Bezoekers schrijven september 2015‎

30 sept 2015

Het zijn de TV Inruilweken bij Euronics! Lever uw oude TV in en ontvang

 tot wel €750,- korting bij aanschaf van uw nieuwe TV! 

Deze actie is geldig van 21-09-2015 t/m 04-10-2015.

De inruilkorting is op diverse tv’s in onze winkel, maar ook op een 

geselecteerd assortiment in onze webshop.      

Zie hiervoor op  http://electroteam.euronics.nl/TV_Inruilweken

 28 sept 2015

SHOWROOM EN ACTIE-HAL LAATSTE WEEK

GEOPEND VOOR DIT JAAR.

NATUURLIJK GAAN WE IN HET VOORJAAR VAN 2016 WEER OPEN

Dit jaar bestaat Disco Bar Toedem 45 jaar. Ter ere van het 45 jarig jubileum zal er een reünie worden georganiseerd.

27 sept 2015

Deze reünie vindt plaats op zaterdag 31 oktober in Disco Bar Toedem. Op deze avond staat live on stage: Sugar Mama! Deze avond is speciaal voor de oude(re) garde.

Zet deze datum alvast in je agenda en deel dit bericht met iedereen wat in de jaren 70 en 80 al geregeld bij Sjaen in de bar over de vloer kwam.. BE THERE!

26 sept 2015

Park Leudal-Oost

Samen ruimtes gebruiken en steeds meer samenwerking

Half september kwamen o.a. diverse binnen- en buitensportverenigingen uit Leudal-Oost bij elkaar voor Park Leudal-Oost. Ze bespraken, vanuit de werkgroepen Inhoud en Accommodaties het concept Programma van Eisen. De basisgedachte van het initiatief Park Leudal-Oost is de herontwikkeling van het Park ’t Ligteveld in Neer tot een toekomstbestendig park voor verenigingen en andere (on)georganiseerde gebruikers uit Leudal-Oost. De betrokken verenigingen willen steeds meer samenwerken. Dat is juist ook een gedachte achter Park Leudal-Oost: meerwaarde creëren voor iedereen. Dat vraagt om over de grenzen van de eigen vereniging én kern heen te kijken.

Samen ruimtes gebruiken

Hoeveel kleedkamers zijn er nodig? Is er behoefte aan een kantine? Hoe zit het met opbergruimtes? Zijn er tribunes nodig? Welke ruimtes kunnen gezamenlijk gebruikt worden? En nog veel meer vragen. De input daarvoor is afgelopen tijd opgehaald bij diverse verenigingen. En gebundeld in het zogenaamde concept Programma van Eisen voor Park Leudal-Oost. Het gesprek daarover in de werkgroepen leverde verrassende en waardevolle kruisbestuivingen op én nieuwe suggesties. Met als uitgangspunt: dat een ieder er beter van wordt.

 Beachvolleybal in paardenbak tot delen kleedkamers

Zo gaf Cindy Mennen, voorzitter van Accretos volleybalvereniging Roggel en Neer, aan dat zij beachvolleybal kunnen spelen op het zand van de paardensport. “Voor ons is Park Leudal-Oost altijd een vooruitgang”, aldus Cindy. Ook het delen van kleedkamers kwam ter sprake. De volleybalclub is al gewend met meerdere teams in één ruimte te zitten. Voor bijvoorbeeld de tennisvereniging LTV Neer is het nieuw. Jac Verheijden, LTV Neer, gaf aan dat zij geen bezwaar hebben om kleedkamers te delen met andere verenigingen. Ook het gezamenlijk gebruik van het terras met leden van andere verenigingen ziet de tennisvereniging zeker zitten. Zij zien alleen maar voordelen met de ontwikkeling van Park Leudal-Oost.

Los van de onderlinge kruisbestuiving zijn er zeker ook genoeg vragen die nog nadere afstemming vragen, zoals: ‘Gaan we met kluisjes werken of niet om waardevolle spullen in te bewaren?’ Dat maakt de kleedkamers ook weer flexibeler en zorgt dat waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. De meningen daarover zijn verdeeld. Een suggestie als ‘neem ook belijning tennis mee in de hal’, kan direct rekenen op bijval. Het vraagt ook wel alertheid qua vloer. Wat duidelijk is: iedere wens, behoefte, heeft gevolgen voor ruimtes en/of materialen. En dat heeft weer gevolgen voor kosten. Net zoals waar uiteindelijk voetbalvelden, sporthal, paardenbak, etc. komen te liggen. Dat ei moet nog worden gelegd. Het betekent kiezen. Slim kiezen leidt uiteindelijk tot meerwaarde voor iedereen.

Uitwerking Programma van Eisen

De komende weken werken de betrokken en geïnteresseerde verenigingen het programma van eisen verder uit in een gezamenlijk concept. De toekomstige gebruikers bepalen mede de ruimtes en de plekken daarvan. In de werkgroepen is ook een tweetal geïnteresseerde Neerse inwoners betrokken, zonder directe vertegenwoordiging vanuit een vereniging. De komende tijd bezoeken de betrokken ook gezamenlijk een multifunctionele accommodatie in Noord-Limburg om inspiratie en ideeën daar op te doen.

Samenwerking

Begin dit jaar hebben zo’n twintig partijen een intentieovereenkomst voor Park Leudal-Oost ondertekent. Variërend van volleybal tot tennis, van seniorensport tot paardensport, van (zaal)voetbal tot kinderopvang. En zijn er nog meer verenigingen en organisaties betrokken zoals Buitengewoon Sportief. Samenwerking is de basis. Pieter Derikx, lid van Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom en lid van de projectgroep Park Leudal-Oost, verwoordt dat, met dank aan Henry Ford, als volgt: ‘Samen komen is een begin. Samen blijven is vooruitgang. Samenwerken is succes.”

Meer informatie op www.parkleudaloost.nl

25 sept 2015

De winkel, nagelsalon, schoonheidssalon en zonnestudio zijn gewoon tot 21.00u geopend!

IVM Cursus is de kapsalon op dinsdag 29 september vanaf 17.00u GESLOTEN!Dit geldt alleen voor de kapsalon. 

24 sept 2015

Wehrmachthuisje op Ghoor trok afgelopen weekend veel belangstellenden

Gezien de grote belangstelling in het afgelopen weekend voor de bezichtiging van het gerenoveerde Wehrmachthuisje, wordt u de mogelijkheid geboden om het huisje ook komend weekend (26 en 27 september) te bezoeken.

U kunt zich op het terras van Ghoor aanmelden bij een van de gidsen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Entree: € 2,- per persoon.

23 sept 2015

Klik op onderstaande foto voor onze website en meer nieuws !!

21 sept 2015

Open Dag Equi&Kids

Alle kinderen ontwikkelen zich op hun eigen manier.

Soms bijna als vanzelf en soms kunnen kind en/of ouders wel wat hulp gebruiken.

Bij Equi&Kids staat persoonlijke aandacht, werken met rust en vertrouwen, in een veilige omgeving voorop. Dit alles onder het motto:

 

Voor mij mag je zijn wie je bent

Op zondag 27 september is er een Open Dag bij Equi&Kids, praktijk voor kindercoaching en begeleiding.

Er zijn op deze dag een aantal demonstraties en presentaties van het werk van Equi&Kids:

Om 13:30u is er een demonstratie van het Begeleid Rijden,

Om 14:30u wordt er een presentatie verzorgd over de nieuwe Sociale

Vaardigheidstraining,

Om 15:30u is er een demonstratie van de Oudercoaching met behulp van het paard.

Maar er is nog meer…!

Er zijn op deze dag ook een aantal andere Neerse ondernemers aanwezig om hun werk te presenteren: Atelier in ’t Venne, Dierleudal en Mianta’s Gift

Nieuwsgierig?

Kom gezellig kijken en beleven wat wij te bieden hebben!

 20 sept 2015

VANDAAG GROTE VLOOIENMARKT IN NEER !!!!!!!!!!!!

Wij zijn klaar voor de vlooienmarkt! 

Wat hebben we vandaag weer veel en goed bruikbare spullen mogen ophalen, dank daarvoor aan alle Neerse mensen die hun spullen daarvoor beschikbaar stellen. Er zijn morgen weer veel bijzondere items te bemachtigen, ook via de veiling bij opbod. Op de foto's een indruk van de vele spullen die we voor u klaar hebben staan. We ontvangen u graag vanaf 13.30 uur op Dries 27 in Neer, op het terrein van Smeets Handelsonderneming. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Tot STRAKS

19 sept 2015

Snel internet in de buitengebieden ????

Wat doen deze jongens op ‘t Schoor ???

 

Ze bekijken of er een goede straalverbinding is met de Televisietoren in Roermond !!

Dat lukte, en dan kun je onder andere internetten via die verbinding.

Is dat dan de voorloper van de oplossing voor snel Internet in onze buitengebieden ???

Wie ‘t weet mag ‘t zeggen....maar ‘t zou wel leuk zijn !!

Ben……….

18 sept 2015

A.s. zondag 20 september vanaf recreatiepark De Leistert Roggel

Vijfde Leudal Kernen Omloop

Het is alweer de vijfde keer - een lustrumtocht dus - dat de omloop verreden wordt. Op zondag 20 september 2015 gaan om 09.00 uur naar verwachting 300 vrouwen en mannen, meisjes en jongens van start bij recreatiepark De Leistert in Roggel voor een 100 kilometer lange fietstocht door de gemeente Leudal.

De tocht op de racefiets voert hen over mooie Midden-Limburgse wegen door de zestien kerkdorpen van de gemeente Leudal. De organisatie is in handen van de Stichting Wielerevenementen Leudal.

In 2011, bij de eerste editie van de omloop, genoten rond de 100 mensen van de tocht. Inmiddels is de de teller opgelopen naar 300 sportievelingen die aan de start verschijnen. Dat de Leudal Kernen Omloop niet op de kalender van de wielerrecreant mag ontbreken, is de laatste jaren blijkbaar als een lopend vuurtje rond gegaan in de vele pelotons. 

De inschrijfkosten bij voorinschrijving (tot 15 september) via www.wielerevenementenleudal.nl zijn 10 euro (inclusief koffie en vlaai bij terugkomst). Het inschrijfbedrag bij de start op zondag 20 september bedraagt 15 euro. Omdat het aantal deelnemers gelimiteerd is, en de belangstelling ieder jaar groter wordt, is het devies: zo snel mogelijk melden. 

Vanwege de veiligheid is het dragen van een valhelm voor alle deelnemers verplicht. De organisatie zet de politie, motorbegeleiders en geoefende voorrijders van onder andere 't Naers Peloton in om de toertocht veilig te laten verlopen. 

De organisatie verwacht dat de karavaan ongeveer doorkomt bij de kerken in de dorpen op de hierna genoemde tijden. Start bij Recreatiepark De Leistert om 9.00 uur, Heibloem 9.15 uur, Neer 9.50 uur, Buggenum 10.00 uur, Nunhem 10.05 uur, Haelen 10.15 uur, Horn 10.20 uur, Baexem 10.45 uur, Grathem 10.55 uur, Hunsel 11.15 uur, Ittervoort 11.20 uur, Neeritter 11.25, Haler 11.40 uur, Ell 11.50 uur, Kelpen 12.10 uur, Heythuysen 12.30 uur, Roggel 12,40 uur en terug bij De Leistert om 12.50 uur.

17 sept 2015

Op 21 september a.s. is het 60 jaar geleden, dat onze oud-dorpsgenote Miet Peulen (Miet vanne Kueper) ingetreden is in het klooster 

van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Steyl.

 

Red: In het boek, dat enkele jaren geleden uitgegeven is door de Neerse Heemkundevereniging: "In Gods Naam" (geschreven door Jos Geraets) staan ook nog een aantal foto's.

16 sept 2015

Aanstaande zondag 20 september zal de 

Neerse kleinkunstzangeres Cécile Aanraad een concert geven in Roermond. 

Entree is GRATIS.

Het concert begint om 15:00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. 

Plaats: Willems Kapel, Kapellerlaan 71 te Roermond. (Het oude Gereformeerde Kerkje vlak na de spoorwegovergang.)

Toen kreeg ze de naam Zuster Marie-Desiree.Inmiddels is ze 85 jaar en nog steeds goed vitaal. Een felicitatie zal ze zeker waarderen.

Sinds een paar jaar is haar adres: 1e Graaf van Loonstraat 6B , 5921 JC  Blerick.

Zondag 20 september is BROUWERSHOOF 

de laatste keer van het zomerseizoen open. 

We zijn open van 13-17 uur.

Cécile zingt nummers en teksten van o.a. Herman van Veen en de dichter Hans Bouma, die ze afwisselt met in het Sanskriet gezongen liederen en eigen werk. Sacrale melodieën zoals het Ave Maria, die u dragen en om even stil bij te worden, vervlecht zij met haar eigen teksten. Deze zijn speels en licht. De muzikale begeleiding van haar concerten is in handen van Joost van den Berg (piano, orgel, gitaar). Hij heeft onder andere meegewerkt aan enkele landelijk bekende musicals en is als arrangeur en dirigent betrokken geweest bij diverse theateruitvoeringen.

Een unieke kans om deze artistieke inwoonster van ons dorp eens te kunnen horen zingen: Hemelse klanken van stem, piano, percussie en harp.

Via haar website  http://www.cecileaanraad.com/  kunnen diverse nummers beluisterd worden door bovenaan te klikken op de knop "Soundcloud". Haar uitvoering van het Ave Maria, waarbij ze d.m.v. 'looping' zelf óók de tweede stem zingt, is deze week toegevoegd. 

U wordt allen beleefd uitgenodigd!

14 sept 2015

U kunt een grote verzameling gebruiksvoorwerpen zien uit grootmoeders tijd, op een zeer oude locatie.

Het entree is gratis, evenals koffie en thee, met een eigengebakken wafel, waarvan het recept ook uit grootmoeders tijd is.

Dit moet u gezien hebben. U gaat terug in de tijd, en het is gezellig

Het adres is: Geneygen 7 in Grathem.

Groetjes Har en Leen van Knippenberg. 

13 sept 2015

Uitnodiging "inloopavond" 14 september 2015

                                                

Beste ouders,

11 sept 2015

Maandagavond 14 september a.s. is er voor de leerlingen, ouders en andere belangstellenden  van alle gebruikers van de brede school een zgn. "inloopavond".Bij Tante Pollewop ,PSZ  Sjanulke,de buitenschoolse opvang “Tante Pollewop” en basisschool de Kwir kunt u vrij binnen lopen om er een kijkje te nemen. Ook als u geen kind op de brede school heeft zitten bent u van harte welkom. Opa’s en oma’s, buren en vrienden zijn van harte welkom in de brede school.

U kunt overal vrij  binnenlopen. In de diverse lokalen  liggen materialen en werkjes klaar. Samen met uw kind kunt u deze materialen bekijken en bespreken. De leer¬kracht kan zonodig uitleg geven. Op deze manier proberen wij u nog een beter beeld te geven van wat er in de brede school aan de orde komt. Het is niet de bedoeling dat u deze avond de schriften inkijkt; over enige tijd krijgt u de schriften een heel weekend ter inzage. U bent op maandag 14 september a.s. tussen 18.30 en 19.30 uur welkom op de bredeschool Wij hopen dat u gebruik zult maken van deze mogelijkheid.

 

Met vriendelijke groet,

Personeel brede school de Hoepel Neer

10 sept 2015

Heythuysen, 8 september 2015

Basisscholen in Leudal nemen een grotere rol 

in het bibliotheekwerk

Het college is voortvarend aan de slag gegaan met de uitvoering van een raadsopdracht: het komen tot uitvoering van bibliotheekwerk in Leudal, passend in de door de gemeenteraad vastgestelde kaders.

Deze opdracht is opgepakt door middel van een aanbestedingstraject en een intensief overleg met alle betrokken partners. 

Tijdens dit proces hebben wij geconstateerd dat wij voor Leudal een bibliotheekaanbod kunnen realiseren dat past binnen het door de gemeenteraad vastgestelde financiële kader, maar dat de focus op alleen dit financiële kader zou leiden tot nieuwe organisatorische problemen. Daarnaast hebben wij vastgesteld, dat er sprake is van ontwikkelingen met betrekking tot onze lokale en regionale samenwerkingspartners, die rechtvaardigen dat de samenwerking niet al aan het einde van dit jaar wordt beëindigd. 

Zoals bekend zijn jeugd en school steeds centraal gesteld in de kaders. Vandaar dat er ook intensief overleg is gevoerd met de basisscholen (Spolt), met name om te bezien welke rol zij zouden kunnen spelen in het lokale bibliotheekwerk. Uiteindelijk hebben de inzichten die in dit hele proces zijn ontstaan ertoe geleid, dat de basisscholen een grotere rol gaan spelen in het bibliotheekwerk. En ook dat de ondersteuning bij de uitvoering van het bibliotheekwerk voorlopig bij Bibliocenter blijft.   

08 sept 2015

07 sept 2015

06 sept 2015

Kent u een mantelzorger die een attentie verdiend?

Aanpassing, acceptatie, verandering in de persoonlijke relatie, de eigen agenda op de achtergrond, hulp en zorg bieden, meegaan naar het ziekenhuis, veel regelen, soms weinig nachtrust…

Zomaar een greep uit taken van een mantelzorger. Taken die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd. Veel mantelzorgers zien zichzelf dan ook niet zo. Want mantelzorg is geen keuze, je doet het omdat je geeft om je partner, ouder, kind of andere naaste…

10 november is de dag van de mantelzorg. Deze landelijke dag wordt georganiseerd om mantelzorg onder de aandacht te brengen en mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ook gemeente Leudal waardeert de inzet van de mantelzorgers in haar gemeente. Een blijk van waardering is zeker op zijn plaats. Daarom vragen we u om mantelzorgers uit de gemeente Leudal aan te melden voor een attentie.

Deze attentie wordt in november, rond de dag van de mantelzorg, bij de mantelzorgers bezorgd.

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf 1 tot 30 september via een digitaal formulier op de website van de gemeente Leudal: www.leudal.nl/mantelzorgattentie

Wij vragen u om de gegevens van de mantelzorger in te vullen, en een persoonlijke boodschap te schrijven.

Heeft u geen mogelijkheid om dit formulier zelf digitaal in te vullen? Vraag iemand uit uw omgeving te helpen, het is niet moeilijk. Als dit voor u geen oplossing is, dan kunt u bellen met de gemeente Leudal tel: (0475) 85 90 00. Met u wordt dan telefonisch het formulier ingevuld. Let op: zorg dat u de adresgegevens van de mantelzorger en uw persoonlijke boodschap bij de hand heeft.

Dag van de mantelzorg

Op dinsdag 10 november worden er voor de mantelzorgers verschillende activiteiten georganiseerd in Leudal. Meer informatie over deze activiteiten volgt. Houd de website van gemeente Leudal in de gaten of volg welzijnsorganisatie Synthese op Facebook. Zijn er vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Leudal.

De activiteiten en mantelzorgattentie georganiseerd op dag van de mantelzorg wordt mede mogelijk gemaakt door de werkgroep vrijwilligers mantelzorgondersteuning, de gemeente Leudal, Synthese, en De Lions Leudal, Jan Linders Haelen..

Contactpersoon: Yvonne Reijnders-Linssen

Email: y.reijnders@synthese.nl

Telefoonnummer: 0475-745138 of 0636551353

05 sept 2015

Onderstaand een aantal foto's via de koninklijke Fam Maas,

van het FEEST in Peine , van afgelopen weekend !

04 sept 2015

03 sept 2015

Zaterdag kermis, zondag kermis, maandag kermis.... 

Maar vrijdag nog eerst iets anders: 

DE EERSTE BRUILOFT @ Cafe Otje 

In verband met dit besloten feest zijn wij vrijdag gesloten.

02 sept 2015

01 sept 2015

KERMIS KERMIS

Openingstijden:

Maandag 7 sept.                  gesloten

Dinsdag 8 sept.                    gesloten

Woensdag 9 september      OPEN

Wij wensen iedereen fijne kermisdagen.

t/m zaterdag 5 september geldt nog  25% korting op alle woon-en tuindecoratie en op veel vrijetijdskleding.

31 aug 2015

Lezing  over Russische vrouwen die door de Tweede Wereldoorlog

in Nederland terecht zijn gekomen.

Op uitnodiging van Heemkundevereniging OOS NAER verzorgt Rob Dijcks uit Beesel op woensdag 16 september 2015 een presentatie over het leven van de Russische vrouwen die door de Tweede Wereldoorlog in Beesel, Reuver, Swalmen en Belfeld terecht zijn gekomen.

Rob doet dit aan de hand van het levensverhaal van zijn grootmoeder Olga Levels – Medwedowa (1925-2013) over wie hij in 2014 een boek schreef. Na het verschijnen van dit boek kreeg hij veel reacties van familieleden van de andere Russische vrouwen. Enkele van deze bijzondere levensverhalen heeft hij verwerkt in deze lezing.

De lezing is een ode aan Olga Medwedowa, Luba Kromendowskaja,  Wassilina Schornobriwa,  Clara Holowko, Annieschka Kononenko en Sjoera Drobotowa en aan al die sterke Russische vrouwen wier verhaal niet verloren mag gaan.

Bij de presentatie worden veel foto’s, filmbeelden (onder andere van de TV uitzending “Van Gewest tot Gewest”  uit 1984) en muziekfragmenten (onder andere uit de Ruiverse Revue van 1986) getoond. Er is ook ruim aandacht voor de geschiedenis van de politieke ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne die vandaag de dag nog een rol spelen.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis "de Haammaeker" Hoogstraat Neer. Aanvang 20.00 uur. Entree is gratis