Bezoekers schrijven september 2021

Do 30 sept 2021

WINDMOLENS TREUREN , WIJ NIET!
Komst van zonneweides in Neer afgeblazen.

De aanleg van drie zonneweides in het buitengebied van Neer is door een grote meerderheid van de Leudalse gemeenteraad afgeblazen. Het is te veel in één keer en draagvlak in de buurt ontbreekt.

DOOR MAIKEL SUILEN

NEER

In aanloop naar de raadsvergadering van gisteravond had wethouder Michel Graef om duidelijkheid gevraagd, zowel voor initiatiefnemers als omwonenden in Neer. Het was, één jaar nadat drie projecten in de buurt van de Heldenseweg als kansrijk werden bestempeld, goed voor bijna vijftig hectare aan zonnepanelen, tijd om een knoop door te hakken.

De boodschap die de raad voor hem had was kraakhelder: wij willen niet meewerken aan de komst van de zonneweides. Drie velden op relatief korte afstand van elkaar, zorgt voor een te grote impact op de omgeving. Het was ook één van de voornaamste kritiekpunten van omwonenden, die in flinke getale aanwezig waren in de raadszaal en de discussie met genoegen volgden.

Alleen coalitiefractie Samen Verder bleek bereid medewerking te verlenen aan de weides en steunde daarmee zijn eigen wethouder, die zelf al vlug zijn verlies had genomen. „Ik kan tellen”, zei Graef , doelend op de stemverhoudingen. Hij gaf aan een gevoel van urgentie te missen in de raad om werk te maken van de klimaatverandering. Dat besef is er wel degelijk, kreeg hij terug, maar niet op deze manier. John Nouwen (CDA) vatte de algehele opinie treffend samen: „We moeten voorzichtig, maar voortvarend opnieuw beginnen met de opgedane ervaringen in onze rugzak.”

Het bestaande beleid voor duurzame energie, anderhalf jaar geleden vastgesteld, moet ook nog maar eens onder de loep worden genomen, was de algehele conclusie. Alleen Jack Coolen (Samen Verder) sputterde nog tegen: „Nu geen medewerking geven en het verder doorschuiven getuigt niet van politieke daadkracht.”

Wo 29 sept 2021

Di 28 sept 2021

Eind 2020 bereikten Gemeente Leudal, Rijkswaterstaat en Waterschap Limburg een mijlpaal. 

Met het plaatsen van de glazen waterkering bij Neer waren alle dijkversterkingen Maaswerken binnen de afgesproken tijd gereed. 

Dit vieren we op dinsdag 28 september. In verband met de huidige omstandigheden zijn enkel direct omwonenden bij de waterkering Neer uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hiervoor zijn huis-aan-huis uitnodigingen verspreid. Via deze weg willen we u hier ook nog graag aan herinneren. Heeft u zich nog niet aangemeld? Dit kan via de link, welke u bij de uitnodiging heeft ontvangen.

We hopen u graag 28 september te mogen begroeten.


Do 23 sept 2021

Wo 22 sept 2021


Op zondag 26 september vindt de VC Accretos Volleybaldag plaats 

in Sporthal ’t Maasveld te Neer. 

Deze dag is bedoeld om jeugd van 8 tot 14 jaar op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met de volleybalsport en het verenigingsleven.

 

Vanaf 10 uur wordt gestart en er zullen drie tijdsblokken zijn (10.00 – 11.00 – 12.00) afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Tijdens deze dag zal ook de Nevobo Volleybalbus (https://www.youtube.com/watch?v=b56UPUZ4zQA&feature=emb_title) aanwezig zijn met allemaal leuke volleybal gerelateerde activiteiten. 

Al met al een leuke dag om de jeugd in beweging te krijgen.

 

Op onze website is meer informatie te vinden (http://www.accretos.nl/actualiteiten/kom-jij-naar-de-volleybaldag).

 

Alvast hartelijk dank!

 

Met sportieve groet,


VC Accretos


Di 21 sept 2021


Zoals elk jaar heeft de Zonnebloem ook in 2021 een loterijactie georganiseerd.

Uiteraard deed de Afdeling Neer mee.


Vanwege de Coronapandemie ging de verkoop op een nieuwe manier: contactloos verkopen.

De Neerse inwo(o)n(st)ers kregen via huis-aan-huis verspreiden flyers met enveloppes de oproep loten online te bestellen via de link: https://www.zonnebloem.nl/loten/p/toos-kuijpers òf loten te bestellen via overboeking van het bedrag voor het gewenste aantal loten op onze bankrekening NL16RABO0135704707,

óf het benodigde geld in een meegeleverde enveloppe te stoppen en die enveloppe met opgave van de afzender bij een contactadres te bezorgen (Toos, Mariet of Pierre & Nelly).


De verkoopactie eindigt op 8 oktober aanstaande maar we kunnen nu al zeggen dat het resultaat heel goed is geweest. En daarvoor wil het bestuur van de Afdeling Neer van de Zonnebloem de mensen die de loten op één van de drie zoëven beschreven manieren gekocht hebben, van harte danken! Héél veel dank. 

En uiteraard willen wij ook de vrijwillig(st)ers van onze afdeling die in augustus de flyers en enveloppes hebben rondgebracht ook uitdrukkelijk dank zeggen. Zonder onze vrijwillig(st)ers was en is ons Zonnebloemwerk niet mogelijk.


En… wie van de lezer(es)s(en) van dit bericht nog geen vrijwillig(st)er is maar wel zou willen worden… wat lèt je: geef je op. Bekijk deze pagina maar eens: https://www.zonnebloem.nl/help-mee/word-vrijwilliger


Tenslotte: Op maandag 8 november vindt de trekking plaats. 

Groetend,

Peter Vennekens,

Secretaris Afdeling Neer van de Zonnebloem 


Ma 20 sept 2021

𝗞𝘂𝗲𝗯 𝗝𝗮𝗻𝘀𝘀𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗠𝗮𝗮𝗿𝘁𝗷𝗲 𝗞𝗹𝗮𝗲𝘀𝘀𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗛𝘂𝘂𝗯&𝗛𝘂𝘂𝗯-𝗲𝗻 𝗛𝘂𝘂𝗯𝗸𝗲 𝗯𝗲𝗸𝗲𝗿

13 schutters vingen de strijd om de Huub & Huubbeker aan. Al snel vielen veel schutters af en ging een select gezelschap de eindstrijd in. Jasper Emonts werd 3e, waarna nog verscheidene rondes verder gelkaveld werd. Bij het 39e schot liet ook Dré Vossen een punt staan, waarmee Kueëb vanne Waever met 43 schoten voor het eerst in zijn illustere carrière beslag wist te leggen op de winst van een persoonlijke schietwedstrijd. Op de windbuks wist Maartje Klaessen de lat leeg te schieten, waarmee ze zich winnares van de Huubkebeker 2021 mag noemen.

Zo 19 sept 2021

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september is de toegangspoort van de idylle/bijenweide, gelegen aan de Bergerstraat, gestolen.

Inclusief het informatiebord. (Zie de foto.)

Deze poort is betaald door leden van de imkervereniging Roer- en Leudal. (Net zoals alle andere zaken overigens die hier staan.) 

Er is aangifte gedaan.

Mocht u meer weten, kunt u contact opnemen
met de beheerder: 06 - 36 08 25 36. 


Za 18 sept 2021

Wo 15 sept 2021

Gouverneur Blond beste blond bier van de wereld

De Neerse Lindeboom Bierbrouwerij brouwt het beste blond bier van de wereld. De uitslag van de World Beer Awards is eind vorige week bekendgemaakt.

‘En of dat spannend was! Lindeboom was in de strijd om de wereldtitel met twee bieren: Gouverneur Blond en Gouverneur Dubbel, zegt Paul Joosten van Lindeboom. 'Bij de zeven speciaalbieren van Lindeboom die in eerdere rondes geëerd zijn in de competitie World Beer Award 2021 met medailles, waren deze twee bieren al Country Winner. Bijzonder trots zijn we dat Gouverneur Blond nu verkozen is tot lekkerste Blond Bier van de wereld!'.

World Beer Competitie

De World Beer Awards is een jaarlijkse wereldwijde competitie waarbij door bierspecialisten in een blindproeverij bieren selecteren en bekronen. Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren uit meer dan 30 landen deel. De jurering gebeurt wereldwijd in meerdere rondes en wordt afgesloten met een finale waarin de 'Country Winners' de strijd aangaan voor de wereldtitel 'Best beer in the World'.

Lindeboom

Lindeboom is een familiebrouwerij in de vijfde generatie, die zijn oorsprong heeft in 1870. De Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij focust op het brouwen van kwaliteitsbieren: Gouverneur speciaalbieren, Venloosch Alt en Witbier en de Lindeboom bieren. ‘De Lindeboombrouwers brouwen met enthousiasme, onafgebroken strevend naar ontwikkeling en met de dagelijkse inzet van allen. Voorop staat de ambitie van de brouwers van Lindeboom om smakelijk bier te brouwen.'

Di 14 sept 2021

Zo 12 sept 2021

Neer, 11 september 2021

Beste Inwoners van Neer,

EHBO Neer houdt jaarlijks de pleisteractie, door te collecteren bij elk huis van Neer.

Meestal doen we dit in mei/juni. In 2020 hebben we vanwege Corona de actie moeten annuleren en ook dit jaar was dat het geval. We hadden de actie doorgeschoven naar de week van 13 -19 september, maar toen kwam de Goede doelen Actie ons in de wielen zodat we noodgedwongen de actie moesten verschuiven naar de week van 20-26 september.

Helaas kunnen we ook nu de actie niet door laten gaan, omdat we simpelweg te weinig collectanten hebben. Door de Corona maatregelen van de afgelopen tijd hebben wij, net zoals vele verenigingen geen inkomsten, maar wel kosten.  

En de kosten zijn alleen maar hoger geworden want wij moeten nu bijvoorbeeld voor elke persoon die oefent om te reanimeren, een nieuw gelaatsmasker en nieuwe longen in de reanimatiepop doen (kosten ongeveer € 20,-- per persoon). Tevens heeft het Oranje Kruis besloten dat we met een tourniquet (het vroegere “knevelverband”) moeten gaan werken. (kosten ongeveer € 25,-- per persoon).

EHBO Neer heeft altijd voor de inwoners van Neer klaar gestaan tijdens bij ongevallen of tijdens evenementen.

Staat u nu ook voor ons klaar?

U kunt een financiële bijdrage overmaken naar NL74RABO0135714818 t.n.v. EHBO Neer

Alvast bedankt.

Za 11 sept 2021

Vr 10 sept 2021

Ma 06 sept 2021

Zo 05 sept 2021

Zat 04 sept 2021

Lindeboom wint zeven medailles
in de World Beer Awards 2021

 

Opnieuw bekroning voor zeven bieren van Lindeboom Bierbrouwerij. De als Countrywinnaars 2021 uitgeroepen Gouverneur Blond en Dubbel, zijn de beste blond en dubbel van Nederland. Vervolgens drie keer zilver, voor Gouverneur Tripel, Lindeboom Saison en Venloosch Alt. En twee keer brons voor Gouverneur Stout op Hout en Venloosch Wit. De World Beer Awards is werelds grootste biercompetitie, waarin de beste bieren ter wereld worden beloond. In deze jaarlijkse proeverij testen gespecialiseerde proefpanels alle bieren blind en zonder toelichting.

Prijswinnende speciaalbieren 

'Immens trots zijn we op de voortdurende toekenning van prijzen, nu met zeven Beer Awards in 2021. Deze toetsing en verkregen erkenning met een zevenklapper maakt helder dat Lindeboom kwalitatieve bieren brouwt', zegt algemeen directeur Paul Joosten. 'Een bewijs van de bekwaamheid van de brouwers van Lindeboom. Te zien aan de constante kwaliteit van de speciaalbieren Gouverneur, Venloosch en Lindeboom.'

World Beer Awards

Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren uit meer dan 30 landen deel. In de eerste ronde worden alle bieren uit hetzelfde land met elkaar vergeleken en kent men goud, zilver en brons toe. In ronde twee en drie gaan de winnaars de strijd aan om de titel 'Best Beer in the World'. Deze uitslag wordt 9 september bekendgemaakt. 'Gouverneur Blond en Gouverneur Dubbel, twee Nederlands Gouden Country Winner, gaan door in de competitie voor the Worlds Best Beer. Bijzonder eervol én spannend!'

Vr 03 sept 2021

Het kermisweekend staat voor de deur!
En wij zijn super blij met de kermis de deuren te mogen openen!!
Zie hieronder onze openingstijden en het kermismenu  
Wij hebben er heel veel zin in! Tot van het weekend 

Do 02 sept 2021