaald i.v.m. milieuschadelijke stoffen.

Wij hopen dat u onze vereniging wilt steunen en deze ophaalactie NIET ziet als een verlengstuk van de grijze container. Gaarne uw begrip in deze.

De Vlooienmarkt wordt gehouden op zondag 21 september in- en rondom de veilingloods aan de Heldenseweg, aanvang 13.30 uur.

Bij voorbaat onze welgemeende dank. 

Drumband Schutterij St. Sebastianus.

 

18 sept 2014

 

17 sept 2014

reserveer alvast deze datum,

18 oktober HONEYTRAP met good old long John Nijssen.

 

verwacht:

CHEWY AND THE LOCALS

de verrassing van de dorpsfeesten Biej mieke.

 

DEF AMERICANS:

tribute to Johnny cash

bekend in binnen en buitenland

kijk ook op you tube

30 December 

De naerse kruuts kampioensjappe

16 sept 2014

Komt allen op zondag 28 september naar het ruiterterrein achter de voetbalvelden.

Op de dag van de clubkampioenschappen zal de Naerse carousselgroep tussen de middag een uitvoering laten zien.

Tussen 12:00 en 13:00 uitvoering op muziek.

Klik op bovenstaande foto voor impressie van 2013.  

Dit jaar is er weer een nieuw thema.

Ruiter en ponyclub nodigen U van harte uit !!

15 sept 2014

14 sept 2014

Open Monumentendag 2014, welkom op de molens in Leudal

Tijdens de Open Monumentendagen op 13 en 14 september 2014 zijn de meeste molens in Leudal op één of beide dagen geopend en in werking. Bij enkele molens zijn extra activiteiten. De molenaars nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen.

Meer informatie over de Leudalmolens: www.leumolen.nl/leudalmolens of www.waterradmolens.nl.

Wind- en motormaalderij Sint Petrus in Roggel, Nijken 24 in Roggel

Sint Antonius in Heythuysen, Sint Antoniusstraat 32 in Heythuysen

De Hoop, Molenweg 26 in Horn

Aurora-molen, Rijksweg 26a in Baexem

Friedesse molen, Eiland 1 in Neer

Leumolen of Sint Ursulamolen, Leumolen 3 in Nunhem

Grathemermolen, Brugstraat 13 in Grathem

De Uffelse Molen, Uffelsestraat in Haler-Uffelsen

De Schouwsmolen in Ittervoort en de Armenmolen in Neeritter zijn op beide dagen niet geopend.

Molen De Welvaart in Horn is wegens restauratie gesloten en wordt op 5 oktober 2014 weer feestelijk geheropend.

De openstelling van de molens valt samen met de gezamenlijke molendag van de gemeente Leudal en de Stadt Wegberg op zondag 13 september 2014. 

13 sept 2014

Inloopmiddag 

Vanaf september starten we ook met inloopmiddagen op de derde woensdag van de maand.

De eerste inloopmiddag is woensdag 17 september a.s.

De heemkamer, Hoogstraat 6, is dan van 14.00 tot 17.00 uur geopend.

Tijdens de inloopmiddag bent u in de gelegenheid om gezellig te praten, herinneringen op te halen en te delen met andere belangstellenden.

Uiteraard kunt u tevens uw foto's, krantenknipsels of ander bijzondere zaken, die op Neer betrekking hebben, meebrengen.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om foto's, waar u naar op zoek bent, in te zien.

Ook kunt gegevens over uw familie opzoeken in de archieven van "Oos Naer".

Tot ziens in onze heemkamer. 

12 sept 2014

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT:

 

STRETCH SPIJKERBROEKEN

€ 29,95

11 sept 2014

De finalisten van de toepkampioenschappen

2014

En natuurlijk de toepkoning 2014

de Naerse toepkampioen 2014  Biej Mieke

Ton Klaessen

10 sept 2014

Op zondag 21 september vanaf  recreatiepark De Leistert Roggel

 

Leudal Kernen Omloop: bont lint van wielrenners door Midden-Limburg

 

De vierde Leudal Kernen Omloop vindt dit jaar plaats op zondag 21 september. Op die dag vormen  motoren,  geluidswagens, een heuse reclamekaravaan én naar schatting driehonderd toerfietser het lange, bonte lint dat zich over 100 kilometer baant door de gemeente Leudal.  Bij recreatiepark De Leistert aan de Heldensedijk in Roggel klinkt ’s morgens om 09.00 uur het startsein. De Leudal Kernen Omloop passeert vervolgens de zestien kerkdorpen van de gemeente Leudal. Deelnemers kunnen genieten van de mooie en bijzondere kernen van enkele kerkdorpen en het groene en weidse buitengebied van de gemeente.

De Leudal Kernen Omloop is vooral bedoeld voor de enigszins geoefende recreatieve toerfietser. Bij de eerste editie van de omloop in 2011 genoten rond de 100 mensen van de tocht. De teller is inmiddels opgelopen richting de 300 sportievelingen die meedoen aan deze bijzondere toertocht. Inschrijven is op zondagmorgen 21 september nog mogelijk vanaf 08.00 uur, inschrijfkosten zijn 15 euro(inclusief koffie en vlaai bij terugkomst) en 10 euro bij voorinschrijving tot 16 september. Voor meer informatie kan men terecht op de website  www.wielerevenementenleudal.nl. van Stichting Wielerevenementen Leudal, die garant staat voor de organisatie. Vanwege de (verkeers)veiligheid is het dragen van een valhelm verplicht. Voor diegene die met pech komt te staan, zijn er mecaniciens. En mocht er iemand voortijdig moeten afhaken: achter de karavaan rijdt de bezemwagen.

De toeschouwers komen ook aan hun trekken. Hoogstwaarschijnlijk fietsen, vrienden, kennissen, dorpsgenoten , of een groep van de fietsclub uit hun eigen omgeving mee. Zij verdienen applaus voor hun sportieve prestatie, maar ook voor hun financiële bijdrage aan een goed doel. De van de Leudal Kernen Omloop van 2014 gaat naar de Lichamelijk Gehandicapten Vereniging Sperav.

De organisatie verwacht dat de karavaan ongeveer doorkomt bij de kerken in de dorpen op de hierna genoemde tijden. Start bij Recreatiepark De Leistert om 9.00 uur, Heibloem 9.15 uur, Neer 9.50 uur, Buggenum 10.00 uur, Nunhem 10.05 uur, Haelen 10.15 uur, Horn 10.20 uur, Baexem 10.45 uur, Grathem 10.55 uur, Hunsel 11.15 uur, Ittervoort 11.20 uur, Neeritter 11.25, Haler 11.40 uur, Ell 11.50 uur, Kelpen 12.10 uur, Heythuysen 12.30 uur, Roggel 12,40 uur en terug bij De Leistert om 12.50 

09 sept 2014

NAERSE TOEP KAMPIJOENSJAPPE.

 

Elk jaar ongeveer zo’n 60 toepfanaten strijden op de felbegeerde titel van Naerse toepkampioen en de beker met natuurlijk een knuffel van Mieke.

De kampioen van 2013

Elk jaar zijn er meer toeschouwers die dit spektakel met eigen ogen willen aanschouwen.

Vanaf 14.30 uur bent U van harte welkom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

08 sept 2014 Kermis maondig 2014

Wij wensen U alle gezellige kermisdagen toe !!

Dit jaar helaas geen tent, maar ons terras is gewoon geopend!

Zondag 7 september tussen 16:00 en 19:00 Live Muziek!

Graag tot dan en wij wensen iedereen een gezellige kermis toe!

05 sept 2014

KERMIS

MAANDAG 8 SEPT. GESLOTEN

DINSDAG   9 SEPT. GESLOTEN

 

VANAF WOENSDAG 10 SEPT.

STAAN WIJ WEER VOOR U KLAAR.

 

WIJ WENSEN U GEZELLIGE KERMISDAGN TOE.

 

SEPTEMBER IS DE LAATSTE MAAND DAT DE AKTIEHAL OPEN IS (TOT HET VOORJAAR GESLOTEN).

 

04 sept 2014

           Café Maneslust biej Mieke 

  Vrijdag 5 september

             60-70 and 80ths            

            videoclips

       op groot scherm

     aanvang 21.00 uur

 

                   

                tevens is er de mogelijkheid om de      

   kermisspaarkas te lichten tussen 20.00-21.30 uur

 

                                 openingstijden kermis

zaterdag 6 september       13.00- ???????

zondag 7 september          10.00- ???????

Maandag 8september       10.00-02.00 uur

dinsdag 9 september         11.00-02.00 uur

woensdag 10 september    14.00-02.00 uur

donderdag 11 september      gesloten!

                               wij wensen iedereen gezellige kermisdagen!

03 sept 2014

Graag willen wij iedereen bedanken voor de aandacht voor SalonShop.

In het weekend van 16 en 17 augustus was de opening en de opkomst en reacties waren overweldigend!

02 sept 2014

Voor degene die dit weekend niet in de gelegenheid waren om een kijkje te komen nemen, kom gerust eens aan, de koffie staat klaar.Nogmaals bedankt! We hebben genoten.

Pien en Ilse

Kristy en Saray

01 sept 2014

Dörpskaöning 2014 .

Marc Francois Delissen.