Bezoekers schrijven september 2016

Vr 30 sept 2016

Lindeboom brouwt nieuwe Herfstbock 

met klassieke brouwreceptuur

 

Herfstbockbier is het meest gewaardeerde seizoenbier in Nederland. Voor het brouwen van de nieuwste Herfstbock zijn de brouwers van de Lindeboom Bierbrouwerij in de archieven gedoken. Het geheel oorspronkelijke brouwprocedé herleeft met Herfstbockbier editie 2016.Herfstbockbieren zijn van oorsprong ondergistende bieren, gebrouwen volgens de zogenaamde 'Beierse methode'. 

Aanvankelijk werd dit bier geïmporteerd in Nederland. Rond 1870 werd dit ondergistende bier ook in Nederland gebrouwen. Echter vanaf de beginjaren 80 van de vorige eeuw werd de herfstbock steeds vaker bovengistend gebrouwen. De oorzaak was het niet beheersen van de oorspronkelijke 'Beierse methode'. Deze mooie biersoort verloor daarmee de afgelopen dertig jaar steeds meer zijn klassieke karakter. Lindeboom is van origine een klassieke, ondergistende bierbrouwerij en blijft met het brouwen van de ondergistende Herfstbock 2016 die traditie trouw.

 

Ondergistend bier

De brouwers van Lindeboom hebben de ondergistende giststam van de Lindeboom Bierbrouwerij uit de zestiger jaren weten te achterhalen. De oude bereidingswijze van weleer is daarmee gestart. Lindeboom Herfstbock is gebrouwen volgens een klassiek brouwrecept met vijf verschillende speciaalmouten. Ten slotte heeft het bier een lange, koude ondergisting ondergaan met een lange, koude lagering van minimaal 8 weken. Hiermee is de Lindeboom Herfstbock 2016 een klassieke herfstbock zoals oorspronkelijk bedoeld.

 

Pure smaak

Lindeboom Herfstbock 2016 is, met de pure smaak van vroeger, een aanwinst voor het bierlandschap. Vol met karakter van moutkaramel en een aangename moutzoetkracht in de nasmaak. De uitgebalanceerde aangename bitterheid is een genot, met een hang naar nog een glas. Een waar stukje brouwvakmanschap.

Za 24 sept 2016

Vr 23 sept 2016

Hallo allemaal, aankomende zondag zijn weer de jaarlijkse clubkampioenschappen van PC Neer en LRV de Neer. Het begint om 1 uur, met de dressuur, aansluitend het springen wat ongeveer om 4 uur start. We hopen er samen met jullie een leuke middag van te maken!!

Do 22 sept 2016

Wim Peulen kampioen, Jasper Emonts wint Huubke-beker

 

Op zaterdag 10 september vond het kampioenschieten plaats, maar na 43 schoten moest de strijd gestaakt worden met nog 6 schutters. Deze hebben op 17 september de wedstrijd op de kaart beslist, waarna Wim Peulen zich kampioen 2016 mag noemen.

​Ook werden op 17 september de Huub & Huub- en Huubke-beker verschoten. Bij de senioren moest de strijd wederom gestaakt worden wegens invallende duisternis. Deze wedstrijd zal bij het volgende oefenschieten beslist worden. 

Bij de junioren haalde John Geraets de 3e prijs, Brian Delissen werd na kaveling 2e en Jasper Emonts wist zijn titel te prolongeren en ontving de Huubke-beker uit handen van één van de schenkers.Jasper kreeg de medaille omgehangen door Huub Verstegen, en wordt vervolgens door de beide Huub's gefeliciteerd bij de uitreiking van de wisselbeker.

Wo 21 sept 2016

Ma 19 sept 2016

Za 17 sept 2016

Vr 16 sept 2016

GROTE OPHAALACTIE VLOOIENMARKT IN NEER 

OP ZATERDAG 17 SEPT. VANAF 09.00 UUR.

Heeft u nog bruikbare spullen, die u niet meer gebruikt en die te goed zijn om bij de vuilnis te zetten? Hoe vaak hebt u spullen al opgeruimd en telkens weer weggezet?

U heeft er eigenlijk geen plaats meer voor of u heeft het vervangen voor nieuw.

o.a. fietsen, huishoudelijke apparaten, boeken, platen, speelgoed, schilderijen, gereedschap, 

spullen uit grootmoederstijd, oude verzamelingen, porcelein enz.

Zet ze even klaar!!! Breekbaar spul of kleinere artikelen graag verpakken in stevige dozen.

Heeft U kostbaarder spul, zet dit dan niet aan de weg, maar doe b.v. een briefje bij de overige spullen om aan te bellen, zodat anderen, ongenode gasten, er niet mee aan de haal gaan.Wij willen u er echter op attenderen dat alléén bruikbare en enigszins verkoopbare artikelen worden afgenomen. 

Let wel: Artikelen die rijp zijn voor de container worden NIET meegenomen.

Er worden géén matrassen, TV-toestellen, computers en oude bankstellen meegenomen.

Artikelen zoals diepvriezers, koelkasten, autobanden e.d. mogen niet worden opgehaald i.v.m. milieuschadelijke stoffen.

Wij hopen dat u onze vereniging wilt steunen en deze ophaalactie NIET ziet als een verlengstuk van de grijze container. Gaarne uw begrip in deze.

De Vlooienmarkt wordt gehouden op zondag 18 september , op het terrein van SMEETS HANDELSONDERNEMING , Dries 27 te Neer, aanvang 13.30 uur.

Bij voorbaat onze welgemeende dank. 

Drumband Schutterij St. Sebastianus.

Do 15 sept 2016

Wo 14 sept 2016

Ma 12 sept 2016

Klik op het logo hierboven ,

voor onze september actie's !!!!

Zo 11 sept 2016

Welke ook dit jaar gehouden wordt op de terreinen 

van Jan Smeets aan de Dries 27 te Neer. 

Kijk onder het "Verenigingsnieuws" van vandaag voor de ophaalactie !!!

Schutterij St Sebastianus nodigt u allen uit voor hun jaarlijkse vlooienmarkt.