Parochienieuws

Klik op de foto hiernaast voor
de website van de St Martinus Parochie !

Zaterdag 02 sept 2023

Woensdag 02 aug 2023

Kindergraven vernield op begraafplaats in Neer: Familieleden geschokt. 

Op begraafplaats Hammerveld in Neer zijn vier kindergraven vernield, zo werd dinsdagochtend ontdekt. Volgens beheerder Pierre Kuijpers van het kerkhof hebben de betrokken families geschokt gereageerd, sommigen in tranen’.

Kuijpers werd dinsdagochtend gebeld door bezoekers van de begraafplaats aan de Engelmanstraat in Neer. Ze hadden grafstenen plat op de grond zien liggen en een glasplaat lag aan gruzelementen. „Typisch”, zegt Kuijpers daarover. „Alleen die vier kindergraven vernield. Verder was er niets aan de hand. Het lijkt op baldadigheid. Een schande.”

Nadat Kuijpers was gaan kijken, heeft hij de nabestaanden ingelicht, tevens de eigenaren van de graven. Hun reacties waren emotioneel, zegt hij. „Met kindergraven ligt het heel gevoelig. De mensen waren geschokt, sommigen in tranen.”

Getuigen

Kuijpers denkt dat moeilijk te achterhalen is wat er precies is gebeurd. „Er hangen geen camera’s, er zijn dus geen beelden.” In de hoop de zaak toch op te helderen, heeft hij op Facebook een oproep geplaatst voor eventuele getuigen. In eerste reacties van dorpsgenoten wordt ook schande gesproken van de vernielingen.

De beheerder zegt dat dit nu in tien tot vijftien jaar voor het eerst is voorgevallen op de Neerse begraafplaats. „Vroeger, toen er nog een discotheek in het dorp was, gebeurde er weleens iets op het kerkhof. Maar nu is dat al jaren niet meer het geval.”