Nieuws April 2013

Dinsdag 30 April

*    Vandaag op Koninginnedag , vindt het jaarlijkse koningschieten plaats bij de Bussen-Schutten. U bent welkom vanaf 13.30 uur op het schietterrein aan de Waije in Neer. 

Eerst vindt er een huldiging plaats van een 3 tal jubilarissen en aansluitend gaat de strijd voort om de nieuwe koning 2013. 

*    De nieuwe koning van de “Aoj Sjutte” (Henk knubben) is vanaf a.s. Zondag ook bekent, klik op onderstaande link voor een diavoorstelling van dit koningschieten.

https://sites.google.com/site/aojsjutte/galerij/koningschieten2013 

*    Een 2 tal horecaondernemers in ’t Neerse verwachten goed weer en hebben nieuws voor jullie, kijk onder “Bezoekers schrijven”. 

*    Vandaag onder “Neer in beeld” laat Bep Korten ons zien hoe je kunt voorkomen dat vogels je terrasafzetting vernielen. 

*    Vanaf vandaag staat er in het menu , de pagina “Verenigingsnieuws”.

Graag het nieuws aanleveren als “Word” document.

De naam spreekt voor zich, vandaag een bericht van RKSVN.

Maandag 29 April 2013

Geachte kijkers op deze site:

Op de site van Piet, www.pietvantoon.nl staat nu HUN laatste bericht. Ik denk dat we de Familie Timmermans moeten danken voor HUN afsluiten van de site op deze manier.

Ik zal Piet missen , maar we moeten zijn klus samen klarennnnnnnnnn.

Mart

Gisteren 28 April heeft het Koningschieten van de “Aoj Sjutte” plaatsen gevonden.

Zie “Neer in beeld” voor het nieuwe koningspaar 2013.

Meer foto’s zijn er nog niet beschikbaar.

Gisteren voorafgaande aan het jaarlijkse Koningschieten presenteerde St Sebastianus zich met de nieuwe uniformen d.m.v. een korte optocht door Neer. (zie onderstaande foto)

Zondag 28 April 2013

Gisteren heeft de uitvaart van Piet van Toon plaats gevonden. Voor het bidprentje van Piet , kijk onder “Overleden” 

Afgelopen Vrijdag 26 April hebben de Bussen-Schutten weer hun jaarlijks Meiboom Geplaatst. Zie “Neer in Beeld” voor een 2 tal foto’s.

Ook hebben op deze dag de Koning spelen plaats gevonden, kijk onder “Bezoekers Schrijven”

De “Agenda“ is behoorlijk bijgewerkt, o.a. met het programma van VV de Kwiebusse voor komend seizoen, raadpleeg de agenda , dit voorkomt meerdere activiteiten op een dag.

Zaterdag 27 April 2013

i.v.m. met de uitvaart van Piet van Toon zal deze pagina vandaag van 10.00 uur tot 14.00 uur niet bereikbaar zijn . ( Ik reken op jullie begrip in deze)

Morgen 28 April hebben we weer een Abraham erbij , kijk onder “50 Jaar” Feliciteren kan via: j.hebben@kpnplanet.nl

A.s Dinsdag krijgt Nederland een koning, ook wij in Neer krijgen komende dagen 2 nieuwe ?? koningen.

 

Bovenstaand onze koningsparen 2012

Zondag 28 April is het de beurt aan St Sebastianus en op koninginnedag 30 April is het de beurt aan de Bussen-Schutten, voor uitgebreide info kijk in ’t “Naers Blaedje”

Zie Neer in Beeld (03) de schipper is er weer.

Het terras van 't Raodhoes staat nog op nummer 1 als mooiste terras van Limburg. Kijk onder "bezoekers schrijven" wat Mathijs jullie vraagt.

Vrijdag 26 April 2013

i.v.m. met de uitvaart van Piet van Toon zal deze pagina morgen (zaterdag) van 10.00 uur tot 14.00 uur niet bereikbaar zijn. ( Ik reken op jullie begrip in deze)

Kijk onder "Neer in beeld 02 " voor een ondernemende ondernemer.

Vandaag worden de jaarlijkse onderscheidingen uitgereikt , heeft U personen in uw midden die hiervoor in aanmerking komen laat dit a.u.b. weten (graag foto bijvoegen) 

I.v.m. Konings dag wordt uw GFT container niet Maandag maar Zaterdag 27 April geledigd !!!!

Jorg Winkelmolen laat ons weten:

Aanstaande zondag speelt het RKSVN om 14.30 in en tegen Kessel. Een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap in de 5e klasse D. Vandaar dat we iedereen die het 1e elftal / RKSVN een warm hart toedraagt willen vragen a.s. zondag naar Kessel te komen om onze oranje mannen aan te moedigen zodat die drie punten, en misschien zelfs al de kampioensschaal, naar Naer komen!

Voordat deze kraker van start gaat wordt er eerst een voorwedstrijd gespeeld op het hoofdveld van sportpark de Roode Egge. De F1 van Kessel zal het opnemen tegen de F1 van Neer. Rond de klok van 13.30 uur is iedereen welkom om de jeugdige talenten aan te komen moedigen. Laten we er met z'n allen een sportieve voetbalmiddag van maken!

 - Onder bezoekers schrijven staat een artikel van onze judoclub

Woensdag 24 April 2013

Presentatie Nieuwe Uniformen en Koningschieten bij Schutterij St. Sebastianus Neer

Op zondag 28 april a.s. zal het jachthoornkorps en de schutterij zich in geheel nieuwe uniformering presenteren aan de inwoners van Neer.

De schutterij zal dan vanaf 13.00 uur door enkele straten van Neer marcheren.

Vanaf het clublokaal café Maneslust, via de Winterstraat en Lindenstraat naar de Sniemeulen waar het huidige Koningspaar Jac en Miriam Konings thuis wordt opgehaald voor het jaarlijks traditioneel Koningschieten. Vervolgens wordt er via de Baand, Steeg, Engelmanstraat, Leudalweg, Dries en Sterrebos afgemarcheerd naar het schietterrein aan de Sterrebosweg 4a.

Koningspaar 2012 (Jac en Miriam Konings)

Om 14.30 uur zal het officiële gedeelte plaatsvinden.

Na de opening- en welkomstwoorden zullen de nieuwe uniformen ingezegend worden door Eerwaarde heer Pastoor Schwillens.

Aansluitend zullen enkele jubilarissen gehuldigd worden t.w:

Gertie Janssen – Knubben voor haar 25 jarig lidmaatschap van de OLS federatie en van schutterij St. Sebastianus.

Susan Frenken-Strijbos  en Rick Lambers beiden voor hun 10 jarig lidmaatschap van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en van de drumband.

Degene die aanleiding zien om de jubilarissen te komen feliciteren zijn vanaf 14.15 uur van harte welkom. We stellen het op prijs om u reeds bij de opening als de uniformen worden ingezegend en de jubilarissen gehuldigd worden te mogen begroeten.

Vervolgens wordt er op “ de Vogel” geschoten om de titel schutterskoning, schutterskoningin en jeugdkoning. Wie wordt Koning 2013?  Komt het zien en proef de ware schutterssfeer.

Na de huldiging van de nieuwe koning, jeugdkoning en schutterskoningin wordt er afgemarcheerd naar de port, café Maneslust alwaar het feest verder wordt voortgezet.

U bent allen van harte welkom.